Zdraví
Úterý, 19.03.2024, 05:17 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: KS - způsoby jeho aplikace  (Přečteno 106324 krát)
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« kdy: Neděle, 16.03.2008, 00:57 »

Shrnutí:
autor petrlk:

Řada lidí se mě dotazovala na doporučené dávkování KS. Tak jsem sepsal vše, co o tom vím, a tady Vám to předkládám:

Dávkování KS:
===========

Dávkování koloidního stříbra je kontroverzním tématem, na nějž existuje mnoho různých, často i diametrálně odlišných názorů. Poměrně stručný text, který má však přesto dostatečně široký záběr, je možné nalézt na: http://www.silvermedicine.org/silveruse2.html

Základní esencí výše uvedeného článku je že:
--------------------------------------------------  ---------------

* Chcete-li používat KS preventivně jako minerální doplňek, doporučuje se jedna polévkové lžíce koloidu o koncentraci 5 ppm denně ( = 75 ug Ag)

* Za jednu terapeutickou dávku je považováno 30 ml KS (o koncetraci se nezmiňují, takže budu předpokládat nejobvyklejší koncentraci 10 ppm. Nicméně není vyloučeno, že je míněno opět 5 ppm. To tedy odpovídá 300, resp 150 miligramům stříbra, dál budu všude počítat s 10 ppm ). Kolik dávek denně člověk přijme se výrazně liší v závislosti na přesvědčení konkrétního uživatele, nicméně většina uživatelů bere 3 - 4 dávky denně ( = 0.9 - 1.2 mg Ag). Koloid by měl být před polknutím držen v ústech po dobu 0.5 - 3 minut, aby došlo ke vstřebání Ag+ iontů ustní sliznicí (pozn: kyselina chlorovodíková v žaludku praděpodobně převede vetšinu Ag+ iontů, které se tam dostanou, do formy nevstřebatelného/neůčinného choridu stříbrného)

* Při léčení chronických, smrtelných a \"neléčitelných\" nemocí jsou používány mnohem vyšší dávky, a to až do množství 1 litru KS denně ( = 10 mg Ag). Tyto vysoké dávky jsou aplikovány po dobu 3 týdnů až 4 měsíců, někdy i déle. Například v případě chronických virových infekcí dochází k pozorovatelnému zlepšení až po podávání 475 ml KS ( = 4.75 mg Ag) denně po dobu 1 měsíce. V těchto případech je nezbytné používat koloid co nejvyšší kvality ( = koloid s co nejmenší průměrnou velikostí částic).

* Někteří uživatelé snaží dosáhnout co nejvyšší bio-dostupnosti Ag iontů/částic tím, že obchází zažívací systém (kde jsou Ag+ ionty likvidovány chlorovými ionty Cl-). Proto buďto vdechují aerosol vytvořený z koloidu pomocí nebulizéru, nebo dokonce užívají koloid intravenózně (to já bych se bál ...).

Dále se můžete dočíst:
"Zanícení proponenti užívání koloidního stříbra z řad výzkumníků i lékařů pili po 10 až 20 dní extrémní dávky (až 250 ml stříbra v koncentraci 250 ppm) jen proto, aby dokázali jeho bezpečnost. Po této kůře u žádného z nich nebyla zjištěna patogeneze zažívání, ani jiné subjektivní potíže."

250 ml stříbra v koncentraci 250 ppm odpovídá 62 mg Ag. K přijetí takovéhoto množství stříbra v koloidu o koncetraci 20 ppm by ho člověk musel vypít denně 3 litry, což je téměř nemožné.


Moje vlastní zkušenosti:
-----------------------------------

Já osobně jsem se při aplikaci KS na sobě nechal inspirovat následujícím příběhem, jenž mi byl dodán jistým nejmenovaným výrobcem generátorů KS ze Spojených Států (zvěřejnění takovéhoto příběhu na internetu je totiž v USA - světe div se - trestné, tuším že podle paragrafu o \"klamavé reklamě\")

Žena s metastázovanou rakovinou prsu. Měla několik tumorů o velikosti tenisáku ve střevech/vnitřnostech. Brala denně 2 litry 20+ PPM koloidního stříbra ( = 40 mg Ag/den). Během třech týdnů došlo ke zmenšení tumorů na velikost vatového kosmetického tampónu. Po šesti týdnech nádory úplně zmizely. Výsledky byly potvrzeny RTG vyšetřením. Nepodstoupila ani radioterapii ani chemoterapii, spoléhala se výhradně na terapii koloidním stříbrem.

Já jsem bral po dobu 7mi týdnů denně 1 litr KS v koncentraci 40 ppm (= 40 mg Ag/den) a nyní používám už po několik měsíců trvale 200 ml v koncentraci 20 ppm za den (= 4 mg Ag/den). (Moje tělesná hmotnost je - v důsledku mého onemocnění - 45kg). Nikdy jsem nezaznamenal žádné negativní vedlejší účinky. Úspěšně přežívám bez operace/chemoterapie/radioterapie všem infaustním ( =smrtelným) lékařským prognózám navzdory, ale zatím jsem se bohužel nevyléčil.


Nicméně jsou i uživatelé, kteří potvrzují pozitivní účinky KS už při mnohem nižších dávkách. Např. uživatel Craft popsal na fóru
http://diskuse.doktorka.cz/koloidni-stribro/archiv/530/ svoje zkušenosti s léčením chlamydiové infekce (http://image.craftcom.net//05_ostatni/CHP.zip takto:

"Právě úžasných výsledků jsem zažil při nasazení KS hned první měsíc jak jsem začal s Ag100 2x 5ml denně, tolik energie jsem dlouho nezažil a jakoukoliv fyzickou námahu jsem zvládal jako bych bral nějaký dopink. Každopádně teď už to není takové markantní a jsem na dávce 4x 5ml denně, ale stále poznám, když KS vysadím.\"


Firma Aurum Health, která dodávala produkt Ag100 (vysoce trvanlivé KS v koncetraci 10 ppm),
dává pro jeho užívání následující doporučení:
--------------------------------------------------  ---------------------------------------------------------

Způsoby užívání:

Roztoky koloidního stříbra se podávají orálně, místně, vaginálně, análně, nitrožilně, do svalů, k výplachu hrdla i jako oční a ušní kapky. Může být podáváno s použitím rozprašovače. Lze jej bezpečně používat v odpařovačích nebo zvlhčovačích vzduchu při infekci dýchacích cest.

* Vnitřní:

Koloidní stříbro se podává orálně při léčbě téměř všech obtíží. Roztok je vstřebáván z úst do krevního oběhu a následně do buněk. Někdy je potřeba roztok používat současně orálně a zevně, jako v případě akné. Stříbro je vylučováno ledvinami, lymfatickou soustavou a ve střevech.

* Dávkování:

- Maximální dávka, kterou je možno bezpečně přijímat:

Agentura Ochrany životního prostředí USA (EPA) zjistila, že denní dávka 325 mikrogramů koloidního stříbra je pro lidský organismus při hmotnosti 72 kg netoxická. Pokud je v jedné lžičce (5 ml) koloidního stříbra (koncentrace 10 PPM) obsaženo 50 mikrogramů stříbra, můžeme bezpečně používat 6 lžiček denně, jestliže je naše hmotnost alespoň 72 kg. Jestliže dítě váží o polovinu méně, přiměřená dávka bude asi 3 lžičky denně. Časem by si měl každý stanovit svoji individuální dávku s ohledem na svůj aktuální zdravotní stav, používání jiných minerálních preparátů, např. koloidních minerálů, induviduální snášenlivost a ostatních faktorů.

- Kritická dávka:

Denní dávka stříbra, která by neměla být překročena v případě užívání dospělé osoby s tělesnou hmotností 72 kg je 1, 09 mg, tj. asi 100 ml koloidního stříbra označeného jako 10 PPM.

* Doporučený způsob užívání:

Dospělí:

- profylakticky: až 1 lžička denně (kolem 5 ml)
- při nachlazení, infekci, chřipce: 4x denně 1 lžičku (4x5ml)
- u dlouhodobých onemocnění: 2x denně 1 lžičku (2x5ml)
- pro zvýšení vitality: 6 lžiček denně (až 30 ml)
- jako prostředek podporující trávení: před jídlem cca 1 lžičky (1,5 ml)
- těhotné ženy a kojící matky po konzultaci s lékařem

Děti: Polovina dávky pro dospělé.

* Pročišťování organismu:

K pročištění organismu je doporučeno projít 21ti denní kúru koloidním stříbrem. Pro zvýšení a urychlení efektivity se po dobu trvání kúry nedoporučuje konzumace masa, ryb a vajec, výrobků chemicky konzervovaných a pochutin (cigarety, alkohol…). V průběhu trvání celé kúry se doporučuje pít nejméně 1 litr minerální vody denně, důkladně rozžvýkat přijímanou stravu a v rámci možností pamatovat i na trochu pohybu na čerstvém vzduchu. Doporučuje se též pít podmáslí pro obnovu střevní mikroflóry nebo užívat Acidophilus.

- Dávkování:

# prvních 5 dnů je doporučeno pít 5 ml denně (1 lžička denně)
# dalších 5 dnů 10 ml denně (2 lžičky)
# následujících 5 dnů 15 ml (3 lžičky)
# Kúru zakončíme užíváním 20 ml po 6 dnú.

* Vedlejší účinky:

Sporadicky se může objevit Herxheimerova reakce, která je vyvolána pročištěním organismu od nashromážděných toxinů, které v průběhu uvolňování se do krevního oběhu mohou způsobovat krátkodobé potíže jako: únavu, pocity slabosti, lehký průjem (v tomto případě je vhodné doplnění prospěšných střevních bakterií konzumací jogurtu nebo acidofilního mléka, doporučuje se také pít větší množství vody, aby se zabránilo odvodnění) a zdánlivé zhoršení zdravotního stavu. V takovém případě je vhodné snížit dávku na polovinu. U osob přecitlivělých na stříbro se mohou mimo jiné objevit otoky, vyrážky, hnisání v očích a silná rýma.
« Poslední změna: Středa, 28.01.2009, 21:14 od Craft » Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 06.05.2008, 22:04 »

Konečně se mi také podařilo zjistit pro lepší představu kolik množství stříbra se může nacházet v jedné čajové lžičce v jednotce hmotnosti (hodnoty jsou pouze orientační).

Vycházím z hodnoty 1 čajová lžička o koncentraci 5ppm = cca.10ug Ag
V jedné polévkové lžíci pokud ji naplním vrchovatě se vleze max. 5 lžiček = cca. 50ug Ag

Vzhledem k tomu, že užívám vlastní vyrobené vysoce kvalitní KS kolem 20ppm, užívám teoreticky v jedné lžičce 40ug Ag a beru 6 lžiček denně, tj. 240ug Ag za den, což není nic moc dávka. Jsem tak mírně nad údajně nutričním množstvím příjmu stříbra na 1 den = cca. 100ug, konkrétně 240ug Ag.
Pro léčbu závažnějších nemocí se bere KS v daleko větších dávkách.
Každopádně je pravda, že ze startu mi stačila 1 max. 2 lžičky Ag100 (PharmaActive) o koncentraci přes 20ppm. Výrobce sice uvádí 10ppm, ale po změření PWT metrem je vodivost daleko vyšší a hlavně tyndall je značně výrazný, takže bych věřil hodnotě 26ppm, která mi vyšla po náměru.
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Středa, 04.06.2008, 18:37 »

Trochu jsem prohledal internet ve spojitosti s argyrií a toxikaci stříbrem a nalezl celkem zajímavé články, ale všude pouze teoreticky odvozeny max. dávky KS.  Dle EPA (Environmental Protection Agency) se doporučuje dodržovat limit 5ug/kg/den a brát současně Selen a vitamín E pro zabraňování usazování částic Ag v játrech s přestávkou 3 až 4 měsíce po intenzivní léčebné kůře. Za smrtelnou dávku se považuje dokonce až 100mg/kg, což snad ani nelze požít.
Jenomže není KS jako KS. Pokud si někdo vyrábí KS o koncentraci 10ppm s částicemi jako zeměkoule, tak se není čemu divit, ale v případě opravdu velmi malých částic, je i obsah stříbra v roztoku daleko menší a částice proplují velmi snadno vylučovacím systémem, bez toho aby ovlivňovaly funkčnost ledvin nebo jater.

Navíc Petr (petrlk) je toho zdárným příkladem, že u kvalitního KS není třeba se vlka báti
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Středa, 28.01.2009, 20:14 »

Je dobré si také uvědomit, že KS je především antibiotikum, sic bez vedlejších účinků se širokým spektrem působnosti, za čež je také považováno a tak je potřeba k němu i přistupovat. Rozhodně KS nerozlišuje dobré mikroorganismy od těch špatných a likviduje vše, na co narazí, a co je schopné svojim působením likvidovat. Osobně se neztotožňuji s názorem, že se KS podílí na jakémsi zocelování IS, jak se člověk může v různých reklamních článcích dočís, ale svou aktivitou IS výrazně odlehčuje. Spíše mi připadá, že v některých případech jeho dlouhodobějšího užívání dochází k postupnému oslabování IS, což dělají klasické ATB zcela běžně. Mohl jsem se několikrát přesvědčit, že v případě osob s již značně oslabenou imunitou, ať již vlivem léků, nebo z důvodu celkového oslabení organismu dlouhodobým onemocněním, KS problém sice vyřešilo, ale ne dlouhodobě, proto bylo potřeba KS užívat stále a někdy i dávky začít zvyšovat. Znám případy, kdy se dlouhodobě užívalo KS a bylo vše ok, ale stačilo na nějakou dobu KS vysadit a problém se znovu vrátil. Z tohoto usuzuji, že je potřeba nejen ochraňovat střevní sliznici a doplňovat prospěšné bakterie jako je Lactobacillus, neboť jak je známo, střeva se podílejí nemalou měrou na celkové výkonnosti IS, což je také všeobecně doporučováno, ale už se tady zapomíná na jiné imunostimulátory, které jsou tady také na místě. Tím jsou např. kvalitní výrobky z hlívy ústřičné, dále česnek a také se mi osvědčil prostředek s názvem Preventan, založený na přírodní bázi. Vyšší dávky vitamínu C jsou samozřejmostí, nejlépe ve formě klasického nápoje z citrónu, nebo aspoň přípravků z kyseliny askorbové, kromě nesmyslu zvaného šumivý celaskon. Rovněž by se nemělo zapomínat na vit. skupiny B (B2, B6, B12), dále vit. E a Selen a v případech zánětlivých onemocnění i na zinek. Tímto způsobem je daleko větší šance se trvale zbavit svého zdravotního problému natrvalo a nespoléhat pouze, že vše za nás vyřeší KS, protože ani to není všemocné. Takže doporučuji k léčbě pomocí KS přistupovat více komplexně.

Craft
Zaznamenáno

Lenie
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 05.08.2009, 15:44 »

Zdravím Crafta  Úsměv
Chystám se koupit Váš Craftgen KSG4-CB3.TA a jen bych se chtěla zeptat - mám chronické gynekologické problémy a chci na ně použít koloidní stříbro, nemáte nějaké doporučení ohledně gyn. výplachu - jakou koncentraci stříbra, jak často, ředit/neředit, jaký aplikátor zvolit (z jakého materiálu a jak ho čistit, aby nedošlo ke snížení účinku)?

Dál bych Vás chtěla poprosit o odkaz na nějaké stránky, kde by se daly výhodně pořídit nádoby vhodné k dlouhodobému skladování stříbra. Psal jste o nějaké laboratorní plastové lahvi...?

A poslední dotaz - vím, že se také léčíte na plicní chlamydie, tak mi možná poradíte - ukončila jsem roční léčbu podle WP, moc dobře se necítím a chci se před podzimní chřipkovou vlnou dát co nejvíc do pořádku (tentokrát už jen s pomocí alternativy) - v jaké koncentraci bych podle Vás měla nyní koloid užívat a jak často? Nechci to přehánět s dávkováním..  (Moje problémy jsou hlavně velká únava, časté záněty HCD, kandida apod.)

Budu Vám moc vděčná za radu.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Středa, 05.08.2009, 20:02 »

Doporučuji si nejdříve přečíst, co jsem psal o aplikaci KS zde: http://craftgen.eu/tipy-ks.html nebo na mateřských stránkách http://zdravi.craftcom.net/tipy-ks.html
V tomto případě bych doporučil nejdříve vyzkoušet koncentraci 15ppm a naředit v poměru 1:1. Pokud se stav nebude výrazněji lepšit, pak bude nutné přistoupit ještě i k výplachu KS bez přidané vody, rovněž o koncentraci 15ppm, ale použít menší injekční stříkačku do 100ml a měla by stačit aplikace 2x denně vždy tak po 50ml. Samozřejmě zásadou při aplikaci do dutin je použití převařené vody. Jakmile nastane zlepšení pokračovat 1x denně, pak sekvenci snižovat, ale úplně nepřestat. U chronických záležitostí je potřeba již dlouhodobější používání než je tomu u akutních problémů. Injekční stříkačky zásadně z plastu. Nejlepší by bylo navštívit prodejnu Bauhaus, který snad jako jediný nabízí i hadičky různých velikostí a tu nasadit na hrot stříkačky. Ideální jsou pro tento účel inj. stříkačky, které nemají klasický hrot, ale hadička se na ně nasazuje jakoby našroubováním. U klasických je totiž potřeba hadičku mírně nahřát třeba zapalovačem a nasunout na hrot. Tímto vylepšením si zajistíte důkladnou aplikaci KS na požadovaném místě. Skleněné inj. stříkačky jsou zbytečně drahé a hrozí jejich poškození při pádu na zem.

Nevím sice jaké objemy máte na mysli, ale měly by postačovat nádoby z materiálu HDPE, který je určen i pro potravinářský průmysl. Třeba tady a vybrat si jaký objem a typ požadujete http://www.vitrum.cz/index.php?action=produkty&cat=199
Ale pozor, všechny jsou pouze ve světlém provedení, čili je vhodné KS v nich obsažené skladovat nejlépe ve tmě.

Rok na WP už je slušná doba, zlepšilo se aspoň něco? Spíše moc ne a pokud, tak jen dočasně nebo se pletu? Jste poslední dobou už několikatá, kdo mě kvůli tomuto kontaktoval. Vzhledem ke konzumaci už slušného množství ATB, bych doporučil nejdříve udělat pořádek se střevy, nejlépe aplikací klyzmatu a následně provést jaterní kůru, návod. viz třeba http://www.sugama.cz/s/modules/news/article.php?storyid=158
a držet se přesně postupu. Cílem je vyčistit si játra a žlučovody. Podstupuji ji celkem běžně zhruba co 1,5 měsíce a je zcela bezpečná. Dokonce ji podstoupila i moje mamča a rázem ji zmizli některé dlouhodobé problémy, až mě to samého překvapilo. Samozřejmě jedna nestačí a je potřeba to dělat v pravidelných intervalech, nejdříve však po 3 - 4 týdnech. Pokud tuhle část těla nedáte do pořádku je celkem zbytečné se věnovat něčemu jinému a KS to moc nezachrání, neboť se budete neustále infikovat sama zevnitř.

K tomu užívání KS: to záleží v jakém stavu je váš organismus a především IS. Mě třeba stačilo první 3 měsíce dávka 2 lžičky denně KS o koncentraci 10ppm, ale obávám se, že díky dlouhodobé ATB léčbě bude asi nutné pro zaznamenání účinku dávky zvednout rychleji. Chce to ale postupně vyzkoušet. Tohle opravdu nedokážu jen tak odhadnout. Maximum, co jsem kdy bral, bylo množství 5x30 ml na den a to pouze v období, kdy se o mě předešlou zimu pokoušela nějaká chřipka, ale za pár dní byl klid a dávku jsem snížil na 30ml a po několika dnech zase KS úplně vysadil. KS neberu taky stále, ale spíše jak si vzpomenu, někdy vůbec a v minimálním množství, tak odhadem do cca. 15ml., ale neprožívám to  Úsměv Buď si vemu celé víčko, které je na 300ml láhvi nebo si prostě jenom vemu menší množství přímo z láhve  Mrknutí

Craft
Zaznamenáno

Lenie
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 11.03.2010, 13:49 »

Tak už mám připravený Váš přístroj a chystám se na výrobu  Mrknutí Jen mě ještě napadá:
1) Stačí elektrody po čištění houbičkou jen opláchnout vodou z kohoutku, otřepat a vložit to kádinky? Bojím se použít hadřík, aby se do kádinky nedostala vlákna.. Jaké doporučujete houbičky na čištění? (pošlete případně soukromou zprávu Úsměv
2) Jakou koncentraci doporučujete na akné a jakým způsobem koloid na pleť aplikovat? Šlo by namočit kosmetický tamponek a pleť jím potřít? Četla jsem, že se potom nesmí na slunce - netušíte, jestli lze např. potřít obličej koloidem na noc, ráno omýt a pak už lze jít na slunce?

Díky za rady  Úsměv
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 11.03.2010, 17:00 »

Citace
1) Stačí elektrody po čištění houbičkou jen opláchnout vodou z kohoutku, otřepat a vložit to kádinky? Bojím se použít hadřík, aby se do kádinky nedostala vlákna.. Jaké doporučujete houbičky na čištění? (pošlete případně soukromou zprávu

Ano, stačí a prudkým pohybem ruky pouze pomocí vzniklé odstředivé síly kapičky vody odstranit a již se elektrod nedotýkat, ani je ničím neutírat. Pokud někdo mermomocí bude chtít provést jejich utření, volil bych spíše papírový kapesník než nějaký hadřík. Houbičky zásadně ty, co jsou dodávány k přístroji, ne jiné, protože mohou díky svoji přílišné tvrdosti buď elektrody až poškrábat nebo uvolnit látky, kterýma bývají mnohdy napuštěny a dojde tak ke zvýšení vodivosti použité vody v kádince, což se může nepříjemně projevit ve kvalitě vyráběného KS. Proto je potřeba pečlivě houbičky vybírat. V žádném případě nepoužívat stejnou houbičku jak pro čištění elektrod, tak pro kádinku.
Pokud by byl zájem mohu rezervní a ověřené, tudíž nezávadné houbičky, které tvoří standardní součást každého přístroje přidat do náhradního příslušenství pro možnost zakoupení zvlášť.

Citace
2) Jakou koncentraci doporučujete na akné a jakým způsobem koloid na pleť aplikovat? Šlo by namočit kosmetický tamponek a pleť jím potřít? Četla jsem, že se potom nesmí na slunce - netušíte, jestli lze např. potřít obličej koloidem na noc, ráno omýt a pak už lze jít na slunce?

Problém akne může mít už původ ve střevě, proto pouze nanášení KS tamponem nebo rozprašovačem na pokožku asi stačit nebude, protože je potřeba vyřešit i příčinu vzniku akne. Takže na pokožku bych volil koncentraci 10 až 20ppm a nanášel KS vždy po předešlém odmaštění pokožky a vysušení a nechal jej na pokožce volně uschnout. Zároveň užívat KS 15ppm orálně nejdříve ve startovním množství 2x 10ml denně a pokud nedojde k žádným herx reakcím, (nejčastěji průjem nebo vyrážka), asi po týdnu navýšit klidně na 30 až 50ml za den. Doporučuji tohle množství rozdělit do dvou dávek, tj. ráno povalovat v ústech min. 3 minuty před polknutím a druhou dávku užít na noc, tj. dát do sklenice čisté vody o objemu cca. 250ml a vypít. Trochu opatrnosti s tím sluncem je vhodné hlavně ve slunečných letních měsících, v zimě to ztrácí poněkud na významu. V případě, že by u velmi silného akne nedocházelo ke zlepšení ani po delší době, bude nutné přistoupit k noční aplikaci na kůži v silnější koncentraci 30ppm, ale pouze na omezenou dobu, pokud se jedná o obličej, protože je nejvíce vystavován dennímu světlu.
Zaznamenáno

Lenie
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pátek, 12.03.2010, 19:20 »

Díky moc za odpověď  Úsměv Ještě by mě zajímalo, v čem je vlastně takové riziko slunečního světla pro pleť s koloidním stříbrem - mohla bych zmodrat? Úsměv Nepomohlo by používání vysokého SPF krému na obličej?

Jinak dnes jsem vyráběla první koloid a po první výrobě už nejde elektrody vyčistit úplně do lesku, část ponořená do vody je jakoby matnější a ani delší "drhnutí" houbičkou nepomáhá.. Je to normální? Po jak dlouhé době je třeba elektrody vyměnit za nové?
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 kdy: Pátek, 12.03.2010, 22:04 »

Citace
Díky moc za odpověď   Ještě by mě zajímalo, v čem je vlastně takové riziko slunečního světla pro pleť s koloidním stříbrem - mohla bych zmodrat?  Nepomohlo by používání vysokého SPF krému na obličej?
Jde o to, že pokud se KS o vysoké koncentraci vystaví působení ostrého denního světla nebo přímému slunečnímu svitu, dojde k jeho sežloutnutí až s nádechem do fialova, což je přirozená reakce KS. Pokud se používají koncentrace kolem 15ppm a pokud možno na noc, je to v pohodě. Znám sice několik lidí ze svého okolí, kteří tohle neřeší a nanášejí to na obličej ve velkém a žádný problém u nich taky nevznikl. Zmodrat určitě ale nezmodráte  Smích

Citace
Jinak dnes jsem vyráběla první koloid a po první výrobě už nejde elektrody vyčistit úplně do lesku, část ponořená do vody je jakoby matnější a ani delší "drhnutí" houbičkou nepomáhá.. Je to normální? Po jak dlouhé době je třeba elektrody vyměnit za nové?
To je normální, ty elektrody jsou jako zrcadlo pouze po vyrobení. Po první výrobě KS budou již jakoby matné barvy, ale nesmí být černé nebo zanechávat po přejetí mezi prsty tmavé čmouhy a to je to důležité.
Výměna elektrod je vhodná, pokud průměr elektrod klesne o 0,2mm z počátečního průměru, tj. v případě elektrod 2,5mm na 2,3mm, ale tohle bude trvat dosti dlouho pokud se vyrábí KS pro vnitřní použití o koncentraci do 20ppm. Pak je možno si zakoupit náhradní hlavici a používat tyto elektrody až do 2,1mm, ale pouze pro výrobu KS pro vnější použití (na kůži). Jenom upřesňuji, že měření průměru elektrod je potřeba provádět posuvným měřítkem a ne obyčejným pravítkem, jak už jsem takové pokusy z řad uživatelů taky zaznamenal  Smích
Zaznamenáno

luiss
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 9

S úsměvem a písničkou,překonáme chvíli zlou.


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Čtvrtek, 01.04.2010, 19:33 »

Zdravím,chci se zeptat na doporučení aplikace a i"hustoty" KS.
Žena má zavedenou antikoncepci,myslím že se to jmenuje nějak jako Mirena nebo tak nějak a vyrazilo se ji na těle akné,vyrážky.Je z toho nešťastná(jako každá žena)Zkusili jsme 10ppm KS orálně a 40ppm potírat. Je to správně? Nebo doporučujete jiný postup? Kolikrát potírat a kolikrát podávat? Děkuji Luiss.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 kdy: Pátek, 02.04.2010, 21:46 »

Akné je trošku problém, ne každému dokáže KS od akné pomoci, protože mnohdy je to problém od střev a ledvin. Pokud bere antikoncepci, může to být nějaká hormonální nerovnováha, což u antikoncepce není nic neobvyklého, doporučuji změnit. Dále omezit sladké a kořeněné. Do odeznění akutního stavu je nutné udržovat pleť nemastnou, což může být pro lidi, kteří mají v obličeji větší množství mazových žláz problém, zvláště v teplejším počasí, nedráždit ji žádným mýdlem nebo jinou kosmetikou a oplachovat pokožku pouze vlažnou vodou. Můžete zkusit týden KS vnitřně 15ppm 3 x 30ml / 1 den. Rozhodně bych doporučil pro ošetřní pleti přes den i konopné přípravky (mast nebo krém na pleť).
Zaznamenáno

luiss
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 9

S úsměvem a písničkou,překonáme chvíli zlou.


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 18.05.2010, 14:14 »

Dobrý den,chci se zeptat na dávkování ks(koncentrace a množství) při nálezu rakoviny prsu.Chirurgicky odstraněna metastáze,ale další se objevily v krku.Vím že se to dá špatně takhle na dálku určit,ale jedná se o naši obrou známou(55let) a víte jak se říká,že tonoucí se stébla chytá.Díky za odpověď. Luiss.
(ono to bylo psáno v rychlosti,jedná se o to,že ikdyž není KS nějaký univerzální všelék,četl jsem že by mohlo pomoci a proč to nezkusit?)
od té doby co ho máme a užíváme,nemoci se nám vyhýbají.
« Poslední změna: Úterý, 18.05.2010, 17:22 od luiss » Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Středa, 19.05.2010, 20:17 »

Spoléhat se pouze na KS není v tomto případě zrovna ideální. Za vyzkoušení nasadit vysoké dávky 20ppm postupně klidně i 300ml za den, ale stojí. Velmi důležité také je, si pořídit lakmusové papírky nebo pH měřič a velmi dbát na hodnotu pH moči, která by se přes den měla držet přes 7 a ráno být min. na hodnotě 6.
Doporučuji si, jak na pH projít toto fórum:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1518&sid=14bf9a9d2c1dafe6e611fe0571c11107
kde by měl být návod na zásaditou směs, (ne všude v lékárnách jsou ale ochotni ji vyrobit), nebo kontaktovat přímo pisatele Palo v uvedném odkazu, může Vám tuto směs sehnat.
Dále může být velmi užitečný přípravek Dologran, běžně k zakoupení v lékárnách.
Rovněž doporučuji si projít toto fórum, kde je spousta užitečných rad a zkušeností obyčejných lidí
http://www.upramene.cz/forum/viewforum.php?f=12&sid=d854cfd92119860ff9171c6dad79a4a5
Zaznamenáno

luiss
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 9

S úsměvem a písničkou,překonáme chvíli zlou.


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 01.06.2010, 07:41 »

Dobrý den,mohl bych ještě poprosit o radu ohledně aplikování KS zvířatům,koňům?
Jsem takový hloupý dobrák a můj velice dobrý známý má koně,který je již delší dobu nemocný,má suchý kašel a pořád prý něco na plících(dle vet).Chtěl bych mu pomoct a tak mě napadlo nasadit KS. Nevím ale jak silné a kolik.Kůň má cca 500 kg. Děkuji moc za odpověď.Luiss.

ono na to bude asi těžko odpovědět a tak zkusím svoji teorii a jen bych chtěl poprosit o doplnění,nebo schválení nebo vyvracení.
Budu počítat s ks 10ppm.
Někde na foru jsem četl že denní dávka u člověka cca 70 kg by měla být při preventivním používání 5ml ks.
Kůň cca 500 kg,t.j. cca 7x víc nežli průměrný člověk,tj,7x 5ml ks denně při preventivním používání.
Při zdravotních potížích dávku zdvojnásobím,t.j.70 ml denně rozdělených do dvou nebo tří dávek.
jestli jsem špatně počítal nebo něco špatně pochopil,opravte mě,prosím.Ošetřující lékař si už neví rady,nasadil kortikoidy nebo něco tomu názvem podobného ale nezabírají.Trvá to s přestávkami prý už přes rok.Prý má něčím jakoby zalepené plíce a nemůže to dostat ven.
« Poslední změna: Úterý, 01.06.2010, 20:52 od luiss » Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!