Zdraví
Čtvrtek, 28.03.2024, 13:24 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak domácí výrobu KS  (Přečteno 373201 krát)
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #45 kdy: Úterý, 06.05.2008, 19:40 »

Taky tě zdravím,
díky harakiri za fotky střev toho Ionicu, se zájmem jsem si je prohlédl a celkem se pousmál, kolik za takový výrobek chcou, být to seriózní výrobce už má na krku ČOI, ale tak? Snad lépe na tom bude aspoň externí zdroj. Jinak hezký manuálek a ta tabulka už mnohé vypovídá, podle ní bych svoje obvyklé množství 400ml o koncentraci 20ppm vyrobil za neuvěřitelných 25min. Se svým generátorem ji tvořím více jak 3 hodiny

Nedá mi to si to hezky přehledně nevypsat na 400ml:
3min=2,5ppm
6min=5ppm
9min=8ppm
12min=10ppm
15min=13ppm
18min=15ppm
21min=18ppm
24min=20ppm

Což je hezký průměr, co 3 min. v průměru 2,5ppm, fakt nářez

Navíc hodnoty nad 50ppm jsou už poněkud u iontového KS nesmyslné a byly pouze početně, čili teoreticky odvozeny.
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #46 kdy: Úterý, 06.05.2008, 20:07 »

Safra práce, zase pro změnu nefunguje automatický refresh stránky při odeslání příspěvku, ale uložit se uloží.

Jinak k tomu vkládání obrázku:
stačí obrázek uložit někde na web a pak pomocí ikonky, která je vedle ikonky pro podtržený text vložit odkaz na obrázek a zobrazí se tady, takže např.

Ionic manuál

BTW. Do prvního zobrazeného řádku se vkládá url adresa, kde je obrázek na netu umístěn u druhého popis obrázku (není povinné).
Zaznamenáno

harakiri
Host
« Odpověď #47 kdy: Středa, 07.05.2008, 11:48 »

Ahoj CRAFTE
Tak jsem ti udělal analýzu tvojich 400 ml 20 ppm IONICem
Ono to zas takový nesmysl podle Faradayova zákona není (teče tam proud 5 mA na 5,3 cm2) !!! V tabulce jsou naměřené hodnoty po 1 minutě. V mém případě nabíhal proud na 5 mA 10 minut tak je koncentrace pouze asi  17,8 ppm. Druhá tabulka je "vařba" 100 ppm na neregulovaném výstupu ve 300 ml. Už abych měl měřák ať se mám čeho chytnout. Napadlo mě měřit koncentraci podle přesného digi hustoměru. Mám v práci jeden za 70 tis Kč. Pak to porovnám s ppm metrem.
Odkaz nemůžu udělat, protože zatím nemám vytvořený vebový prostor, tak aspoň po staru http://www.upramene.cz/forum/album_personal.php?user_id=688
« Poslední změna: Čtvrtek, 22.01.2009, 00:35 od admincraft » Zaznamenáno
harakiri
Host
« Odpověď #48 kdy: Středa, 07.05.2008, 13:12 »

Ještě jsem doplnil obrázek měření po mém vylepšení stabilizace proudu na 0,8 mA
Doba výroby 140 min (2 hod 20 min) koncentrace asi 25 ppm. Krásně transparentní, Tyndall odpovídá těm 25 ppm.
Chutná výborně  Škleb
http://www.upramene.cz/forum/album_personal.php?user_id=688
« Poslední změna: Čtvrtek, 22.01.2009, 00:37 od admincraft » Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #49 kdy: Středa, 07.05.2008, 14:15 »

harakiri:
Ale to je mě přece jasné, že takový hyper nárust koncentrace má na svědomí přemrštěný proud, viz. mé starší příspěvky na téma Ionic-pulser a to jsem nemusel dělat ani žádné měření proudu
Prostě kdyby dodrželi správnou a konstantní hodnotu proudu od začátku procesu do konce, časy jsou úplně někde jinde.

Doba výroby 140 min (2 hod 20 min) koncentrace asi 25 ppm
Tohle bez měřáku přesně nezjistíš, ale je to pouze nějaký nástřel, taky nevím nic o startovní vodivosti vody, teplotě a množství a taky rozteči elektrod. Předpokládám, že proud již máš na své elektrody nastaven správně a hlavně konstantní, což ale nejde ze začátku procesu s 50V trafem moc docílit, protože napětí se zarazí o futra a proud má tendenci jít dolů. To stále mnohým uniká, ačkoliv i na toto habana upozorňuje a rozhodně má pravdu, stačí si to vyzkoušet.

Krásně transparentní, Tyndall odpovídá těm 25 ppm.
Můžeš si poblahopřát pokud transparentnost i přes takovou koncentraci vydrží více než měsíc, pak je to kvalitní. Jinak KS o takové koncentraci už má trpší chuť a tyndal je o něco výraznější, ale zase žádný brutus v podobě značně výrazného paprsku s laseru.

BTW. Teď se dívám do tvoji tabulky a množství 300ml a teplotu 50 stupňů tam máš uvedenou. Akorát to počáteční napětí máš na vodu od Kulicha, která se pohybuje po otevření láhve kolem 0,2-0,3uS, až moc nízké, ale zase to kompenzuješ větší počáteční teplotou vody, čímž zvětšíš její vodivost a zmenšíš nároky na vyšší startovní napětí.
Za 2 min. ti už dle mě přesto nízké napětí, klesne o 5,7V a proud stoupne o 0,49mA na tebou nastavenou konstantní hodnotu 0,8mA. Nakonec vidíš sám, že tady k tomu "futrovému efektu" dochází. Kdyby jsi zahřátím nezvětšil vodivost vody, byl by její odpor značný a napětí by se zarazilo na horní hranici zdroje, tj. 50V a proud by přesto nedosahoval požadované hodnoty. U mě se startovní napětí pohybuje u vody s vodivostí 0,2-0,3uS o teplotě 20 stupňů v průměru kolem 150V. Jinak tabulky máš hezky přehledné, ale opíral bych se spíše o náměry vodivosti.
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #50 kdy: Čtvrtek, 08.05.2008, 20:48 »

Vinc:
Mrkni se sem, určitě tě to bude zajímat a nejlepší je místní guru Petr přes KS a zde je jeho hezký návod <a http://www.borelioza.cz/download/koloidni_stribro.pdf
akorát těch lidí, co se řídí jeho radama je mi trochu líto, za pár let užívání takového KS to možná pochopí, ale nemá smysl tam na to reagovat, ne nadarmo se říká mezi slepými jednooký králem.
http://www.borelioza.cz/cs/diskusni_forum/?fsid=2&fdid=982&flt=0

BTW. Před nedávnem mi někdo poslal odkaz na jedno video na YouTube toho Amíka, kterého chudáka přezdívají taťka Ĺ moula, protože má již silnou Argyrii, protože dlouhé léta pil větší dávky KS. Byl tam s ním rozhovor a přímo tam ukazoval takové udělátko na KS (plastový stojánek s volně zavěšenýma elektrodama - vypadalo to spíše jako nějaká hračka) a popíjel z průhledné sklenice své vyrobené KS. Jeden záběr jsem si stopnul a trochu digitálně pozvětšoval a jaká si myslíš, že byla barva? Asi jako bílé víno, čili už dosti žluté  Škleb
« Poslední změna: Čtvrtek, 22.01.2009, 00:38 od admincraft » Zaznamenáno

harakiri
Host
« Odpověď #51 kdy: Pátek, 09.05.2008, 13:49 »

Nazdar všichni
Výborně jsem se pobavil na www.borelioza.cz...
Plánek máte jednoduchý a funkční. Až teď mě napadá jak a kdo přišel na hodnotu 0,155 mA na cm2 Co??? Bylo to pokusem nebo spočítané na velikost uvolněných částic Ag nebo elektronů a podle čeho? Taky rozteč elektrod 20-30 mm je to z praxe? Moje pokusy s proudem 0,8 mA na plochu 5,3 cm2 (0,155/cm2) : IONIC má rozteč 13 mm a výsledky znáte. Dal jsem za stejných podmínek rozteč 25 mm a druhý den koloid zežloutnul.... Podle mě má vliv velice moc fyzikálních faktorů a možná i postavení planet a měsíce, atmosferický tlak a kdo ví co ještě. Předem dík za info o roztečích elektrod a proudu 0,155 mA
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #52 kdy: Pátek, 09.05.2008, 18:34 »

Jo mají na uvedeném webu zajímavé názory na výrobu a kvalitu KS, ale kdo chce kam...
Nikdy bych ale neřekl, že někdo bude řešit jak na narovnávání 2mm drátu, ale to, že používají napěťový zdroj místo proudového, už nikdo z nich neřeší. Každopádně chápu jejich snahu, sám výrobou a užíváním KS řeším jeden svůj zdravotní problém a dosti úspěšně a to užívám dávku pouze 20-30ml denně, kterou ani neužívám vnitřně, ale sem tam ji také polknu.

Jasně, že je funkční, proč by neměl být? Něco ještě lehčího a hlavně dostatečně funkčního těžko najdeš a hlavně mám rád varibilní nastavení Je možné zapojení ještě doplnit o automatickou změnu polarity elektrod, ale to už přibudou další součástky, odhadem kolem cca. 10 navíc, což už je dost a to nebylo ani mojim záměrem. Zapojit 2 součástky snad nikomu nemůže dělat problém a pro co největší zjednodušení jsem uvedl i hodnoty odporů.

S tou hodnotou proudu 0,155mA/cm2 přišel habana (U pramene). Co vím, motal se dlouhou dobu na zahr. fórech kolem výroby KS a odtud ji získal a mnoho dalších zkušeností, ale více ti nepovím, to by si se na podrobnosti musel zeptat přímo jeho. Každopádně jsem si mohl při svojich pokusech ověřit, že to není jenom nějaký číselný nástřel, ale zakládá se na pravdě. Díky této hodnotě se mi daří vyrábět již dosti kvalitní KS i o vyšších koncentracích, které neaglomeruje ani po dlouhé době, takže ji považuji za důvěryhodnou.

S tou roztečí je zažité všeobecné pravidlo násobku průměru použitých elektrod, tzn. v případě 2mm je rozteč 20mm. Osobně si myslím, že to ale není úplně košér, viz. používaná variabilní rozteč u kvalitního komerčního generátoru SG6, který používá Vinc pro výrobu různých koncentrací, už jsem o tom ale tady psal. Každopádně pokud si vyzkoušíš zvětšit rozteč, ovlivní to i mírně nastavenou hodnotu proudu a dojde i ke zvětšení startovního napětí, protože se zvětší prostor mezi elektrodama, čímž se zvětší i odpor a tím trvá o něco déle než se ten prostor nasytí stříbrem. Zvětší-li se vodivost, odpor roztoku začně klesat, což má za následek pokles napětí, samozřejmě proud musí být stále konstantní a nesmí kolísat (menší odchylky ale neva). Dle mě to tvé zabarvení koloidu je dáno také tím, že nemáš pomaloběžné míchadlo a změnu polarity elektrod. Já prostě už dneska nevyrobím KS, které začne byť po čase žloutnot. Pokud záměrně proud přemrštím, výsledný koloid ma mírně šedofialovou barvu, ale ani časem se žádná žlutá, hnědá nebo dokonce černá prostě nekoná.
Ale máš pravdu ve spojistosti s rychlosti výroby, kterou ovlivňují i fyzikální faktory. Já někdy vyrobím při teplotě vody 19-20˚C koncentraci 10ppm za 1h.10m, jindy třeba až za 1h.30m., ale to mě neva, protože mi to automatika pro vypnutí ohlídá (dle nastavené konečné koncentrace), ale hlavně se řídím především měřením vodivosti koncentrace po ukončení výroby a přepočtem uS na ppm a pro orientační kontrolu ještě tyndallem.
Zaznamenáno

david
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: Sobota, 10.05.2008, 19:14 »

Craft
Ahoj kolego.
 Chci začít s výrobou stříbra a ze všeho co jsem přečetl a zjistil mi jde hlava kolem a hlavně nechci prošlapávat cestičku, kterou jsi už dávno prošel. Proto mám na tebe velikou prozbu. Tvoje KSG2 je nejzajimavější přístroj na co jsem narazil. Prosím bylo by možné dostat schémata ať to mohu také spáchat? Díky za odpověď.

David Eberhard
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #54 kdy: Sobota, 10.05.2008, 21:57 »

Asi tě zklamu, ale schéma není bohužel k mání. Asi těžko by jsi vyzrazoval jen tak své knowhow, které tě stálo nemálo času a úsilí. Jakmile jej zveřejním, můžu si být 100% jistý jeho využití ve vlastní prospěch velmi podnikavými jedinci. Takže ti bohužel zbude si buď vytvořit vlastní koncepci nebo použít verzi generátoru MS, kterou jsem uveřejnil nejen na svojich stránkách a je určená široké veřejnosti, nebo použít některé ze schémat, které byly na internetu zveřejněny. Všechny obsáhlé a důležité poznatky, které jsou jak tady ve fóru a také ve fóru U pramene jsem zpracoval do jednoho shrnutí, o to to mají mnozí daleko jednoduchší, viz. http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-vyroba.html

Craft
« Poslední změna: Středa, 26.09.2012, 01:27 od admincraft » Zaznamenáno

david
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: Neděle, 11.05.2008, 19:19 »

Díky za rychlou reakci. Příznám se, že jsem to nečekal, ale tvoje pohnutky naprosto chápu a nakonec jsi pomohl víc než tušíš.
Zaznamenáno
Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Úterý, 13.05.2008, 06:55 »

Crafte mám dotaz.
Tuto otázku bych asi měl konzultovat s výrobcem SG6, ale zajímá mne Tvůj názor. Mám jiné elektrody než ty originální. Jsou silnější, takže se s nimi dá dobře manipulovat a mají i větší plochu (ty orig. jsou jen 0,4mm silné a teď už je to jako staniolová folie). Pokud je proud v té SG6 stabilizovaný, bude proudová hustota buď menší než než u originálních elektrod, nebo se přizpůsobí ploše. Neznám konstrukci a tak si kladu otázku, jestli pak nebude generátor přetížen? Je to nesnadné rozhodnout. Nerad bych ten gen. pokazil
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #57 kdy: Úterý, 13.05.2008, 08:05 »

Pokud je proud v té SG6 stabilizovaný, bude proudová hustota buď menší než u originálních elektrod, nebo se přizpůsobí ploše. Neznám konstrukci a tak si kladu otázku, jestli pak nebude generátor přetížen?

Co to je Vinci jsou silnější? Uveď původní rozměr a nový, pro lepší představu. Sice neznám podrobně konstrukční řešení té SG6, ale chce to každopádně na dvou až třech roztečích elektrod změřit proud a napětí pomocí multimetru, jestli se nějak mění nebo zůstává stále vše stejné. Pak se dá z toho něco usoudit. Pokud se pamatuju, tak jsi psal, že čím větší koncentrace KS, tím větší rozteč elektrod, což má dle mě akorát, co dělat se signalizací ukončení procesu. Proud by u SG6 měl být teoretický stále stejný, pokud ano tak by to mohlo naznačovat i přitomnost nějaké automatiky. Změnou roztečí totiž dochází k jeho mírnému ovlivnění, ale není zase takový extrém jako v případě napětí, ale vycházím především ze skušeností z moji konstrukcí. Dle mě nedojde k poškození přístroje, akorát proud bude trošku slabší vzhledem k novým elektrodám a zřejmě nebude odpovídat signalizace koncentrace, ale třeba bude uvnitř nějaký trimr, kterým by to šlo doupravit. Ale zase to máš v záruce, takže tohle bez toho aby jsi vlezl dovniř, nezjistíš. Nejdříve bych pro všechny případy kontaktoval prodejce, petrlk uváděl, že je velmi vstřícný.

BTW. To je právě výhoda u moji KSG2, že velikost elektrod nemusím řešit a pouze si přepočítám proud a lehce změním, ale samozřejmě bych musel překalibrovat stupnici automatiky pro vypnutí, to nelze jinak vyřešit. Zvažoval jsem i zabudování elektronického měřiče vodivosti přímo do generátoru, což by nemělo chybu a vyřešilo by to i potřebu překalibrování při změně rozměru elektrod, ale zase bych musel mít trvale ponořenou nějakou vodivou sondu v roztoku, což by mohlo i ovlivňovat výslednou kvalitu KS a zbytečně si zavléci nějaké příměsy do KS není rozumné.
Zaznamenáno

Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: Úterý, 13.05.2008, 11:45 »

Zdravím.
Takže k těm elektrodám.... Původní jsou 0,4 x 6,4 x 100 mm. Ty nové jsou 2 x 10 x 100 mm. Jinak už jsem psal dotaz na SilverGen. Trem Williams je opravdu vstřícný a ochotný, ale musím čekat na večer až bude pracovat Problém je u SG6, že to nemění polaritu a tak je jedna elektroda už jen jako alufolie, protože jsem to neměnil. A vůbec se s tím nešikovně manipuluje. Jenom to srovnat do roviny je "náročné" a to nemluvím o čištění , ale jinak jsem spokojen
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #59 kdy: Středa, 14.05.2008, 19:42 »

Ahoj Vinci,

mít lepší technické a finanční zázemí, tak po tom, co předvedl zapper.cz bych hned hodil na trh několi variant generátoru KS od těch nejlevnějších modelů až po profi modely v podobě KSG2, takže by si svůj generátor KS mohl dovolit zakoupit úplně každý, rozdíl by ale nebyl ve kvalitě, jak je u výrobců zvykem, ale v rychlosti výroby již vysoce kvalitního KS a variabilních možnostech generátoru. Jenomže situace je jiná, takže aspoň ono nasměrování zajemcům o domácí výrobu správným směrem a uvedení některých žvástů na pravou míru.
 
Ještě mě pobavila tahle věta od zapper.cz ve spojitosti s jejich generátorem GKS100:
Generátory, které vyrábějí KS během několika minut či hodin nejsou schopny vyprodukovat v žádném případě stejně kvalitní roztok. Takto neprofesionálně vyrobené roztoky jsou pro vnitřní použití nevhodné až nebezpečné a jejich účinnost je velmi sporná.

Souhlasím s minutama, jak to třeba hravě zvládá Ionic-Pulser , ale napsat během několika hodin, je už opravdu totální hloupost a neznalost všech možností elektrolýzi stříbra. Já jsem třeba schopen se svojim generátorem vyrobit  stejně vysoce kvalitní KS o koncentraci 20ppm za cca. 3,5 hodiny i bez toho, abych musel roztok před výrobou zahřívat a zvyšovat tak uměle její vodivost.
Navíc tímto tvrzením nejen, že překrucují skutečnosti k obrazu svému z obchodních důvodů, ale také degradují svůj vlastní výrobek, protože ten nakonec vyrábí KS taky několik hodin a né dní
Navíc, to se za ten svůj generátor nanostříbra (další perla) stydí, že tam nedají ani jeho foto?

Sorry za nechvalný příspěvek na zapper.cz, ale tohle mě opravdu od nich překvapilo a přinutilo poněkud přehodnotit jejich humánní záměry ve prospěch zdraví lidstva, škoda.
Zaznamenáno

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!