Zdraví
Pátek, 29.03.2024, 09:24 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak domácí výrobu KS  (Přečteno 373230 krát)
Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #165 kdy: Pondělí, 07.09.2009, 06:56 »

... Tyndalův efekt jasně znatelný, ale tekutina mírně do růžova a ne úplně čirá. ...

Narůžovělou tekutinu se mi také podařilo jednou vyprodukovat. Použil jsem odpadní vodu (Aqua Purifikata), kterou jsem čistil kádinky. :-))
Zaznamenáno
Triffid
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #166 kdy: Pondělí, 07.09.2009, 10:22 »

1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
2 Smaltovaný jsem volil proto že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je.
4 Sluneční světlo nedopadalo a ještě jsem ji zastínil takže byla v šeru.
5 K přerušení nedošlo.
6 Ohříval jsem na plynu teplota šla na max 68 stupňů
7 Obě elektrody byly na konci stejně zbarvené šedočerně.
8 Voda byla přesně na 300 ml, Stupeň II program 1 žlutá.

Možná že další chyba byla v tom že jsem elektrody před použitím neočistil. A navíc na ně zcela jistě chytal.
Voda byla z lékárny. Ne vyráběná ale kupovaná od dodavatele. Výrobce jsem bohužel nezjistil. Označení:  Aqua S-Purificata
Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je Co???
Zaznamenáno
Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #167 kdy: Pondělí, 07.09.2009, 11:19 »

1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
2 Smaltovaný jsem volil proto že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je....

Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je Co???

K1) Na obyčejnou vodu jednou pro vždy při výrobě KS zapomeňte. Vytírat vodu ubrouskem pak nemá valný smysl. Vždy vyplachovat jen kvalitní vodou, kterou používáte při výrobě.
K2) Vodu ohřívám v lázni. Do jakékoliv varné nádoby dám obyčejnou vodu a do té dám kádinku s kvalitní vodou a teploměrem. Po dosažení teploty kádinku jen otřu.

Třpytivý efekt, dle mého názoru, znamená větší částice. Více větších částic znamená horší kvalitu KS.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #168 kdy: Pondělí, 07.09.2009, 20:01 »

Koukám, že Marcoo už mě zastoupil a musím pochválit hezký zlepšovák s tou lázní, tím odpadá i nutnost další nádoby z nerezu nebo varného skla a bude nakonec stačit i smaltovaný hrnec  Škleb
Jenom si říkám, proč mě to ve spojitosti s ohřevem KS nenapadlo, když princip ohřevu pomocí lázně používám běžně u jednoho bylinného čaje  Kroutím očima

Snad jen upřesnění k těm dotazům:
Citace
1 kádinka i hrnec byli vypláchnuty obyčejnou vodou a vytřeny do sucha papírovým ubrouskem (chyba ?)
Ano chyba a dosti zásadní, vždy pro výplach kádinky používat pouze vodu, kterou používáte i pro výrobu KS a již ničím neutírat.
Jen pro lepší představu, pokud chci změřit svojim PWT konduktoměrem s rozsahem do 99,9uS vodu z vodovodu, je absolutně mimo rozsah tohoto přístroje, což přisuzuji na vrub chlóru, vápníku a jiným kovům, které se do vody dostanou z potrubí.

Citace
2 Smaltovaný jsem volil proto, že doporučujete nepoužívat ocelové lžičky tedy logicky ani nerez hrnky !! Takže teď nevím jak to tedy je.
Ano také chyba.
Ať Vás nematu, tak se trochu rozepíšu. Kov (zásadně nerez, hliník nepoužívat!) nesmí příjít do kontaktu pouze s vyrobeným KS a ne s čistou vodou určenou pro výrobu KS. Sada tří nerez hrnců se dá např. koupit v marketu Ikea za cca. 150kč, takže nic finančně náročného a ty zbylé dva hrnce jsou použitelné i pro normální vaření, také je používám :-) Takže nerez je naprosto v pohodě, co se ohřevu vody týče. Smalt je nevhodný proto, že uvolňuje během ohřevu mikročástice, které způsobují zvýšení vodivosti. Nerez ani sklo tohle nedělá.
Nicméně můžete použít zlepšovák v podobě lázně, kterou tady uvedl Marcoo, takže ušetříte za nerez hrnec nebo nádobu z varného skla  Úsměv

Citace
4 Sluneční světlo nedopadalo a ještě jsem ji zastínil takže byla v šeru.
Ok.

Citace
5 K přerušení nedošlo.
Ok.

Citace
6 Ohříval jsem na plynu teplota šla na max 68 stupňů
Pokud jste s výrobou počkal až byla v patřičném teplotním rozsahu, pak je to ok.

Citace
7 Obě elektrody byly na konci stejně zbarvené šedočerně.
Ok.
Tady snad malé doporučení pro všechny uživatele. Už jsem o tom tady psal, ale opakování matka moudrosti :-) Konkrétně tady:
http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,24.msg255.html#msg255

Citace
8 Voda byla přesně na 300 ml, Stupeň II program 1 žlutá.
Ok.

Takže jednoznačně problém je v nádobě pro ohřev vody, doporučuji její výměnu a pořízení jiné a řádné umytí vodou pro výrobu KS před prvním použitím. Pak již tuto nádobu nikdy k ničemu jinému nepoužívat a pak vždy stačí nalít pouze minimální množství vody pro výrobu KS, nádobou zakroužit, vodu vylít a bez utírání do ní nalít vodu pro ohřev určenou pro výrobu KS. Případně zvolit variantu lázně, viz. příspěvek od Marcoo. Výrobu KS lze samozřejmě provádět i bez ohřevu vody, ale doba výroby se tím výrazně prodlouží. Podotýkám, že hodnota ppm u přístrojů Craftgen je na rozdíl od konkurenčních výrobců díky použitému způsoby výroby KS velmi přesná. Takže pokud porovnáváte tyndall je potřeba, aby jste měl nejlépe PWT konduktoměrem ověřenou vodivost u obou vzorků, pak porovnání tydall efektu má opravdu smysl a nesrovnávat třeba koncentraci stěží 5ppm u konkurenčních přístrojů s koncentrací 10ppm u přístroje Craftgen. Také nedoporučuji slívání vyrobeného KS pokud jej chcete užívat vnitřně. Na vnější užití je to bez problémů použitelné.

Pokud je výrobcem vody, kterou používáte pro výrobu KS firma Kulich je vše ok, protože vodivost se zde pohybuje běžně v rozmezí 0,2uS až 0,3uS při pokojové teplotě. Nicméně název Aqua Purificata je velmi obecný pojem a je tím označována čištěná voda, takže ji můžou vyrábět i jiní výrobci, ale vodivost vody u jiných výrobců Aqua Purificata jsem nezkoušel, takže nemohu tak na dálku říci, že je naprosto v pořádku. To je také důvod, proč doporučuji v návodu použití vody Aqua Purificata (výrobce Kulich) nebo jakoukoliv vodu s označením Pro Injectione, kde jsem zkoušel větší počet od různých výrobců a žádná nepřesahovala vodivost 0,6uS, ale jsou zase dražší, protože na rozdíl od vody Aqua Purificata jsou i sterilně ošetřeny, neboť jsou primárně určeny pro injekční roztoky.

Citace
Ještě dotaz: Co ten třpytivý efekt u AG 100 nevíte co to je?
Těžko říci, teoreticky to mohou být větší částice stříbra. Nakonec pokud si vyrobíte KS generátorem Craftgen o koncentraci 10ppm a porovnáte chuť s Ag100, které by podle výrobce a jeho certifikátu, který jsem měl možnost vidět je také 10ppm (ve skutečnosti se naměřené ppm pohybuje mnohem výše, otázkou je co to vlastně způsobuje, ale rozhodně to není obsahem KS), zjistíte výrazný chuťový rozdíl, tj. výraznější chuť u Ag100, někdy dokonce až s pachutí plastu, ale o tom jsem už tady ve fóru také psal, stačí se mrknout několik stránek dozadu.

Marco:
Přiznám se, že jsem u čtverkové řady Craftgen nikdy nezkoušel použít pro výrobu KS vodu s vodivostí vyšší než 1uS a vždy to bylo naprosto bez jakékoliv známky zabarvení. Takže ta použitá voda uživatelem Triffid musela mít již značně vyšší startovní vodivost, buď již od výroby nebo spíše způsobenou nevhodnou nádobou pro ohřev a její výplach vodou z vodovodu. Pokud byl použit i saponát pro očištění nádoby, tak ta startovní vodivost musela být již dosti markantní. Takže díky za plodné příspěvky  Mrknutí
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #169 kdy: Pondělí, 07.09.2009, 21:26 »

Až teď jsem si uvědomil, že jsem nezodpověděl ještě tyto dotazy:
Citace
Možná že další chyba byla v tom že jsem elektrody před použitím neočistil.
Pokud jsou elektrody ještě nezahořené neboli funglovky, není potřeba je před výrobou hned cvičně čistit.

Citace
A navíc na ně zcela jistě chytal.
Tohle opravdu vůbec nevadí, pokud není přístroj v provozu, zde to pro všechny případy z bezpečnostních důvodů nedoporučuji a je to také uvedeno v manuálu přístroje.
Zaznamenáno

Xion
Host
« Odpověď #170 kdy: Pondělí, 21.09.2009, 12:39 »

Zdravim, ako je na tom kvalitou generator od firmy Zappertechnology GKS 1OO?
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #171 kdy: Čtvrtek, 24.09.2009, 20:43 »

Netuším, nezkoušel jsem, takže se nemohu k tomuto ani vyjádřit.
Snad jen to, že dva lidé, kteří vlastní tento přístroj si objednali i přístroj značky Craftgen, ale co je k tomu vedlo si ponechám pro sebe, protože jsou to pro mě neověřené informace a mohli dělat i chybu někde při výrobě KS. Pravdou ovšem je, že manuál k přístroji je na můj vkus až příliš strohý a uživatel se kromě všeobecných frází o KS mnoho nedozví, což je dle mojich zjištění zažitým standardem u vícero výrobců.
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #172 kdy: Sobota, 26.09.2009, 11:07 »

Na dotaz jednoho uživatele zde ve fóru jsem provedl několik experimentů při výrobě KS a k mému překvapení musím tímto tuto informaci upřesnit.

Mám již dávno zažitý způsob, že před každou výrobou elektrody lehce očistím houbičkou, i když je vždy čistím po každé výrobě KS, pak opláchnu pod tekoucí vodou, kapky vody mírně otřepu a pak ponořím do nádoby, čímž tímto postupem zamezím dalšímu kontaktu s elektrodami. Nicméně jsem záměrně několikrát vyzkoušel těsně před ponořením elektrod do nádoby na tyto elektrody šáhnout prsty a k mému zjištění došlo vždy k výraznému zčernání elektrod v místech dotyku, mající mnohdy doslova otisk prstu a tyto části byly výrazně tmavší než místa, kde k dotyku elektrod nedošlo. Pokus jsem provedl opakovaně a vždy se stejným výsledkem.

Takže tímto opravuji informaci a doporučuji postup, který běžně provádím a uvedl jsem jej výše.
Zaznamenáno

Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #173 kdy: Úterý, 29.09.2009, 07:52 »

... Nicméně jsem záměrně několikrát vyzkoušel těsně před ponořením elektrod do nádoby na tyto elektrody šáhnout prsty a k mému zjištění došlo vždy k výraznému zčernání elektrod v místech dotyku, mající mnohdy doslova otisk prstu a tyto části byly výrazně tmavší než místa, kde k dotyku elektrod nedošlo.

To, co ulpělo na elektrodách jsou zřejmě soli a (nebo) tuky. Při čištění kádinky se chtěj, nechtěj kůží dlaně či hřbetu ruky dotýkám vnitřního povrchu kádinky. Pokud ulpí na povrchu kádinky tuky, houbička je může jen rozšudlat... Nebylo by dobré občas kádinku odmastit nebo při vymývání kádinky používat gumové rukavice?

Dále bych se chtěl zeptat, čím je způsoben vznik ostrůvků stříbra na povrchu kapaliny. Někdy mi vzniknou a jindy ne...
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #174 kdy: Čtvrtek, 01.10.2009, 23:00 »

Citace
To, co ulpělo na elektrodách jsou zřejmě soli a (nebo) tuky.
Nejspíše to tak bude.

Citace
Při čištění kádinky se chtěj, nechtěj kůží dlaně či hřbetu ruky dotýkám vnitřního povrchu kádinky. Pokud ulpí na povrchu kádinky tuky, houbička je může jen rozšudlat... Nebylo by dobré občas kádinku odmastit nebo při vymývání kádinky používat gumové rukavice?

Jak jsme od mala vedeni k tomu si před každým jídlem umýt ruce, stejně tak to platí i při čištění nádoby pro výrobu KS, protože je to sklo a to se lehce zapatlá  Mrknutí. Nicméně tady bych to až tak nehrotil, protože z těch rukavic se může taky uvolňovat nějaký sajrajt a akorát si budeme uměle zvyšovat počáteční vodivost vody, pokud neprovedeme pak ještě očištění nádoby vodou pro výrobu KS. Někomu už to může připadat jako extrém, ale každá takto podceněná věc se může na nekvalitně vyrobeném KS podepsat. Mimochodem, jak jsem hledal vhodné houbičky na čištění kádinek a elektrod, tak jsem narazil i na takové, které něco uvolňovaly při kontaktu s vodou a já se pak při náměrech i přes důkladné vyčištění nádoby nestačil divit Úsměv
Tady jde spíše o to, dostatečně odstranit ulpělou vrstvu stříbra ze stěn kádinky po každé výrobě. Pokud se tohle nebude dělat pravidelně a systematicky, bude i při použití vody s vodivostí do 0,6uS počáteční vodivost této vody po nalití do kádinky mnohem vyšší, což má nejen vliv na kvalitu vyrobeného KS, ale i na konečnou koncentraci. 
Pokud se provede omytí nádoby třeba pomocí Jaru, dá to celkem práce s vyplachováním úplně jej z nádoby dostat, to mám také odzkoušeno. Doporučuji raději použít hodně teplou vodu z vodovodu pro její očištění a pak samozřejmě provést důkladné očištění kádinky vodou pro výrobu KS.

Citace
Dále bych se chtěl zeptat, čím je způsoben vznik ostrůvků stříbra na povrchu kapaliny. Někdy mi vzniknou a jindy ne...

Těžko říci, mě se tohle zatím nikdy nestalo, ale mám zažito zlehka očistit během výroby KS elektrody 2x až 3x, tj. cca. 1 hodinu po zahájení výroby a pak ještě aspoň jednou v průběhu výroby, tím spíše, když má voda vodivost kolem 0,2uS. Pamatuji se, že mi kdysi dva uživatelé napsali, že při výrobě KS na rychlost II se jim něco podobného stalo, proto jsem ji ponechal vypinatelnou, nicméně já i lidé z mého okolí ji běžně používáme a nikdo tento problém nezaznamenal.
Zaznamenáno

Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #175 kdy: Pátek, 02.10.2009, 07:07 »


Citace
Mimochodem, jak jsem hledal vhodné houbičky na čištění kádinek a elektrod, tak jsem narazil i na takové, které něco uvolňovaly při kontaktu s vodou a já se pak při náměrech i přes důkladné vyčištění nádoby nestačil divit Úsměv

Ajajaj ... z houbiček, které používám mám právě takový pocit. Připadá mi, že se voda viditelně zakalí. Tyndal takové vody pak vypadá děsivě. Nenapadlo mne, že může být rozdíl v kvalitě. Nemůžete se s námi podělit o název a výrobce kvalitních houbiček, které používáte?
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #176 kdy: Pondělí, 05.10.2009, 19:24 »

Požadované info, viz. SZ  Mrknutí
Zaznamenáno

pitrs
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #177 kdy: Pátek, 16.10.2009, 22:49 »

     
 Dobrý den.
Zdravím všechny příznivce KS.    Chtěl bych poprosít o radu, nejlépe Crafta. Už několik let trpím na opar(intimní formu).  Na těchto stránkách jsem si přečetl poznámku, že KS si celkem dobře poradí s jakoukoliv formou tohoto neduhu. V současné době už asi měsíc a půl užívám zhruba 100ml KS o koncentraci 15ppm denně, rozděleného do 4 dávek-podržím v ústch zhruba 10 min. a polknu+ potírám zevně. Mám ale pocit, že stříbro na opar zabírá jenom velmi málo. Možná se opar udělá trochu menší, a o něco dřív se vyhojí, ale nic víc. Dělám něco špatně, třeba malé dávkování, nebo jsem jenom netrpělivý? Můžu se pomocí KS oparu zbavit úplně, nebo jeho výskyt, stejně jako  s léky, jenom omezit?   Ještě bych měl jeden dotaz: Zdá se mi, že mi z převalování KS v ústech tmavnou, nechci říct rovnou černají, zuby, hlavně u dásní. Jde tomu nějak zabránit? Zkoušel jsem přípravky na překyselení žaludku a KS rozmíchat ve vodě a rovnou vypít, ale nedělá mi to dobře na žaludek.     
 Předem díky za odpověď.  Přeju všem hezký den
 
P.S. KS si vyrábím na přístroji Craftgen KSG4-CB3.TA a maximální spokojenost. Koloid je čistý bez jakékoliv známky zabarvní i po 14 dnech. Na rozdíl od koupeného  hotového produktu za300 kč+ poštovný od nejmenovaného českého výrobce, kdy KS bylo žluté jako víno.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #178 kdy: Sobota, 17.10.2009, 12:23 »

Těžko říci, ale dle mě to je již celkem slušné množství KS, které užíváš, ale záleží jak to bereš taky dlouho. Problém je ten, že HSV patří mezi velmi odolné viry a dle mě se jej nikdy úplně nikdo nezbaví, protože každý, kdo se jednou nějakou jeho podobou infikuje má jej doživotně v těle, viz. třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/Herpetick%C3%A9_viry
Pokud je oslabený IS pak dochází k těmto výsevům. I kdyby se ti podařilo jej zcela vyhubit, (což dle mě není úplně možné, vždycky někde bude přežívat a čekat pouze na příležitost), ale kdyby, stačí aby jsi se otřel do ručníku nebo přišel do bližšího kontaktu s člověkem, který je jeho přenašeč a máš jej znova. Problémem je i to, že KS nikdy nedostaneš vnitřním užíváním do celého těla, klasická medicína tohle řeší aplikací látky pomocí krevních infuzí. Ale nepíšu aby jsi to zkoušel, tohle bych si bez odborného dozoru netroufl ani já a to jsem už poměrně otrlí experimentátor :-)
Kamarád, co trpí na opary na rtech pokud užívá KS je v pohodě, (užívá denně pouze 1x5ml o koncentraci 10 až 15ppm jako udržovací množství, ale někdy i na to zapomene) a o HSV vůbec neví, předtím jej měl téměř nonstop. Občas dělá pauzy a vydrží mu to asi tak 1 měsíc, protože pak má HSV tendenci se vracet (jak se začíná v těle zase množit), sice to není zdaleka v takové razanci jako před užíváním KS, ale přece. Každopádně HSV2 na intimních místech je ještě houževnatější a určitě dlouhodobější záležitost.

To tmavnutí zubů je jenom ulpělou vrstvou stříbra na zubech, jak je držíš v ústech, psal o tom i Petrlk na doktorka. cz ve starších příspěvcích, takže se toho dá zbavit intenzivnějším čištěním zubů nebo po vysazení KS postupně samo zmizí. Je to stejné jako při pití většího množství čajů nebo červené řepy.
Zaznamenáno

pitrs
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #179 kdy: Sobota, 17.10.2009, 15:53 »

 
    Díky za rychlou odpověď . Ještě nějaký čas  zkusím pokračovat v užívání jako doposud, a pak dám vědět Úsměv
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!