Zdraví

Zdraví => Koloidní stříbro => Téma založeno: Craft Neděle, 16.03.2008, 00:58



Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 16.03.2008, 00:58
Vinc, petrlk, mirek:

Myslím, že nadpisy jsou dostatečně výstižné, když mi s kopírováním sem toho podstatného o čem jsme již na doktorce hovořili pomůžete, nebudu se zlobit a není to nijak v ničem omezeno


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 04.04.2008, 21:47
Koukám, že jste na tom s časem jako já

Tak jsem konečně dodělal (chybí ještě potisk předního panelu s potenciometry) svůj generátor koloidního stříbra KSG2. Hodně mi pomohli nejen poznatky z druhého odbornějšího fóra, ale taky vaše praktické zkušenosti s generátory řady SG.
Generátor je schopen vyrobit již vysoce kvalitní KS bez známek zabarvování koloidu. Předností generátoru je hlavně snadné nastavení proudu pro různé délky elektrod a možnost vyrábět KS i v různých koncentracích a objemech
Když je proud velký je jasné, že koloid začne časem žloutnout, ale jednou se mi stalo, že jsem laboroval s proudem a různě jej měnil třeba z minima na max. a opačně. Výsledkem byl sice velmi rychle vyrobený naprosto transparentní kolid o koncentraci kolem 20ppm, ale nechal jsem jej neuzavřený v čisté průhledné kádince a do 24 hodin dostalo KS šedofialový nádech, což jsem ještě neviděl, takže žádná žlutá nebo hnědá, ale taková, když třeba používáte skleněné kapátko a časem se v něm vytvoří usazenina stříbra. Další várky už s přesně spočítaným (dle použitých elektrod) a nakalibrovaným konstantním proudem naprosto ok i po vícero dnech. A to jsem do toho chvílema cpal (z důvodu kalibrace) až 5 násobek správné hodnoty proudu

Tady jsou nějaké tech. parametry a foto:

KSG2


Tech. parametry:
- výstupní ss napětí: 200V (původně bylo 165V, ale radši jsem jej ještě trochu zvednul, ať je rezerva)
- manuálně a plynule nastavitelný konstantní proud s velkou přesností v rozsahu 0,6 až 5,5mA (lze ještě pomocí vestavěného trimru rozsah upravit, max. je 6,5mA)
- manuální nastavení signalizace konečné požadované koncentrace
- akustická a optická signalizace ukončení procesu
- automatická změna polarity elektrod i se signalizací funkčnosti přepínaní polarity
- optická kontrola probíhajícího procesu pomocí ocejchovaného vestavěného ampermetru a voltmetru (lze snadno i překalibrovat pomocí připojeného multimetru)
- manuální regulace rychlosti snadno odnímatelného míchadla v rozumném rozsahu
- snadné připojení multimetru pro kontrolu napětí a proudu pro případnou kalibraci na jiné rozměry elektrod a množství vody
- 3 volitelné rozměry roztečí elektrod snadno změnitelné.
- automatické ukončení výrobního procesu po cca. 3 min. (čas lze pomocí trimru upravit), od spuštění signalizace dosažené nastavené koncentrace (trošku tady zatím zlobí rušivé napětí při přepínání relé, ale to je detail - už je řešení na papíře, jenom upravit
Už se mi stalo, že jsem musel odejít a je hloupost proces přerušovat, tak se to automaticky i s prodlevou vypne.

Jedinou nevýhodou KSG2 je tady nutnost počáteční kalibrace a ocejchování měřáků a nastavení signalizace pomocí PWT metru pro dosažení požadované koncentrace, bez něj toho nelze přesně docílit a vyráběl bych cca. něco jako ty šunty na netu, ale i přes přemrštěný proud to žádný zabarvený koloid nedělá, ani se nic netvoří kolem elektrod.

Ještě nemám dodělaný potisk předního panelu, ale bude následovat

Takže už takový profi generátor na výrobu KS, který může hrdě konkurovat řadě SG a řekl bych, že jej i v některých věcech předčí

P.S. Jinak používám elektrody z Ag 99,99 průměru 2,5mm, ale mám i náhradní Ag 99,9 průměru 2mm a jejich výměna je otázka chvilky. Každopádně tloušťka 2,5mm je optimální i co se odolnosti proti deformaci týče. 2mm mi přijde ještě tenké a více jak 2,5mm zase zbytečně hrubé.
Nechal jsem si je dělat v Safině na zakázku i s dodaným certifikátem kvality, který už si označení certifikát opravdu zaslouží.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 08.04.2008, 09:08
Kolik stojí ty elektrody  99,99 na zakázku. Kupoval jsem 26 cm, D4, 99,9 za 560 Kč. Zakázka 99,99 prý stojí o moc více, než skladové průměry.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 08.04.2008, 11:23
Ahoj Vinci,

no mě to vyšlo na necelých 1600kč za rozměr 2,5mm x 120mm. Tuhle čistotu nedělají na sklad, ale pouze na závaznou objednávku a trvá to cca. 3 týdny. Cena se samozřejmě odvíjí od ceny stříbra na trhu a množství, které si necháš vyrobit. Ta cena je o hodně výše než u Ag99,9, kde stejný rozměr vyjde cca. na 150 - 200kč.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 08.04.2008, 15:13
Jinak k těm rádoby generátorům na netu:
Sám jsi se mohl přesvědčit, co za humus vyrábí třeba ionic-pulser. O čistotě elektrod taky pochybuji, protože certifikát by měl být když už ne originál, tak aspoň kvalitní kopie, kde je srozumitelně uvedený chem. rozbor stříbra a další náležitosti. Většina z nich navíc používá nějaký jednoduchý, navíc napěťový zdroj, kde si o konstantní hodnotě proudu může uživatel nechat jenom zdát Navíc proud není nastaven na velikost elektrod ani omylem a je mnohdy monohonásobně větší, proto ono žloutnutí, hnědnutí až černání koloidu a uvolňování se sajrajtu z elektrod. Je tam pouze nějaký přepínač na změnu velikosti proudu a co mě baví nejvíce je automat na vypnutí při dosažené požadované koncentraci. Už vidím jak to výrobce pečlivě kalibroval (ono to u těchto typů generátorů ani není prakticky dost dobře proveditelné), spíše se řídil pouze Tyndallovým efektem, vzhledem a chutí. Takže se vsadím, že kdybych provedl náměry několika vyrobených vzorků byly by hodnoty koncentrace KS značně odlišné. Moje KSG2 vyrábí i koloid přes 25ppm naprosto čirý a dokonce kolem 26ppm má krásně čirou barvu i po 14 dnech. Výroba už ale trvá kolem 3hod. Větší koncentrace jsem zatím nezkoušel, takže nevím za jak dlouho by došlo u těchto větších koncentrací po výrobě a uskladnění k aglomeraci.
Než dát 3 nebo dokonce 5tisíc za ty hračky, to už je lepší si koupit 3ks 9V baterií a použít jeden tranzistor a výsledek bude určitě lepší a hlavně levnější
A navíc o kvalitě vody kromě Kolumberského, snad nikdo nehovoří vůbec nic. Někteří používají 4 a více elektrod, čímž se snaží výrobu nejen urychlit, ale i rovnoměrněji využít proud. Je tady sice jedna možná finta s ohřevem koloidu pro rychlejší nastartování procesu a nějaký menší pohyb částic ve vodě při pomalém ochlazování, ale je to stále moc málo.
Mě osobně trvá vyrobit vysoce kvalitní KS 10ppm o objemu 400ml asi 1 - 1,5hod., ale jde to i za 30 minut, když tomu přitnu a KS je přesto stále krásně čiré, ale po nějaké době skladování začne docházet k velmi mírné ale přesto k aglomeraci, což je pro okamžitou a rychlou spotřebu dobré, ale ne již pro dlouhodobé skladování.
No ale kšeft je kšeft a co na tom, že to někomu může i uškodit, co si Vinci budeme povídat.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 08.04.2008, 19:22
Máš pravdu Crafte. Ten ionic pulser ještě mám. Nechal jsem si jej, protože je docela dobrý na cesty. Vejde se totiž do kapsy od kalhot a když člověk na cestách potřebuje třeba na vnější použití, nebo jiná nouzovka:sad:. Ale jinak je na nic. KS z toho je "humus". Divím se, že jej prodejce Ravo Zapperu nabízí..... protože Ravo Z. je opravdu dobrý. No asi neznal SG6 nebo SG7 :confused:


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 08.04.2008, 21:44
Jojo, ten Amík, co řadu SG vyrábí je poctivej prodejce a má to zmáknutý do detailu, to se musí nechat.

No ten ionic pulser jako nouzová desinfekce vody pro umývání nohou, proč ne

Ale ten síťový adaptér od I-P už do kapsy nedáš
A nemáš lepší si vozit už 300ml lahvičku svého kvalitního KS vyrobeného SG6?

Tak jsem se před chvíli díval na stránky ionic pulser a koukám, že lžou až se jim od pusy práší a vůbec se nestydí.

nový model „Standard-S-plus“ v prodeji; o 25% rychlejší výroba s dokonalou přesností

Hahaha a ještě upřesnění jak toho u dvou elektrod dosáhli, jednoduše do toho perou větší proud. Navíc technické specifikace 0,0 nic.

Výroba koloidního stříbra je dětsky jednoduchá:
ohřát destilovanou vodu; naplnit skleničku; nasadit přístroj.
po několika minutách je proces ukončen a Vy obdržíte...
 
 ...koloidní, ionizované stříbro nejlepší kvality z 99,99% čistého stříbra!

Zkoušky akreditovaných laboratoří v roce 2007 prokázaly velikost 90% v
substanci obsažených částic menších než 1 nanometr.


domácí výroba koloidního stříbra...
s Ionic-pulser - jednoduché jako připravit kávu.


Tak si tak říkám, že já blázen se s tím generátorem tak dlouho pachtil, když je to všechno i ta výroba tak dětsky jednoduchá.
Tak tomuhle říkám totální oblbování lidí, chtěl bych vidět ten certifikát akreditované laboratoře na částice menší než 1nm, očividně tam mají chybu, správně by mělo být 1um

Jinak nežli u obdobných zařízení je u lonic-Pulser II, lonic-Pulser Automatic a Standard S dosahováno lehce pulsujícího napětí až do 41 V. Díky vysokému předávání energie elektrodám je výroba extrémně krácena a může být bez přidání soli vyroben hodnotný koloid stříbra. Je možné vyrobit průzračně čistou substanci.

Proboha jenom žádnou sůl ani jiné příměsy! No asi každý má jinou představu o transparentní neboli průzračně čisté substanci

Další předností postupu je záruka dosažení požadované velikosti částic  (pouze 5 -15 atomů popř. Iontů pro částici).

A ještě tu o červené Karkulce.
 
Rovněž prostřednictvím vícenásobně destilované kapaliny, která nemá prakticky již žádnou vodivost je možné bez přísad dosáhnout vysoké koncentrace stříbra.

No a co to je ta vícenásobná destilovaní kapalina, která nemá žádnou vodivost? To už nikomu radši neprozradí, aspoň by byla nějaká sranda
 
Elektrody jsou 2,7 mm silné a 82 mm dlouhé a vystačí cca. dvakrát tak dlouho než-li jiné o průměru 2 mm …quot; na 600 Litrů při koncentraci 5 ppm, 60 Litrů při 50 ppm.

Vždycky jsem si myslel, že 2x2=4, ale ono je to vlastně 3.

Elektrody jsou zasunuty bez dalších dodatečných mezistupňů přímo do spodní části přístroje, nádoba s kapalinou může být takto naplněna téměř až po okraj. Vysoký stupeň čistoty stříbra - 99,99% a vysoká hustota materiálu umožňují dosažení optimální velikosti částic. Elektrody mají certifikát kvality výrobce dle EN 10204-3,1B, popř.-2,2

Jo viděl bych ten certifikát na x-tou kopii něčeho, nejlépe v cizím jazyce, stejně, kdo by to četl

A nejlepší je tohle:
lonic-Pulser Standard S -  nejpoužívanější model - přístroj disponuje časovou automatikou, která se samočinně nastavuje dle vodivosti kapaliny. Dle druhu kapaliny variuje i doba výroby (cca.20 minut = 25ppm). Tento proces je novinkou, protože se jedná o skutečný systém měření stejně jako u modelu automatik.

Tak tomu říkám vot mašína 20min=25ppm a ten systém měření bude asi taková novinka jako objev ohmova zákona. Měli by tam ještě dopsat "Nedoporučujeme provádět náměry v domácích podmínkách měřiči určené pro měření vodivosti roztoku, natož PWT konduktoměrem, výsledky budou zavádějící a nesmyslné. Měření náleží pouze akreditované laboratoři, která vám z části velké jako zeměkoule udělá zrnko písku".
A taky čím je koloid tmavší, tím to má větší grády... fakt jsem se už dlouho tak nepobavil, takže sorry za odbočení

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 12:14
Tak jsem si tak pročítal jiná fóra a celkem zírám na rozdílné názory kolem domácí výroby KS, dokonce takové, kde zůstává rozum stát.
Jako např. čím tmavší koloid stříbra, tím lepší, schvalování černání elektrod a usazování kalu na elektrodách nebo na dně nádoby, vyvracení nutnosti změny polarity elektrod, považování míchání za zbytečnost, přidávání příměsí do koloidu (především sůl) a jiné perly, to se pak nedivím, že jdou ty shit hračky na odbyt a nikoho nenapadne se nad tím zamyslet.
Nejlepší byl příspěvek jedné pisatelky, že pokud KS je čiré barvy nemůže mít požadovanou koncentraci 25ppm, ale nikdo z nich to přitom nikdy správným způsobem ani nezměřil, natož aby se mu to podařilo vyrobit
Jinak je pravdou, že měřit koncentraci vyrobeného KS později, třeba týden po výrobě už může být zavádějící, protože může stoupnout také vodivost samotné vody vlivem nečistot, buď přímo z láhve nebo ze vzduchu při otevírání. Každopádně bych se přikláněl k náměrovým hodnotám hned po ukončení výroby a ještě tak 2 hodiny potom v čisté nádobě, kde není na stěnách usazeno žádné Ag z výroby.
Musím uznat, že na českém internetu jsou nejkvalitnější informace, co se postupů na domácí výrobu týče, na fóru U pramene, všude jinde jsou to pouze bláboly a desinformace, což je škoda.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Středa, 09.04.2008, 13:00
Jo ještě připomínku. Když jsem vyráběl tímto generátorem (ionic pulser) KS, tak jsem celou dobu míchal, totiž vrtěl s tím generátorem po sklenici, abych alespoň trochu simuloval míchání.  Přesto mi KS do rána sežloutlo. Asi máš pravdu. Dám to do bazáru. A to mám k tomu ještě rezervní elektrody. Asi bych je měl nechat v laboratoři prověřit na čistotu!!!!


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 13:42
Tak mě Vinci napadlo, než ho dáš pryč, udělej ještě prosím tě náměr koncentrace pomocí PWT měřiče po 20min, pro lepší představu, jestli popis přístroje obsahuje aspoň jeden pravdivý údaj, tj. těch uváděných 25ppm, ale nemíchej to. Sice je jasné, že pokud to přesto vyrobí takovou koncentraci tak rychle (sic pochybuji), buď to bude žluté hned nebo do druhého dne. Prostě takovej malej testík kvality pro lepší představu, kdyby se někdo ohrazoval špičkovou technologií ionic-pulseru
Taky by nebylo marné udělat náměr koncentrace až vypne automatika výrobní proces a změřit výstupní napětí aspoň naprázdno, co z toho vlastně leze. Vsadím se, že kdyby jsi poté koloid promíchal a znova vložil a zapnul generátor, bude pokračovat ve výrobě než se zase zvedne vodivost v okolí elektrod, pak samozřejmě zase vypne.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 13:59
Jinak, jsem ze zvědavosti použil u svého KSG2 vodu z vodovodu, co to bude dělat s elektrodama a celkově jak se ten proces bude vyvíjet.
Napětí díky zvýšené vodivosti vody (mimo měřitelný rozsah PWT meřiče), okamžitě kleslo kolem 10V a proud se držel konstantní, tj. přednastavený, což je správné. K žádnému černání elektrod nedošlo ani po delší době, jenom z nich stoupal bílej kouř, který pomaloučku zase klesal ke dnu a vytvářel na dně lehce bílej závoj v podobě vypouklé jedné strany čočky. Elektrody byly světle šedé barvy. Je to tím, že voda měla moc velkou vodivost, ale klidně bych v nouzi na kvalitní vodu použil vnitřně i toto KS, protože žádné zabarvení se nekonalo, prostě čirá barva, kromě z lehka mléčného zabarvení na dně přímo pod elektrodama. Ale koncentraci jsem nemohl pomocí PWT změřit z již uvedeného důvodu, ale dle chuti a tyndalla bych to viděl mezi 10-20 ppm, jinak se to nedá totiž poznat a nemohu na rozdíl od prodejce ionic pulseru tvrdit, že jsem tady v tomto případě vyrobil přesně takovou a takovou koncentraci

P.S. Ještě jsem zapomněl uvést u popisu toho generátoru KSG2 jednu důležitost a to, že mám samozřejmě proud spočítaný a nastavený dle ponoru elektrod a ne jejich celkové délky, tak ať to nemate

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Středa, 09.04.2008, 15:00
Tak to Crafte provedu, ale až příští týden. Teď nejsem doma a sebou  "nádobíčko" nemám. Jinak bych se ale obával používat vodu z vodovodu, protože díky minerálům by se nemuselo vytvořit jen KS, ale stříbrné soli a ty jsou, jak už víme, nebo by mohly být příčinou "sešmoulovatění" , tedy té tak proklamované Argýrie. Samozřejmě při dlouhodobějším použití :sad:


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Středa, 09.04.2008, 15:10
Jinak musím říci "klobouk dolů" před Tebou a Tvým přítelem za ten KSG2. něco byste s tím měli udělat !!!! Bylo by škoda to nedat do "oběhu". Samozřejmě obchodně. Chtělo by to se spojit s někým, kdo by byl schopen pomoci s realizací. Potřebuješ: nástroje na tlakové lití plastů, ale ty by nebyly tak složité, pak pár kovových "knoflíků", plošný spoj a prostor pro montáž. Jak dalece by bylo zapotřebí přístrojové vybavení to víš sám. Potom ještě design a propagační materiál. Mohl bych pomoci s konstrukcí i designem . Možná i s něčím jiným.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 18:24
Jasně však to nehoří, ale spousta lidí rádo na ionic pulser poukazuje nebo dokonce z něj užívají vyrobené KS. Tak jsem si řekl, že pokud jej vlastní někdo, kdo má v této oblasti již nemalé zkušenosti, nebylo by od věci takovej malej testík provést, protože nikoho jiného neznám a myslím, že by to bylo hodně zajímavé i pro ostatní
Ideální by bylo ještě provést měření za pomocí pořádného mikroskopu, ale k tomu se běžnej smrtelník nedostane. Já dříve takovej kontakt měl, ale ten člověk už tam nedělá, šel pracovat do světa :sad:

Jinak bych se ale obával používat vodu z vodovodu
Jasně, že to nebudu vyrábět z vody z vodovodu , to byl jenom test, jak se bude ten generátor chovat a co bude produkovat, když všichni kolem tvrdí, že v takové vodě to vyrábí vždycky jenom nepoživatelný humus, ale jak vidno, tak se to nezakládá na pravdě. Ale pokud bys jel někde na konec světa, kde asi těžko budeš shánět kvalitní destilku, pokud sebou nepotáhneš ještě destilák, tak jako třeba desinfekce vody nebo pro první pomoc ideální

K té výrobě:
Potřebuješ: nástroje na tlakové lití plastů, ale ty by nebyly tak složité, pak pár kovových "knoflíků", plošný spoj a prostor pro montáž. Jak dalece by bylo zapotřebí přístrojové vybavení to víš sám. Potom ještě design a propagační materiál.

Koukám, že se tady v tom vyznáš Nakonec na co tlakové lití plastů, dneska je spousta firem, kde se dá tohle vyřešit dodavatelským způsobem, ale to bych musel chrlit ve velkém množství a to určitě nezamýšlím, když už bych do něčeho takového šel, tak leda nějaká malá garážovka. Elektronické součástky, to je pro mě to nejmenší, mám slušné konexe, kde mohu nakupovat za výrazné slevy, akorát bych musel pořešit tišťák (veškeré prototypy stavím buď na nepájivá pole nebo pak na universální tišťák), protože až to je vše doladěno, teprve pak se řeší tišťák a to mám zase kontakt na slušnou firmu, kde se dají vyrábět, klidně i po kusech.

Se nějak cítíš, vlastně ty máš zkušenosti z dřívějška, jak jsi psal. Ono je to všechno fajn, akorát chybí to hlavní FINANCE a taky souhlas kamaráda
Stále taky zapomínáš na jedno, ten generátor je dobrý hlavně proto, že má vše manuálně nastavitelné, jenomže tohle nemůžeš po normálním člověku chtít, jedině, že by se nakalibroval dopředu a točit knoflíkem tak, aby se ručička vychýlila na určitou pozici na stupnici snad zvládne každý, aspoň myslím, jenomže je tady několik dalších aspektů, které výsledek ovlivňují. Ten ionic-pulser, ať je to sebevětší krám, stačí zapojit do zásuvky a nalít vodu a už tě nenutí nic dělat. U KSG2 je důležité pro spravnou funkci dodržet pro co nejlepší výsledek, konstantní proud, otáčky míchadla, množství vody a tvar nádoby od čeho se odvíjí ponor elektrod a nastavení správné hodnoty proudu. Pokud něco z tohot nedodržíš, nemůžeš se spolehnout na automatiku pro oznámení ukončení procesu a vypnutí a taky správnou hodnotu ppm. Ale na druhou stranu i pokud něco z toho nedodžíš bude stále přesnější a kvalita daleko lepší než ty kapesní hračky na netu
Každopádně je KSG2 daleko složitější na střeva než ionic-pulser, kde toho asi moc nenajdeš a taky by se to samozřejmě odrazilo v konečné ceně.
Osazení tišťáku je v poho, ale nejvíce času vždy zabere prvotní kalibrace. Navíc pokud bys jej dodával s elektrodama Ag 99,99, tak to máš dalších cca. 1600kč navíc a krokové motorky taky nejsou nejlevnější a musel bych to pořešit, pro své potřeby to mám udělané trochu šalamounsky, ale míchadlo šlape bez problémů
Si tak říkám, kdybych jej opatřil 2 páry elektrod, to by byla celkem rychlost, otázkou je, jak by se to odrazilo ve kvalitě pro delší skladování.

Nakonec jak tak přemýšlím šlo by jej podstatně zjednodušit, proud přesně nakalibrovat třeba za pomocí málo otáčkového trimru, pro případ, že by dotyčný chtěl v budocnu jiný rozměr elektrod a vyrábět najednou větší množství KS, takže s nastavováním proudu by se nemusel zatěžovat. Otáčky míchadla by se taky nastavily konstantně, čili zůstal by jenom jeden knoflík na nastavení konečné požadované koncentrace a pár signalizačních ledek, takže už taková Light verze

Ale neber mě za slovo jenom tak nahlas uvažuju


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 19:06
Jinak tady je totálně jednoduchej generátor na 3ks 9V baterií, který jsem vzpomínal a dle mě bude produkovat daleko kvalitnější KS než onen ionic-pulser, proud u něj bude kolem 0,5mA, ale rozhodně podstatně déle.
http://image.craftcom.net/05_ostatni/KS_9V_baterie .png

Tranzistor stačí běžnej PNP typ, třeba BC327, R1 - 10k, R2 - 1,2k

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Středa, 09.04.2008, 19:29
No mě neber taky tak vážně. Chtěl jsem Tě jen trochu "podržet", abys to nehodil za hlavu   . Až se někdy sejdem tak Ti prozradím co jsem dělal, takže zkušenosti nějaké mám. Ne v elektrotechnice (slaboproudu). Samozřejmě bys to musel udělat podobně jako SG6. Tedy jeden knoflík, max. dva. Míchadlo má cca. 2 ot/sec, což dokáže pěkně roztočit vodu i v litrové sklenici a při použití dvou roztečí elektrod (to já teď dělám tím, že přihýbám elektrody (ty pásky) ze 4O na 52 mm, podle toho jestli chci 10ppm, nebo 20ppm. To by myslím neměl být problém. Ta SG6 sice doporučuje nastavit elektrody na 1,5 inch, tedy asi 36 mm, ale pak to vypíná moc brzy


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 09.04.2008, 20:04
Mám ověřeno, že otáčky do 4ot/s jsou ok i v množství 400ml. Jedna je dle mě málo, takže ty dvě jsou optimální jak uvádíš.
Já neřeším ppm způsobem jako u SG6, tam je to dle mě řešeno tak, že čím je rozteč elektrod větší, tím je i při konstantním proudu menší vodivost mezi elektrodama a potřebuješ tak více času na větší nasycení roztoku a zvětšení tak jeho vodivosti, kdy dojde k vypnutí a zároveň je výsledkem větší koncentrace. Každopádně pokud nastavíš pevně konstantní hodnotu proudu, dojde při změně rozteče elektrod k jeho ovlivnění, to mám vyzkoušeno a změřeno.
Já to řeším právě jinak, snadněji a účiněji. Každopádně mám taky možnost 3 roztečí, ale zatím mám dostatečně odzkoušenou standardní rozteč, jakožto násobek průměru elektrod, nehledě na konečnou koncentraci koloidu. Tu menší ani tu větší jsem zatím dostatečně netestoval.

Ještě k té záměrné zkoušce s vodou z vodovodu: Samozřejmě, že jsem to zkoušel bez míchadla, jinak by ten stoupající a pak klesající bílej kouř nebyl pozorovatelný a na dně by se nic neusazovalo, každopádně jak to pak promícháš, má pak koloid lehce mléčný zákal, ale žádná žlutá, hnědá, nebo černá, ale to bude zřejmě ovlivněno i složením vody z vodovodu. To jen pro úplnost.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Čtvrtek, 10.04.2008, 07:53
Ideální, podle mne, by pro širší veřejnost bylo zařízení s vypínačem a dvěma potenciometry (trimry, nebo přepínači). jeden by nastavoval proud (se stupnicí proudovou od min do max,  nebo jak má SG6, low - high). Asi by bylo dobré použít konstantní velikost elektrod a proud od min do max, kvůli rychlosti výroby, ale aby produkt byl stále ještě kvalitní a druhý by byl na hustotu ppm. To znamená 2 nebo 3 možné rozteče elektrod, např. 10ppm, 20ppm a 40ppm, nebo tak podobně. Nebo to řešit jednou roztečí a přepínačem na nastavení hustoty. To by asi bylo složitější, kvůli kalibraci měření vodivosti. Pro uživatele by pak byla volba: hustota v ppm nastavit elektrody (nebo jedním voličem 3 polohy pro hustotu v ppm) a  na voliči a low až high jako rychlost výroby. Pak by to bylo ještě lepší než má SG6 či SG7 Já vím, že by to bylo asi o dost složitější, ale pak by to bylo pro "pohodlné" uživatele, kteří se neradi zdržují čtením složitějších návodů naprosto srozumitelné. Otáčky míchadla by zůstaly konstantní. Tam pak také záleží na tvaru a velikosti míchacího elementu


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Čtvrtek, 10.04.2008, 08:06
Nebo to řešit tak jako to má SG6. To by bylo asi nejjednoduší. Konstantní proud, dané elektrody a jednu rozteč elektrod. Ten potenciometr, či trimr na hustotu kalibrovat tak, aby to vyrábělo, tedy vypínalo od 5ppm (10ppm) do 40ppm. Samozřejmě by asi nebylo možné  kalibrovat stupnici přímo v ppm, protože vodivost je závislá také na vodě. Pokud by to bylo technicky složitější, tak použít ty rozdílné rozteče elektrod (tak jak to vlastně dělám já tím, že zvětšuji vzdálenost elektrod). Pak by to bylo podobné jako SG6 ale o dost lepší. Už vidím ten zájem.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Čtvrtek, 10.04.2008, 08:11
Tak jsem se nechal unést a přehlédl, že už se vlastně opakuji.... :sad:


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.04.2008, 09:02
Vinci, proud nemůžeš pro napájení elektrod měnit, tzn. jej zvětšovat, musí být za každých okolností stále konstantní s co největší přesností
Když ale změníš rozměry elektrod nebo jejich ponor, musíš samozřejmě proud přepočítat a přenastavit nebo když změníš pouze jejich rozteč, stačí konstantní hodnota proudu pouze přenastavit, ale důležité je aby proud byl stále stejný. Nesmí se při výr. procesu ani zvětšovat ani zmenšovat, tj. kolísat!

Já právě používám standardně variantu s jednou roztečí (mám sice možnost dalších dvou-ale ty zatím nepoužívám), což je násobek průměru elektrod s možností snadné změny proudu a pomocí nakalibrovaného ampermetru, vidím přesně jak proces probíhá a hlavně mám i podle toho nakalibrovanou stupnici dle vodivosti roztoku pro jednotlivé koncentrace, ale proud používám stále stejný a drží jako přibitý
Každopádně je to alchymie a stále mě to už moře času a i slusně finančních prostředků na vybavení (elektrody, PWT měřič, laboratorní sklo, součástky...), ale jsem s generátorem max. spokojen a ani jsem nečekal, že bude tak dobře šlapat a produkovat takový kvalitní koloid

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Čtvrtek, 10.04.2008, 12:45
No, já vím, že proud musí být, jestli se nepletu, jenom 0,155mA/cm2, ale myslel jsem pro ty nedočkavé, kteří s tím třeba chtějí zalévat kytičky... , samozřejmě by se asi musely používat předem dané elektrody, včetně dané hloubky ponoření do vody. Pak tedy zbývá jen nastavovat změnu hustoty ppm. Ale to by pak byla mašinka, néééé?


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.04.2008, 14:40
U stávající verze KSG2 tohle ale jde v pohodě (ale osobně nemám důvod tohle dělat), takže 10ppm vyrobíš při zvětšení proudu tipuju i do 30minut a hlavně aniž bys musel něco překalibrovávat, za předpokladu, že dodržíš množství vody (400ml), tvar nádoby a ponor elektrod, prostě podmínky, za kterých ta koncentrace byla kalibrována. Mám vyzkoušeno, že i po nastavení rozumně většího proudu je koloid po výrobě krásně čirý, ale začne další dny získávat zabarvený nádeh, takže není vhodný k uskladnění, prostě něco za něco

P.S. Nakonec až bude chvilka, tak to můžu prubnout, za jak dlouho půjde 10ppm nejrychleji vyrobit a jak dlouho vydrží mít takto expres vyrobený koloid čirou barvu. Pokud bych vodu před výrobou zahřál nebo přidal trochu KS do vody, tak to ještě proces určitě urychlí (někteří to standardně používají), ale zatím toho nevyužívám a používám "destilku" o vodivosti 0,2-03uS, její teplota je ještě kapánek pod pokojovou teplotou, protože ji uskladňuji na místě, kde je o několik stupňů chladněji, ale mohu někdy vyzkoušet o kolik se proces urychlí při zahřátí na doporučovaných 50 stupňů urychlí. Zkusím ji zahřát na teplotu kolem 30 stupňů (při větší teplotě už bych měl obavu o svůj PWT měřič), o kolik se tak zvětší její vodivost.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 13.04.2008, 13:52
Tak jsem udělal Vinci nějaké náměry té KSG2.
Objem vody 400ml, startovní teplota vody 16 stupňů, vodivost 0,2 - 0,8, dle toho jak mám kanystr dlouho načlej. Po více jak 14 dnech šla vodivost z 0,2 až na 0,8 což je ale stále super, ale dodržuji podmínky uchovávání

Při přesně nastaveném konstantním proudu to vychází cca. 3,5 - 4ppm za 30 min (při víše uvedených hodnotách použité vody).
Takže za 1,5 hodiny z toho vyjde koncentrace 10,5 - 12ppm. Počítám to ppm už po přepočtu uS * konstanta. Takže kdybych začínal na teplotě vody 30 nebo dokonce 50 stupňů to by byla rychlost, tipuju to na méně než polovinu současného času

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Pondělí, 14.04.2008, 20:07
Tak jsem už zase doma a testoval jsem znovu ten ionic-pulser. Ono je již v návodu plno nesmyslů, ale je tam tabulka závislosti časů, množství a výsledné \"hustoty\" v ppm. Takže jsem ohřál 300 ml destilované vody (0,4uS) na 60°C a dal elektrody na postavení \"A\" (to znamená nelineární průběh výroby pro vyžší koncentrace. Po 30. min, klesla teplota vody(koloidu) na 45°C. Po ochlazení koloidu na 25°C byla hodnota 29,9 uS, což po přepočtu dělá ca 35 ppm. Výsledná barva koloidu je lehounce zlatavá, asi jako silně ředěné bílé víno (1:5). To znamená, že do rána to bude jako bílé víno bez vody. Tyndallův efekt asi jako Ag 100, nebo trochu slabší. Pokud by se použilo hned, bylo by to s rezervou možno akceptovat .  Ještě poznámku. Ten generátor sám nevypíná. Musíš si nastavit čas a vyjmout z nádobky. Po 30 min, pokud nečistíš elektrody, začne se dělat na jedné z nich černé svinstvo. Při výrobě se z elektrod "kouří" a sice chvíli nahnědlý a chvíli zase bílý "čmoudíček"


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Pondělí, 14.04.2008, 20:10
Tak jsem už zase doma a testoval jsem znovu ten ionic-pulser. Ono je již v návodu plno nesmyslů, ale je tam tabulka závislosti časů, množství a výsledné \"hustoty\" v ppm. Takže jsem ohřál 300 ml destilované vody (0,4uS) na 60°C a dal elektrody na postavení \"A\" (to znamená nelineární průběh výroby pro vyžší koncentrace. Po 30. min, klesla teplota vody(koloidu) na 45°C. Po ochlazení koloidu na 25°C byla hodnota 29,9 uS, což po přepočtu dělá ca 35 ppm. Výsledná barva koloidu je lehounce zlatavá, asi jako silně ředěné bílé víno (1:5). To znamená, že do rána to bude jako bílé víno bez vody. Tyndallův efekt asi jako Ag 100, nebo trochu slabší. Pokud by se použilo hned, bylo by to s rezervou možno akceptovat .  Ještě poznámku. Ten generátor sám nevypíná. Musíš si nastavit čas a vyjmout z nádobky. Po 30 min, pokud nečistíš elektrody, začne se dělat na jedné z nich černé svinstvo. Při výrobě se z elektrod "kouří" a sice chvíli nahnědlý a chvíli zase bílý "čmoudíček"


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Pondělí, 14.04.2008, 20:13
A ještě jednu poznámku. To KS, co jsem dělal před tím, než jsem dostal SG6, t.j. asi tak před 8. týdny, se nedá použít ani na nohy . Je jako hnědé mořidlo na dřevo.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 15.04.2008, 06:33
Dodatek: ráno je KS slabě zlatově zbarvené a má 23,9 uS, což odpovídá asi 28 ppm. Ne žlutavé, ale zlatavé, takže to půjde za čas do hněda  Takže ta koncentrace je "vyšší" za stejnou dobu než u SG6, ale chtěl bych vidět ten rozdíl pod mikroskopem


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 15.04.2008, 08:16
Díky Vinci za testík kvality ionic-pulseru. Každopádně je to mazec, vyrábí to větší humus než jsem čekal, dokonce hnědá sic po delší době, proboha to je už na pováženou. No už jenom, že to dělá hodnotu přes 30ppm za 30 minut o něčem vypovídá, takže 10ppm vyrobíš za 10 min.

Jinak k tomu měření ppm pomocí PWT metru, pokud vodu před výrobou ohřeješ, tak je dobré měřit vodivost spíše až při pokojové teplotě kolem 20 stupňů, ideální by bylo při teplotě, na které je kalibrovaný PWT měřič dle kalibračního roztoku, ale to už je extrém, takže to nebudeme přehánět

Jejich model lonic-Pulser Standard S už má mít automatiku.

Díval jsem se včera na stránky Ravo zapperu a chystají k prodeji svůj novej generátor KS. Řekl bych, že někdo musel číst naší debatu, protože zmizla reklama na ionic pulser a byl vyzdvižen český certifikát ryzosti na Ag elektrody o ryzosti 99,99, což se mi zamlouvá Akorát bych měl připomínku k výrazu koloidní nanostříbro, protože částice nanostříbra vyrábí i generátor pomocí 3ks 9V baterií a nakonec možná i ten ionic pulser, akorát je tam rozdíl v jejich velikosti. Jsem zvědav na řešení konstrukce a kvality KS z tohoto generátoru. Snad bude stejně kvalitní výrobek jako je ravo zapper.
Kdybych měl finance na zbyt, nechal bych si udělat náměr velikosti částic u té KSG2, věřím, že budou dle kvality koloidu dosti dobré a udělal srovnávací test se vzorkem z nového generátoru od společnosti Zapper.
Mohlo by to být zajímavé klání v dobrém slova smyslu
Píšou nejlepší v Evropě, trochu silná slova , ale přiznám se, že komerčně prodávané tady v Evropě znám akorát Ionic-pulser a ten od sauning, na jiný jsem zatím ani nenarazil. Ale věřím, žev každém státě se nějaký výrobce najde, proto mi přijdou tyhle slova dosti odvážná

BTW: Jinak vzorek 26ppm z té KSG2 má i po více jak 14 dnech stále krásně transparentní barvu a přechovávám jej v láhvi z čirého skla sice ve tmě, protože nemám tmavého skla momentálně nazbyt.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 15.04.2008, 18:53
Tak jsem Vinci trochu laboroval s počáteční teplotou vody a ono zahřívání vody před zahájením výroby má opravdu smysl, pokud chceš výrobu urychlit a nemáš k dispozici kvalitnější generátor.

Náměry vody v závislosti na teplotě:

Při teplotě vody 17°C (teplota okolí) je vodivost z čerstvě otevřeného kanystru 0,2uS. Při zahřátí na 30°C stoupne vodivost na 0,5uS. Teoreticky by tak vodivost 0,8uS byla dosažena při teplotě 43°C a 1,1uS při teplotě 56°C.
U svého generátoru KSG2 mám ověřeno, že je dosti velký rozdíl počátečního napětí u vody 0,2uS a 0,7us, což je sice jenom 0,5uS rozdíl, ale u mě to dělá rozdíl v počáteční velikosti napětí cca. 60-70V, což není zrovna málo.

BTW. Jinak jsem taky zjistil, že čím je kanystr s destilkou prázdnější, tím je vodivost vody větší, což je dáno větším množství vzduchu v kanystru a tudíž i prachem, který se tam ze vzduchu dostane.

Ještě k barvě elektrod:
Při dosti nízké vodivosti destilky 0,2uS mají elektrody tmavě šedý až černý nádech. Pokud stoupne vodivost nebo použiji destilku kolem 0,6-0,7uS jsou tmavě šedé. Se stoupající vodivostí roztoku klesá i intenzita zabarvení elektrod.

BTW2: Jinak to vypadá, že je Petr (petrlk) ok, akorát má dle všeho omezený přístup na net.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 15.04.2008, 20:35
Ještě k tomu mému testu. Nemyslím, že po 10ti min. je koncentrace 10ppm. Generátor byl zapojen na polohu elektrod "A", což, jak uvádějí je pozice pro výrobu silnějšího koloidu a průběh není lineární. I při té teplotě (60°C), se začalo "kouřit" z elektrod asi po 8. min. Měřil jsem až po vychladnutí na 25°C, to jest po skončení 30. min testu. Pak je tam ještě poloha "B". Ta by měla být pro přesnější výrobu. Stále je mi ale záhadou, proč je chvilku čmoudík bílý, tedy správný a pak zase hnědý? Ta bílá je o.k., protože to dělá menší částice. Ta hnědá je pak ta zlatová a způsobuje tu aglomeraci. Ještě zkusím tu polohu "B".


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 15.04.2008, 20:37
Jsem rád, že je petrlk o.k. Už jsem si začal dělat starosti


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 15.04.2008, 22:07
Aha, uvádíš nelineární, takže je to zřejmě v pulsech, proto chvíli bílý a chvíli hnědý, prostě chvilku do toho dle mě jde rozumný proud a chvilku mnohonásobně větší, fakt geniální. Vyzkoušej tu polohu B, ta možná bude zajímavější. Je také zbytečné to zahřívat na tak vysokou teplotu, stačí bohatě i těch 50°C. Bylo by také dobré změřit to výstupní napětí a zda se střídá polarita na elektrodách, nakonec to lze poznat i podle zabarvení elektrod. Proud by šel změřit taky, aniž bys musel přístroj otevírat pomocí dvou kousků vodiče, kolik do toho pulsně perou, ale zřejmě to nebude zrovna málo.

Petrlk: jo já taky.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 19.04.2008, 15:01
Tak jsem si Vinci ověřil, že i při přemrštěně nastaveném konstantním proudu, ta KSG2 dělá koloidní stříbro o lehce šedofialovém zabarvení a ne žlutém nebo černém. Takže jak se mi to už jednou stalo, tak to nebyla očividně náhoda. Ale nejde mi do hlavy, proč je barva mírně šedofialová a ne žlutá nebo hnědá.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Sobota, 03.05.2008, 14:14
Nazdar Crafte a všichni ostatní!
Mám IONIC-PULSER Standard SD už měsíc, tak jsem měl dost času zjistit o co jde. Měřil jsem parametry při výrobě a mám pár poznatků. Ĺ koda, že nemám kde vložit soubory a obrázky (nebo to neumím), protože mám pár tabulek a grafů. Tak zatím ve zkratce... IONIC-PULSER :
Velikost elektrod: prům. 2,7 mm  délka 82 mm z toho ponořená 62 mm což je 5,3163 cm2 po odečtení neponořeného průřezu. Pro I=0,155 mA na cm2 by měl být proud I=0,824 mA. Teď to hlavní! V návodu mají opačně značený režim "A" a "B" (to je info pro člena VINC I)
Režim "A" ten podle provozní tabulky dává stříbrné ionty lineárně cca 1 mg za 3 min (odkazuji se na návod IONICU) a režim "B" je nelineární.
V režimu "A" po klasickém náběhu proudu podle vodivosti vstupní vody (cca 5 min) se IONIC snaží udržet proud na I=5 mA !!! V režimu "B" má stejný náběh ale nic ho nestabilizuje (bez míchání mi po 12 min narostl na 12 mA !!!). Při doporučeném proudovém toku 0,824 mA je to mnohonásobně překročené. Přesto se mi podařilo za občasného promíchání vyrobit skoro transparentní koloid. Na elektrodách je bez zátěže U=50V po 15min=30V, po 25min=20V atd. mám vše v excelu. Teď pracuji na stabilizaci napětí na elektrodách U=0,8 mA jednoduchým udělátkem zabudovaným přímo do krabičky IONICU. Mimochodem už mám takto vyrobený koloid 10 dní a je naprosto průzračný a laser je pořádně viditelný i za denního světla! Podle mých propočtů Faradayova zákona elektrolýzy bych měl mít po 60 min (3600 sec) výroby  3,219 mg
vyloučeného stříbra z elektrody do vody. Vyráběl jsem to ve 3 dl.
To je ve 0,3 litrech vody asi 10,73 ppm Ag iontů (1/0,3)*3,219=10,73

Je to určeno vzorcem: m=AIt  
hmotnost(Kg)=A(mol/Kg)*proud(A)*čas(sec)
A=molární hmotnost Ag (0,10787) děleno Faradayova konstanta (96500)
A=0,000 001 117 824
m=0,000 001 117 824*0,0008*3600=0,000 003 219 333 Kg=3,219 mg
Snad jsem všem trochu osvětlil podstatu elektrolýzy. Je to samozřejmě přibližně, protože elektrody jsou depolarizované, ale 10ppm za 1 hod je dostatečně přesné. Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte!
Crafte napiš návod jak poslat na forum obrázky a soubory (ja nemám web prostor).


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 03.05.2008, 14:41
Ahoj harakiri,

zrovna jsem prohlížel poštu a kouknul sem do fóra a vidím zajímavé náměry pro Ionic-pulser. Přiznám se, že ty hodnoty proudu mě vůbec nepřekvapují, spíše jsem je čekal, dle toho, co to vyrábí za produkt. Akorát, že to vůbec v režimu B nestabilizují mě už fakt nenapadlo

Tohle mini fórum neumožňuje upload souboru, ale můžeš to klidně hodit sem http://www.edisk.cz/
a dát sem akorát link uploadnutého ( to je slovo ) souboru nebo obrázku nebo to mohu pak z edisku stáhnout a hodit soubory k sobě na web a opravit pak pouze odkaz.

Pokud si Ionic upravíš jak to správně má být věřím, že to může vyrobit slušnýkoloid.
Akorát jedna věc mi u tebe nesedí, tj. síla světelného sloupce u Tyndalla. Dle mojich náměrů a zkušeností, které potvrdí i Vinc a také habana z fóra U pramene by měl být tyndall, co nejméně vidititelný. Čím více je totiž viditelný i při slabé koncentraci kolem 10ppm, naznačuje to, že částice jsou mnohem větší než by měly být, což není žádoucí, i když je koloid transparentní a je velký předpoklad změny barvy roztoku po vícero dnech.

Stále platí pravidlo:
Čím menší proud, tím delší čas je potřebný na výrobu, což je samozřejmě dosti ovlivněno velikosti startovního ss napětí, startovní vodivostí vody a jejím množstvím, absencí míchadla a požadovanou výslednou koncentrací koloidu.

BTW. Předpokládám, že ty větší částice a znatelnější tyndall má u tebe na svědomí právě chybějící míchadlo s konstatníma otáčkama.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Sobota, 03.05.2008, 14:57
Nazdar Crafte
Tomu Tyndall efektu jsem se taky divil, ale dřív jsem vyráběl opravdu "brambory" a to bylo i laserem poznat. V tomto případě je to velmi jemný a okem nerozpoznatelný. Nemám možnost změřit velikost částic. Něco řeším v Brně (elektronový mikroskop) ale nevím jestli je to pravý ořechový...
Rozhoduju se aspoň pro měřák koncentrace
http://www.novatech-usa.com/Products/Conductivity-TDS-Testers/WD-35425-10;jsessionid=0a010b431f4326a81113e64d4a1b8fcfa0fc1d04fdf7.e3eSc38LcheTe34Pa38Ta38Rax50
Dík za radu s odkazem na soubor, časem to tam dám, ale teď musím končit jdu na 2 kusy.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 03.05.2008, 15:13
Ztotožňuji se jednoznačně s názorem habany z fóra U pramene, že kvalitní koloid, který obsahuje co nejmenší částice, musí mít světelnou stopu slabě viditelnou i ve tmě, natož na světle. Viditelnější stopa je pouze u větších koncentrací a přesto jsou částice Ag, co nejmenší, což je správné.
Nejrozumnější měření v domácích podmínkách se dá docílit pouze pomocí PWT konduktoměru pro měření vodivosti v uS a jednoduchým výpočtem:
konečná vodivost koloidu - vstupní vodivost vody * konstanta 1.2 = výsledná hodnota PPM.

Je také dle mě nesmyslné, jak jsem se mohl někde dočíst, určovat PPM náměry pomocí elektr. mikroskopu až po vyschnutí malého množství koloidu a náměr dělat z takto získané "gramáže" stříbra, protože hodnota ppm určuje procentuální množství částic (volně se vznášejících) v celkovém množství koloidu. Zase elektron. mikroskop je dobrý při určování nejmenších a největších částic v koloidu.
Každopádně pro domácí podmínky je nejpřesnější provádět náměry pomocí PWT měřiče, což potvrdí i Vinc nebo Petrlk.

Tak ať pivko chutná


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Sobota, 03.05.2008, 19:42
Zdravím Crafte a harakiri

Musím souhlasit s Craftem. Tyndall je skutečně při 10 ppm velice slabý a viditelný jen v šeru, nebo ve tmě. Při 25 ppm je už dobře vidět i za světla. S tím ionic-pulser mám v plánu zvětšit plochu elektrod a míchat. Nejprve použiji místo 2 elektrod 4 (ty originální). Umístím je zvlášť na držák. Ještě nevím jak budu míchat, ale nějak to provedu. Pak eventuálně použiji ty nové elektrody o ploše 24 cm2. Jsem zvědav, jak si s tím ionic-pulser poradí
Jinak základem je transparentní koloid "forever". Mě zatím drží transparentní už 2 měsíce


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Sobota, 03.05.2008, 19:46
Mám pořád potíže si zapamatovat kombinaci jména a hesla. Vždycky to zapomenu, protože používám PC na různých místech a nemohu fixovat heslo. Takže jsem se už zase musel přihlásit upramene jako Vinc 1.:sad:


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Pondělí, 05.05.2008, 12:35
Přeji hezký den
Proud jsem už vyřešil návodem z netu http://www.upramene.cz/forum/files/schema_114.jpg  
R1=470 ohmů, R2=trimr 1,5k (pro 0,8mA je odpor nastaven asi na 1125 ohmů). Ĺ lo to pěkně zabudovat do krabičky IONICU tak teď je to v pohodě. Přerušil jsem variantu "B" kde byl neřízený proud. Tak teď mám na "A" stabilizováno 5 mA na rychlovku a potírání, na "B" stabilizováno 0,8 mA na pití. Používám destilku od Kulicha a náběh proudu na 0,8 mA je: 0min=0,30mA  1min=0,39mA  2min=0,64mA  2min26sec=0,80 mA !


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Pondělí, 05.05.2008, 12:42
Přeji hezký den
Proud jsem už vyřešil návodem z netu http://www.upramene.cz/forum/files/schema_114.jpg  
R1=470 ohmů, R2=trimr 1,5k (pro 0,8mA je odpor nastaven asi na 1125 ohmů). Ĺ lo to pěkně zabudovat do krabičky IONICU tak teď je to v pohodě. Variantu "B" nestabilizovaný proud mám stabilní 0,8 mA a varianta "A" stabilizovaný 5 mA používám na potírání, nebo na rychlovku.
Náběh proudu v destilce od Kulicha (vodivost nevím protože nemám ještě měřák, ale měla by být kvalitní pod 1 mikroSiemens):
0min=0,30 mA  1min=0,39 mA  2min=0,64 mA  2min26sec=0,80 mA !


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Pondělí, 05.05.2008, 12:53
Nějak mi v práci blbne počítač tak to máte 2x
Včera jsem "vařil" 0,80 mA za stejných podmínek 0,3 lit a najednou je Tyndall vydět jen v šeru. Teď jsem "dovařil to samo a opět stejný efekt jen v šeru !!! Tak nevím co ta první várka měla znamenat. Už ji mám ale vypitou
Myslím, že už bude vše jak má být. Možná jsem měl nějaký znečištění. Vyzkouším to při 50 °C doposud to bylo při pokojové teplotě.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 05.05.2008, 19:30
harakiri:
Počítač ti neblbne, je problém u provozovatele serveru. V sobotu večer započal upgrade a měl být ukončen v neděli kolem poledne. Holt to neklaplo a háže to ve vrchní obrazovce chyby a načítání stránek je mizérie, očividně zamýšlené vylepšení HW na serveru přineslo akorát problémy, snad to brzo vyřeší.

Teď k té úpravě Ionicu. Mohl jsi domácí výrobou generátoru značně ušetřit, ale aspoň už pro majitele toho "zázraku" jednoduchý návod na úpravu a za pár kč na slušnou funkčnost

Vinc:
A nemáš jednoduchší použít na těch několik často používaných hesel papír a propisku a mít to stále u sebe, to není žádná ostuda


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Úterý, 06.05.2008, 09:45
Nazdar CRAFTE
Dík za vysvětlení příčin špatného připojení na server. Snad to brzo dají do kupy. Pro VINC I posílám odkaz na moji fotogalerii ohledně IONICU. Kvalita mizerná, je to z mobilu. Kdyby to někoho zaujalo můžu nafotit v lepší kvalitě...
http://www.upramene.cz/forum/album_personal.php?user_id=688


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 06.05.2008, 19:40
Taky tě zdravím,
díky harakiri za fotky střev toho Ionicu, se zájmem jsem si je prohlédl a celkem se pousmál, kolik za takový výrobek chcou, být to seriózní výrobce už má na krku ČOI, ale tak? Snad lépe na tom bude aspoň externí zdroj. Jinak hezký manuálek a ta tabulka už mnohé vypovídá, podle ní bych svoje obvyklé množství 400ml o koncentraci 20ppm vyrobil za neuvěřitelných 25min. Se svým generátorem ji tvořím více jak 3 hodiny

Nedá mi to si to hezky přehledně nevypsat na 400ml:
3min=2,5ppm
6min=5ppm
9min=8ppm
12min=10ppm
15min=13ppm
18min=15ppm
21min=18ppm
24min=20ppm

Což je hezký průměr, co 3 min. v průměru 2,5ppm, fakt nářez

Navíc hodnoty nad 50ppm jsou už poněkud u iontového KS nesmyslné a byly pouze početně, čili teoreticky odvozeny.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 06.05.2008, 20:07
Safra práce, zase pro změnu nefunguje automatický refresh stránky při odeslání příspěvku, ale uložit se uloží.

Jinak k tomu vkládání obrázku:
stačí obrázek uložit někde na web a pak pomocí ikonky, která je vedle ikonky pro podtržený text vložit odkaz na obrázek a zobrazí se tady, takže např.

Ionic manuál

BTW. Do prvního zobrazeného řádku se vkládá url adresa, kde je obrázek na netu umístěn u druhého popis obrázku (není povinné).


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Středa, 07.05.2008, 11:48
Ahoj CRAFTE
Tak jsem ti udělal analýzu tvojich 400 ml 20 ppm IONICem
Ono to zas takový nesmysl podle Faradayova zákona není (teče tam proud 5 mA na 5,3 cm2) !!! V tabulce jsou naměřené hodnoty po 1 minutě. V mém případě nabíhal proud na 5 mA 10 minut tak je koncentrace pouze asi  17,8 ppm. Druhá tabulka je "vařba" 100 ppm na neregulovaném výstupu ve 300 ml. Už abych měl měřák ať se mám čeho chytnout. Napadlo mě měřit koncentraci podle přesného digi hustoměru. Mám v práci jeden za 70 tis Kč. Pak to porovnám s ppm metrem.
Odkaz nemůžu udělat, protože zatím nemám vytvořený vebový prostor, tak aspoň po staru http://www.upramene.cz/forum/album_personal.php?user_id=688


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Středa, 07.05.2008, 13:12
Ještě jsem doplnil obrázek měření po mém vylepšení stabilizace proudu na 0,8 mA
Doba výroby 140 min (2 hod 20 min) koncentrace asi 25 ppm. Krásně transparentní, Tyndall odpovídá těm 25 ppm.
Chutná výborně  ;D
http://www.upramene.cz/forum/album_personal.php?user_id=688


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 07.05.2008, 14:15
harakiri:
Ale to je mě přece jasné, že takový hyper nárust koncentrace má na svědomí přemrštěný proud, viz. mé starší příspěvky na téma Ionic-pulser a to jsem nemusel dělat ani žádné měření proudu
Prostě kdyby dodrželi správnou a konstantní hodnotu proudu od začátku procesu do konce, časy jsou úplně někde jinde.

Doba výroby 140 min (2 hod 20 min) koncentrace asi 25 ppm
Tohle bez měřáku přesně nezjistíš, ale je to pouze nějaký nástřel, taky nevím nic o startovní vodivosti vody, teplotě a množství a taky rozteči elektrod. Předpokládám, že proud již máš na své elektrody nastaven správně a hlavně konstantní, což ale nejde ze začátku procesu s 50V trafem moc docílit, protože napětí se zarazí o futra a proud má tendenci jít dolů. To stále mnohým uniká, ačkoliv i na toto habana upozorňuje a rozhodně má pravdu, stačí si to vyzkoušet.

Krásně transparentní, Tyndall odpovídá těm 25 ppm.
Můžeš si poblahopřát pokud transparentnost i přes takovou koncentraci vydrží více než měsíc, pak je to kvalitní. Jinak KS o takové koncentraci už má trpší chuť a tyndal je o něco výraznější, ale zase žádný brutus v podobě značně výrazného paprsku s laseru.

BTW. Teď se dívám do tvoji tabulky a množství 300ml a teplotu 50 stupňů tam máš uvedenou. Akorát to počáteční napětí máš na vodu od Kulicha, která se pohybuje po otevření láhve kolem 0,2-0,3uS, až moc nízké, ale zase to kompenzuješ větší počáteční teplotou vody, čímž zvětšíš její vodivost a zmenšíš nároky na vyšší startovní napětí.
Za 2 min. ti už dle mě přesto nízké napětí, klesne o 5,7V a proud stoupne o 0,49mA na tebou nastavenou konstantní hodnotu 0,8mA. Nakonec vidíš sám, že tady k tomu "futrovému efektu" dochází. Kdyby jsi zahřátím nezvětšil vodivost vody, byl by její odpor značný a napětí by se zarazilo na horní hranici zdroje, tj. 50V a proud by přesto nedosahoval požadované hodnoty. U mě se startovní napětí pohybuje u vody s vodivostí 0,2-0,3uS o teplotě 20 stupňů v průměru kolem 150V. Jinak tabulky máš hezky přehledné, ale opíral bych se spíše o náměry vodivosti.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 08.05.2008, 20:48
Vinc:
Mrkni se sem, určitě tě to bude zajímat a nejlepší je místní guru Petr přes KS a zde je jeho hezký návod <a http://www.borelioza.cz/download/koloidni_stribro.pdf
akorát těch lidí, co se řídí jeho radama je mi trochu líto, za pár let užívání takového KS to možná pochopí, ale nemá smysl tam na to reagovat, ne nadarmo se říká mezi slepými jednooký králem.
http://www.borelioza.cz/cs/diskusni_forum/?fsid=2&fdid=982&flt=0

BTW. Před nedávnem mi někdo poslal odkaz na jedno video na YouTube toho Amíka, kterého chudáka přezdívají taťka Ĺ moula, protože má již silnou Argyrii, protože dlouhé léta pil větší dávky KS. Byl tam s ním rozhovor a přímo tam ukazoval takové udělátko na KS (plastový stojánek s volně zavěšenýma elektrodama - vypadalo to spíše jako nějaká hračka) a popíjel z průhledné sklenice své vyrobené KS. Jeden záběr jsem si stopnul a trochu digitálně pozvětšoval a jaká si myslíš, že byla barva? Asi jako bílé víno, čili už dosti žluté  ;D


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: harakiri Pátek, 09.05.2008, 13:49
Nazdar všichni
Výborně jsem se pobavil na www.borelioza.cz...
Plánek máte jednoduchý a funkční. Až teď mě napadá jak a kdo přišel na hodnotu 0,155 mA na cm2 ??? Bylo to pokusem nebo spočítané na velikost uvolněných částic Ag nebo elektronů a podle čeho? Taky rozteč elektrod 20-30 mm je to z praxe? Moje pokusy s proudem 0,8 mA na plochu 5,3 cm2 (0,155/cm2) : IONIC má rozteč 13 mm a výsledky znáte. Dal jsem za stejných podmínek rozteč 25 mm a druhý den koloid zežloutnul.... Podle mě má vliv velice moc fyzikálních faktorů a možná i postavení planet a měsíce, atmosferický tlak a kdo ví co ještě. Předem dík za info o roztečích elektrod a proudu 0,155 mA


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 09.05.2008, 18:34
Jo mají na uvedeném webu zajímavé názory na výrobu a kvalitu KS, ale kdo chce kam...
Nikdy bych ale neřekl, že někdo bude řešit jak na narovnávání 2mm drátu, ale to, že používají napěťový zdroj místo proudového, už nikdo z nich neřeší. Každopádně chápu jejich snahu, sám výrobou a užíváním KS řeším jeden svůj zdravotní problém a dosti úspěšně a to užívám dávku pouze 20-30ml denně, kterou ani neužívám vnitřně, ale sem tam ji také polknu.

Jasně, že je funkční, proč by neměl být? Něco ještě lehčího a hlavně dostatečně funkčního těžko najdeš a hlavně mám rád varibilní nastavení Je možné zapojení ještě doplnit o automatickou změnu polarity elektrod, ale to už přibudou další součástky, odhadem kolem cca. 10 navíc, což už je dost a to nebylo ani mojim záměrem. Zapojit 2 součástky snad nikomu nemůže dělat problém a pro co největší zjednodušení jsem uvedl i hodnoty odporů.

S tou hodnotou proudu 0,155mA/cm2 přišel habana (U pramene). Co vím, motal se dlouhou dobu na zahr. fórech kolem výroby KS a odtud ji získal a mnoho dalších zkušeností, ale více ti nepovím, to by si se na podrobnosti musel zeptat přímo jeho. Každopádně jsem si mohl při svojich pokusech ověřit, že to není jenom nějaký číselný nástřel, ale zakládá se na pravdě. Díky této hodnotě se mi daří vyrábět již dosti kvalitní KS i o vyšších koncentracích, které neaglomeruje ani po dlouhé době, takže ji považuji za důvěryhodnou.

S tou roztečí je zažité všeobecné pravidlo násobku průměru použitých elektrod, tzn. v případě 2mm je rozteč 20mm. Osobně si myslím, že to ale není úplně košér, viz. používaná variabilní rozteč u kvalitního komerčního generátoru SG6, který používá Vinc pro výrobu různých koncentrací, už jsem o tom ale tady psal. Každopádně pokud si vyzkoušíš zvětšit rozteč, ovlivní to i mírně nastavenou hodnotu proudu a dojde i ke zvětšení startovního napětí, protože se zvětší prostor mezi elektrodama, čímž se zvětší i odpor a tím trvá o něco déle než se ten prostor nasytí stříbrem. Zvětší-li se vodivost, odpor roztoku začně klesat, což má za následek pokles napětí, samozřejmě proud musí být stále konstantní a nesmí kolísat (menší odchylky ale neva). Dle mě to tvé zabarvení koloidu je dáno také tím, že nemáš pomaloběžné míchadlo a změnu polarity elektrod. Já prostě už dneska nevyrobím KS, které začne byť po čase žloutnot. Pokud záměrně proud přemrštím, výsledný koloid ma mírně šedofialovou barvu, ale ani časem se žádná žlutá, hnědá nebo dokonce černá prostě nekoná.
Ale máš pravdu ve spojistosti s rychlosti výroby, kterou ovlivňují i fyzikální faktory. Já někdy vyrobím při teplotě vody 19-20˚C koncentraci 10ppm za 1h.10m, jindy třeba až za 1h.30m., ale to mě neva, protože mi to automatika pro vypnutí ohlídá (dle nastavené konečné koncentrace), ale hlavně se řídím především měřením vodivosti koncentrace po ukončení výroby a přepočtem uS na ppm a pro orientační kontrolu ještě tyndallem.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: david Sobota, 10.05.2008, 19:14
Craft
Ahoj kolego.
 Chci začít s výrobou stříbra a ze všeho co jsem přečetl a zjistil mi jde hlava kolem a hlavně nechci prošlapávat cestičku, kterou jsi už dávno prošel. Proto mám na tebe velikou prozbu. Tvoje KSG2 je nejzajimavější přístroj na co jsem narazil. Prosím bylo by možné dostat schémata ať to mohu také spáchat? Díky za odpověď.

David Eberhard


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 10.05.2008, 21:57
Asi tě zklamu, ale schéma není bohužel k mání. Asi těžko by jsi vyzrazoval jen tak své knowhow, které tě stálo nemálo času a úsilí. Jakmile jej zveřejním, můžu si být 100% jistý jeho využití ve vlastní prospěch velmi podnikavými jedinci. Takže ti bohužel zbude si buď vytvořit vlastní koncepci nebo použít verzi generátoru MS, kterou jsem uveřejnil nejen na svojich stránkách a je určená široké veřejnosti, nebo použít některé ze schémat, které byly na internetu zveřejněny. Všechny obsáhlé a důležité poznatky, které jsou jak tady ve fóru a také ve fóru U pramene jsem zpracoval do jednoho shrnutí, o to to mají mnozí daleko jednoduchší, viz. http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-vyroba.html (http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-vyroba.html)

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: david Neděle, 11.05.2008, 19:19
Díky za rychlou reakci. Příznám se, že jsem to nečekal, ale tvoje pohnutky naprosto chápu a nakonec jsi pomohl víc než tušíš.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 13.05.2008, 06:55
Crafte mám dotaz.
Tuto otázku bych asi měl konzultovat s výrobcem SG6, ale zajímá mne Tvůj názor. Mám jiné elektrody než ty originální. Jsou silnější, takže se s nimi dá dobře manipulovat a mají i větší plochu (ty orig. jsou jen 0,4mm silné a teď už je to jako staniolová folie). Pokud je proud v té SG6 stabilizovaný, bude proudová hustota buď menší než než u originálních elektrod, nebo se přizpůsobí ploše. Neznám konstrukci a tak si kladu otázku, jestli pak nebude generátor přetížen? Je to nesnadné rozhodnout. Nerad bych ten gen. pokazil


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 13.05.2008, 08:05
Pokud je proud v té SG6 stabilizovaný, bude proudová hustota buď menší než u originálních elektrod, nebo se přizpůsobí ploše. Neznám konstrukci a tak si kladu otázku, jestli pak nebude generátor přetížen?

Co to je Vinci jsou silnější? Uveď původní rozměr a nový, pro lepší představu. Sice neznám podrobně konstrukční řešení té SG6, ale chce to každopádně na dvou až třech roztečích elektrod změřit proud a napětí pomocí multimetru, jestli se nějak mění nebo zůstává stále vše stejné. Pak se dá z toho něco usoudit. Pokud se pamatuju, tak jsi psal, že čím větší koncentrace KS, tím větší rozteč elektrod, což má dle mě akorát, co dělat se signalizací ukončení procesu. Proud by u SG6 měl být teoretický stále stejný, pokud ano tak by to mohlo naznačovat i přitomnost nějaké automatiky. Změnou roztečí totiž dochází k jeho mírnému ovlivnění, ale není zase takový extrém jako v případě napětí, ale vycházím především ze skušeností z moji konstrukcí. Dle mě nedojde k poškození přístroje, akorát proud bude trošku slabší vzhledem k novým elektrodám a zřejmě nebude odpovídat signalizace koncentrace, ale třeba bude uvnitř nějaký trimr, kterým by to šlo doupravit. Ale zase to máš v záruce, takže tohle bez toho aby jsi vlezl dovniř, nezjistíš. Nejdříve bych pro všechny případy kontaktoval prodejce, petrlk uváděl, že je velmi vstřícný.

BTW. To je právě výhoda u moji KSG2, že velikost elektrod nemusím řešit a pouze si přepočítám proud a lehce změním, ale samozřejmě bych musel překalibrovat stupnici automatiky pro vypnutí, to nelze jinak vyřešit. Zvažoval jsem i zabudování elektronického měřiče vodivosti přímo do generátoru, což by nemělo chybu a vyřešilo by to i potřebu překalibrování při změně rozměru elektrod, ale zase bych musel mít trvale ponořenou nějakou vodivou sondu v roztoku, což by mohlo i ovlivňovat výslednou kvalitu KS a zbytečně si zavléci nějaké příměsy do KS není rozumné.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Úterý, 13.05.2008, 11:45
Zdravím.
Takže k těm elektrodám.... Původní jsou 0,4 x 6,4 x 100 mm. Ty nové jsou 2 x 10 x 100 mm. Jinak už jsem psal dotaz na SilverGen. Trem Williams je opravdu vstřícný a ochotný, ale musím čekat na večer až bude pracovat Problém je u SG6, že to nemění polaritu a tak je jedna elektroda už jen jako alufolie, protože jsem to neměnil. A vůbec se s tím nešikovně manipuluje. Jenom to srovnat do roviny je "náročné" a to nemluvím o čištění , ale jinak jsem spokojen


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 14.05.2008, 19:42
Ahoj Vinci,

mít lepší technické a finanční zázemí, tak po tom, co předvedl zapper.cz bych hned hodil na trh několi variant generátoru KS od těch nejlevnějších modelů až po profi modely v podobě KSG2, takže by si svůj generátor KS mohl dovolit zakoupit úplně každý, rozdíl by ale nebyl ve kvalitě, jak je u výrobců zvykem, ale v rychlosti výroby již vysoce kvalitního KS a variabilních možnostech generátoru. Jenomže situace je jiná, takže aspoň ono nasměrování zajemcům o domácí výrobu správným směrem a uvedení některých žvástů na pravou míru.
 
Ještě mě pobavila tahle věta od zapper.cz ve spojitosti s jejich generátorem GKS100:
Generátory, které vyrábějí KS během několika minut či hodin nejsou schopny vyprodukovat v žádném případě stejně kvalitní roztok. Takto neprofesionálně vyrobené roztoky jsou pro vnitřní použití nevhodné až nebezpečné a jejich účinnost je velmi sporná.

Souhlasím s minutama, jak to třeba hravě zvládá Ionic-Pulser , ale napsat během několika hodin, je už opravdu totální hloupost a neznalost všech možností elektrolýzi stříbra. Já jsem třeba schopen se svojim generátorem vyrobit  stejně vysoce kvalitní KS o koncentraci 20ppm za cca. 3,5 hodiny i bez toho, abych musel roztok před výrobou zahřívat a zvyšovat tak uměle její vodivost.
Navíc tímto tvrzením nejen, že překrucují skutečnosti k obrazu svému z obchodních důvodů, ale také degradují svůj vlastní výrobek, protože ten nakonec vyrábí KS taky několik hodin a né dní
Navíc, to se za ten svůj generátor nanostříbra (další perla) stydí, že tam nedají ani jeho foto?

Sorry za nechvalný příspěvek na zapper.cz, ale tohle mě opravdu od nich překvapilo a přinutilo poněkud přehodnotit jejich humánní záměry ve prospěch zdraví lidstva, škoda.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Vinc I Středa, 14.05.2008, 21:50
Zdravím Crafte,
tak za prvé si myslím, že zde vůbec nejde o prospěch lidstva. Chtějí vydělat a tedy prodávat. Za druhé jsem už poznal, že ty stránky nedělá  ten co to vymyslel. Text navrhuje šéf firmy, tedy ten, co chce prodat a nechá si stránky udělat. Ze zkušenosti odsud vím, že šéf nemá často ani nejmenší představu jak to, co firma vyrábí pracuje. Lépe řečeno ví to jen zhruba, aby o tom mohl povídat. Na technické detaily má odborníky. Snaží se jen, aby text vypadal vznešeně, odborně a hlavně aby působil na zákazníka a zlákal jej ke koupi. Už jsem se o tom zmínil někde dříve na doktorce, nebo jinde, lidé nekoupí dobrou věc za málo peněz, protože věří, že jenom drahá věc je dobrá. Je to psychologie. Lidé mají zkušenost, že nikdo jim levně nic dobrého nedá. Je to podobné jako s léčiteli a léčiteli Do katalogů výrobků se často dostanou věci, které vůbec nejsou pravdivé, ale musí navnadit potencionálního zákazníka, aby u se něj probudila potřeba tu věc vlastnit . Člověk to vvidí 100x denně při reklamách.  Takže si nedělej vrásky. Ještě k té ceně. Pokud vyrábíš několik desítek generátorů denně (nebo i stovek) potřebuješ někoho, kdo to dává dohromady. Ten musí dostat zaplaceno (třeba není lidumil). Musíš mít prostory a vybavení (třeba platit nájem, daně atd.), musíš to dopravit k zákazníkovi. Takže zhruba odhadem stojí-li součástky na generátor 800 Kč, tak to musíš vynásobit nejméně 5x či 6x abys to neplatil ze svého. Jinak by to bylo, kdybys měl v bance pár desítek, či stovek melounů a toto měl jen jako dobročinost . Jo a s tím fotem.... Ravo ho tam měli také dlouho jen tak, amatérsky, bez rozměrů a dost nesrozumitelně. Vlastně jsi mohl rozměry tušit jen u fotografií těch dětí. Ty jejich stránky se rodí postupně.
Takže si to zvaž, co by bylo nutné pro realizaci Tvého generátoru KS. Třeba se mě podaří najít sponzora, který se také bude chtít svézt


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 23.05.2008, 11:35
Ahoj Vinci,

ač nerad ti v tom musím dát za pravdu
Je vidět, že v tom máš dosti zkušeností a mluvíš objektivně.

Tak jsem včera úspěšně v praxi odzkoušel svůj odlehčený prototyp KSG3-CR2. Několik lidí se na mě obrátilo s prosbou o pomoc při jeho sestrojení a mnou navržená verze MS je až příliš strohá, kvůli maximální jednoduchosti. Výsledkem je verze KSG3-CR2, která dokáže produkovat také dosti kvalitní KS bez použití míchadla. Jenom míchadlo by cenu dosti navýšilo, takže jsem musel najít kompromis a myslím, že se to podle předběžných náměrů podařilo, díky zkušenostem s verzí KSG2. Samozřejmě je to na úkor času potřebného na výrobu KS.
Generátor umožňuje automatickou změnu polarity elektrod a je přesně nakalibrován dle použitých elektrod a obsahu roztoku. Částice stříbra budou velmi malé, třeba jako jednoho nejmenovaného výrobce
Samozřejmě pokud si vyměníš rozměr elektrod, lze jej překalibrovat, takže nemusíš nutně pořád používat tu původní velikost
Byl jsem jenom limitován technickýma normama, především ČSN 33-2000, ale nakonec jsem z toho vyždímal, co se dalo.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 04.06.2008, 10:15
Ahoj Vinci,

osobně mám pocit, že začíná být honba lidí, kteří o KS moc neví za zbytečně vysokou koncentrací, kvůli některým desinformacím. Stejnou službu totiž udělá i 10 nebo 15ppm. Rozhodující je totiž velikost částic, ne koncentrace, jak se mnozí mylně domnívají. Holt jsme až moc zvyklí z dávkování klasických léčiv, kde vyšší číslo znamena automaticky silnější účinek léku.
20ppm považuji pro vnitřní a bezpečné užívání za strop a hlavně je spíše vhodná již u závažnějších onemocnění. Pro kožní defekty je zase 20ppm málo, tam je dle literatury potřeba pro výrazný efekt 30-40ppm.
Každopádně farmacie začíná tlačit KS už do svojich výrobků. Včera jsem byl u zubaře a už mi nabízel gel s obsahem KS, to mě opravdu pobavilo
Rovněž jsem zaznamenal další ohlasy kolem nákupu kvalitního stříbra, že už se dá koupit údajně pouze na živnostenský list, ale zatím tu informaci nemám ověřenou, tak netuším jestli se zakládá na pravdě nebo ne.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Ladys Pondělí, 29.09.2008, 22:16
Rozhodl jsem se vyrobit koloidní stříbro a chtěl bych nejprve poděkovat všem, kteří tady na fóru uvedli všechny potřebné informace. Možná mně unikla jen jedna maličkost, čím mícháte vodu v nádobě. Napadlo mě, že by šla použít velice jednoduchá míchačka realizovatelná na koleně za pár korun, kterou jsem kdysi viděl u svého kamaráda v chemické laboratoři. Princip byl velice jednoduchý. Zalitý tyčkovitý magnet průměru asi 4mm a již si nepamatuji zda-li ve skle, či nějaké hmotě (např.: v plexi) o délce asi 5cm se položil na dno kádinky s médiem. Kádinka stála na podstavci v jehož útrobách byla půlka transformátorového C-jádra z permaloe. Na němž bylo navinuto vinutí a do něj pouštěn střídavý proud. Změna magnet. pólů vyvolala otáčení magnetu a frekvencí se daly měnit otáčky. Tyčka se začala točit a míchání bylo překvapivě účinné. Zkusím to postavit a dám vědět.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 30.09.2008, 16:24
Vítám dalšího příznivce KS
Nápad to není špatný, jenom je tady trochu malej problém, se kterým jsem se osobně taky potýkal. Pozor na zavlečení toxických látek do roztoku, tedy koloidu stříbra. Lze použít pouze dva materiály, kde bych se tohoto neobával, tj. sklo nebo plast mající atestaci výrobce pro potravinářství a laboratoře. Používám klasické míchadlo s míchadélkem, které je právě z takového nezávadného plastu vyrobeno. Standardně takovým míchadlem budu vybavovat i své komerční již profi modely KSG4-Pro.TA, které chystám do prodeje a zvažuji i samostatný prodej těchto michadélek (ne pohonných jednotek), protože to je dle mě dnes ten největší problém, se kterým jsem se sám potýkal a narazil na poněkud nevlídnou polytiku firem zabývajícíh se výrobou plastů. To co si neváhali tihle plastový baroni říci za jednoduchý díl mě opravdu nenechalo klidným. Nakonec jsem se namíchnul a vytvořil vlastní koncepci michadélka, které řeším už jeho vlastní výrobou. Míchadlo (pohonná jednotka) lze bez nějakých větších problémů řešit svépomocí, ale kvalitní a netoxické míchadélko je už poněkud problém.
Proto dobře zvaž, do čeho budeš onen magnet zalévat (tzv. plexi je mimo jiné velmi toxické) a zda jej budeš používat. Osobně si myslím, že je vhodnější už použít teflonové míchadélko, tzv. včelku, určené pro magnetické labor. míchačky, jenž se dá koupit o různých velikostech a tvarech za do cca. 100kč/1ks. Ale je to zase teflon...

BTW. Odkaz na stavbu jednoduchého a podomácku vyrobitelného magnetického míchadla jsem už dával ve fóru U pramene.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Martin Pátek, 26.12.2008, 14:11
Nevíte někdo, jak je to s kvalitou nabízeného koloidního stříbra na internetu? Celkem by mě na to zajímal názor Crafta.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 26.12.2008, 18:35
Nevíte někdo, jak je to s kvalitou nabízeného koloidního stříbra na internetu? Celkem by mě na to zajímal názor Crafta.

Odpovím na to záměrně ze široka, protože dotazy na toto téma jsem již dostal emailem několikrát.

Vůbec dění kolem KS je celkem dosti neuvěřitelné. Samotný postoj MZ v ČR je asi takový:
V roce 1999 v nařízení vlády 10/1999 Sb. vydané dne 19.1.1999 bylo KS zařazeno mezi ostatní jedy a to dokonce do stejné skupiny, jako např. anorganické sloučeniny rtuti nebo dusičnan stříbrný. Asi si páni odborníci z ministerstva řekli, kov jako kov , přestože léčebné účinky kol. stříbra jsou již dosti dávno známé, natož samotného stříbra, kde bychom šli v letopočtu hodně do minulosti, holt páni odborníci...
V roce 2004 bylo schváleno jako doplněk stravy.
V roce 2007 bylo údajně několikrát hodnoceno státním zdravotním ústavem jako tzv. hraniční přípravek a na základě údajně vědeckých studií byl překlasifikován z doplňku stravy na léčivý přípravek, čili léčivo. Z čehož vyplývá, že koloidní stříbro lze nadále prodávat, ale pouze za splnění legislativních podmínek platných pro uvádění léčivých přípravků na trh. Což v praxi znamená patřičné a dosti drahé testy neboli certifikaci, kterou si obyčejný domácí výrobce nemůže dovolit, ale zase pouze větší farmaceutická firma. Tady je aspoň názorně vidět, jak to v této prohnilé společnosti chodí a jací jsou oni páni odborníci, kteří o těchto věcech rozhodují. Nakonec to jenom názorně potvrzuje to, o čem jsem už psal všeobecně na webu.

Pak se nemůže nikdo divit, že se začnou objevovat prostřednictvím internetu nabídky na prodej KS, ale o dobrodiní těchto prodejců si také iluze nedělám. Rozhodně z výše uvedeného důvodu jej ani jeden neprodává legálně a tudíž kvalita může být různá. Nemohu ovšem napsat to a to KS je dobré, tohle nekvalitní, protože jsem je ani nezkoušel. Navíc léčebný účinek bude mít i to nekvalitně vyrobené KS, ovšem co na to ledviny a játra člověka, který takové nekvalitní KS bude užívat již delší dobu nebo ve větších dávkách, toť otázka. Ale jedno musím těmto prodejcům uznat a to jejich odvahu, ale spíše to bude jejich nevědomost a naivita, spoléhající se na anonymitu internetu, což je další hloupost. Problém je ten, že v právním státě, ať se to někomu líbí nebo ne, je nelegálně vyráběné a následně prodávané léčivo bez potřebné cerifikace již trestním činem. Také jsem již narazil na jednoho prodejce, který nabízí k prodeji i koloidní zinek v šílené koncentraci a pak kol. zlato, u kterého bych již byl osobně velmi opatrný, protože ze zlata dokonce v homeopatickém ředění mají respekt už homeopaté, asi ne bez důvodu. Každopádně co vím, tak tyto dva produkty nemají ani schválení MZ, coby potravinový doplněk.

To všechno, co jsem zde uvedl je také důvod, proč sám KS ani jiné kovy v koloidní podobě nevyrábím a neprodávám, na což se mě také nemálo lidí dotazuje.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Neděle, 28.12.2008, 22:16
Dobrý den,
moc děkuji za několikaletou práci a obšírnou diskuzi, která začala myslím kdysi na doktorce.cz. Pročetla jsem během dvou týdnů snad všechny debaty na téma koloidní stříbro na několika webovkách, pročítám vše ještě i teď o svátcích a dnes už tedy mám 2x 300 ml vyrobených pomocí KSG3-CB3. 10 ppm 1. režim na I.
Je krásně čiré, teď vyrábím deodorant na ošetření ponožek, do podpaží a ev. do zvlhčovače vzduchu atp. na třetí režim na II. pro 30ppm. Ale chci se zeptat. Při prosvícení laserem vidím třpytivý proužek červeného paprsku ale se mi v koloidu sem tam zatřpytí  i větší částečka.
I u toho 10ppm. Jelikož nádobku neotírám, stříbro také jen opláchnu a kapiček vody se zbavím jen otřepáním, nechápu, co by to mohlo být. Že by něco ze zbytku vody s kterou jsem oplachovala???
Držím vše v úzkostlivé čistotě
A něco k prvnímu užití KS 10ppm.
Ráno na Ĺ tedrý den jsem se probudila s váčky na horní i spodní čelisti, otok až pod oko. Sekret i v oku. Dva dny jsem brala 4x polévkovou lžíci, pět minut podržela v ústech a už po prvních 24 hodinách se vše ztratilo. Na zubní budu muset stejně (nějak není čas), ale kde bych byla sháněla ošetření o svátcích.
Doufám ve stříbro, že mi konečně pomůže odstranit EBV, borelu i přemnoženou candidu. Jistě to znáte, pokud se po vyhodnocení odběrů vejdete doktorům do tabulek, tak jste zdraví. Přesto že vás trápí stěhovavé bolesti v kloubech a ve svalech a pro únavu se nemohu pustit do toho, co bych ráda.... Připadám si jak šnek a nechci se s tím smířit.
Pět let se pokouším pomoci si sama, zatím bez valných výsledků a tak děkuji Pánu Bohu, že jsem se dostala k Vám. Věřím. A děkuji i za nasměrování a doporučení na další "přípravky" pro pomoc na těchto stránkách. Vím, jak dlouho a poctivě jste hledal a cením si toho; na trhu je tolik nabídek a jen máloco z toho má proklamované účinky. Jak tu bylo mnohakrát zmíněno, jde jen o prachy!!!!

Ještě jednou mnohokrát děkuji a přeji Vám hoooodně hodně moc zdraví.
Upřímně
Hana
P.S. Ještě bych měla jednu otázku, prosím: někde jsem na těch diskuzích četla že je špatně mít KS v plastu. Ale pokud chci sprejovat, tak ta hadička uvnitř nádobky je z plastu. Byla tu zmínka že při styku s plastem se vyruší kladný náboj a ionty Ag se začnou shlukovat. Co s tím???


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 29.12.2008, 01:28
K té výrobě:
Ve 3 výrobním režimu (červená kontrolka), který je určen pouze pro vnější použití, se již záměrně vytvářejí větší částice, což ve svitu laserového paprsku může vyvolat efekt zrnitosti, což je nakonec uvedeno i v manuálu k přístroji.
Po každé výrobě, obzvlášť po výrobě ve 3 režimu je důležité, pečlivě vymýt skleněnou kádinku, nestačí vymýt vodou z vodovodu a odkapat, to je špatně. Nakonec je to uvedeno i v návodu k přístroji, ale radši to tady napíši, kdyby to nebylo dostatečně srozumitelné.

Pro výplach kádinky není vhodná obyčejná voda. Díky jejímu vysokému obsahu dalších látek, má značně vysokou vodivost (uS), což způsobí, že tyto částečky zůstanou na vnitřních stěnách kádinky. Stejně tak, pokud se tyty stěny neočistí čistou houbičkou od předešlé výroby KS, které taky zůstává na stěnách kádinky. Správně je před každou novou výrobou KS tyto vnitřní stěny vymýt stejnou vodou, z jaké vyrábíme KS.

Za tu dobu, co se výrobě KS věnuji, se mi osvědčil následující postup čištění kádinky:
Osobně používám z ekonomických důvodů pouze vodu Aqua Purificata v 5l kanystrech a pokud nestačím vodu vypotřebovat do 10 dnů od otevření a je v kanystru méně než polovina vody, už ji automaticky používám pouze pro čištění. Je to z toho důvodu, že vzduch, který se do kanystru po odlití vody dostane, způsobuje postupné zvětšování její vodivosti, i když je kanystr přechováván na tmavém místě, to je dobré si zapamatovat.  
Nalijeme do kádinky cca. 2cm čisté vody, ze které vyrábíme i KS a čistou houbičkou (tou jemnější stranou) svislým pohybem, čistím stěnu kádinky, přičemž ji pomalu postupně otáčím, až ji očistím po celém jejím obvodu. Samozřejmě se nesmí zapomenout na spodní kulatou hranu kádinky a její dno. Tento postup opakuji 3x, vždy s trochou čisté vody. Pak mám opravdu zaručeno, že mnou doporučená voda v návodu nalitá do kádinky pro výrobu KS, bude mít původní nízkou vodivost. V opačném případě, může díky ulpěným částečkám stříbra nebo jiných při výplachu obyčejnou vodou z vodovodu způsobit, až několikanásobné zvětšení její startovní vodivosti. Takže místo např. 0,3uS může mít daleko přes 1uS, klidně až kolem 5uS a více. Používám při výrobě KS standardně PWT konduktoměr, takže mám tohle mnohokrát ověřeno.

K přechovávání KS:
Pro dlouhodobé přechovávání KS jsou i velmi vhodné laboratorní plasty (dle některých zdrojů, dokonce vhodnější než sklo), čili to nemůže být zase obyčejná PET láhev od minerálky. Co se plastových rozprašovačů týče, osobně bych je používal pouze pro jednorázovou aplikaci a ne k přechovávání KS, proto bych do nich dal vždy pouze takové množství, které se zvládne vypotřebovat na jednu aplikaci, pak je vše ok. V případě aplikací na ponožky apod. bych ten plastový rozprašovač neřešil

Jinak u rozprašovače pro aplikaci na ponožky nebo i do podpaží bych se nebál používat koncentrace 20-30ppm, klidně vyrobené z důvodu rychlosti ve 3 režimu (červená konntrolka).

BTW. Mnoho lidí dnes pokládá KS za panaceum, tedy lék na všechno, ale to bohužel není pravda, i když je to v současnosti prostředek s největším záběrem a jeho dávkováním se dá dosti experimentovat. Každopádně někomu stačí již startovní dávky, jinému již silnější, to mám taky ověřeno. Nicméně v některých případech může dojít pouze ke zmírnění příznaků, ale úplné vyléčení se nemusí dostavit a může jít už o dlouhodobější záležitost. Osobně kombinuji KS se zapperem, což považuji za dosti silný tandem v boji proti nemocem. A samozřejmě další věci, o kterých jsem už na webu psal.

P.S. Jinak např. rozjetou chřipku KS zvládne úplně vyléčit do 48hod., ale v poměrně silných dávkách, tj. 5x30ml za den o koncentraci 10ppm, to mám taky vyzkoušeno. Markantní zlepšení je u tohoto dávkování již po 24hod.

Také Vám přeji mnoho zdraví, neboť toho není nikdy dost

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Pondělí, 29.12.2008, 19:47
Díky za bleskovou odpověď a popis ošetření "nádobíčka", to jsem podcenila. Říkala jsem si že to možná nebude to pravé, nechávat tam kapky vody z vodovodu. Nojo no, měla jsem se poslechnout. To co vyrábím teď už je to pravé ořechové.

Nemyslím si, že KS mi šmahem všechno vyřeší, ale je to silný kalibr a na to spoléhám. Máte pravdu, lidi jsou dnes zvyklí polknout piluli a čekají okamžitou a trvalou úlevu, nebo prímo vyléčení. Se založenýma rukama, bez vlastního přičinění. Takhle to nefunguje. Já vím. Chce to tomu nemocnému tělu pomoci ze všech stran, hlavně orgánům látkové výměny aby to všechno svinstvo zvládly posunout z těla ven. U toho už se musí přemýšlet a něco o tom fungování vědět. Budu s KS experimentovat a doufám, že se zadaří. S pomocí dalších metod. Myslím si, že na tu candidu není nic lešího než KS. Při vyloučení bílých jedů ze stravy, by se mohlo zadařit. Musí se nechat vyhladovět a pak zaútočit. Krok za krokem.
Zapper mám slíbený od kamaráda už několik let. Že ho postaví. Předpoklady by jako ing. v oboru měl, odzoušeli jsme ho a princip prokonzultoval, ale ono to fakticky není jen tak. Sama tomu vůbec nerozumím, ale sledovala jsem Vaši cestu ke spolehlivému přístroji...

Nechtěla bych okupovat toto vlákno, mám pro příště psát na meil??? Máte uvedeno, jen v případě nápadů, .....

Hodně zdraví
Hana


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 30.12.2008, 18:21
Pokud se dotazy budou týkat všeobecné výroby KS v domácích podmínkách, proč ne, tj. nějaké nápady, postřehy, doporučení, zajímavé odkazy, atd...

V případě dotazů, které jsou více specifické, nebo se netýkají až tak náplně tohoto vlákna bude lepší na email.

P.S. To, že je ing., ještě neznamená, že principu zappingu musí věřit. Ve svém okolí znám takových titulovaných vícero, kteří se mi kdysi vysmály, jak jsem je požádal o spolupráci při konstrukci svého prototypu zapperu tedy zapgenu a hlavně tito lidé jsou až příliš svázání předsudky a zaslepeně se drží toho, co se ve školách naučili a vše pro ně neznámé okamžitě označí za nesmysl, příčící se jejich logice. Ale naštestí nejsou všichni takový a najdou se i lidé, kteří dokážou své technické vědomosti využít pro dobro věci

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: vili Středa, 31.12.2008, 14:43
Pokud se chcete dozvědět více o KS navštivte toto forum, tam se o tom vede větší a širší diskuze než zde.
http://www.upramene.cz/forum/viewforum.php?f=12


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Pátek, 02.01.2009, 21:13
Já vím, s tím ing. Jen jsem tím chtěla říct, že když bude mít čas se nad tím opravdu zamyslet, neměl by to pro něho být problém Ale se stále toho času nedostává. Hodně svého volného času věnuje např.  bádání na Zvíkově, v jihlavském podzemí, na Housce,
Používá k tomu přístroje na měření energií, které s kamarády sestavili, proměřují a bádají i na Kounovských řadách a na našich největších menhirech. Je to zapálený záhadolog, který spolek Sysyfos nemůže vystát.
Zappingu nejen že věří, sám ho používá. Mě ho slíbil , zatím ho nemám  Ale bude

Hana


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Pátek, 02.01.2009, 22:07
Ouha..., omlouvám se. Omylem jsem nebyla přihlášená a ono se to tvářilo jako že se nic neodeslalo.
nepodařilo se mi to smazat, tak snad vy???

Sorry Hana


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 03.01.2009, 01:04
To je v pohodě, už jsem ty duplicitní příspěvky vymazal. Problém je, že při odeslání příspěvku nefunguje korektně refresh stránky a skončí to na chybovém hlášení DB, ale příspěvek se normálně vloží, tak to pak mate. Zase tak dobrý v php nejsem, takže to stále od upgrade provozovatele serveru zlobí a  stále nevím v čem je problém

Tak to je dobrá skupinka lidí, to z nich musí být sysifos u vytržení

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Sobota, 03.01.2009, 22:25
Však jsou taky na listině spolku Sysifos, ale na bludný balvan asi nedosáhnou i když, kdo ví.... Je mezi nimi pár lidí co jsou hodně vidět.

Jen takový poznatek z výroby KS. Když jsem dělala naposledy KS na 1. režim, rychlost I. ppm 10, tak mi elektrody dost rychle hodně ztmavly. Je to tím, že den předtím jsem dělala na 3. režim, rychlost II. 30 ppm????
Do té doby vždy jen mírně zešedly... Leštím vždy hned po ukončení výroby a to pečlivě a dlouho.

Hana


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 04.01.2009, 14:15
Jak sem tam kouknu na doktorka.cz, tak občas na nějakého takového experta ze sysifa taky narazím, což jsou lidé, kteří se vyžívají v odborných termínech a plácají a plácají, tuším se jeden takový jmenoval Frmol nebo Formol, ten by měl sysifu předsedat, určitě by si to zasloužil

K tomu tmavnutí:
Což je důkazem toho, že jsi začala nádobu čistit opravdu poctivě a používáš kvalitní vodu, trochu ti to s tím tmavnutím osvětlím.

Občas v případě použité vody se startovní vodivostí kolem 0,3uS nebo méně, může dojít k jejich ztmavnutí, což není na škodu. Pokud je voda nad 0,6uS, je už ono tmavnutí minimální. Důležitější je, aby voda byla vždy naprosto čirá a ve výrobním režimu 1 a 2 (žlutá a zelená kontrolka), se z elektrod nic neuvolňovalo (výjimkou je 3 režim (červená kontrolka), určený pouze pro vnější použití). Narozdíl od jiných komerčně prodávaných přístrojů, které jsem si mohl osobně nebo moji přátelé vyzkoušet, uvolněné částečky byly pravidlem, někdy až lehce nažloutlej nádech vyrobeného KS. To, že koncentrace (ppm), kterou měl přístroj údajně vyrobit byla daleko nižší, než výrobcem uváděná, je další věc. Asi se spoléhají na  to, že málokdo bude mít i potřebný měřič vodivosti. Dokonce, což mě samotného udivilo, nectnost v podobě uvolňování částic při výrobě KS jsem zaznamenal z vyjádření 2 uživatelů, kteří paradoxně se na mě obrátili pro radu i v případě jednoho komerčně prodávaného přístroje, jehož výrobce se bije do hrudi a produkt z něj popisuje doslova jako světový koloid stříbra (slovo světový je vůbec jeho oblíbený výraz ), ale sám jsem tento přístroj nezkoušel, takže těžko říci, co to způsobilo. Každopádně tohle výrobce údajně vyřešil tím, že prostě doporučil jejich filtraci, což je taky světový
Mnoho chyb se dá totiž vychytat již při správném výrobním postupu, což je třeba už jenom dokonale čistá nádoba při výrobě KS. To je stejné, jako bychom vařili nějaké jídlo a použitý hrnec se dostatečně neočistil a vařili v něm další pokrm, asi by to taky nebylo úplně ono Samozřejmě těch důležitostí je mnohem více, ale vše je uvedené v obsáhlém návodu, stačí se jich jenom držet. Návody výrobců generátorů pro výrobu KS typu, nalijte vodu do sklenice a zapněte přístroj jsou mi spíše k smíchu. Někteří se je dokonce neobtěžují dodávat vůbec . Nakonec, když mi jeden výrobce komerčně prodávaného generátoru před časem řekl, že výroba kvalitního KS je naprosto jednoduchá záležitost, tak se tomu už ani nedivím.
Pokud dojde ke ztmavnutí, stačí po cca. 1 až 2 hodině od zahájení výroby KS, hlavici ze skleněné nádoby vytáhnout a elektrody poze lehce otřít, ale není to vysloveně nutností, pak již ke tmavnutí nedojde, protože voda již bude mít vodivost nad 0,6uS. Někdy také dosti klame, pohled na ponořené elektrody, kdy vypadají tmavěji, než když se vytáhnou z vody. Onen tmavnoucí efekt u vody s již značně nízkou vodivostí, není tak výrazný u Ag elektrod z masivu, (oproti standardním průměrům elektrod 2 a 2,5mm, díky jejich menší ploše). Cena elektrod z masivu o ryzosti 99,99 je už poněkud ale někde jinde, protože Safina vyrábí standardně v pásovině pouze ryzost 99,9 a ryzost 99,99 již pouze na zakázku = velmi znatelně vysoká cena.  
Další specifika výroby již tady vyzrazovat nebudu , když tak mi napiš na email.

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Středa, 07.01.2009, 21:17
Tak jsem tu znovu- tentokrát s mou první (když pominu ty váčky 24tého) přesvědčivou reakcí na KS.
Brala jsem celkem 8.dní a teď čekám na dodávku sterilních tmavých lahviček.
Poslední vyrobené jsem dala kamarádce a jednu lahvičku jsem bohužel nechala v práci. Po třech dnech bez KS jsem omarodila chřipkou. Nojo no s čerstvě umytou hlavou jsem se s vnoučkem vydala v tomhle počasí autem za jeho karádkou. To všechno ale není až tak zajímavé.
Bomba je to, že jsem po mnoha a mnoha letech dostala normální horečku!!! Třicetdevět poctivých. Vždy to bylo nějakých třicet sedm, dva... Pro mně je to úžasné potvrzení obnovení obranyschopnosti organismu. Jak já jsem za tu horečku byla ráda....
Nasadila jsem KS na chřipku a po dvou dnech jsem OK


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 08.01.2009, 00:21
Hani, to ale nepíšeš nic nového  To je známo, že KS na takové zdrav. problémy zabírá spolehlivě.
Ale s tou horečkou máš pravdu, tohle mě nenapadlo. Taky jsem měl dříve vždycky pouze teploty 37 něco. A pořádnou horečku jsem měl až teď v listopadu po velmi dlouhé době a do dvou dnů bylo absolutně po chřipce. Ono markantní zlepšení už bylo ani ne po 24hod. Každopádně ona horečka je přirozený mechanismus organismu na likvidaci parazitů, to máš pravdu

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Sobota, 10.01.2009, 16:15
Ĺ patně jsem poskládala věty, tou přesvědčivou reakcí jsem nemyslela to, že KS zapůsobilo na chřipku. To sám nakonec píšeš o několik řádek výše. Myslela jsem tím právě a jen tu vysokou horečku.

Jo, chřipku jsem zlikvidovala a rychle, ale po dvou dnech mě trápí úporný kašel. Mám úplně sedřené hrdlo a stříbro nic. Nezabírá.


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 10.01.2009, 16:32
Tak teď jsi mě Hani dokonale zmátla, ale platí, co jsem napsal výše

To sedřené hrdlo předpokládám máš od kašle.

Na onemocnění jako je chřipka, je u jedinců se slabším imunitním systémem potřeba brát daleko vyšší dávky KS, než je i všeobecně uváděno, tj. 6 lžiček denně. Tohle všeobecné dávkování platilo pro komerčně prodávané KS s označením Ag100, kde sice jeho výrobce uváděl na obalu hodnotu 10ppm, ale dle změření měřičem PWT a pomocí tyndalova efektu koncentrace odpovídala hodnotě až kolem 25ppm, proto také takové nízké dávkování, protože množství KS v něm obsažené bylo mnohem vyšší, ale osobně nejsem moc zastáncem takových koncentrací u běžných onemocnění.
Dávkování, které je potřeba v případě chřipky je potřeba silnější, tj. 5x až 6x denně 30ml KS o koncentraci 10ppm nebo 4x denně 30ml KS o koncentraci 15ppm po dobu min. 5-7 dní, jinak hrozí návrat příznaků chřipky. To je stejné jako u antibiotik. Pokud léčbu předčasně ukončíš hrozí návrat nemoci a může mít i razantnější podobu, i když u KS se to stává málokdy, ale stáva. U všeobecně odolnějších jedinců lze použít i dávky nižší. Nakonec to osvědčené dávkování na chřipku jsem už uváděl výše. U rýmy nebo problému v případě průdušek je dobré KS inhalovat, daleko lépe se tak dostane na sliznice. U rýmy je také na místě kapání kapátkem do nosních dírek, nebo střikání nosním sprejem, dle potřeby

Craft


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Hana Sobota, 10.01.2009, 17:26
Jéje, čímpak jsem tě zmátla
Jo, to sedřené hrdlo mám od kašle, začlo to včera odpolko a noc byla fakt zajímavá
Moc díky za doplnění informací, budu brát KS dál jako na začátku. Pojala jsem to tak, jako u ATB. Po šesti hodinách menší polévkovou lžíci. Vykloktat, pět minut podržet a potom jsem to buď vyplivla, nebo bez polykání nechala vtéci do žaludku. Po odeznění horečky a bolestí a únavy jsem totiž dávky snížila, proto možná přišel ten kašel.? 6e to nebylo doléčené.
Tak a teď jdu na tu inhalaci, ať se v noci vyspím. Alespoň trochu více, než na dnešek.

Díky Hana


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Neděle, 18.01.2009, 18:08
Dobrý den,
nejdříve díky za dodání přístroje, zatím je vše ok, dělám už 6. dávku a vše krásně čiré bez barvy, ok.
Chci se jen zeptat, jestli po startovní teplotě je ještě vhodné umístit kádinku s výrobníkem třeba na talířek
na topení (topení má kolem 38 C, samozařejmě se pak teplota přes talířek a kádinku sníží),
nebo radši už nechat dovyrobit jen při pokojové teplotě.

Jinak já jsem do výroby a užívání šel kvůli zlatému (a teď si nejsem jistý jestli streptokoku, nebo stafylokoku,
už je to asi 3 roky co mi ho našli a tenkrát jsem se o to moc nezajímal, doktorka se tvářila, že je to něco běžného).
Často však bývám nachlazený, stačí chvilku chladu a je to.
No a včera jsem ho začal užívat, říkám si, že zkusím 3 dávky denně po 30 ml, 15 ppm. Dnes odpoledne mě přepadla
šílená únava, jako před chřipkou, teď jsem vstal a jsem kaput, opravdu jak před chřipkou. Doufám, že je to jen pozitivní
a startuje to nějaký proces. Budu rád, když se k tomu nějak vyjádříte, díky všem.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 18.01.2009, 22:27
Citace
Chci se jen zeptat, jestli po startovní teplotě je ještě vhodné umístit kádinku s výrobníkem třeba na talířek na topení (topení má kolem 38 C, samozařejmě se pak teplota přes talířek a kádinku sníží), nebo radši už nechat dovyrobit jen při pokojové teplotě.

Kvůli zachování, co největší přesnosti požadované koncentrace, doporučuji kádinku pouze umístit na v návodu uvedenou izolační podoložku a nechat volně chladnout při pokojové teplotě.

Citace
Jinak já jsem do výroby a užívání šel kvůli zlatému (a teď si nejsem jistý jestli streptokoku, nebo stafylokoku,
už je to asi 3 roky co mi ho našli a tenkrát jsem se o to moc nezajímal, doktorka se tvářila, že je to něco běžného).
Často však bývám nachlazený, stačí chvilku chladu a je to.
No a včera jsem ho začal užívat, říkám si, že zkusím 3 dávky denně po 30 ml, 15 ppm. Dnes odpoledne mě přepadla
šílená únava, jako před chřipkou, teď jsem vstal a jsem kaput, opravdu jak před chřipkou. Doufám, že je to jen pozitivní
a startuje to nějaký proces. Budu rád, když se k tomu nějak vyjádříte, díky všem.

Je to zlatý stafylokok, hodně to odolná potvora. To, že se něco děje, je očividně známkou, že KS začíná zabírat. Každý reaguje trochu jinak. Někdo přechodným zhoršením potíží, zřejmě z důvodu značného zatížení organismu toxiny z usmrcených parazitů, u jiného zase naprosto v tichosti, bez nějakých reakcí. Odborně se těmto vedlejším reakcím říká herxheimerova reakce. Doporučuji pokračovat. Pouze pokud by reakce byla natolik silná, že by způsobovala nějaké větší problémy, tak dávky buď snížit, nebo na několik dní úplně vysadit až do návratu k "normálu". Pak pomalu zase začít s užíváním KS a se lžičkovým množstvím na dávku, je pomalu a postupně zvyšovat.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Neděle, 18.01.2009, 22:45
Děkuji za informace. Zajímavé s tou herxheimerovou reakcí. Asi to bude opravdu reakce na KS, důvěrně znám stav obyčejného nachlazení, toto je trochu odlišné. Teď mám zvýšenou teplotu, začalo mě bolet v krku a kašlu, přitom není důvod, nezdá se mi, že bych se kde nachladil, hodně na to dávám pozor a vždy cítím příznaky předem. Uvidíme. Zítra si beru volno a budu ležet, případně dám vědět,
kdyby někdo sháněl informace o léčbě, jako já jsem je sháněl dříve  ;)

Tom


Název: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Středa, 21.01.2009, 14:59
Dobrý den,
chtěl bych KS ošetřit studnu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jakou koncentraci a jaké množství bych měl použít, v jakých intervalech opakovat?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 21.01.2009, 17:58
Dobrý den,
chtěl bych KS ošetřit studnu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jakou koncentraci a jaké množství bych měl použít, v jakých intervalech opakovat?

Studnu? Nejste zrovna žáden troškař :) Rozhodně je poněkud nesmyslné lít KS do celé studny. Lze tímto ošetřit buď již vodu určenou k požití, nebo lépe si pořídít vodní filtr, který obsahuje i aktivní částice stříbra, což ale nebude zřejmě nejlevnější záležitost. Představa, že se jenom nalije do studny KS a je po problému, je trochu naivní. Pokud by to byla od odkolí izolovaná nádrž bez přítoku nové vody, tak snad ještě ano, ale tak je to z mého pohledu zcela nesmyslné a volil bych spíše účinnou filtraci, zapojenou před vyústěním na vodovod, pokud není jiná možnost zdroje vody. Každopádně je na místě si nejdříve nechat udělat odborně rozbor studniční vody, ať je známo, co je všechno ve vodě přítomno a podle toho pak volit filtr. Problém se studniční vodou již byl řešen pomocí účinného filtru tady http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,30.0.html

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 22.01.2009, 11:54
... Lze tímto ošetřit buď již vodu určenou k požití, ...

Craft

OK. Budu tedy ošetřovat vodu před požitím z tohoto zdroje.

Jak, prosím, ošetřovat vodu z neznámého zdroje (nebudu uvažovat chemickou kontaminaci)? Nemohu nikde najít nějaké doporučení jak toto pomocí KS udělat (množství, koncentrace KS a čas). Děkuji.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 23.01.2009, 12:41
Citace
Jak, prosím, ošetřovat vodu z neznámého zdroje (nebudu uvažovat chemickou kontaminaci)? Nemohu nikde najít nějaké doporučení jak toto pomocí KS udělat (množství, koncentrace KS a čas). Děkuji.

Všeobecně se pro desinfekci vody uvádí 1 až 4 lžičky / 1litr vody o koncentraci kolem 20ppm, ale vyzkoušené to nemám. Každopádně než bych takovou vodu začal používat, rozhodně bych zainvestoval do rozboru vody a nechal udělat rozbor jak před desinfekci KS, tak po aplikaci KS, jistota je jistota  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pátek, 23.01.2009, 13:02
Každopádně než bych takovou vodu začal používat, rozhodně bych zainvestoval do rozboru vody a nechal udělat rozbor jak před desinfekci KS, tak po aplikaci KS, jistota je jistota  ;)

Chápu. Myslel jsem i na případy, kdy mi v létě na výletě dojde voda a jsem v místě nějakého vodního zdroje relativně čisté tekoucí vody (ne kaluž). KS mám samožřejmě s sebou kvůli hmyzu, klíšťatům a případným zraněním. Prakticky tedy mohu vodu načerpat do PETky, přidat 4 lžičky KS 20PPM, zatřást, počkat 10 minut a požít. 

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Pátek, 23.01.2009, 17:31
Teď mám zvýšenou teplotu, začalo mě bolet v krku a kašlu, přitom není důvod, nezdá se mi, že bych se kde nachladil, hodně na to dávám pozor a vždy cítím příznaky předem. Uvidíme. Zítra si beru volno a budu ležet, případně dám vědět,
kdyby někdo sháněl informace o léčbě, jako já jsem je sháněl dříve  ;)

Dobrý den. Tak je po horečkách, ale trvaly cca 3,5 dne, to se mi nestalo kam mi paměť sahá, možná někdy v dětství. I při každé chřipce jsem měl horečky kolem jednoho dne a konec. Tak uvidíme co dál. Necítím na sobě zatím nějak zvlášť působení KS, ale asi to bude chtít delší čas a tělo tím nasytit. Doufám. Chci se zbavit toho stafylokoka.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 23.01.2009, 19:17
Citace
Myslel jsem i na případy, kdy mi v létě na výletě dojde voda a jsem v místě nějakého vodního zdroje relativně čisté tekoucí vody (ne kaluž).

Tak pokud by se nejednalo o nějaký žabinec ve smyslu stojaté tůně (bez průtoky vody), nebo vodní zdroj v blízkosti nějaké fabriky, tak bych to tím KS naprosto v klidu řešil :)
Osobně jsem tímto řešil i klasickou kupovanou vodu v PET lahvích, kde se to jenom bakteriema hemží. Stačí se mrknout, kde supermarkety a výrobce tu balenou vodu skladuje, stačí trochu slunečního svitu a je to ;)
Dával jsem vždycky jednu lžičku KS 15ppm na 2 litry vody. Teď jsem zvědavej jaká bude voda po instalaci toho filtru Dionela 2.

BTW. Před pár dny jsem měl zajímavej rozhovor s jednou známou, která dříve, cca. rok zpátky dělala dlouhodobě v mikrobiologické laboratoři a měla i atestace na spoustu specifických záležitostí kolem těch malejch potvor, až jsem se nestačil divit, co všechno může člověka jenom z nekvalitní vody postihnout. Taky mi řekla, že paraziti až neuvěřitelně rychle začínají mutovat a začínají být, čím dál více odolní a agresivní, i když dříve na ně stačilo, kde co. Takže s takovým postupem při zneužívání ATB, na kdejakou banalitu, jenom abychom nemuseli několik dní ležet doma, si vlastně sami šlechtíme mutace těchto parazitů, kteří budou schopné přežívat, až za neuvěřitelných podmínek.
Sem tam zavítám i na fóra ohledně chlamydií a borelií a doslova nechápu, jak ti lidé mohou jíst makrolidová ATB jako bonbóny už i několik let. Nejvíce mě pobavila jedna pisatelka, která napsala, že KS je až příliš nebezpečné a není dostatečné odzkoušené a že samozřejmě může způsobit argyrii, nevědíce jinak o KS vůbec nic. Ale to, že je na silných makrolidech už od roku 2006, která mohou způsobovat závažně poruchy organismu, až s následkem smrti, ji už jaksi netrápí a to, že má spoustu zdravotních problému, které samozřejmě už nedává ve spojitost s ATB, ji ani nenapadne. Každé požité ATB má vedlejší účinky, závažně zasahující do imunity a hlavně díky jejich omezenému působení, mohou napomoci rozmnožení a rezistenci některých druhů parazitů, které žijou v našem organismu do té doby v souladu, prootže je IS úspěšně redukuje. Ale zbytečným nasazením ATB může dojít k převaze těchto parazitů, protože použitá ATB na ně jaksi nepůsobí a dá jim v organismu převahu, ale tohle už nikoho jaksi netrápí a tak se můžeme ocitnou v začarovaném kruhu.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 23.01.2009, 19:35
Citace
Tak je po horečkách, ale trvaly cca 3,5 dne, to se mi nestalo kam mi paměť sahá, možná někdy v dětství. I při každé chřipce jsem měl horečky kolem jednoho dne a konec. Tak uvidíme co dál. Necítím na sobě zatím nějak zvlášť působení KS, ale asi to bude chtít delší čas a tělo tím nasytit. Doufám. Chci se zbavit toho stafylokoka.

Můžeš uvést rozmezí teplot? Mnoho lidí má totiž za horečku i teplotu 37,8 , protože horečky začínají až od teploty 38 a více. Jinak pokud jsi měl opravdu vysoké teploty, může to znamenat, že se něco začíná opravdu dít a tvůj IS se snaží nezvaného hosta zbavit, (horečka je jedním ze způsobů, jak organismus bojuje s parazity). Dnešní medicína horečku má za něco špatného a musí ji okamžitě srazit. Samozřejmě pokud by se jednalo už o čtyřicítky, je potřeba udělat studený zábal, na ochlazení těla, nebo požít i ten paralen, ale jinak je prospěšné ji nechat působit. Proč jsou asi tak prospěšné sauny? Kdybych neměl problémy přebývat v sauně, dosti často bych je navštěvoval. Čím déle je nějaký parazit v organismu zabydlený, tím je potřeba vynaložit větší úsilí se ho zbavit, což samozřejmě nebude za týden a chce to hlavně dělat systematicky.

BTW. Můžeš mi napsat, jaké všechny ATB ti lékaři naordinovali? Znám jednu paní, která má stejný problém jako ty a pojídá si ATB jako bonbóny a neustále je na hromadě, ale KS je pro ni hloupost. Mimochodem zlatý stafylokok se přenáší dokonce i formou kapének, tj. vzduchem, což doktoři jaksi nechcou připustit. Tohle mi řekla i ta moje známá, co dělala v laboratoři, kde se takovýma potvorama zabývala.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Pátek, 23.01.2009, 21:43
Měl jsem ty dny od 37,3 do 38,8, průměrně těch 38,5 většinu času. Vím, že ty teploty jsou prospěšné, proto jsem nesrážel, jenom když mě opravdu bolela hlava k nevydržení, tak jsem si musel paralen dát a studený hadr na hlavu. Snažil jsem se pořád ležet.
Jinak já si ATB vůbec nepamatuju, nějak mě to tenkrát nezajímalo. Poprvé jsem je měl tenkrát, když mi stafylokoka našli asi před 3 roky. Pak díky němu častější nachalzení, která jsem řešilklasicky a teď si ještě uvědomuju, že jsem měl asi před rokem pálení v močové trubici a na to mi taky dali ATB, ale zase nevím název. To se opakovalo asi před 2 týdny, obrovská bolest, myslel jsem, že mám nějaký zánět, ale že by to byl taky ten stafylokok?
Jinak já jsem určitě taky proti zbytečnému braní ATB, dokud to není nutné, nebudu se o ně hlásit. Co jsem si pročítal fóra, nezabrala snad ještě nikomu. Dám delší dobu šanci KS,
uvidíme.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pondělí, 26.01.2009, 10:37
K přechovávání KS:
Pro dlouhodobé přechovávání KS jsou i velmi vhodné laboratorní plasty (dle některých zdrojů, dokonce vhodnější než sklo), čili to nemůže být zase obyčejná PET láhev od minerálky....
Craft

Netušíte, prosím, co za materiál jsou ty laboratorní plasty? PP, PE-HD, PVC-U, PVDF?
Existuje nějaký výrobek z laboratorních plastů (lékovka) pro naše účely (přechovávání a přepravy KS)? Máte s tím někdo zkušenost? Připadá mi vhodnější mít v baťohu plastovou než skleněnou lahvičku.

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 28.01.2009, 19:55
Citace
Netušíte, prosím, co za materiál jsou ty laboratorní plasty? PP, PE-HD, PVC-U, PVDF?

Tak až tak přesně to netuším, nicméně pokud by se jednalo o pouhé "výletní potřeby", tak bych to klidně dal i do malé petky a něčím ji obalil, nebo strčil do papírového pytlíku. U dlouhodobějšího skladování bych se už vypravil do obchodu s laboratoníma potřebama a tam si pořídil plastovou láhev, která je určena pro již agresivnější látky, kde je zaručeno, že si plast bude držet svoji stálost, tudiž by neměla ani nic uvolňovat do obsahu.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 29.01.2009, 08:25
Cena elektrod z masivu o ryzosti 99,99 je už poněkud ale někde jinde, protože Safina vyrábí standardně v pásovině pouze ryzost 99,9 a ryzost 99,99 již pouze na zakázku = velmi znatelně vysoká cena.  
Craft
Kolik ten pár elektrod z pasoviny pak váží?
Na kolik takový pár elektrod v Safině příjde?
Kdy začnete přístroje nakalibrované na tyto elektrody nabízet?
Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 29.01.2009, 09:11
Pokud se jedná o pásovinu 2 x 10mm v ryzosti 99,9, tak tam byla cena tuším do 600kč na cca.12cm. Ale jaká je cena po novém roce, na to jsem se u dodavatele Ag zatím neinformoval. Co se týče Ag 99,99, tak moje první elektrody průměru 2,5mm o délce 12cm, které jsem si nechal vyrábět na zakázku, se jejich cena vyšplhala až na 1600kč za rozměr 2,5mm x 120mm, která se samozřejmě také odvíjí od množství, které si necháte vyrobit. Už jenom u Ag materiálu o ryzosti 99,99 o průměru 3mm, který jsem potřeboval pro několik svojich testovacích prototypů byla znatelně vysoká oproti standardně používanému průměru 2,5mm. Takže 2ks pásoviny o rozměrech 2 x 10 x 125mm (99,99) může snadno překročit i cenu samotného přístroje, tím spíše, že si jej nebudete nechat vyrábět na kila. Tyto průměry chci ale dávat pouze na přání do již profi modelu KSG4-Pro.TA, který připravuji. Standardně bude ale osazován průměrem 3mm (99,99). U ostatních modelů KSG4 tohle nezamýšlím a důvodem je ona vysoká cena Ag materiálu o ryzosti 99,99. Ty ceny tady totiž rapidně šplhají nahoru. Přesné ceny Vám ale sdělí výrobce Ag materiálu.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 29.01.2009, 09:16
Samozřejmě pokud si vyměníš rozměr elektrod, lze jej překalibrovat, takže nemusíš nutně pořád používat tu původní velikost.
Craft
Jsem majitelem Vašeho přístroje Craftgen KSG4-CB3.TA. Jestli tomu dobře rozumím, je přístroj natolik variabilní, že je možno ho nastavit pro provoz i s atypickými elektrodami (tvar, geometrie, vzdálenost).
Na kolik by mě takové nastavení přístroje u Vás přišlo?
Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 29.01.2009, 12:22
viz. soukromá zpráva.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 29.01.2009, 13:42
K přechovávání KS:
Pro dlouhodobé přechovávání KS jsou i velmi vhodné laboratorní plasty (dle některých zdrojů, dokonce vhodnější než sklo), čili to nemůže být zase obyčejná PET láhev od minerálky....
Craft
Netušíte, prosím, co za materiál jsou ty laboratorní plasty? PP, PE-HD, PVC-U, PVDF?
Existuje nějaký výrobek z laboratorních plastů (lékovka) pro naše účely (přechovávání a přepravy KS)? Máte s tím někdo zkušenost? Připadá mi vhodnější mít v baťohu plastovou než skleněnou lahvičku.
Marcoo
Dostal jsem odpověď od jednoho distributora výrobků z laboratorních plastů:

... láhve a střičky jsou z polyethylenu PE. Tento PE se dále dělí na HDPE a LDPE
a není nijak barevný, tedy má takovou mléčnou průhlednost.
Osobně si myslím, že nebude žádný rozdíl v uchování koloidního stříbra v
láhvi z PE nebo ze skla.
V příloze posílám tabulku chemické odolnosti plastů, ale koloidní stříbro
tam nenaleznete.
Nevím, kde tyto platy můžete koupit, ale můžete je objednat.
Převážná většina těchto plastů je od italské firmy Kartell...

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 29.01.2009, 14:26
... teď vyrábím deodorant <img src="http://zdravi.craftcom.net/forum/img/smilies/wink.gif" alt="" /> na ošetření ponožek, do podpaží a ev. do zvlhčovače vzduchu atp. na třetí režim na II. pro 30ppm.
Zajímalo by mě, jak Vám to dopadlo s tím podpažním deodorantem? Testoval jsem 15ppm ale bez zvláštního efektu, vyšší koncentrace jsem zatím nedělal. Jaký typ zvlhčovače používáte, jak se to osvědčilo?

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 29.01.2009, 20:39
Moje zkušenost je stejná, ale pokud jsem použil již koncentraci 30ppm, určenou pro vnější použití, již to bylo mnohem lepší. Koncentrace 15ppm pro vnitřní použití jsou tady pro tento způsob použití příliš slabé.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Pátek, 06.02.2009, 09:47
Moje nové zkušenosti, třeba to bude potencionální uživatele zajímat:
Stříbro 15 ppm jsem začal užívat před 2,5 týdny a to hlavně kvůli zlatému stafylokokovi.
Po jednom dni jsem onemocněl, buď herxheimerova reakce, nebo prostě chřipka, to nezjistím.
Ale asi před 3 dny jsem začal užívat koncentraci 20 ppm. Začal jsem cítit, jak mi
ze sliznic (nosohltanu?) začal jakoby téct jemný hlen do krku, nedá se vyplivnout,
ale ani nijak nedráždí, prostě ho musím polknout. Další změna je, že hlavně po ránu,
ale ani přes den nemám v nose žádné suché hleny. Vždy jsem si ho vyplachoval
vodou, nasál nosem a vyfrkl, i přes den třeba v práci, teď tam prostě nic nemám,
nos je čistý. Taky pokašlávám pětinu toho co dřív, několik měsíců jsem cítil na hrudníku dráždění,
teď vůbec nic. Cítím taky mírně negativní změny v zažívání, což ale logicky k účinkům
stříbra patří a užívám jogurty, občas kombuchu. Takže asi to chce delší čas, než se
stříbrem tělo naplní, nevím. Uvidíme dál. Hezký den všem.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pátek, 06.02.2009, 10:17
Obraz choroby: klasické chřipkové příznaky, teplota nad 38, bolesti v krku, kašel, bolesti svalů.
Po aplikaci KS v koncentraci 15 PPM 6 lžiček denně + další KS na sliznice příznaky odezněly do 2 dnů, zůstal odeznívající kašel. Po 5 dnech léčby byl pacient schopen sportovní zátěže.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: QAD Pátek, 06.02.2009, 11:18
Tabulka PE zmizela. Můžete mi ji dodat na adresu musicpra@vol.cz? Díky předem.
QAD


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 06.02.2009, 22:45
Tom:
To je dobrý začátek. Taky je to hezký příklad toho, čeho už jsem si všiml dávno, i když to mnozí popírají a  z fyzikálního hlediska mají pravdu, ovšem skutečnost je trochu jiná a moje zkušenosti v oblasti aplikací KS to taky potvrzují, tj. čím větší a starší problém (mám na mysli chronické záležitosti), tím je potřeba silnější koncentrace, větší dávkování a delší doba užívání.

Věci jako chřipky a jiné virózy jsou u KS záležitost na 2 dny a některým tady stačí i dost slabé koncentrace 5 až 10ppm a menší dávkování.

Takže očividně je to Tome na dobré cestě a doporučuji nebát se trochu experimentovat s dávkováním  ;)

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 06.02.2009, 22:48
Marcoo:
U rozjíždějící chřipky (slabost, únava, horečka, zimnice, bez zahlenění) mám rekord 24hod., ale byly to silnější dávky, které už jsem tady uváděl.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 06.02.2009, 22:49
Tabulka PE zmizela. Můžete mi ji dodat na adresu musicpra@vol.cz? Díky předem.
QAD

Nemám tucha o jaké tabulce to píšeš  :)

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Středa, 11.02.2009, 13:55
Chystám se otestovat koloidní stříbro jako postřikový fungicid (proti strupovitosti, rzi, skvrnitosti, monilióze, padlí ...). Máte s tím někdo zkušenosti?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Středa, 11.02.2009, 14:05
Klyzma s využitím koloidního stříbra.
Máte s tím někdo zkušenosti? Má to opodstatnění? Na jaké potíže, jaké množství, jaká koncentrace ...?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 11.02.2009, 20:36
Chystám se otestovat koloidní stříbro jako postřikový fungicid (proti strupovitosti, rzi, skvrnitosti, monilióze, padlí ...). Máte s tím někdo zkušenosti?

U těch rostlin je to trochu zajímavé, pokud jim toho dáme trochu, tak začnou mít krásnou barvu, úplně je to oživí a začnou i rychleji růst, ale všeho s mírou. U jedné jsem to trochu přeháněl a nějak se ji to pak přestalo zamlouvat  ;D


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 11.02.2009, 20:41
Klyzma s využitím koloidního stříbra.
Máte s tím někdo zkušenosti? Má to opodstatnění? Na jaké potíže, jaké množství, jaká koncentrace ...?

V případě problémů se zánětem v tlustém střevu je to opravdu vynikající a neznám z alternativních prostředků nic lepšího a účinějšího. Pokud má někdo problém v tlustém střevě, rozhodně by měl výplachy tlustého střeva zahrnout do svoji hygieny. V případě polykání KS nemusí být v tlustém střevě dostatečně účinné, protože musí překonat cestu celým zažívacím traktem. Stačí všeobecně udávaná dávka 3-4 lžičky na 1 litr vody.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Středa, 25.02.2009, 13:06
Ahoj Crafte!
Prosim Tebe, da se ten Vas pristroj taky koupit?
Diky za odpoved.
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Středa, 25.02.2009, 17:04
Tom:
To je dobrý začátek. Taky je to hezký příklad toho, čeho už jsem si všiml dávno, i když to mnozí popírají a  z fyzikálního hlediska mají pravdu, ovšem skutečnost je trochu jiná a moje zkušenosti v oblasti aplikací KS to taky potvrzují, tj. čím větší a starší problém (mám na mysli chronické záležitosti), tím je potřeba silnější koncentrace, větší dávkování a delší doba užívání.

Věci jako chřipky a jiné virózy jsou u KS záležitost na 2 dny a některým tady stačí i dost slabé koncentrace 5 až 10ppm a menší dávkování.

Takže očividně je to Tome na dobré cestě a doporučuji nebát se trochu experimentovat s dávkováním  ;)

Craft

Ahoj. Zdvojnásobil jsem si dávku a užívám 20 ppm. Občas zapomenu vzít plnou. Zatím jsem nebyl nemocný, dokonce už 3 týdny ráno trénuju venku (doteď v mrazu) bez újmy. Občas mě zabolí v krku když si v noci dám studené mléko nebo jogurt (stalo se 2x). Dřív bych měl ráno natelký krk, párkrát už jsem se takhle sám nachytal, teď cítím třeba jen den takové to napětí v hrdle, ale pak to odezní bez rozjetí nemoci. Takže.. pokračujeme.. :-)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Středa, 25.02.2009, 17:22
Poprosim trosku mne privzdelat. Co je to makrolidová ATB?
Dekuji
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Středa, 25.02.2009, 17:36
Aaaaaaaaaale omlouvam se vsem, za otazky, ale vite jak to je. Clovek si precte neco horlive a potom kdyz se k tomu vrati, tak je mu vse jasne.
Diky za prijatou omluvu ohledne nakupu pristroje a ANT
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 25.02.2009, 17:39
Ahoj Crafte!
Prosim Tebe, da se ten Vas pristroj taky koupit?
Diky za odpoved.
Merit

Pokud tím přístrojem myslíš generátor pro výrobu koloidního stříbra, tak dá se samozřejmě koupit buď prostřednictvím těchto stránek a nebo na stránkách, co by odnož zaměřené pouze pro generátory KS http://craftgen.cz nebo http://craftgen.eu

Craft

P.S. K těm ATB, předpokládám, že už to víš, když tak pro ostatní podrobný popis třeba zde https://www.zdravcentra.cz/cps/rde/xchg/zc/xsl/81_1423.html


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 25.02.2009, 17:56
Tom:
To rád slyším, že se daří, snad pro ostatní, můžeš upřesnit i tvé dávkování na den?

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Čtvrtek, 26.02.2009, 08:23
Tom:
To rád slyším, že se daří, snad pro ostatní, můžeš upřesnit i tvé dávkování na den?

Craft

Ahoj, díky.
Snažím se 6 x denně 30 ml (6 lžiček) 20 ppm. Někdy to nevezmu přesně a vzpomenu si třeba jenom 3, 4x. Nechci jednu dávku brát větší než těch 30 ml, nevím, jestli se to dokáže
naráz vstřebat (pokud se to opravdu vstřebává jen přes ústa).
Jinak trávení úplně ok, beru probiotika Biopron.
Cítím, že to pořád ještě není ono, stafylokok si určitě stále hostuje, ale zlepšuje se to. Doufám, že jednou úplně vychcípá.
Říkám si, jestli nepokračovat ještě v březnu a nedat si třeba měsíc pauzu, abych se vyhnul přílišnému hromadění KS v těle, co myslíte?
Nebo toho právě využít a pokračovat?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 26.02.2009, 09:42
Tom:
Rozhodně bych úplně KS nevysazoval, ale po cca. 1 měsíci bych snížil dávky nebo koncentraci a podle stavu to korigoval. Přidej i selen a vit. E.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Čtvrtek, 26.02.2009, 10:19
Tom:
Rozhodně bych úplně KS nevysazoval, ale po cca. 1 měsíci bych snížil dávky nebo koncentraci a podle stavu to korigoval. Přidej i selen a vit. E.

Craft

Ano, asi to tak udělám. Vitamínů přijímám dostatek - snažím se už kvůli sportu. Díky.


Název: soukromý test Ag100
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 26.02.2009, 22:40
Moje známá byla v Polsku a dovezla mi na moji prosbu z tamní lékárny koloidní stříbro Ag100, protože jsem si chtěl po dlouhodobějších zkušenostech s výrobou KS ověřit kvality tohoto KS, díky kterému jsem se začal o KS vůbec zajímat. Musím ale říci, že výsledky mě trochu zaskočily.

Nejdříve jsem si důkladně vyčistil skleněnou kádinku kvalitní vodou, kde po kontrolním náměru dosahovala vodivosti 0,2uS. Po nalití Ag100 do této kádinky a přeměření konduktoměrem jsem nechápal zobrazovaný údaj, který byl po ustálení a vyrovnání teplot pro mě neuvěřitelných 37,7uS! Pro jistotu jsem jej několikrát opakoval.
Barva koloidu Ag100 je naprosto čirá. Tyndall efekt byl poměrně slabý odpovídající hodnotě kolem 10ppm, ovšem již se znatelně velkýma částicema, jaké se mají tendenci vytvářet při větším proudu, než je 0,155mA/cm2. Chuť je poměrně slabá, odpovídající hodnotě kolem 10ppm, ale co mě zarazilo, že obsahovala pachuť jakoby plastové láhve. Tím nemám samozřejmě na mysli PET láhve  ;)

Nabízí se možnosti, že výrobce KS buď dodatečně filtruje, čímž vlivem prachových nečistot nebo materiálu filtru způsobí takový markantní nárust vodivosti, tj. naměřených 37,7uS, nebo přidává do koloidu ještě nějakou "konzervační příměs a nebo provádí výrobu v plastových kontejnerech, které uvolňují látky mající na svědomí ono zvýšení vodivosti a plastovou pachuť. Předpokládám, že zvrhlost v podobě ředění KS nepraktikuje.

Poznámka: KS při takové vysoké vodivosti, tj. kolem 40uS má již vlivem aglomerování částic nažloutlou barvu, velmi znatelný tyndall i při užití účinného míchadla a chuť je velmi kovová, až nepříjemná.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Sobota, 28.02.2009, 11:28
Koupil jsem si taky KS. Zacal jsem ho brat od vcera, a uvidim, ze co "to" se mnou udela.
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Sobota, 28.02.2009, 11:33
Krom toho, Polaci zacinaji sfusovavat snad i dlazebni kostku.
M.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Sobota, 28.02.2009, 11:35
Zapomel jsem, muj KS je Ag100 pharmaactiv Anglicke vyroby a asi je bez chyby.
M.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 28.02.2009, 12:17
S tím fušováním jsi poněkud vedle. Ag100 je obchodní označení pro KS výrobce Aurum Health Products z Velké Británie. Navíc to z PL má ochranou nálepku a originální uzávěr. V PL Ag100 distribuuje firma Laboratoria Natury a v ČR Pharma Activ, to je jediný rozdíl, protože výrobce je stále stejný. Ten od Pharma Activ nemá aspoň z obrázku ani žádnou ochranou nálepku ;)

P.S. Včera odpoledne jsem mluvil s jednou známou a ta výraznější "plastová pachuť" je i údajně v tom, co distribuuje Pharma Activ, tak si vyber  :) Každopádně jej porovnám.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Sobota, 28.02.2009, 17:21
Nechci tady nad nikym lamat hul, ale Bohu zel, poznam vyrobky od Polaku. Je to ciste muj nazor, ktery nikomu nevnucuji, ja je nemusim...
Ja jsem necitil nic zvlastniho pri asi 5 minutovem prevalovani v ustech.
Zas na druhe strane z toho asi vyplyva zase to me zname, ze co si neudelam sam, tak to nemam?
M.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 28.02.2009, 18:55
Ale Poláci Ag100 přece nevyrábějí, stejně tak ne Češi. Oba jsou pouze prodejci  ;)
Asi to bude tvoje první setkání s KSv podobě Ag100, tak hlavně ať zabere.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Čtvrtek, 19.03.2009, 21:15
Ahoj. Tak se zase hlasím a jsem nadšený. KS beru už 2 měsíce a je to fakt znát. Cítím se skvěle, krk už zdaleka tak nezlobí při každém náznaku chladu,
průvanu, studeném nápoji, paráda. Jako bonus 3x týdně cvičím v sedm ráno venku asi hodinu a půl, průměrná teplota je kolem 0, ale cvičili jsme i při -8
a žádný problém! Vlastně jsem za tu dobu ještě vůbec nebyl nemocný, což je fakt zázrak.
Beru nárazově, jak si vzpomenu 60 - 200 ml denně, cca 15 ppm, 2 dny jsem dokonce úplně vynechal, nevzpomněl jsem si.
Budu ještě nějakou dobu pokračovat a pak se uvidí. Chci si pak nechat udělat výtěr z krku, jak to vypadá se stafylošem.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 19.03.2009, 23:11
To jsem rád, že KS plní svůj účel  ;) Nicméně pro lidi mající problém především v oblasti dýchacích cest doporučuji i způsob aplikace pomocí nebulizéru, bližší info jsem uvedl zde
http://zdravi.craftcom.net/tipy-ks.html
nebo
http://www.craftgen.cz/tipy-ks.html

To umožní účinější aplikaci a stačí na to minimální množství KS, takže doporučuji vyzkoušet.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pátek, 20.03.2009, 08:06
... Nicméně pro lidi mající problém především v oblasti dýchacích cest doporučuji i způsob aplikace pomocí nebulizéru ...
Craft

Používám starý aplikátor Vincentka nosní sprej s náplní KS (http://www.vincentka.cz/sprej.php)
Jaký je kvalitativní rozdíl mezi aplikací těmito dvěmi technickými prostředky?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 24.03.2009, 20:31
Citace
Jaký je kvalitativní rozdíl mezi aplikací těmito dvěmi technickými prostředky?


Dosti zásadní, jak asi daleko se dostane nosní sprej, který vytváří jemné kapičky a nebulizér vytvářející mlhovinu o velikosti částic cca. 1,5 - 5um? S nebulizérem se dostane stříbro velmi hluboko jak v dutinách hlavy, tak průdušek a plic.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Středa, 25.03.2009, 14:07
Tak je tomu asi mesic, co jsem pouzival KS. Ja nevim, ale na "stara kolena" mam pubertacke vyrazky, a krom toho mi zacali strasne praskat snad vsechny klouby. Nevim, ze co s tim. Uvidim, snad mi neupadne telo.
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 25.03.2009, 20:54
Tak je tomu asi mesic, co jsem pouzival KS. Ja nevim, ale na "stara kolena" mam pubertacke vyrazky, a krom toho mi zacali strasne praskat snad vsechny klouby. Nevim, ze co s tim. Uvidim, snad mi neupadne telo.
Merit

Joke: A nemůže to být tím, že je nové Ag100 určeno pouze na tvář a dekolt a ne k pití?  ;D

Nicméně ty vyrážky spíše svědčí pro tzv. Herxheimerovu reakci (už jsem o ní tady psal). Sice s tím praskáním kloubů jsem se zatím nesetkal, ale kožní projevy hned po průjmech patří k nečastějším vedlejším účinkům, pokud vůbec nějaké nastanou.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Čtvrtek, 26.03.2009, 22:18
Hezký den,
můžu se zeptat, jestli je kvalitativní rozdíl ve výrobě KS rychlostí 1 nebo 2 na vašem generátoru?
Díky Tom


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 26.03.2009, 22:48
Netuším, co mnoho lidí vede k této otázce  :)

Kvalitativní rozdíl zde není žáden. V přístroji je použita součást, která je předmětem i mého patentu a nemá na výslednou kvalitu KS žáden vliv, přesto dokáže urychlit výrobu KS v určitých mezích.

Kvalitativní rozdíl je pouze mezi výrobním režimem pro vnitřní použití (výrobní režim 1 a 2) a vnější použití (výrobní režim 3), což je dáno rozdílným způsobem pro aplikování KS.

Nakonec se může každý přesvědčit, pokud si vyzkouší i výrobu pomocí aktivní funkce Time Accelerator (rychlost II), není přece nic snažšího, jenom se toho nebát ;)

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Pátek, 27.03.2009, 13:02
Netuším, co mnoho lidí vede k této otázce  :)

Kvalitativní rozdíl zde není žáden. V přístroji je použita součást, která je předmětem i mého patentu a nemá na výslednou kvalitu KS žáden vliv, přesto dokáže urychlit výrobu KS v určitých mezích.

Kvalitativní rozdíl je pouze mezi výrobním režimem pro vnitřní použití (výrobní režim 1 a 2) a vnější použití (výrobní režim 3), což je dáno rozdílným způsobem pro aplikování KS.

Nakonec se může každý přesvědčit, pokud si vyzkouší i výrobu pomocí aktivní funkce Time Accelerator (rychlost II), není přece nic snažšího, jenom se toho nebát ;)

Craft

Na to proč se na to ptá hodně lidí je jednoduchá odpověď  :) Pokud není rozdíl v kvalitě, proč není přístroj nastavený z výroby rovnou na rychlost 2? Proč by to kdo chtěl dělat delší dobu?  :) Snad mi něco neuniklo, ale já to prostě nechápu, proto jsem se ptal. Já sám to dělám už od začátku jen rychlostí 2, ale napadlo mě, že když je na výběr a dám do toho víc času, jestli bude nějaký rozdíl. Nemám možnost poznat nějak znatelně rozdíl, mám jenom laser a roztok jsem měl zatím vždy čirý - což je paráda.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Pátek, 27.03.2009, 15:43
Poprosim o radu, ze jak a "kolik" spravne aplikovat KS pri nemoci zvane "ruze"?
Moc dekuji
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Pátek, 27.03.2009, 18:40
Sakrble, oni mne ty klouby nejenom ze praskaji, ale zacinaji celkem neprijemne bolet.
Kde koupim nejlevneji nahrobni desku?
M.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 27.03.2009, 21:02
Citace
Na to proč se na to ptá hodně lidí je jednoduchá odpověď  :) Pokud není rozdíl v kvalitě, proč není přístroj nastavený z výroby rovnou na rychlost 2? Proč by to kdo chtěl dělat delší dobu?  :) Snad mi něco neuniklo, ale já to prostě nechápu, proto jsem se ptal. Já sám to dělám už od začátku jen rychlostí 2, ale napadlo mě, že když je na výběr a dám do toho víc času, jestli bude nějaký rozdíl. Nemám možnost poznat nějak znatelně rozdíl, mám jenom laser a roztok jsem měl zatím vždy čirý - což je paráda.

Věc se má tak, původně byl starší model KSG3-CB3 bez časového akcelerátoru, využívající pouze klasických principů pro výrobu KS, vylepšený o několik drobností. Pak jsem při mnoha experimentech objevil zajímavou možnost urychlení výroby KS bez vlivu na kvalitu KS a tu jsem začal implementovat v podobě urychlovače, tzv. "Time Acceleratoru" spíše jako vylepšení navíc (byl pouze za příplatek). Nicméně se mi stalo, že jsem obdržel od 2 uživatelů tvrzení, že údajně při výrobě pomocí urychlovače se jim na dně objevilo několik velmi miniaturních smítek. Dodnes jsem sice nepřišel na to, co bylo toho u nich příčinou, když po mnoha mojich zkouškách se nikdy nic takového nedělo a ani u přátel, kteří přístroj vlastní jsem nic takového nezaznamenal. Přesto jsem se pro maximální spokojenost všech rozhodl ponechat funkci Time Accelerator vypínatelnou a standardně je dnes osazována do všech modelů Craftgen KSG4 a je na volbě uživatele, zda se rozhodne ji používat nebo nikoliv. Osobně jsem zastáncem variabilních řešení v konstrukcích přístrojů všeobecně, takže u přístrojů na výrobu KS Craftgen tomu není jinak a standardně urychlovač Time Accelerator u svého soukromého přístroje používám ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 27.03.2009, 21:20
Poprosim o radu, ze jak a "kolik" spravne aplikovat KS pri nemoci zvane "ruze"?
Moc dekuji
Merit

Růže neboli erysipel. Údajně jej způsobují beta-hemolytické streptokoky, čili něco, na co by KS mělo dobře účinkovat.
Obávám se, že ale otázku, co se týče dávkování není schopen nikdo přesně zodpovědět. Množství KS je věcí spíše individuální a množství, které pomůže jednomu už druhému nemusí, chce to prostě vyzkoušet. Každopádně u kožních onemocnění bych KS doporučoval aplikovat nejen vnitřně, ale i na postižené místo na kůži, ale o silnější koncentraci než je 10ppm. Začínal bych tady na hodnotě 20ppm a více.
Osobně KS používám i jako desinfekci při krvácejícíh poraněních, ale vodu Aqua Purificata pro výrobu takového KS před výrobu pro všechny případy nechávám ještě projít varem. Přece jenom se jedná o čištěnou vodu, která není sterilně ošetřena, i když by KS mělo v ní vše zahubit, ale jistota je jistota  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Pátek, 27.03.2009, 21:58
Citace
Na to proč se na to ptá hodně lidí je jednoduchá odpověď  :) Pokud není rozdíl v kvalitě, proč není přístroj nastavený z výroby rovnou na rychlost 2? Proč by to kdo chtěl dělat delší dobu?  :) Snad mi něco neuniklo, ale já to prostě nechápu, proto jsem se ptal. Já sám to dělám už od začátku jen rychlostí 2, ale napadlo mě, že když je na výběr a dám do toho víc času, jestli bude nějaký rozdíl. Nemám možnost poznat nějak znatelně rozdíl, mám jenom laser a roztok jsem měl zatím vždy čirý - což je paráda.

Věc se má tak, původně byl starší model KSG3-CB3 bez časového akcelerátoru, využívající pouze klasických principů pro výrobu KS, vylepšený o několik drobností. Pak jsem při mnoha experimentech objevil zajímavou možnost urychlení výroby KS bez vlivu na kvalitu KS a tu jsem začal implementovat v podobě urychlovače, tzv. "Time Acceleratoru" spíše jako vylepšení navíc (byl pouze za příplatek). Nicméně se mi stalo, že jsem obdržel od 2 uživatelů tvrzení, že údajně při výrobě pomocí urychlovače se jim na dně objevilo několik velmi miniaturních smítek. Dodnes jsem sice nepřišel na to, co bylo toho u nich příčinou, když po mnoha mojich zkouškách se nikdy nic takového nedělo a ani u přátel, kteří přístroj vlastní jsem nic takového nezaznamenal. Přesto jsem se pro maximální spokojenost všech rozhodl ponechat funkci Time Accelerator vypínatelnou a standardně je dnes osazována do všech modelů Craftgen KSG4 a je na volbě uživatele, zda se rozhodne ji používat nebo nikoliv. Osobně jsem zastáncem variabilních řešení v konstrukcích přístrojů všeobecně, takže u přístrojů na výrobu KS Craftgen tomu není jinak a standardně urychlovač Time Accelerator u svého soukromého přístroje používám ;)

Jasně, rozumím. Jak jsem psal, používám taky urychlování a žádný problém nevidím.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Neděle, 29.03.2009, 14:37
Crafte moc dekuji za odpoved ohledne "ruze" a zaroven kladu foru otazku, ze kde koupim KS o vetsi hodnote nez je 10 pps.
Dekuji
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 29.03.2009, 17:17
Crafte moc dekuji za odpoved ohledne "ruze" a zaroven kladu foru otazku, ze kde koupim KS o vetsi hodnote nez je 10 pps.
Dekuji
Merit

Pokud tě to zajímá, co o onemocnění zvaném lidově růže píše klasická medicína, můžeš si počíst http://www.cls.cz/dokumenty2/os/t092.rtf

Jinak ta odpověď je přece jednoduchá, tj. vlastní generátor na výrobu KS, který umožňuje výrobu různých koncentrací. Sice mnoho lidí je zastáncem tvrzení, pokud nepomůže koncentrace 10ppm kvalitního KS, vyšší koncentrace jsou zbytečné. Ovšem moje zkušenosti nasvědčují tomu, že to až tak pravda není a vyplatí se experimentovat v hodnotách koncentrace.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Úterý, 31.03.2009, 15:38
Ahoj Crafte!
Tak mam takovy dojem, ze ta diagnoza te "ruze" bude asi drobatko nespravna. Jde u me manzelky o cervene tvare jak u Marfusi. Samozrejme, neni nikde zarucene, ze jde o ruzi. skousel jsem ji to potirat tvar KS na tamponu, ovsem vis jak je to se zenami. Dej Boze ale hned. Takze zacala soubezne uzivat nejaky krem, takze nevim, ze co dal. Pristroj na vyrobu KS zatim nemam.

Co se tyce mne, ty moje klouby stale silene praskaji a porad boli a jako kdyby byli ty klouby otekle. Nevim, ze co s tim. Pred zacatkem uzivani KS jsem to nemel.
Diky za odpoved
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Středa, 01.04.2009, 07:15
Ted jsem se dozvedel, ze ta nemoc me zeny se jmenuje Rosacea.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 02.04.2009, 14:56
Pro každého jsou nějaké defekty na místech, kde je to vidět, zvláště na obličeji dosti stresující, tím spíše pro ženy, takže to chápu. Příznám se, že jsem netušil, co se pod pojmem Rosacea skrývá a ono to je růžovka, podrobněji třeba zde http://www.ordinace.cz/clanek/rosacea-ruzovka/
Nicméně se koukám, přesto že dle klasické medicíny není příčinou žáden parazit a samé všeobecné věci, stejně uvádí silná ATB a dokonce antihelmitika (konkrétně metronidazol). Dle mě je potřeba hledat parazity za vším.
Také vynikajícíh účinků u kožních onemopcnění lze dosáhnout pomocí kvalitní masti z konopí, stačí se mrknout po netu a najít oficiálního výrobce takové masti. Rozhodně bych ji doporučil, protože jsem viděl na vlastní oči, jaké má léčivé účinky v případě kožních onemocnění a dochází díky ní k dosti urychlené regeneraci kůže. Nechápu, proč ji třeba kožaři místo těch svojich kortikoidů nepředepisují, snad jednou.

K těm tvojim kloubům, netuším proč taková neobvyklá reakce na KS. Nicméně bych doporučil tu Ag100 úplně vysadit a sledovat, zda dojde k nějaké změně.

Editace:
Tak jsem si procházel některé všeobecné informace kolem možných příznaků u Herxheimerové reakce a zjistil jsem, že i otoky a bolestivost kloubů zde patří, takže u tebe s největší pravděpodobností dochází k příliš rychlému detoxu. Máš dvě možnosti, buď setrvat a nebo což je dle mě ozumnější a schůdnější, dočasně KS úplně vysadit až se stav stabilizuje a pak KS zase nasadit, ale v minimálním množství a pomaloučku dávky zvyšovat. Tím by již Herxheimerova reakce neměla být tak silná, zda vůbec postřehnutelná a mělo by být vše ok nebo by to už nemělo být tak citelné.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Merit Sobota, 04.04.2009, 21:21
Ahoj Crafte!
Moc dekujeme za rady. Asi budu muset opravdu omezit KS, resp snizit jeho mnozstvi. Co se tyce me Boruvky, asi si bude muset taky urcite veci odrict.
Jeste jednou dekujeme
Merit


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Středa, 08.04.2009, 20:44
Ahoj, mám zajímavý postřeh co se týče výroby KS. Neměl jsem volnou obvyklou el. zásuvku na přístroj, tak jsem ho zapojil do jiné a nádobu s výrobníkem položil na kovová žebra topení (vypnuté, studené). 3 várky za sebou byly šedé, ačkoli je mám vždy čiré. Další várku ze stejné vody ze stejné lékárny a stejného nákupu jsem udělal na obvyklém místě a výsledek byl opět čirý. Takže to vypadá, že výrobu může ovlivnit i taková věc, nevím, kov, proudění vody v radiátoru, kdo ví..


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 11.04.2009, 13:05
To je zajímavý efekt. Pokud byly radiátory studené, tak by v nich neměla ani cirkulovat voda, pokud nemá někdo čerpadlo pro cirkulaci vody zapojené nonstop. Proudící voda i třeba pod domem (nějaké prameny) má totiž vliv na různé věci. Tím kovem by to taky mohlo být, nakonec by stačilo pro ověření dát pod nádobu  při výrobě KS nějakou kovovou podložku. Předpokládám, že topení nebylo slitinové. Napadá mě, kdyby Ag bylo magnetické, pak díky elektrolýze a kovové podložce mohlo i k nějakému ovlivňování Ag částic v koloidu docházet, ale tak mě nenapadá vhodné vysvětlení tohoto zajímavého jevu za předpokladu, že jsi používal stejnou vodu pro výrobu KS.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Sobota, 11.04.2009, 18:49
Nevím, těmhle věcem nerozumím, příště ho tam prostě nebudu dělat a třeba to někomu taky pomůže  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Tom Středa, 29.07.2009, 09:05
Zdravím všechny. Říkal jsem si, že sem napíšu svoje výsledky s KS po půl roce používání, protože přesně takové povzbuzení
jsem potřeboval když jsem s ním začínal. Takže- po půl roce jsem nebyl jedinkrát nemocný, kromě prvních dnů užívání,
jak se můžete dočíst v historii tohoto fóra (tématu). Vypadá to, že jsem se bacila zbavil. Žádné bolesti krku při klimatizaci
v práci, obch. centrech, ofouknutí studeným vzduchem, dokonce můžu spát při otevřeném okně odkrytý, což dřív absolutně
nepřipadalo v úvahu  :) . Jsem nadšený a děkuji, že je vůbec možnost generátor koupit.
Abych ještě upřesnil - KS neberu každý den. V postatě jsem ho přestal brát někdy v dubnu, když jsem se začal cítit hodně dobře.
Pak jsem ho bral asi týden někdy v květnu a teď asi třetí den si dávám preventivní kůru, chci cca 2 týdny.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Středa, 29.07.2009, 12:02
Aho Tome,

tak to jsem moc rád, že to zabralo i na takovou odolnou potvoru, jakým je zlatý stafylokok. Přiznám se, že tady jsem byl na to sám zvědavý, protože si ta potvora hravě poradí i se silnýma ATB a klasická medicína si na něm láme zuby.
Před časem tady tento dotaz ohledně tohoto parazita sice padnul, ale osobně s aplikací u něj nemám zkušenosti, tak jsem se k tomuto nemohl ani vyjádřit.
Takže blahopřeji k návratu ke zdraví a budiž to nadějí pro ostatní strádající.

P.S. S Herpes virem si taky radí velmi snadno nehledě na to, kde se nachází, to už jsem si od několika uživatelů také ověřil. Nicméně zlatý stafylokok je opravdu extrémní výkon  ;)

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 30.07.2009, 11:22
Mám podobné zkušenosti s KS jako Tom. Mohu doporučit. Díky Craftovi máme výhodu, která má cenu lidských životů...


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 30.07.2009, 11:28
Máte někdo zkušenosti s aplikací KS na "Prasečí chřipku"?  ;)

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 30.07.2009, 13:19
Máte někdo zkušenosti s aplikací KS na "Prasečí chřipku"?  ;)

Marcoo

Kolem praseči chřipky je zbytečně moc humbuku. Dokonce bych i věřil konspirační teorii o záměrné mutaci této chřipky, kvůli zvýšenému odbytu stejně neúčinných očkovacích látek jaké se snaží prodávat firma Baxter a Novartis. Dosti zajímavý článek ke stažení:
http://image.craftcom.net/06_zdravi_forum/genocida.pdf

A tady jak je to ve skutečnosti s očkovacíma látkama a jaké velmi chatrné základy má v tomto klasická medicína, což také vysvětluje neúčinnost vakcín především u lidí s oslabenou imunitou nebo je to dokonce může ohrozit na životě. Je to s SK titulkama, tak kdo neumí německy, jako třeba já, si to může přečíst :)
http://blip.tv/file/2224472/

Znám osobně jeden případ z mého okolí, kdy se několik let zpět šířila značná epidemie chřipky a vedení jednoho domova důchodců rozhodlo o naočkování všech lidí v jeho zařízení. Hádejte jak to dopadlo? Všichni až na nějaké výjimky zalehli s pořádnou chřipkou  :) Jsou tady dvě možné teorie, virus buď náhle zmutoval a všechny napadl ve stejnou chvíli, nebo vakcína způsobila u starších lidí snadnou nákazu a jejich oslabený IS to prostě nezvádl potlačit. Je na každém jakou variantu si vybere  ;)
Když se nad tím člověk zamyslí, kolik lidí zemře každoročně na mutaci klasické chřipky, která každoročně proplouvá světem je to při nejmenším k zamyšlení. Nicméně jsou to především starší lidé a z mladších ti, kteří mají nějakým způsobem natolik oslaben IS, že chřipce nakonec podlehnou. Co jsem si nakonec mohl před pár dny přečíst i v tisku, tak jsou lidé i v ČR, kde jim byla údajně zjištěna přítomnost tohoto viru z pobytu v zahraničí a jsou normálně v domácím léčení, protože nemají žádné závažně život ohrožující komplikace. Takže osobně mě to nechává naprosto v klidu.

Postup, který vyšel před časem na www.osud.cz, který jsem dal do pdf podoby ke stažení.
Originál překlad:
http://image.craftcom.net/06_zdravi_forum/KS_praseci_chripka.pdf

Editace 31.7.2009:
Vzhledem k některým závažným nesrovnalostem v článku, které autor originálu buď z neznalosti nebo záměrně podcenil a také doplňující info pro našince, jsem si dovolil udělat menší korekturu formou doplňujících poznámek k původnímu textu.
Doplněný překlad:
http://image.craftcom.net/06_zdravi_forum/KS_praseci_chripka_uprava.pdf


Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 30.07.2009, 14:27
Kolem praseči chřipky je zbytečně moc humbuku. Dokonce bych i věřil konspirační teorii o záměrné mutaci této chřipky, kvůli zvýšenému odbytu stejně neúčinných očkovacích látek ...
Craft

Děkuji za informace. V následujícím článku si můžete přečíst, že důvodem k uvolnění viru nemusí být jen "zvýšení odbytu":
http://www.zvedavec.org/komentare/2009/07/3242-stane-se-diky-praseci-chripce-z-lidstva-stado-volu.htm

Marcoo



Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 30.07.2009, 14:56
Postup, který vyšel před časem na www.osud.cz, který jsem dal do pdf podoby ke stažení.
http://image.craftcom.net/06_zdravi_forum/KS_praseci_chripka.pdf

Craft

V postupu se doporučuje mít několik galonů destilované vody v garáži. Předpokládejme, že tu vodu budeme potřebovat ... podle autora není dlouhodobé skladování v extrémních podmínkách garáže problém.

Nakolik může být tato dosud neotevřená voda (Aqua Purificata) po několika letech znehodnocena? Mám dojem, že tato voda má asi půlroční dobu použitelnosti. Děkuji za Váš názor.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 30.07.2009, 18:20
Hezký článeček na zvedavec.org a další zajímavé informace.
Stejně spousta lidí půjde s davem, ale ti bystřejší by se nad tím mohli i zamyslet. Obzvlášť dnešní typ člověka, kterému je denně říkáno, co má a nemá dělat, co si kupovat a proč bez toho nemůže být.
Ale jak se říká, kdo chce kam, pomožme mu tam ;)

K té vodě:
Z vlastních zkušeností mohu potvrdit, že dlouhodobější skladování vody, sic v plastu, konkrétně Aqua Purificata není problém i daleko delší dobu než udává výrobce. Samozřejmě je potřeba ji skladovat za vhodných podmínek a to především mimo dosah slunce, silného světla a tepla. Osobně mám zásobičku 5l kanystrů ve sklepě, kde ji mám od země izolovanou kobercem a ještě přikrytou velkou paplndeklovou nebo jak se to píše, krabicí. Některé už budou mít skoro rok a její vodivost je po otevření kanystru stále kolem 0,2 - 0,3us. Stěžejní je právě ten vzduch, který se po odlití vody do kanystru dostane a z něj začně voda potom zvětšovat svoji vodivost. Mám ji v takovém množství proto, že mě přestalo bavit dotovat lékárny, které chtěli za 5l kanystr jednou tolik a furt to kupovat a už se mi také stalo, že jsem narazil na lékárnu, kde mi ji nechtěli ani prodat, ale v zápětí na to ta samá lékárnice prodala hodně nepříjemně zapáchajícímu bezdomovci, který nejevil žádné známky nachlazení 3ks balení jednoho známého léku proti nachlazení. Z toho by i naprostý osel musel poznat, že je to bílej kůň, který obchází pro někoho lékárny. Když jsem se ji zeptal na co si asi myslí, že to měl, tak mi pohotově odpověděla, že ji to nezajímá, že 3 balení mohou na hlavu prodat, fakt mě tohle pobavilo. Tohle byla pro mne ona poslední kapka a od té doby si tuto vodu nechávám vozit přímo výrobcem a vždy beru více balení najednou. Jedno balení obsahuje dva 5l kanystry za cenu 160kč a dovezou to kam budete chtít za drobný poplatek. Samozřejmě je k tomu potřeba ŽL  ;)

Další možností je vlastní destilační přístroj pro domácí použití velikosti větší termosky, kde se dá v případě udržení destiláku v čistotě dosahovat čistoty až 0,4uS. Kamarád jej vlastní, takže to není jedna paní povídala. Ale přesný typ teď z hlavy netuším a cenově vyšel do 10 000kč, spíše méně.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pátek, 31.07.2009, 07:04
K té vodě:
... od té doby si tuto vodu nechávám vozit přímo výrobcem a vždy beru více balení najednou.

Další možností je vlastní destilační přístroj pro domácí použití velikosti větší termosky, kde se dá v případě udržení destiláku v čistotě dosahovat čistoty až 0,4uS. Kamarád jej vlastní, takže to není jedna paní povídala. Ale přesný typ teď z hlavy netuším a cenově vyšel do 10 000kč, spíše méně.

Craft

Díky za další cenné informace... Přístroj za cenu 625 l vody? To je na zváženou... Pokud budete schopen specifikovat nějak ten kamarádův přístroj, budeme rádi, stejně jako za informace o životnosti zařízení. Jednoduše, zda jde vyrobit více jak 625 l destilátu.

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 31.07.2009, 23:54
Mám dojem, že je to tenhle model http://www.elixa.com/distiller/index.html
Jistě to budu vědět, až se kamarád vrátí z dovolené a zeptám se ho radši znova i na tu průměrnou vodivost, kterou s ním dosahuje.

P.S. Nicméně jestli je to opravdu on, tak za 179 dolarů a dnešnímu kurzu je to 3237 kč, což je dosti výhodný kup a najednou vyrobí až 4 litry za 5-6 hod a nějakých 16 litrů za den, což je slušný výkon, nicméně se obávám, že to bude chtít pro co nejmenší vodivost dosti často čistit, měnit filtry a hlavně používat kvalitní vstupní vodu s co nejmenším obsahem minerálu. Takže pokud není v blízkosti, žádný takový zdroj vody, nezbude než zainvestovat i do filtru, který vodu nejdříve zbaví i minerálů. Voda z tohoto filtru není samozřejmě vhodná pro běžné pití. Na to je potřeba mít zase jiný filtr, který právě minerály ve vodě ponechá, např. Dionela 2.

Craft


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 13.08.2009, 09:58
... nezbude než zainvestovat i do filtru, který vodu nejdříve zbaví i minerálů...

Craft

Jeden takový filtr je zde http://www.thermofisher.cz/eshop/8003_1000.html

Iontoměnič ZIWA
Katalogové číslo:    8003.1000
Cena bez DPH:     4 400.00 Kč


Název: Poraďte aneb otázka nejlépe pro Crafta
Přispěvatel: Triffid Neděle, 06.09.2009, 18:47
Dnes jsem vyráběl moje první KS. A nedopadlo to jak by mělo.
Takže, generátor Craftgen, Agua Purificata, Vše podle návodu jen bez prvního očištění elektrod. A dopadlo to tak nějak divně. Vše řádně očištěno, voda ohřáta ve smaltovaném hrnečku na 68 poté jsem vyčkal až schládne ne 50 a začal. Program 1,stupeň II 300 ml, 10 ppm, 4 hod. A vysledek je videt. Tyndalův efekt jasně znatelný, ale tekutina mírně do růžova a ne úplně čirá. Tak jsem ještě otestoval vodu a kontrolní vzorek AG 100. Dost mě překvapil efekt u AG 100 je sice slabší avšak v roztoku plavou malé částečky které se výrazně blískají. Nevíte někdo co to je. A pro Crafta kde jsem udělal chybu s výrobou KS ??

Viz foto: porovnání čirosti a Tyndalova efektu v pořadí Craft II,300ml, 10ppm, 4hod, AG 100 a Aqua Purificata,

Bohužel se mi nevešly všechny fotky takže ještě odkaz na stejný dotaz na foru U Pramene  http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=48115#48115


Název: řešení problému
Přispěvatel: Craft Neděle, 06.09.2009, 20:54
Nejdříve bych chtěl požádat aby specifické dotazy kolem přístrojů Craftgen byly vkládány zásadně do tohoto fóra, kde na ně budu i odpovídat.

Pokud byl striktně dodržen návod, není možné aby KS mělo jakékoliv zabarvení, natož do růžova, spíše fialova. Mám několik otázek.

- Jakou vodou jste umíval kádinku před nalitím KS? Vždy je to zásadně vodou pro výrobu KS (Aqua Purificata) a správný postup čištění kádinky jsem uvedl zde http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,24.msg236.html#msg236

- Proč zrovna smaltovaný hrnec? Zásadně buď plechový (nerez) nebo varné sklo. Nádoba pro ohřev vody musí být rovněž dostatečně umytá vodou pro výrobu KS (Aqua Purificata) než se v ní začne voda ohřívat. Nesmí obsahovat zbytky saponátů, např. Jaru ani vody z vodovodu, viz. návod k používání. Ani nedoporučuji používat smaltovaný hrnec pro ohřev vody. Pokud se něco z toho nedodrží stoupne počáteční vodivost na příliš vysokou hodnotu a výsledkem může být dosti výrazný tyndall nebo dokonce zabarvení koloidu.

- Začněte s výrobou po dosažení 48 stupňů, těch 50 je opravdu již max. Případně vyzkoušejte i rychlost I.

- Byly dodrženy výrobní podmínky (na kádinku nedopadal sluneční svit nebo příliš ostré světlo) a kde jste měl výrobní kádinku umístěnou?

- Nedošlo během výroby k přerušení výroby na dobu delší než je 30minut? O tom by svědčila i ta nafialovělá barva koloidu.

- Jakým způsobem jste prováděl ohřev vody?

- Byly obě elektrody stejné barvy nebo jedna byla výrazně světlejší?

Předpokládám, že při výrobě 300ml byla voda po risku 300ml a ne méně (žlutá LED na přístroji). Pokud zkoušíte tyndall efekt nikdy ne přes tmavou flašku, protože dosti tlumí světelný paprsek.


Název: Re: Poraďte aneb otázka nejlépe pro Crafta
Přispěvatel: Marcoo Pondělí, 07.09.2009, 06:56
... Tyndalův efekt jasně znatelný, ale tekutina mírně do růžova a ne úplně čirá. ...

Narůžovělou tekutinu se mi také podařilo jednou vyprodukovat. Použil jsem odpadní vodu (Aqua Purifikata), kterou jsem čistil kádinky. :-))


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Triffid Pondělí, 07.09.2009, 10:22
1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
2 Smaltovaný jsem volil proto že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je.
4 Sluneční světlo nedopadalo a ještě jsem ji zastínil takže byla v šeru.
5 K přerušení nedošlo.
6 Ohříval jsem na plynu teplota šla na max 68 stupňů
7 Obě elektrody byly na konci stejně zbarvené šedočerně.
8 Voda byla přesně na 300 ml, Stupeň II program 1 žlutá.

Možná že další chyba byla v tom že jsem elektrody před použitím neočistil. A navíc na ně zcela jistě chytal.
Voda byla z lékárny. Ne vyráběná ale kupovaná od dodavatele. Výrobce jsem bohužel nezjistil. Označení:  Aqua S-Purificata
Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je ???


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pondělí, 07.09.2009, 11:19
1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
2 Smaltovaný jsem volil proto že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je....

Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je ???

K1) Na obyčejnou vodu jednou pro vždy při výrobě KS zapomeňte. Vytírat vodu ubrouskem pak nemá valný smysl. Vždy vyplachovat jen kvalitní vodou, kterou používáte při výrobě.
K2) Vodu ohřívám v lázni. Do jakékoliv varné nádoby dám obyčejnou vodu a do té dám kádinku s kvalitní vodou a teploměrem. Po dosažení teploty kádinku jen otřu.

Třpytivý efekt, dle mého názoru, znamená větší částice. Více větších částic znamená horší kvalitu KS.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 07.09.2009, 20:01
Koukám, že Marcoo už mě zastoupil a musím pochválit hezký zlepšovák s tou lázní, tím odpadá i nutnost další nádoby z nerezu nebo varného skla a bude nakonec stačit i smaltovaný hrnec  ;D
Jenom si říkám, proč mě to ve spojitosti s ohřevem KS nenapadlo, když princip ohřevu pomocí lázně používám běžně u jednoho bylinného čaje  ::)

Snad jen upřesnění k těm dotazům:
Citace
1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
Ano chyba a dosti zásadní, vždy pro výplach kádinky používat pouze vodu, kterou používáte i pro výrobu KS a již ničím neutírat.
Jen pro lepší představu, pokud chci změřit svojim PWT konduktoměrem s rozsahem do 99,9uS vodu z vodovodu, je absolutně mimo rozsah tohoto přístroje, což přisuzuji na vrub chlóru, vápníku a jiným kovům, které se do vody dostanou z potrubí.

Citace
2 Smaltovaný jsem volil proto, že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je.
Ano také chyba.
Ať Vás nematu, tak se trochu rozepíšu. Kov (zásadně nerez, hliník nepoužívat!) nesmí příjít do kontaktu pouze s vyrobeným KS a ne s čistou vodou určenou pro výrobu KS. Sada tří nerez hrnců se dá např. koupit v marketu Ikea za cca. 150kč, takže nic finančně náročného a ty zbylé dva hrnce jsou použitelné i pro normální vaření, také je používám :-) Takže nerez je naprosto v pohodě, co se ohřevu vody týče. Smalt je nevhodný proto, že uvolňuje během ohřevu mikročástice, které způsobují zvýšení vodivosti. Nerez ani sklo tohle nedělá.
Nicméně můžete použít zlepšovák v podobě lázně, kterou tady uvedl Marcoo, takže ušetříte za nerez hrnec nebo nádobu z varného skla  :)

Citace
4 Sluneční světlo nedopadalo a ještě jsem ji zastínil takže byla v šeru.
Ok.

Citace
5 K přerušení nedošlo.
Ok.

Citace
6 Ohříval jsem na plynu teplota šla na max 68 stupňů
Pokud jste s výrobou počkal až byla v patřičném teplotním rozsahu, pak je to ok.

Citace
7 Obě elektrody byly na konci stejně zbarvené šedočerně.
Ok.
Tady snad malé doporučení pro všechny uživatele. Už jsem o tom tady psal, ale opakování matka moudrosti :-) Konkrétně tady:
http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,24.msg255.html#msg255

Citace
8 Voda byla přesně na 300 ml, Stupeň II program 1 žlutá.
Ok.

Takže jednoznačně problém je v nádobě pro ohřev vody, doporučuji její výměnu a pořízení jiné a řádné umytí vodou pro výrobu KS před prvním použitím. Pak již tuto nádobu nikdy k ničemu jinému nepoužívat a pak vždy stačí nalít pouze minimální množství vody pro výrobu KS, nádobou zakroužit, vodu vylít a bez utírání do ní nalít vodu pro ohřev určenou pro výrobu KS. Případně zvolit variantu lázně, viz. příspěvek od Marcoo. Výrobu KS lze samozřejmě provádět i bez ohřevu vody, ale doba výroby se tím výrazně prodlouží. Podotýkám, že hodnota ppm u přístrojů Craftgen je na rozdíl od konkurenčních výrobců díky použitému způsoby výroby KS velmi přesná. Takže pokud porovnáváte tyndall je potřeba, aby jste měl nejlépe PWT konduktoměrem ověřenou vodivost u obou vzorků, pak porovnání tydall efektu má opravdu smysl a nesrovnávat třeba koncentraci stěží 5ppm u konkurenčních přístrojů s koncentrací 10ppm u přístroje Craftgen. Také nedoporučuji slívání vyrobeného KS pokud jej chcete užívat vnitřně. Na vnější užití je to bez problémů použitelné.

Pokud je výrobcem vody, kterou používáte pro výrobu KS firma Kulich je vše ok, protože vodivost se zde pohybuje běžně v rozmezí 0,2uS až 0,3uS při pokojové teplotě. Nicméně název Aqua Purificata je velmi obecný pojem a je tím označována čištěná voda, takže ji můžou vyrábět i jiní výrobci, ale vodivost vody u jiných výrobců Aqua Purificata jsem nezkoušel, takže nemohu tak na dálku říci, že je naprosto v pořádku. To je také důvod, proč doporučuji v návodu použití vody Aqua Purificata (výrobce Kulich) nebo jakoukoliv vodu s označením Pro Injectione, kde jsem zkoušel větší počet od různých výrobců a žádná nepřesahovala vodivost 0,6uS, ale jsou zase dražší, protože na rozdíl od vody Aqua Purificata jsou i sterilně ošetřeny, neboť jsou primárně určeny pro injekční roztoky.

Citace
Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je?
Těžko říci, teoreticky to mohou být větší částice stříbra. Nakonec pokud si vyrobíte KS generátorem Craftgen o koncentraci 10ppm a porovnáte chuť s Ag100, které by podle výrobce a jeho certifikátu, který jsem měl možnost vidět je také 10ppm (ve skutečnosti se naměřené ppm pohybuje mnohem výše, otázkou je co to vlastně způsobuje, ale rozhodně to není obsahem KS), zjistíte výrazný chuťový rozdíl, tj. výraznější chuť u Ag100, někdy dokonce až s pachutí plastu, ale o tom jsem už tady ve fóru také psal, stačí se mrknout několik stránek dozadu.

Marco:
Přiznám se, že jsem u čtverkové řady Craftgen nikdy nezkoušel použít pro výrobu KS vodu s vodivostí vyšší než 1uS a vždy to bylo naprosto bez jakékoliv známky zabarvení. Takže ta použitá voda uživatelem Triffid musela mít již značně vyšší startovní vodivost, buď již od výroby nebo spíše způsobenou nevhodnou nádobou pro ohřev a její výplach vodou z vodovodu. Pokud byl použit i saponát pro očištění nádoby, tak ta startovní vodivost musela být již dosti markantní. Takže díky za plodné příspěvky  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 07.09.2009, 21:26
Až teď jsem si uvědomil, že jsem nezodpověděl ještě tyto dotazy:
Citace
Možná že další chyba byla v tom že jsem elektrody před použitím neočistil.
Pokud jsou elektrody ještě nezahořené neboli funglovky, není potřeba je před výrobou hned cvičně čistit.

Citace
A navíc na ně zcela jistě chytal.
Tohle opravdu vůbec nevadí, pokud není přístroj v provozu, zde to pro všechny případy z bezpečnostních důvodů nedoporučuji a je to také uvedeno v manuálu přístroje.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Xion Pondělí, 21.09.2009, 12:39
Zdravim, ako je na tom kvalitou generator od firmy Zappertechnology GKS 1OO?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 24.09.2009, 20:43
Netuším, nezkoušel jsem, takže se nemohu k tomuto ani vyjádřit.
Snad jen to, že dva lidé, kteří vlastní tento přístroj si objednali i přístroj značky Craftgen, ale co je k tomu vedlo si ponechám pro sebe, protože jsou to pro mě neověřené informace a mohli dělat i chybu někde při výrobě KS. Pravdou ovšem je, že manuál k přístroji je na můj vkus až příliš strohý a uživatel se kromě všeobecných frází o KS mnoho nedozví, což je dle mojich zjištění zažitým standardem u vícero výrobců.


Název: Eliminace případného černání elektrod při výrobě KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 26.09.2009, 11:07
Na dotaz jednoho uživatele zde ve fóru jsem provedl několik experimentů při výrobě KS a k mému překvapení musím tímto tuto informaci upřesnit.

Mám již dávno zažitý způsob, že před každou výrobou elektrody lehce očistím houbičkou, i když je vždy čistím po každé výrobě KS, pak opláchnu pod tekoucí vodou, kapky vody mírně otřepu a pak ponořím do nádoby, čímž tímto postupem zamezím dalšímu kontaktu s elektrodami. Nicméně jsem záměrně několikrát vyzkoušel těsně před ponořením elektrod do nádoby na tyto elektrody šáhnout prsty a k mému zjištění došlo vždy k výraznému zčernání elektrod v místech dotyku, mající mnohdy doslova otisk prstu a tyto části byly výrazně tmavší než místa, kde k dotyku elektrod nedošlo. Pokus jsem provedl opakovaně a vždy se stejným výsledkem.

Takže tímto opravuji informaci a doporučuji postup, který běžně provádím a uvedl jsem jej výše.


Název: Re: Eliminace případného černání elektrod při výrobě KS
Přispěvatel: Marcoo Úterý, 29.09.2009, 07:52
... Nicméně jsem záměrně několikrát vyzkoušel těsně před ponořením elektrod do nádoby na tyto elektrody šáhnout prsty a k mému zjištění došlo vždy k výraznému zčernání elektrod v místech dotyku, mající mnohdy doslova otisk prstu a tyto části byly výrazně tmavší než místa, kde k dotyku elektrod nedošlo.

To, co ulpělo na elektrodách jsou zřejmě soli a (nebo) tuky. Při čištění kádinky se chtěj, nechtěj kůží dlaně či hřbetu ruky dotýkám vnitřního povrchu kádinky. Pokud ulpí na povrchu kádinky tuky, houbička je může jen rozšudlat... Nebylo by dobré občas kádinku odmastit nebo při vymývání kádinky používat gumové rukavice?

Dále bych se chtěl zeptat, čím je způsoben vznik ostrůvků stříbra na povrchu kapaliny. Někdy mi vzniknou a jindy ne...


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 01.10.2009, 23:00
Citace
To, co ulpělo na elektrodách jsou zřejmě soli a (nebo) tuky.
Nejspíše to tak bude.

Citace
Při čištění kádinky se chtěj, nechtěj kůží dlaně či hřbetu ruky dotýkám vnitřního povrchu kádinky. Pokud ulpí na povrchu kádinky tuky, houbička je může jen rozšudlat... Nebylo by dobré občas kádinku odmastit nebo při vymývání kádinky používat gumové rukavice?

Jak jsme od mala vedeni k tomu si před každým jídlem umýt ruce, stejně tak to platí i při čištění nádoby pro výrobu KS, protože je to sklo a to se lehce zapatlá  ;). Nicméně tady bych to až tak nehrotil, protože z těch rukavic se může taky uvolňovat nějaký sajrajt a akorát si budeme uměle zvyšovat počáteční vodivost vody, pokud neprovedeme pak ještě očištění nádoby vodou pro výrobu KS. Někomu už to může připadat jako extrém, ale každá takto podceněná věc se může na nekvalitně vyrobeném KS podepsat. Mimochodem, jak jsem hledal vhodné houbičky na čištění kádinek a elektrod, tak jsem narazil i na takové, které něco uvolňovaly při kontaktu s vodou a já se pak při náměrech i přes důkladné vyčištění nádoby nestačil divit :)
Tady jde spíše o to, dostatečně odstranit ulpělou vrstvu stříbra ze stěn kádinky po každé výrobě. Pokud se tohle nebude dělat pravidelně a systematicky, bude i při použití vody s vodivostí do 0,6uS počáteční vodivost této vody po nalití do kádinky mnohem vyšší, což má nejen vliv na kvalitu vyrobeného KS, ale i na konečnou koncentraci. 
Pokud se provede omytí nádoby třeba pomocí Jaru, dá to celkem práce s vyplachováním úplně jej z nádoby dostat, to mám také odzkoušeno. Doporučuji raději použít hodně teplou vodu z vodovodu pro její očištění a pak samozřejmě provést důkladné očištění kádinky vodou pro výrobu KS.

Citace
Dále bych se chtěl zeptat, čím je způsoben vznik ostrůvků stříbra na povrchu kapaliny. Někdy mi vzniknou a jindy ne...

Těžko říci, mě se tohle zatím nikdy nestalo, ale mám zažito zlehka očistit během výroby KS elektrody 2x až 3x, tj. cca. 1 hodinu po zahájení výroby a pak ještě aspoň jednou v průběhu výroby, tím spíše, když má voda vodivost kolem 0,2uS. Pamatuji se, že mi kdysi dva uživatelé napsali, že při výrobě KS na rychlost II se jim něco podobného stalo, proto jsem ji ponechal vypinatelnou, nicméně já i lidé z mého okolí ji běžně používáme a nikdo tento problém nezaznamenal.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pátek, 02.10.2009, 07:07

Citace
Mimochodem, jak jsem hledal vhodné houbičky na čištění kádinek a elektrod, tak jsem narazil i na takové, které něco uvolňovaly při kontaktu s vodou a já se pak při náměrech i přes důkladné vyčištění nádoby nestačil divit :)

Ajajaj ... z houbiček, které používám mám právě takový pocit. Připadá mi, že se voda viditelně zakalí. Tyndal takové vody pak vypadá děsivě. Nenapadlo mne, že může být rozdíl v kvalitě. Nemůžete se s námi podělit o název a výrobce kvalitních houbiček, které používáte?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 05.10.2009, 19:24
Požadované info, viz. SZ  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: pitrs Pátek, 16.10.2009, 22:49
     
 Dobrý den.
Zdravím všechny příznivce KS.    Chtěl bych poprosít o radu, nejlépe Crafta. Už několik let trpím na opar(intimní formu).  Na těchto stránkách jsem si přečetl poznámku, že KS si celkem dobře poradí s jakoukoliv formou tohoto neduhu. V současné době už asi měsíc a půl užívám zhruba 100ml KS o koncentraci 15ppm denně, rozděleného do 4 dávek-podržím v ústch zhruba 10 min. a polknu+ potírám zevně. Mám ale pocit, že stříbro na opar zabírá jenom velmi málo. Možná se opar udělá trochu menší, a o něco dřív se vyhojí, ale nic víc. Dělám něco špatně, třeba malé dávkování, nebo jsem jenom netrpělivý? Můžu se pomocí KS oparu zbavit úplně, nebo jeho výskyt, stejně jako  s léky, jenom omezit?   Ještě bych měl jeden dotaz: Zdá se mi, že mi z převalování KS v ústech tmavnou, nechci říct rovnou černají, zuby, hlavně u dásní. Jde tomu nějak zabránit? Zkoušel jsem přípravky na překyselení žaludku a KS rozmíchat ve vodě a rovnou vypít, ale nedělá mi to dobře na žaludek.     
 Předem díky za odpověď.  Přeju všem hezký den
 
P.S. KS si vyrábím na přístroji Craftgen KSG4-CB3.TA a maximální spokojenost. Koloid je čistý bez jakékoliv známky zabarvní i po 14 dnech. Na rozdíl od koupeného  hotového produktu za300 kč+ poštovný od nejmenovaného českého výrobce, kdy KS bylo žluté jako víno.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 17.10.2009, 12:23
Těžko říci, ale dle mě to je již celkem slušné množství KS, které užíváš, ale záleží jak to bereš taky dlouho. Problém je ten, že HSV patří mezi velmi odolné viry a dle mě se jej nikdy úplně nikdo nezbaví, protože každý, kdo se jednou nějakou jeho podobou infikuje má jej doživotně v těle, viz. třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Herpetick%C3%A9_viry
Pokud je oslabený IS pak dochází k těmto výsevům. I kdyby se ti podařilo jej zcela vyhubit, (což dle mě není úplně možné, vždycky někde bude přežívat a čekat pouze na příležitost), ale kdyby, stačí aby jsi se otřel do ručníku nebo přišel do bližšího kontaktu s člověkem, který je jeho přenašeč a máš jej znova. Problémem je i to, že KS nikdy nedostaneš vnitřním užíváním do celého těla, klasická medicína tohle řeší aplikací látky pomocí krevních infuzí. Ale nepíšu aby jsi to zkoušel, tohle bych si bez odborného dozoru netroufl ani já a to jsem už poměrně otrlí experimentátor :-)
Kamarád, co trpí na opary na rtech pokud užívá KS je v pohodě, (užívá denně pouze 1x5ml o koncentraci 10 až 15ppm jako udržovací množství, ale někdy i na to zapomene) a o HSV vůbec neví, předtím jej měl téměř nonstop. Občas dělá pauzy a vydrží mu to asi tak 1 měsíc, protože pak má HSV tendenci se vracet (jak se začíná v těle zase množit), sice to není zdaleka v takové razanci jako před užíváním KS, ale přece. Každopádně HSV2 na intimních místech je ještě houževnatější a určitě dlouhodobější záležitost.

To tmavnutí zubů je jenom ulpělou vrstvou stříbra na zubech, jak je držíš v ústech, psal o tom i Petrlk na doktorka. cz ve starších příspěvcích, takže se toho dá zbavit intenzivnějším čištěním zubů nebo po vysazení KS postupně samo zmizí. Je to stejné jako při pití většího množství čajů nebo červené řepy.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: pitrs Sobota, 17.10.2009, 15:53
 
    Díky za rychlou odpověď . Ještě nějaký čas  zkusím pokračovat v užívání jako doposud, a pak dám vědět :)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Úterý, 20.10.2009, 13:59
V případě problémů se zánětem v tlustém střevu je to opravdu vynikající a neznám z alternativních prostředků nic lepšího a účinějšího. Pokud má někdo problém v tlustém střevě, rozhodně by měl výplachy tlustého střeva zahrnout do svoji hygieny. V případě polykání KS nemusí být v tlustém střevě dostatečně účinné, protože musí překonat cestu celým zažívacím traktem. Stačí všeobecně udávaná dávka 3-4 lžičky na 1 litr vody.

Mám případ svědění v konečníku, rozpraskyná sliznice svěrače a krvácení. Jedná se o dítě a klystýr je zatím neakceptovatelný prostředek :-(. Podle mne jde o plísňové onemocnění. Strava s množstvím vlákniny je adekvátní.
Přemýšlel jsem jak "překonat cestu celým zažívacím traktem". Napadlo mne použít třeba Psyllium - Jitrocel indický. Semena enormě jímají kapaliny. Co tak ho nechat nabobtnat KS? Co si o tom myslíte? Bylo by možno toho využít a dopravit tak KS dále do zažívacího traktu? Jaké pak použít dávkování?

Ještě jeden dotaz ke klyzmatu: Lze použít vyšší koncentrace, normálně používané zevně nebo ne?

Marcoo


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 23.10.2009, 20:21
Dítě v jakém věku? Jde o to, že kdyby se už děti učili si provádět hygienu tlustého střeva, nemuseli by potom řešit vážné problémy v dospělosti. V jiných kultůrách je to naprosto základní součást hygieny, jako pro Evropany mytí zubů. To psyllium je fajn, ale je tady jeden podstatný problém a ten, aby se KS dostalo až do tlustého střeva musí překonat nemalou vzdálenost trávicí soustavy, tj. nejdříve žaludeční kyselinu v žaludku, pak trávicí enzymy v tenkém strevě, kde se většina látek z obsahu vstřebává přes stěnu střeva a do tlustého střeva se již upřímně řečeno nedostane téměř nic, pokud to někdo nepije už ve značném množství, proto ten klystýr je v případě tlustého střeva tak důležitý. Stačí i mikroklystýr.
Rozhodně nepoužívat vysoké koncentrace stříbra, ale zůstat u mnou doporučených koncentrací a množství, jsou naprosto dostatečné. Ale pokud chce někdo experimentovat, tak se meze nekladou, ale na vlastní triko ;)

Jinak http://zdravi.craftcom.net/tipy-ks.html

BTW. Žaludeční kyseliny jdou částečně neutralizovat antacidy nebo lépe 100ml živé, tj. zásadité vody, ale zase je tady oblast tenkého střeva. Taky to lze řešit pomocí několika lékových tobolek velikosti 00 určené pro rozpouštění až v tenkém střevě, (mající navíc speciální povlak odolávající žaludeční kyselině a rozpouští se až působením enzymů v tenkém střevě). Tyto tobolky pomocí malé inj. stříkačky naplnit a okamžitě polykat. Ale s velikostí 00, už může mít dítě zase problém, protože jsou pro ně poněkud už velké. Takže moc opravdu účinných možností, jak využít plnou sílu KS v tlustém střevě tady opravdu není.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Úterý, 24.11.2009, 08:58
Citace
Dále bych se chtěl zeptat, čím je způsoben vznik ostrůvků stříbra na povrchu kapaliny. Někdy mi vzniknou a jindy ne...

Těžko říci, mě se tohle zatím nikdy nestalo, ale mám zažito zlehka očistit během výroby KS elektrody 2x až 3x, tj. cca. 1 hodinu po zahájení výroby a pak ještě aspoň jednou v průběhu výroby, tím spíše, když má voda vodivost kolem 0,2uS. Pamatuji se, že mi kdysi dva uživatelé napsali, že při výrobě KS na rychlost II se jim něco podobného stalo, proto jsem ji ponechal vypinatelnou, nicméně já i lidé z mého okolí ji běžně používáme a nikdo tento problém nezaznamenal.

Problém "prasátek" jsem redkoval intenzivnějším čištěním.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: pitrs Sobota, 28.11.2009, 21:51
Přeju hezký den všem příznivcům koloidního stříbra. :)
 Měl bych otázku, zase asi nejlépe pro Crafta.  Nejspíš je to blbost, ale radši se zeptám: může mít vnitřní užívání KS nějaké negativní dopady na činnost kardiostimulátoru?
  Pitrs


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 29.11.2009, 12:50
Citace
Problém "prasátek" jsem redkoval intenzivnějším čištěním.

Tak to blahopřeji k odhalení problému  ;)
Ono to čištění je mnohdy podceňováno a někteří výrobci se jej ani nenamáhaji uživateli doporučit.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 29.11.2009, 13:12
Citace
může mít vnitřní užívání KS nějaké negativní dopady na činnost kardiostimulátoru?
Přiznám se, že jsi mě touhle otázkou poněkud zaskočil a nejsem schopen ti jednoznačně odpovědět. Nicméně nikde v literatuře jsem se o tom nedočetl, že by mohl vzniknout nějaký problém při užívání KS. Vzhledem k principu fungování kardiostimulátoru, by ale neměl žádný problém nastat, viz. http://img.cas.sk/img/4/gallery/76114_srdce-kardiostimulator.jpg
Ohrožením pro lidi s kardiostimulátory jsou především elektromagnetické pulsy, které produkují elektronické přístroje a mohou tak narušit funkčnost kardiostimulátoru. Pokud se podíváš na obrázek, nenapadá mě způsob, jak by mohlo KS ovlivnit kardiostimulátor, který je umístěn pod kůží v neprodyšném obalu a přes žílu jsou do srdce zavedeny elektrody.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: pitrs Neděle, 29.11.2009, 14:13

 Díky za odpověď, i když trochu neurčitou :)
 Ptal jsem se, protože můj otec má kardiostimulátor, a v současné vlně chřipek by mu mohlo KS pomoct. Trochu jsem ale měl strach, abych ho nenavrtal do něčeho, co by mu mohlo spíš ublížit.  Tím negativním vlivem na činnost kardiostimulátoru jsem měl spíš na mysli zakončení elektrod, jestli by se KS třeba na nich neusazovalo, nebo taky jestli by vyšší hladina stříbra v tělě neovlivňovala vodivost krve, a tím i el. impuls
na elktrodách. :)  Radši to nechám být.
Pitrs


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 29.11.2009, 14:46
Obávám se, že na tohle ti nikdo nedá jednoznačnou odpověď, protože to nikdo 100% neví, i když se mi tvé obavy zdají trochu přehnané.

Každopádně letošní vlna chřipky je extra silná a nelze ji tak snadno odrazit jako tu co šla minulý rok.
Rozhodně bych doporučil KS nasadit okamžitě bez váhání při sebemenších příznacích virózy a nebát se jít až na koncentraci 20ppm v množství 5x denně 30ml, protože v slabší koncentraci a menším množství nemusí být KS dostatečně účinné. Čím později je KS nasazeno, tím hůře se chřipky zbavuje, protože viry se v těle množí velmi rychle.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Pondělí, 21.12.2009, 09:42
Jen pro zajímavost ... Narazil jsem na tyto informace (odkazy dole). Tvrdí, že se jim podařilo trvale stabilizovat koloid. Podle toho co o KS vím, je to podvod. 1/2 litru vyjde asi na 1000,- Kč a vypadá jako tmavě žlutý čaj.  

odkaz 1 (http://www.purestcolloids.com/mesosilver.htm)
odkaz 2 (http://www.purestcolloids.com/process.htm)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 21.12.2009, 20:08
Tenhle výrobce není na trhu s koloidním stříbrem žáden nováček a nevyrábí svoje KS elektrolýzou.
Tady je slovenský prodejce, ale doporučuji jeho reklamní masírování brát s rezervou ;)
http://www.koloidnestriebro.sk/


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Buben Středa, 10.02.2010, 19:05
Ahoj,
Váš přístroj jsem kupoval pro otce, ale dopadlo to tak, že KS vyrábím spíše sám. Jsem v tom nováček, i když základy mám přečtené. Chtěl jsem se zeptat na jednu věc...zdá se mi, že i když dodržuji stejné podmínky (snažím se) stejná voda, místo výroby, režim, doba (v režimu I., 15ppm), někdy má jinou "chuť" i když barva i tyndall se zdají subjektivě stejné. Někdy bývá zřetelně nahořklé, jindy hořkou chuť vůbec necítím a má to spíše kovovou příchuť. Máte s tím někdo taky zkušenosti?
Mívám přístroj vedle WIFI routeru, který neběží pořád, je možné, že to má na výrobu KS vliv? (nekamenovat - z fyziky jsem prošel o prsa korejské závodnice). Nebo co výroba KS a měsíční fáze ? (teď už se někteří z Vás asi chechtaji nahlas :-).....neexistuje něco na toto téma?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 11.02.2010, 08:23
... dodržuji stejné podmínky (snažím se) stejná voda, místo výroby, režim, doba (v režimu I., 15ppm), někdy má jinou "chuť" i když barva i tyndall se zdají subjektivě stejné. Někdy bývá zřetelně nahořklé, jindy hořkou chuť vůbec necítím a má to spíše kovovou příchuť. Máte s tím někdo taky zkušenosti?

Ahoj,
různou chuť si vysvětluji jednak různým stavem a kondicí chuťového orgánu :-)). Podobný problém jsem měl při vaření jídla. I když jídlo připravuji (zdánlivě) stejně, ze (zdánlivě) stejných surovin, vždy je rozdíl v chuti. Musíme si uvědomit, že nikdo z nás amatérů pravděpodobně nesplňuje laboratorní podmínky přípravy... Já jsem například zjistil, že mám navíc problém z prašností prostředí... schválně si prozkoumejte po výrobě povrch kapaliny, jestli Vám tam něco neplave. Z toho důvodu hlavici s kádinkou překrývám na dobu výroby hliníkovou folií. Je to lepší, ale nikdy nenajdu hladinu zcela bez kontaminace a to je jen ta viditelná...
Výrobce, o kterém jsem referoval výše jasně píše, že jeho produkty se zabarvují různými barevnými odstíny, podle toho, kde spotřebitel láhev otevře, tj. jak kontaminovaný vzduch příjde do styku s kapalinou... Krátce řečeno, nic není perfektní a s rozdíly ve kvalitě KS jsem se smířil. Dle mého názoru je důležité nedělat chyby zásadní a ty jsou v návodu dobře popsány.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Čtvrtek, 11.02.2010, 08:28
... Někdy bývá zřetelně nahořklé, jindy hořkou chuť vůbec necítím a má to spíše kovovou příchuť. Máte s tím někdo taky zkušenosti?

Ještě jedna věc mne napadla ohledně chuti. Je prý chuťový rozdíl, jestli sklenici napřed protřepáte nebo ne. Nebo jinak, jestli netřepete, pak "ke konci" je KS hořčí.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: MARCVS Úterý, 16.02.2010, 23:48
Zdravím! Velice rádi bychom si objednali Craftgen KSG4-CB3.TA (elektrody 2mm) s obalem.
Nicméně NIKDE prodejce neuvádí kontakt, adresu etc. Visí zde jen kontaktní email a nikoli obchodní jméno. Nepůsobí to vůbec věrohodně. Výrobce či  distributor tají svou identitu? proč? Možná to zní přiblble, ale kupovat něco za 4tis od incognita je divný. A informace, že případné reklamace se řeší via email nás velmi rozesmálo. Je tu někdo, neinkognito, kdo si zde uvedené zařízení od "emailu" koupil??? Děkuji za odpověď.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Marcoo Středa, 17.02.2010, 08:52
Zdravím! Velice rádi bychom si objednali Craftgen KSG4-CB3.TA (elektrody 2mm) s obalem.
Nicméně NIKDE prodejce neuvádí kontakt, adresu etc. Visí zde jen kontaktní email a nikoli obchodní jméno. Nepůsobí to vůbec věrohodně. Výrobce či  distributor tají svou identitu? proč? Možná to zní přiblble, ale kupovat něco za 4tis od incognita je divný. A informace, že případné reklamace se řeší via email nás velmi rozesmálo. Je tu někdo, neinkognito, kdo si zde uvedené zařízení od "emailu" koupil??? Děkuji za odpověď.

Vaše starost o 4 000 korun je pochopitelná. Je věc prodejce, jak prezentuje sebe a svoje výrobky. Jestli to dělá špatně, jeho podnikání nedopadne dobře. Rozhodnete o tom i vy svým nákupem nebo nákupem u konkurence.
Toto fórum vám může poskytnout ale jinou, dle mého názoru důležitější informaci a tou jsou pozitivní reference na zboží a know-how s ním spojené. Přečtěte si (máte-li tolik času) tuto konferenci a pak konference okolo konkurenčních produktů. Pro mě tento prvek zcela převážil další okolnosti.


Název: Každý má právo volby
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 18.02.2010, 23:22
Provádíme prodej především na doporučení uživatelů našich přístrojů, pro které samozřejmě nejsme anonymní a pro maximální zjednodušení způsobu objednávek byl vytvořen elektronický obchod. Chápu, že tohle může v někom vyvolávat pocit nedůvěry a ona dočasná anonymita může případného zájemce o koupi i odradit. Nicméně myslím, že kdybychom na internetových stránkách uváděli nepravdivé informace nebo dokonce někoho podvodným prodejem nějak poškodili, jistě by se toto za chvíli objevilo někde v diskuzích zaměřených na výrobu koloidního stříbra. Navíc ona anonymita končí již doručením zásilky, kde je samozřejmě adresa odesílatele uvedena. Zatím mohu konstatovat pouze to, že přesto, že pro některé se toto může jevit jako podivné, stoupl výrazně zájem o naše přístroje už i na území Slovenska.
Plánujeme i prodej našich přístrojů prostřednictvím firmy, která bude zajišťovat i osobní kontakt se zákazníkem a bude nás v prodeji zastupovat a mi zůstaneme dále pouze jako výrobci a můžeme se nerušeně dále věnovat naší práci a vývoji.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Helena Pátek, 19.02.2010, 16:41
Zdravím! Velice rádi bychom si objednali Craftgen KSG4-CB3.TA (elektrody 2mm) s obalem.
Nicméně NIKDE prodejce neuvádí kontakt, adresu etc. Visí zde jen kontaktní email a nikoli obchodní jméno. Nepůsobí to vůbec věrohodně. Výrobce či  distributor tají svou identitu? proč? Možná to zní přiblble, ale kupovat něco za 4tis od incognita je divný. A informace, že případné reklamace se řeší via email nás velmi rozesmálo. Je tu někdo, neinkognito, kdo si zde uvedené zařízení od "emailu" koupil??? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
nedávno jsem byla v podobné situaci. Chtěla jsem koupit přístroj na výrobu koloidního stříbra a nevěděla jsem jak si vybrat. Nastalo pátrání po internetu a hlavně pročítání článků a diskuzí. Musím říct, že jsem postupně víc a víc získávala důvěru v "pana Crafta". Připadlo mi, že je to člověk, který to, co dělá bere vážně, že jde do hloubky a stále hledá jak to vylepšit. A také má potřebu pomoci druhým. Tak jsem si přístroj KSG4-CB3.TA (elektrody 2,5) objednala, a i když jsem v internetových obchodech velmi opatrná a nedůvěřivá, tak v tomto případě jsem neměla nejmenších pochybností o solidnosti. To prostě z těch diskuzí vycítíte. A také toho nelituji. S přístrojem jsem velmi spokojená, už jsem vyrobila několik litrů KS. Přesně se snažím dodržovat všechna doporučení a KS je velmi dobré. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy mi velmi ochotně "pan Craft" odpověděl. Jinak, pokud mohu doporučit - radím spíš koupit s elektrodami 2,5, protože stříbro je poměrně měkké a při čištění elektrod u těch tenčích je trochu riziko ohnutí. Myslím, že tento "příplatek" za to stojí. A ještě jeden poznatek - je třeba si pořídit čistě skleněný teploměr buď laboratorní nebo zavařovací nad 60°C. Já jsem sice už doma měla koupený přístroj, ale teprve potom jsem zjistila, že ještě musím sehnat vhodný teploměr. Což u nás na vsi nebylo zase tak jednoduché jako ve městě.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: luiss Pondělí, 22.03.2010, 19:31
Většina produktů na trhu je ve skutečnosti iontové stříbro, neboť jejich výroba je velmi jednoduchá. Tak jednoduchá, že to zvládne i dítě. Vše co potřebujete pro výrobu iontového stříbra je deväťvoltová baterie a kousek stříbrného drátu. To je velmi zjednodušené.Většina výrobcem samozřejmě nepoužívá baterii ale střídavý zdroj napětí, neboť vytváří stabilnější roztok iontového stříbra. Jednako však samotný proces je vždy určitou formou elektrolýzy . Nicméně samotný proces je vždy určitou formou chloru. Tento proces produkuje povětšině iontové stříbro a to je také proces, který používá většina výrobců produktů, které pak nazývá koloidním stříbrem. Je to jako nazývat pomerančovým džusem produkt, který obsahuje 10% skutečného pomerančového džusu a 90% něčeho jiného. Nehledě na prohlášení výrobců a text na štítku, pokud je produkt vyrobený elektrolýzou, není to pravé koloidní stříbro, je to převážně iontové stříbro. Pro srovnání, pravý koloid má vysokou koncentraci částic a malé nebo žádné množství iontů. Vyrobit pravé koloidní stříbro je náročný proces.To je důvod, proč je na trhu mnoho produktů iontového stříbra a pouze jeden XXXXXXX Pro zjištění skutečného obsahu iontového stříbra u vybraných produktů podívejte hodnocení produktů. Pamatujte si, pokud je produkt Ciri jako voda, je to iontové stříbro, ne pravé koloidní stříbro.


CO VY NA TO???Tohle jsem vyčetl na jednom servru.Luiss.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pondělí, 22.03.2010, 20:35
Ten jediný pravý produkt je mesosilver  ;D V KS vyráběného elektrolýzou je vždycky i podíl iontů, to je pravda. Hloupost je ovšem tvrdit, že je ho tam pouze 10%.
Pokud si vyrobím hodně koncentrované KS formou elektrolýzy a ještě k tomu s velmi vysokým proudem bude barva velmi podobná tomu od mesosilveru. Osobně bych takové KS nikdy vnitřně neužil, natož to od mesosilveru. Někde na zahraničním serveru byla dokonce informace, že to údajně vyrábějí mletím stříbra a ne tak, jak na svojich stránkách uvádějí. Již se o tom psalo i zde, stačí si to najít  http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=18&sid=a5c787f86faa242436d90246714aaff3
Kdyby tohle, co píše výrobce mesosilveru o koloidním-iontovém stříbře bylo pravdou, těžko by takové KS fungovalo u spousty lidí a již by mnoho z nich přitom množství, co někteří užívají měli nemalé problémy, takže jak jsem už tady psal, brát tato tvrzení s rezervou. Kdo chce, může samozřejmě užívat to od mesosilveru, ale osobně bych do toho nešel.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: luiss Pondělí, 22.03.2010, 23:16
Zdravím,vím že jsme se o tom bavili i na meilu,jen jsem to chtěl "pustit" do světa.Aby se k tomu vyjádřilo co možná nejvíce lidí.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: luiss Úterý, 23.03.2010, 19:25
Tak už ho máme doma a už vyrábíme.  ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: luiss Úterý, 30.03.2010, 19:45
Zdravím,chci  se zeptat je lepší vyrábět KS generátorem na rychlost jedna nebo na rychlost II? Máme generátor od pana Crafta.Nebo je to celkem jedno?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 30.03.2010, 23:01
Viz. časté dotazy, konkrétně 7 odspodu
http://craftgen.eu/ks-faq.html


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: sudmi Čtvrtek, 20.05.2010, 19:32
Když při výrobě kol. stříbra chci očistit elektrody, je lepší odpojit i napájení nebo jenom kabel od hlavice?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 20.05.2010, 19:50
Stačí pouze od hlavice.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: sudmi Pátek, 21.05.2010, 05:23
Stalo se mi že sem zapoměl přepnout režim a asi 5 vteřin vyráběl třetí režim s urychlovačem, potom už 5.5 hodin (10ppm) na druhý bez u. Jinak je koloid uplně čístý. Může se ještě pít?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Pátek, 21.05.2010, 10:14
Vzhledem k velmi krátké době, tj. pouhých 5 sekund bych jej v klidu užíval vnitřně. Pokud by se tento režim používal výrazně déle a koloid by začal vykazovat známky byť nepatrného zabarvení, pak již pouze pro vnější použití.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: sudmi Pátek, 21.05.2010, 13:38
Děkuju. Jenom k tomu zabarvení. Den predtim jsem dělal 3 režim 30 ppm s urychlovačem , a zabarvení nebylo žádné byl uplně čirý, jenom na dně a na povrchu byly černý usazeniny. Stříbro v roztoku bylo pod podsvícením přiloženou svitilnou normálně ve tmě vidět. Nebo ani u třetího režimu není zabarvení hned, třeba až za pár dní?


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 22.05.2010, 10:16
U 3 režimu určeného pouze pro vnější použití, tj. na kůži jsou již vždy na dně usazeniny, jakoby drobná zrnka písku, což je ve skutečnosti hydroxid z elektrod. Přesto si KS i při tak už vysoké koncentraci, jako je 30ppm vyrobené přístrojem Craftgen KSG4 mnohdy při výrobě uchová svou čirou barvu, ale není to samozřejmě pravidlem. Pokud nedojde u výroby již tak vysoké koncentrace, jako je uvedených 30ppm ihned k aglomeraci částic a tím k nádechu žluté barvy, během několika hodin až dnů k tomuto efektu již dojde zcela určitě.
K tomuto pozvolnému žloutnutí samozřejmě nedochází u režimu 1 a 2, který je určen pro vnitřní použití do max. koncentrace 20ppm, za předpokladu správného skladování vyrobeného KS.


Název: Prodloužení použitelnosti vody z již načlého 5l kanystru
Přispěvatel: Craft Pátek, 07.10.2011, 11:33
Vzhledem k častým dotazům, jak lze prodloužit původní kvalitu vody Aqua Purificata v 5l kanystru, tak zde uvádím své praktické zkušenosti.

Problémem zvyšování vodivosti a tím i čistoty vody v kanystru je právě vzduch, který v kanystru nahrazuje vodu, která se z něj vylila, čili se nabízejí 2 jednoduché možnosti.

1. Vzduch z kanystru vymačkat deformací kanystru a dobře dotáhnout jeho víčko, aby se nenasál zpět. Deformovat se mohou pouze jeho stěny ne dno, které by prasklo.

2. Pořídit si 1 litrové čisté láhve ze skla (nepoužité) s dobře těsnícími uzávěry nebo lépe si zakoupit vodu Aqua Purificata v několika 1 litrových láhvích a ty pak použít na rozlití do nich načlého 5l kanystru. Samozřejmě musí být naplněné vodou až těsně po hrdlo, aby tam bylo co nejméně vzduchu. Tyto láhve je vždy dobré ještě před samotným naplněním vypláchnout vodou z onoho 5l kanystru, který chceme do nich rozlít.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Sobota, 25.05.2013, 12:28
Takové zprávy mě vždy dokáží pobavit, protože je tady v praxi už i na půdě klasické medicíny vidět, jak se čím dál více stříbro stává cenným pomocníkem v boji s mikroorganismy, navzdory jeho urputným odpůrcům, zvláště z kmene pavědů sysifos  :D
http://www.novinky.cz/veda-skoly/302802-v-ostrave-zkouseji-nanonastriky-ktere-procistuji-vzduch.html

Citace z článku:
Suspenze, kterou máme, je koloidní roztok titanu a stříbra. Je tam i voda sloužící jako médium, aby se to mohlo nanášet.


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Úterý, 28.05.2013, 11:30
Těší mě, že se na poli výroby KS podařilo nastolit nějaký standard v jeho výrobě, nicméně fyzikální zákony platí pro všechny stejně. Někdy mám ovšem pocit, že pro některé jedince asi ne. Jelikož na některé záměrné mystifikace narážím čím dál častěji, tak jsem se rozhodl poodhalit ony záhady a záměrná technokratická názvosloví kolem výroby KS.

Je pravda, že tyndalův efekt působí destruktivně na koloidní stříbro?
viz. dále: Laserové záření má všeobecně na koloidy destruktivní účinky a proto lze ozařování vody nebo hotového koloidu provádět jen v případě, že vodu nebo koloid po ozáření vylejete a nebudete již jinak používat.
Voda i koloid je schopen do sebe za určitých okolností „přejímat“ tyto silně destruktivní „laserové vibrace“ a tak následně škodit i v organizmu.
V průmyslu se vlnových délek tohoto typu záření využívá k destrukcím materiálů – především kovů (pálení, dělení, rozbíjení atomových vazeb a podobně).

Přiznám se, že tohle je opravdu perla všech perel. Pokud se na to podívám očima někoho, kdo se zabývá i přenosem a záznamem informací a tvorbou informatik a jsou mi známy i důležité principy nutné pro úspěšný záznam do média, jako je třeba voda nebo líh, stejně tak způsoby ověření správného zápisu této informace, tak pouze mohu nad touto dezinformací, která je úplně vytržena z kontextu poněkud nevěřícně kroutit hlavou. Vezmeme to ale hezky popořadě. Voda je jako nosič velmi nestabilní a vloženou informaci si nedokáže udržet déle než max. 1 týden. Přijde mi to stejné jako tvrzení, že pokud osvítí vodu slunce, již ji nemůžeme pít, neboť může mít na organismus destruktivní účinky. Ale ono je to vše poněkud jinak. Je známo, že na zem dopadá kromě infračerveného záření (IR), také ultrafialové (UV), které se úspěšně používá pro desinfekci vody, konkrétně (UV-C). Osobně přímo UV-C trubici používám v sestavě filtrů na vodu v domácnosti. Nicméně pokud by se tato trubice používala v malém množství stojaté vody, mohlo by to časem v organismu vyvolat i nějaké změny související s ultrafialovým zářením typu UV-C, na které jsou všechny živé organismy citlivé. Tyto časově dlouhodobé změny jsou měřitelné pouze alternativními měřícími metodami, nikoliv vědecky uznávanými, to jen tak na okraj. Takže tady z odborného hlediska jaksi nepochodíme. Nicméně tyto trubice se používají pouze u tekoucí vody, čili průtoku. Nelze tady také ani omylem srovnávat výkon i té nejmenší vyráběné UV-C trubice s pidi výkonem polovodičové laserové diody použité u laserového ukazovátka. Přijde mi to stejně úsměvné, jako tvrdit, že prd mravence dokáže zamořit široké okolí :) Pokud se podíváme blíže na laser, který se používá v laserovém ukazovátku zjistíme, že se jedná o laserový paprsek většinou červené barvy s bodovým zobrazením světelného paprsku o vlnové délce kolem 650nm. Mluvíme tady o polovodičovém GaAs laseru, pro jehož výrobu se používá Arsenid gallitý, nebo také arsenid gallia. Jedná se o laser červené barvy v oblasti IR v podobě laserové diody o výkonu v řádu mW. Jediné jeho nebezpečí je to, že pokud přímo a dlouhodoběji zasáhne oko může, ale také nemusí poškodit oční nerv. Nesmíme také opomenout, že laser se také úspěšně již dlouhodobě používá při operacích oka.
Zřejmě pro autora výše uvedeného je laser jako laser a má jej automaticky spojen se řezáním a pálením a přitom nemá ani tušení, že je tady opravdu již široká škála laserů o různých typech, vlnových délkách a také výkonech. Autorovi tohoto tvrzení bych doporučil se v této oblasti více vzdělat, než začne šířit podobné desinformace mezi laiky, nebo to mám snad chápat jako výsledek škodlivosti takového koloidu v jeho organismu? :D
Jinou kapitolou je tady již indukční ohřev vody nebo ohřev vody v mikrovlnce, což dokáže se strukturou vody nadělat opravdu nemalou paseku.

Na internetu jsem zakoupil od prodejce XY měřič přímo pro měření koncentrace KS v jednotkách ppm, nicméně mi ukazuje jiné hodnoty, než bych čekal, kde je problém?
Vidím, že začíná poněkud mylně kolovat názor, že na měření koncentrace KS vyrobeného elektrolýzou stačí obyčejný TDS měřič. Co vlastně měří takový konduktometr a co zkratka TDS vlastně znamená? Jednoduše řečeno slouží k měření celkového množství rozpuštěných pevných látek ve vodě (TDS - total dissolved solids). Co je to ona záhadná salinita? Neplést si to se senilitou :) Salinita neboli slanost označuje koncentraci minerálních látek (solí) rozpuštěných v roztoku (obvykle ve vodě). Obvykle se salinitou myslí celková koncentrace minerálních látek (solí) v mořské vodě, příp. ve velkých jezerech. Největší podíl mezi látkami rozpuštěnými v této vodě má chlorid sodný. A jak známo stříbro je nerozpustné a v tom je právě ono jádro pudla a problém se správným měřením KS. Je totiž nutné znát také všechny souvislosti ve spojitosti s výrobou koloidního stříbra právě formou elektrolýzy. Tady totiž nevzniká klasické koloidní stříbro, ale správný název je spíše koloidní iontové stříbro. Ovšem u koloidního iontového stříbra je absolutně TDS měřič nevhodný a uvádí dosti zavádějící hodnoty tím spíše, že je kalibrován na měření tzv. salinity, ne na koloidní iontové stříbro, vyráběné formou elektrolýzy. Je potřeba si taky nejdříve uvědomit, co je vlastně koloidní stříbro vyrobené formou elektrolýzy? Z 90% jsou to právě ionty, AgOH a Ag2O. Zbytek jsou částice (Ag), které se uvolnily spíše mechanicky při elektrolytickém rozkladu. Jelikož jsem měl díky vstřícnosti jeho vlastníka možnost tento zaručený ppm měřič koncentrace KS vyzkoušet v praxi, potvrdilo se, že se jedná o obyčejný, velmi levný TDS měřič a pokud jsme srovnali další dva poměrně přesné a kvalitní ppm měřiče s automatickou teplotní kompenzací (ATC), tak navíc tento levný ppm měřič ještě 2 jednotky dokonce ubíral, čili nevím kdo, jak a na co jej vůbec kalibroval, pokud jej vůbec kalibroval. Ono je daleko rozumnější použít měřič vodivosti PWT Hanna s rozsahem 0-99,9uS/cm s odchylkou pouhé 2% a měřit přímo elektrickou vodivost v jednotkách uS/cm a lze tady pak použít velmi snadný přepočet 0-99,9uS = 0-99,9ppm. Doporučuji si proto řádně pročíst tento odkaz http://www.silvergen.com/ppm_meter.htm . Pro ty, kteří neznají anglicky, je tady automatický překlad, ze kterého se to dá poměrně dobře také pochopit http://translate.google.cz/translate?u=http%3A//www.silvergen.com/ppm_meter.htm&hl=cs&langpair=auto|cs&tbb=1&ie=windows-1250
Samozřejmě je nutno vždy odečíst počáteční vodivost vody. Ještě jednou raději připomínám, že KS vyrobené formou elektrolýzi je VŽDY koloidní iontové stříbro, ať si jej výrobce nazve jak chce, čili s velkým zastoupením iontů a menším zastoupením mechanických Ag částic. Je potřeba mít také na paměti, že hodnota koncentrace také rychle klesá prvních 24 hodin asi na cca. 80 - 90% hodnoty bezprostředně po výrobě, poté už je stálá, což je zcela běžný jev. Nejvíce citelné je to pak u menších koncentrací kolem 5ppm. Naprosto souhlasím s tvrzením v odkazu, že PWT konduktoměr je jediný měřič, který měří správně koloidní iontové stříbro a navíc je i za rozumnou cenu. Různé TDS metry Noname výrobců měřící v jednotkách ppm s vysokým rozsahem, mají až příliš velké zkreslení pro měření koloidního iontového stříbra. Pokud někdo stále chce používat ppm měřiče noname výrobců, je to již jeho problém a kdo chce kam...

Je rozdíl mezi koloidním iontovým stříbrem a koloidním stříbrem s elektro-nábojovou vazbou?
Rozdíl je to asi takový, jako mezi pojmem tramvaj a šalina, nebo tuzemský rum a tuzemák :) Takže není zde rozdíl, protože se vždy jedná o stejný produkt vyrobený elektrolýzou, pouze si jej výrobce trochu jinak nazval. V obou případech se tudíž jedná o koloidní stříbro obsahující částice s nábojem.

Dosti často tady narážím také na pojem digitálně řízená elektrolýza. Jestli se jedná o digitálně nebo analogově řízenou elektrolýzu, je upřímně zcela jedno, neboť se tady stále jedná o výrobu elektrolýzou a ničím jiným. Podstatné je především to, aby se jednalo o proudově řízenou elektrolýzu, čili aby hodnota proudu byla za všech okolností konstantní, což je dnes snad již dostatečně známo. Aspoň v to doufám :), neboť obsáhlí článek na toto téma jsem již sepsal někdy v roce 2008 a mnohé základy jsou zde již dávno uvedeny. Jestli tady již někdo dále u toho používá nějaké zaříkávání a jiné odborně znějící mystifikace, je již druhá věc, ale stále se jedná o výrobu elektrolýzou. Chyba lávky ovšem tady nastává, pokud se jen na chvíli použije napěťový zdroj, byť jen zpočátku výroby, i kdyby se jeho proudový strop tady omezil, kvůli rychlejšímu nájezdu výroby a pak se opět nahradil proudovým zdrojem, jak se snaží jeden takový prodejce šikovně podsunout, jako terminus technicus.
Napěťový zdroj se chová tak, aby si udržel své nastavené napětí, zvedne proud na své maximum, který je schopen zdroj dodat, což má právě za následek ono vytrhávání velkých částic z elektrod a jejich brzkou poréznost a především pak výskyt i podstatně větších částic Ag ve vyráběném KS.
Proudový zdroj se naopak chová tak, aby si udržel nastavený proud, zvedá na maximum napětí, které je schopen zdroj dodat, což je zcela v pořádku a žádoucí.Pokud chceme docílit co nejrychlejší start výrobního procesu, je nutno jít s napětím poměrně vysoko, což je tady nutno zase dbát na bezpečnost obsluhy.

Narazil jsem i na tento technokratický termín a přiznám se, že se mi zalíbil: „měkké“ balančně přesně vyvažované střídání polarit na elektrodách", aneb jak lze říci těžkopádně jednoduchou věc, jako je "pravidelná změna polarity elektrod". Ale chápu, zní to více odborně :)

Pak se mi také zalíbil způsob, jak lépe podat jednotky proudu, čili čím více nul, tím lépe a vypadá to pak hóóódně zajímavě 0,00005 A, dokonce až na desetitisíciny ampéru a laik je spokojen, jak přesný ten strojek ale je :) Pokud si to ovšem převedeme na jednotky miliampér (0,05mA), už to tak hezky nevypadá a pokud na mikroampér (50uA), tak už vůbec ne a žádný vybočující zázrak z běžné praxe se tady opět nekoná.

Rovněž jsem narazil na tvrzení v tomto smyslu : "...jedná se o elektrody špičkové - průmyslové kvality. Tyto ryzí stříbrné elektrody nejsou vyrobeny ze "šperkařského" drátu.",
Co tedy odlišuje onen kvalitní materiál pro výrobu Ag elektrod od onoho tzv. šperkařského?
Jsou to především dvě zásadní věci:
1. ryzost neboli čistota materiálu
2. způsob výroby materiálu

Podmínkou u Ag elektrod používaných pro výrobu KS je velmi vysoká čistota 99.99 %, neboli ryzost (pure). Klenotníci používají ryzost výrazně menší, cca. kolem 99.2 % nebo i nižší, neboť by to cenu šperku zbytečně prodražilo. Onu čistotu materiálu výrobce deklaruje standardně "Osvědčením o jakosti" a mnohdy dokládá i "Certifikát o analýze materiálu", neboli atest. Zde je pak přesně v procentech určeno kolik jiných prvků je v materiálu přítomno a v jakém množství. Tyto doklady by měli být i standardní součástí přístroje pro výrobu KS, aby tak bylo zřejmé o jakou čistoti Ag materiálu se jedná.
Pak je to způsob výroby a to bez, nebo s procesem žíhání. Žíhaný materiál se vyznačuje tím, že je mnohem měkčí, což je právě žádoucí pro výrobu šperků, aby se dal materiál dobře opracovávat. Oproti tomu nežíhaný materiál se vyznačuje výrazně větší tuhostí, který je také vhodný pro výrobu Ag elektrod. Lze to i snadno poznat ohybem takového materiálu, pokud se již nejedná o robustnější kus takového Ag materiálu.

Dále jsem narazil na tvrzení, že je možné používat mýdlo pro čištění elektrod, osobně to nepovažuji za příliš šťastné, opravdu stačí použít kvalitní houbičku za mokra, která ovšem neuvolňuje žádné chemické látky, použité při její výrobě, což je právě mnohdy kámen úrazu. Není také vhodná příliš velká měkkost houbičky, nebo naopak její drsnost, což může vést až k poškození povrchu elektrod. Čištění se samozřejmě provádí vždy a pouze za mokra. Nicméně toto není žádná novinka a je již také v článku dávno uvedena.

Dalším a ne zrovna prakticky vhodným řešením, i když je zde snaha o zvětšení aktivní plochy elektrod, jsou jakkoliv zahnuté elektrody znesnadňují především jejich kvalitní očištění. Je proto daleko praktičtější použít silnější a rovné elektrody, než nějak zahnuté tvary do písmene L, U nebo J. Ale proti gustu...

Rovněž tady začíná být až nesmyslný tlak na nákup pouze jediné vhodné vody typu Aqua pro injectione, což nemusí být vždy příliš šťastná volba a navíc je i výrazně dražší. Důležitý parametr je tady především počáteční vodivost vody, kterou chceme použít pro výrobu KS. Bezkonkurenční poměr kvalita vs. cena je voda Aqua Purificata (výrobce Dr.Kulich), jejíž vodivost se pohybuje od 0,2 do 0,3uS naprosto běžně po otevření láhve. O tomto parametru si můžou mnohé vody Aqua pro injectione nechat mnohdy jenom zdát ;)


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Craft Neděle, 28.07.2013, 10:55
Další zajímavý článeček: http://www.novinky.cz/veda-skoly/308406-olomoucti-vedci-umeji-posilit-ucinek-antibiotik-pomaha-stribro.html

Citace z článku:
Vědci nejprve potvrdili antibakteriální aktivitu stříbra. Práce zveřejněná v roce 2006 v odborném časopisu The Journal of Physical Chemistry B patřila mezi první práce tohoto druhu, vzbudila velký ohlas v odborném světě a má již stovky citací.

Opět jeden objev Ameriky, ale tentokrát už v patentovatelné formě. Inu jak vidno, ona "moderní věda" vše uznává pouze jak se ji to zrovna hodí. Pokud se najde způsob, jak si nějakou alternativní metodu zapatentovat, z dřívějšího odsuzování se rázem stává "vědecký objev". Co na tom, že ony nanočástice stříbra jsou obsaženy i v KS, to přece není pro tyto kritiky vůbec podstatné. Jeho výrobu si totiž nelze patentovat, tak je to způsob nezajímavý a pro jistotu i zavrženi hodný. Ne nadarmo se také říká, "kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde". O to více je pak úsměvné číst nesmysly různých rádoby odborníků, kteří si o takovém alternativním prostředku pouze přečetli na internetu a ihned dělají své "odborné" závěry a zbytečně tak mnoho lidí úmyslně odrazují od metod, které by jim mohli pomoci. Takže, která z dříve odsuzovaných metod alternativy bude dalším patentovatelným vědeckým objevem? Necháme se překvapit...


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Godunov Sobota, 03.12.2016, 11:44
Dobrý den mám dotaz, zda se dá jako generátor pro výrobu KS dá použít stabilizovaný zdroj o proudu 10 MA.
děkuji za odpověď


Název: Re: Jak domácí výrobu KS
Přispěvatel: Jane99 Pondělí, 06.12.2021, 11:38
No napadlo mě že dneska už se prodávají i různé antibiotické čípky, vhodné právě pro děti. Ale určitě bych zvážila návštěvu doktora, a zeptala se na nějaké doporučení. Jinak co se týká stravování nevím jestli by pro dítě bylo vhodné třeba takové (https://fitkitchen.cz/) zdravější stravování, a taky záleží o jak staré dítě se jedná.