Zdraví
Úterý, 19.03.2024, 12:13 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 15   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak domácí výrobu KS  (Přečteno 373023 krát)
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« kdy: Neděle, 16.03.2008, 00:58 »

Vinc, petrlk, mirek:

Myslím, že nadpisy jsou dostatečně výstižné, když mi s kopírováním sem toho podstatného o čem jsme již na doktorce hovořili pomůžete, nebudu se zlobit a není to nijak v ničem omezeno
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 04.04.2008, 21:47 »

Koukám, že jste na tom s časem jako já

Tak jsem konečně dodělal (chybí ještě potisk předního panelu s potenciometry) svůj generátor koloidního stříbra KSG2. Hodně mi pomohli nejen poznatky z druhého odbornějšího fóra, ale taky vaše praktické zkušenosti s generátory řady SG.
Generátor je schopen vyrobit již vysoce kvalitní KS bez známek zabarvování koloidu. Předností generátoru je hlavně snadné nastavení proudu pro různé délky elektrod a možnost vyrábět KS i v různých koncentracích a objemech
Když je proud velký je jasné, že koloid začne časem žloutnout, ale jednou se mi stalo, že jsem laboroval s proudem a různě jej měnil třeba z minima na max. a opačně. Výsledkem byl sice velmi rychle vyrobený naprosto transparentní kolid o koncentraci kolem 20ppm, ale nechal jsem jej neuzavřený v čisté průhledné kádince a do 24 hodin dostalo KS šedofialový nádech, což jsem ještě neviděl, takže žádná žlutá nebo hnědá, ale taková, když třeba používáte skleněné kapátko a časem se v něm vytvoří usazenina stříbra. Další várky už s přesně spočítaným (dle použitých elektrod) a nakalibrovaným konstantním proudem naprosto ok i po vícero dnech. A to jsem do toho chvílema cpal (z důvodu kalibrace) až 5 násobek správné hodnoty proudu

Tady jsou nějaké tech. parametry a foto:

KSG2


Tech. parametry:
- výstupní ss napětí: 200V (původně bylo 165V, ale radši jsem jej ještě trochu zvednul, ať je rezerva)
- manuálně a plynule nastavitelný konstantní proud s velkou přesností v rozsahu 0,6 až 5,5mA (lze ještě pomocí vestavěného trimru rozsah upravit, max. je 6,5mA)
- manuální nastavení signalizace konečné požadované koncentrace
- akustická a optická signalizace ukončení procesu
- automatická změna polarity elektrod i se signalizací funkčnosti přepínaní polarity
- optická kontrola probíhajícího procesu pomocí ocejchovaného vestavěného ampermetru a voltmetru (lze snadno i překalibrovat pomocí připojeného multimetru)
- manuální regulace rychlosti snadno odnímatelného míchadla v rozumném rozsahu
- snadné připojení multimetru pro kontrolu napětí a proudu pro případnou kalibraci na jiné rozměry elektrod a množství vody
- 3 volitelné rozměry roztečí elektrod snadno změnitelné.
- automatické ukončení výrobního procesu po cca. 3 min. (čas lze pomocí trimru upravit), od spuštění signalizace dosažené nastavené koncentrace (trošku tady zatím zlobí rušivé napětí při přepínání relé, ale to je detail - už je řešení na papíře, jenom upravit
Už se mi stalo, že jsem musel odejít a je hloupost proces přerušovat, tak se to automaticky i s prodlevou vypne.

Jedinou nevýhodou KSG2 je tady nutnost počáteční kalibrace a ocejchování měřáků a nastavení signalizace pomocí PWT metru pro dosažení požadované koncentrace, bez něj toho nelze přesně docílit a vyráběl bych cca. něco jako ty šunty na netu, ale i přes přemrštěný proud to žádný zabarvený koloid nedělá, ani se nic netvoří kolem elektrod.

Ještě nemám dodělaný potisk předního panelu, ale bude následovat

Takže už takový profi generátor na výrobu KS, který může hrdě konkurovat řadě SG a řekl bych, že jej i v některých věcech předčí

P.S. Jinak používám elektrody z Ag 99,99 průměru 2,5mm, ale mám i náhradní Ag 99,9 průměru 2mm a jejich výměna je otázka chvilky. Každopádně tloušťka 2,5mm je optimální i co se odolnosti proti deformaci týče. 2mm mi přijde ještě tenké a více jak 2,5mm zase zbytečně hrubé.
Nechal jsem si je dělat v Safině na zakázku i s dodaným certifikátem kvality, který už si označení certifikát opravdu zaslouží.

Craft
Zaznamenáno

Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 08.04.2008, 09:08 »

Kolik stojí ty elektrody  99,99 na zakázku. Kupoval jsem 26 cm, D4, 99,9 za 560 Kč. Zakázka 99,99 prý stojí o moc více, než skladové průměry.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 08.04.2008, 11:23 »

Ahoj Vinci,

no mě to vyšlo na necelých 1600kč za rozměr 2,5mm x 120mm. Tuhle čistotu nedělají na sklad, ale pouze na závaznou objednávku a trvá to cca. 3 týdny. Cena se samozřejmě odvíjí od ceny stříbra na trhu a množství, které si necháš vyrobit. Ta cena je o hodně výše než u Ag99,9, kde stejný rozměr vyjde cca. na 150 - 200kč.
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 08.04.2008, 15:13 »

Jinak k těm rádoby generátorům na netu:
Sám jsi se mohl přesvědčit, co za humus vyrábí třeba ionic-pulser. O čistotě elektrod taky pochybuji, protože certifikát by měl být když už ne originál, tak aspoň kvalitní kopie, kde je srozumitelně uvedený chem. rozbor stříbra a další náležitosti. Většina z nich navíc používá nějaký jednoduchý, navíc napěťový zdroj, kde si o konstantní hodnotě proudu může uživatel nechat jenom zdát Navíc proud není nastaven na velikost elektrod ani omylem a je mnohdy monohonásobně větší, proto ono žloutnutí, hnědnutí až černání koloidu a uvolňování se sajrajtu z elektrod. Je tam pouze nějaký přepínač na změnu velikosti proudu a co mě baví nejvíce je automat na vypnutí při dosažené požadované koncentraci. Už vidím jak to výrobce pečlivě kalibroval (ono to u těchto typů generátorů ani není prakticky dost dobře proveditelné), spíše se řídil pouze Tyndallovým efektem, vzhledem a chutí. Takže se vsadím, že kdybych provedl náměry několika vyrobených vzorků byly by hodnoty koncentrace KS značně odlišné. Moje KSG2 vyrábí i koloid přes 25ppm naprosto čirý a dokonce kolem 26ppm má krásně čirou barvu i po 14 dnech. Výroba už ale trvá kolem 3hod. Větší koncentrace jsem zatím nezkoušel, takže nevím za jak dlouho by došlo u těchto větších koncentrací po výrobě a uskladnění k aglomeraci.
Než dát 3 nebo dokonce 5tisíc za ty hračky, to už je lepší si koupit 3ks 9V baterií a použít jeden tranzistor a výsledek bude určitě lepší a hlavně levnější
A navíc o kvalitě vody kromě Kolumberského, snad nikdo nehovoří vůbec nic. Někteří používají 4 a více elektrod, čímž se snaží výrobu nejen urychlit, ale i rovnoměrněji využít proud. Je tady sice jedna možná finta s ohřevem koloidu pro rychlejší nastartování procesu a nějaký menší pohyb částic ve vodě při pomalém ochlazování, ale je to stále moc málo.
Mě osobně trvá vyrobit vysoce kvalitní KS 10ppm o objemu 400ml asi 1 - 1,5hod., ale jde to i za 30 minut, když tomu přitnu a KS je přesto stále krásně čiré, ale po nějaké době skladování začne docházet k velmi mírné ale přesto k aglomeraci, což je pro okamžitou a rychlou spotřebu dobré, ale ne již pro dlouhodobé skladování.
No ale kšeft je kšeft a co na tom, že to někomu může i uškodit, co si Vinci budeme povídat.

Craft
Zaznamenáno

Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 08.04.2008, 19:22 »

Máš pravdu Crafte. Ten ionic pulser ještě mám. Nechal jsem si jej, protože je docela dobrý na cesty. Vejde se totiž do kapsy od kalhot a když člověk na cestách potřebuje třeba na vnější použití, nebo jiná nouzovka:sad:. Ale jinak je na nic. KS z toho je "humus". Divím se, že jej prodejce Ravo Zapperu nabízí..... protože Ravo Z. je opravdu dobrý. No asi neznal SG6 nebo SG7 :confused:
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 08.04.2008, 21:44 »

Jojo, ten Amík, co řadu SG vyrábí je poctivej prodejce a má to zmáknutý do detailu, to se musí nechat.

No ten ionic pulser jako nouzová desinfekce vody pro umývání nohou, proč ne

Ale ten síťový adaptér od I-P už do kapsy nedáš
A nemáš lepší si vozit už 300ml lahvičku svého kvalitního KS vyrobeného SG6?

Tak jsem se před chvíli díval na stránky ionic pulser a koukám, že lžou až se jim od pusy práší a vůbec se nestydí.

nový model „Standard-S-plus“ v prodeji; o 25% rychlejší výroba s dokonalou přesností

Hahaha a ještě upřesnění jak toho u dvou elektrod dosáhli, jednoduše do toho perou větší proud. Navíc technické specifikace 0,0 nic.

Výroba koloidního stříbra je dětsky jednoduchá:
ohřát destilovanou vodu; naplnit skleničku; nasadit přístroj.
po několika minutách je proces ukončen a Vy obdržíte...
 
 ...koloidní, ionizované stříbro nejlepší kvality z 99,99% čistého stříbra!

Zkoušky akreditovaných laboratoří v roce 2007 prokázaly velikost 90% v
substanci obsažených částic menších než 1 nanometr.


domácí výroba koloidního stříbra...
s Ionic-pulser - jednoduché jako připravit kávu.


Tak si tak říkám, že já blázen se s tím generátorem tak dlouho pachtil, když je to všechno i ta výroba tak dětsky jednoduchá.
Tak tomuhle říkám totální oblbování lidí, chtěl bych vidět ten certifikát akreditované laboratoře na částice menší než 1nm, očividně tam mají chybu, správně by mělo být 1um

Jinak nežli u obdobných zařízení je u lonic-Pulser II, lonic-Pulser Automatic a Standard S dosahováno lehce pulsujícího napětí až do 41 V. Díky vysokému předávání energie elektrodám je výroba extrémně krácena a může být bez přidání soli vyroben hodnotný koloid stříbra. Je možné vyrobit průzračně čistou substanci.

Proboha jenom žádnou sůl ani jiné příměsy! No asi každý má jinou představu o transparentní neboli průzračně čisté substanci

Další předností postupu je záruka dosažení požadované velikosti částic  (pouze 5 -15 atomů popř. Iontů pro částici).

A ještě tu o červené Karkulce.
 
Rovněž prostřednictvím vícenásobně destilované kapaliny, která nemá prakticky již žádnou vodivost je možné bez přísad dosáhnout vysoké koncentrace stříbra.

No a co to je ta vícenásobná destilovaní kapalina, která nemá žádnou vodivost? To už nikomu radši neprozradí, aspoň by byla nějaká sranda
 
Elektrody jsou 2,7 mm silné a 82 mm dlouhé a vystačí cca. dvakrát tak dlouho než-li jiné o průměru 2 mm …quot; na 600 Litrů při koncentraci 5 ppm, 60 Litrů při 50 ppm.

Vždycky jsem si myslel, že 2x2=4, ale ono je to vlastně 3.

Elektrody jsou zasunuty bez dalších dodatečných mezistupňů přímo do spodní části přístroje, nádoba s kapalinou může být takto naplněna téměř až po okraj. Vysoký stupeň čistoty stříbra - 99,99% a vysoká hustota materiálu umožňují dosažení optimální velikosti částic. Elektrody mají certifikát kvality výrobce dle EN 10204-3,1B, popř.-2,2

Jo viděl bych ten certifikát na x-tou kopii něčeho, nejlépe v cizím jazyce, stejně, kdo by to četl

A nejlepší je tohle:
lonic-Pulser Standard S -  nejpoužívanější model - přístroj disponuje časovou automatikou, která se samočinně nastavuje dle vodivosti kapaliny. Dle druhu kapaliny variuje i doba výroby (cca.20 minut = 25ppm). Tento proces je novinkou, protože se jedná o skutečný systém měření stejně jako u modelu automatik.

Tak tomu říkám vot mašína 20min=25ppm a ten systém měření bude asi taková novinka jako objev ohmova zákona. Měli by tam ještě dopsat "Nedoporučujeme provádět náměry v domácích podmínkách měřiči určené pro měření vodivosti roztoku, natož PWT konduktoměrem, výsledky budou zavádějící a nesmyslné. Měření náleží pouze akreditované laboratoři, která vám z části velké jako zeměkoule udělá zrnko písku".
A taky čím je koloid tmavší, tím to má větší grády... fakt jsem se už dlouho tak nepobavil, takže sorry za odbočení

Craft
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: Středa, 09.04.2008, 12:14 »

Tak jsem si tak pročítal jiná fóra a celkem zírám na rozdílné názory kolem domácí výroby KS, dokonce takové, kde zůstává rozum stát.
Jako např. čím tmavší koloid stříbra, tím lepší, schvalování černání elektrod a usazování kalu na elektrodách nebo na dně nádoby, vyvracení nutnosti změny polarity elektrod, považování míchání za zbytečnost, přidávání příměsí do koloidu (především sůl) a jiné perly, to se pak nedivím, že jdou ty shit hračky na odbyt a nikoho nenapadne se nad tím zamyslet.
Nejlepší byl příspěvek jedné pisatelky, že pokud KS je čiré barvy nemůže mít požadovanou koncentraci 25ppm, ale nikdo z nich to přitom nikdy správným způsobem ani nezměřil, natož aby se mu to podařilo vyrobit
Jinak je pravdou, že měřit koncentraci vyrobeného KS později, třeba týden po výrobě už může být zavádějící, protože může stoupnout také vodivost samotné vody vlivem nečistot, buď přímo z láhve nebo ze vzduchu při otevírání. Každopádně bych se přikláněl k náměrovým hodnotám hned po ukončení výroby a ještě tak 2 hodiny potom v čisté nádobě, kde není na stěnách usazeno žádné Ag z výroby.
Musím uznat, že na českém internetu jsou nejkvalitnější informace, co se postupů na domácí výrobu týče, na fóru U pramene, všude jinde jsou to pouze bláboly a desinformace, což je škoda.

Craft
Zaznamenáno

Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 09.04.2008, 13:00 »

Jo ještě připomínku. Když jsem vyráběl tímto generátorem (ionic pulser) KS, tak jsem celou dobu míchal, totiž vrtěl s tím generátorem po sklenici, abych alespoň trochu simuloval míchání.  Přesto mi KS do rána sežloutlo. Asi máš pravdu. Dám to do bazáru. A to mám k tomu ještě rezervní elektrody. Asi bych je měl nechat v laboratoři prověřit na čistotu!!!!
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 kdy: Středa, 09.04.2008, 13:42 »

Tak mě Vinci napadlo, než ho dáš pryč, udělej ještě prosím tě náměr koncentrace pomocí PWT měřiče po 20min, pro lepší představu, jestli popis přístroje obsahuje aspoň jeden pravdivý údaj, tj. těch uváděných 25ppm, ale nemíchej to. Sice je jasné, že pokud to přesto vyrobí takovou koncentraci tak rychle (sic pochybuji), buď to bude žluté hned nebo do druhého dne. Prostě takovej malej testík kvality pro lepší představu, kdyby se někdo ohrazoval špičkovou technologií ionic-pulseru
Taky by nebylo marné udělat náměr koncentrace až vypne automatika výrobní proces a změřit výstupní napětí aspoň naprázdno, co z toho vlastně leze. Vsadím se, že kdyby jsi poté koloid promíchal a znova vložil a zapnul generátor, bude pokračovat ve výrobě než se zase zvedne vodivost v okolí elektrod, pak samozřejmě zase vypne.

Craft
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Středa, 09.04.2008, 13:59 »

Jinak, jsem ze zvědavosti použil u svého KSG2 vodu z vodovodu, co to bude dělat s elektrodama a celkově jak se ten proces bude vyvíjet.
Napětí díky zvýšené vodivosti vody (mimo měřitelný rozsah PWT meřiče), okamžitě kleslo kolem 10V a proud se držel konstantní, tj. přednastavený, což je správné. K žádnému černání elektrod nedošlo ani po delší době, jenom z nich stoupal bílej kouř, který pomaloučku zase klesal ke dnu a vytvářel na dně lehce bílej závoj v podobě vypouklé jedné strany čočky. Elektrody byly světle šedé barvy. Je to tím, že voda měla moc velkou vodivost, ale klidně bych v nouzi na kvalitní vodu použil vnitřně i toto KS, protože žádné zabarvení se nekonalo, prostě čirá barva, kromě z lehka mléčného zabarvení na dně přímo pod elektrodama. Ale koncentraci jsem nemohl pomocí PWT změřit z již uvedeného důvodu, ale dle chuti a tyndalla bych to viděl mezi 10-20 ppm, jinak se to nedá totiž poznat a nemohu na rozdíl od prodejce ionic pulseru tvrdit, že jsem tady v tomto případě vyrobil přesně takovou a takovou koncentraci

P.S. Ještě jsem zapomněl uvést u popisu toho generátoru KSG2 jednu důležitost a to, že mám samozřejmě proud spočítaný a nastavený dle ponoru elektrod a ne jejich celkové délky, tak ať to nemate

Craft
Zaznamenáno

Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Středa, 09.04.2008, 15:00 »

Tak to Crafte provedu, ale až příští týden. Teď nejsem doma a sebou  "nádobíčko" nemám. Jinak bych se ale obával používat vodu z vodovodu, protože díky minerálům by se nemuselo vytvořit jen KS, ale stříbrné soli a ty jsou, jak už víme, nebo by mohly být příčinou "sešmoulovatění" , tedy té tak proklamované Argýrie. Samozřejmě při dlouhodobějším použití :sad:
Zaznamenáno
Vinc I
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Středa, 09.04.2008, 15:10 »

Jinak musím říci "klobouk dolů" před Tebou a Tvým přítelem za ten KSG2. něco byste s tím měli udělat !!!! Bylo by škoda to nedat do "oběhu". Samozřejmě obchodně. Chtělo by to se spojit s někým, kdo by byl schopen pomoci s realizací. Potřebuješ: nástroje na tlakové lití plastů, ale ty by nebyly tak složité, pak pár kovových "knoflíků", plošný spoj a prostor pro montáž. Jak dalece by bylo zapotřebí přístrojové vybavení to víš sám. Potom ještě design a propagační materiál. Mohl bych pomoci s konstrukcí i designem . Možná i s něčím jiným.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Středa, 09.04.2008, 18:24 »

Jasně však to nehoří, ale spousta lidí rádo na ionic pulser poukazuje nebo dokonce z něj užívají vyrobené KS. Tak jsem si řekl, že pokud jej vlastní někdo, kdo má v této oblasti již nemalé zkušenosti, nebylo by od věci takovej malej testík provést, protože nikoho jiného neznám a myslím, že by to bylo hodně zajímavé i pro ostatní
Ideální by bylo ještě provést měření za pomocí pořádného mikroskopu, ale k tomu se běžnej smrtelník nedostane. Já dříve takovej kontakt měl, ale ten člověk už tam nedělá, šel pracovat do světa :sad:

Jinak bych se ale obával používat vodu z vodovodu
Jasně, že to nebudu vyrábět z vody z vodovodu , to byl jenom test, jak se bude ten generátor chovat a co bude produkovat, když všichni kolem tvrdí, že v takové vodě to vyrábí vždycky jenom nepoživatelný humus, ale jak vidno, tak se to nezakládá na pravdě. Ale pokud bys jel někde na konec světa, kde asi těžko budeš shánět kvalitní destilku, pokud sebou nepotáhneš ještě destilák, tak jako třeba desinfekce vody nebo pro první pomoc ideální

K té výrobě:
Potřebuješ: nástroje na tlakové lití plastů, ale ty by nebyly tak složité, pak pár kovových "knoflíků", plošný spoj a prostor pro montáž. Jak dalece by bylo zapotřebí přístrojové vybavení to víš sám. Potom ještě design a propagační materiál.

Koukám, že se tady v tom vyznáš Nakonec na co tlakové lití plastů, dneska je spousta firem, kde se dá tohle vyřešit dodavatelským způsobem, ale to bych musel chrlit ve velkém množství a to určitě nezamýšlím, když už bych do něčeho takového šel, tak leda nějaká malá garážovka. Elektronické součástky, to je pro mě to nejmenší, mám slušné konexe, kde mohu nakupovat za výrazné slevy, akorát bych musel pořešit tišťák (veškeré prototypy stavím buď na nepájivá pole nebo pak na universální tišťák), protože až to je vše doladěno, teprve pak se řeší tišťák a to mám zase kontakt na slušnou firmu, kde se dají vyrábět, klidně i po kusech.

Se nějak cítíš, vlastně ty máš zkušenosti z dřívějška, jak jsi psal. Ono je to všechno fajn, akorát chybí to hlavní FINANCE a taky souhlas kamaráda
Stále taky zapomínáš na jedno, ten generátor je dobrý hlavně proto, že má vše manuálně nastavitelné, jenomže tohle nemůžeš po normálním člověku chtít, jedině, že by se nakalibroval dopředu a točit knoflíkem tak, aby se ručička vychýlila na určitou pozici na stupnici snad zvládne každý, aspoň myslím, jenomže je tady několik dalších aspektů, které výsledek ovlivňují. Ten ionic-pulser, ať je to sebevětší krám, stačí zapojit do zásuvky a nalít vodu a už tě nenutí nic dělat. U KSG2 je důležité pro spravnou funkci dodržet pro co nejlepší výsledek, konstantní proud, otáčky míchadla, množství vody a tvar nádoby od čeho se odvíjí ponor elektrod a nastavení správné hodnoty proudu. Pokud něco z tohot nedodržíš, nemůžeš se spolehnout na automatiku pro oznámení ukončení procesu a vypnutí a taky správnou hodnotu ppm. Ale na druhou stranu i pokud něco z toho nedodžíš bude stále přesnější a kvalita daleko lepší než ty kapesní hračky na netu
Každopádně je KSG2 daleko složitější na střeva než ionic-pulser, kde toho asi moc nenajdeš a taky by se to samozřejmě odrazilo v konečné ceně.
Osazení tišťáku je v poho, ale nejvíce času vždy zabere prvotní kalibrace. Navíc pokud bys jej dodával s elektrodama Ag 99,99, tak to máš dalších cca. 1600kč navíc a krokové motorky taky nejsou nejlevnější a musel bych to pořešit, pro své potřeby to mám udělané trochu šalamounsky, ale míchadlo šlape bez problémů
Si tak říkám, kdybych jej opatřil 2 páry elektrod, to by byla celkem rychlost, otázkou je, jak by se to odrazilo ve kvalitě pro delší skladování.

Nakonec jak tak přemýšlím šlo by jej podstatně zjednodušit, proud přesně nakalibrovat třeba za pomocí málo otáčkového trimru, pro případ, že by dotyčný chtěl v budocnu jiný rozměr elektrod a vyrábět najednou větší množství KS, takže s nastavováním proudu by se nemusel zatěžovat. Otáčky míchadla by se taky nastavily konstantně, čili zůstal by jenom jeden knoflík na nastavení konečné požadované koncentrace a pár signalizačních ledek, takže už taková Light verze

Ale neber mě za slovo jenom tak nahlas uvažuju
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: Středa, 09.04.2008, 19:06 »

Jinak tady je totálně jednoduchej generátor na 3ks 9V baterií, který jsem vzpomínal a dle mě bude produkovat daleko kvalitnější KS než onen ionic-pulser, proud u něj bude kolem 0,5mA, ale rozhodně podstatně déle.
http://image.craftcom.net/05_ostatni/KS_9V_baterie .png

Tranzistor stačí běžnej PNP typ, třeba BC327, R1 - 10k, R2 - 1,2k

Craft
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 15   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!