Zdraví
Úterý, 19.03.2024, 07:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Úprava vodovodní vody pomocí filtrování  (Přečteno 66170 krát)
vili
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: Neděle, 25.01.2009, 18:52 »

Můžeš se o tom filtru více rozepsat? Tady tohle téma je celkem zajímavé a může nám pomoci s výberem vhodného filtru pro domácnost, kterých je celkem dost a to v různých cenách.

Mohu všem pouze poradit, že filtr na pi vodu FHCTFB, který nabýzí EXE TECHNOLOGY za 11 800 Kč, lze koupit za 1/10 u Genovebohemia Praze 4 Vídeňská 1277. Nedělám reklamu, já piji pouze živou vodu, zatím 24 let.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: Neděle, 25.01.2009, 22:14 »

Díval jsem se do ceníku firmy Genove Bohemia a mají v nabídce pouze filtr FHCTF, FHCTF1, FHCTF2 a ne FHCTFB za cenu od 880kč do 1400kč. Jsi si jistý, že sis to nepopletl?

Craft
Zaznamenáno

vili
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: Pondělí, 26.01.2009, 09:58 »

Díval jsem se do ceníku firmy Genove Bohemia a mají v nabídce pouze filtr FHCTF, FHCTF1, FHCTF2 a ne FHCTFB za cenu od 880kč do 1400kč. Jsi si jistý, že sis to nepopletl?

To v žádném případě, mám jejich propagační nabídku, již dosti dlouho. Dle možnosti je navštivím osobně, jsou až na druhém konci Prahy. Já sice filtr nepotřebují, protože používám elektrolyzér 24 let. Voda  živá je bezmineránerální a bezplynná. Podstatné je vysoké pH a ORP -. Pokud někomu nestačí informace na mém webu, stačí do vyhlédavače zadat - alkaline waser, či acid waser-, kde jsou desítky stránek o těchto vodách, vše ale v angličtině. Je třeba pouze hledat.

Zřejmě FHCTF má označení, jeli s s filtry FCCA-STO, FXO-80L. Při použití filtru FCCERB se přidává koncové písmeno filtru, kterým je osazen, tím vzniká jako celek s označením FHCTFB.
 
Máte možnost se dozvědět kolik stojí jinde ve světě.
Polsko             http://www.osmoza.com/index.php/cPath/47_21_23
o vložce          http://www.woda.com.pl/index.php?p38,wklad-z-glinki-ceramicznej-i-wegla-aktywowanego
ceny zde jsou velmi dobré 165. zl. vložka 79 zl.

Německo                   http://www.aquafilter-wasserfilter-systeme.de/index.htm
tam jsou moc drahý 170 EUR vložka 70 EUR

Zde právě Genovebohemia, to prodává za velmi příznivou cenu, je to kamenný obchod, žádný zlodějský dialér.


* Filtry.jpg (18.69 KB, 1000x375 - prohlédnuto 1778 krát.)

* Filtry a vložky.jpg (25.65 KB, 1000x351 - prohlédnuto 1772 krát.)
« Poslední změna: Pondělí, 24.10.2011, 19:16 od admincraft » Zaznamenáno
Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Pondělí, 26.01.2009, 10:06 »

Můžeš se o tom filtru více rozepsat? Tady tohle téma je celkem zajímavé a může nám pomoci s výberem vhodného filtru pro domácnost, kterých je celkem dost a to v různých cenách.
Filtr od Bevony jsem si vybral již před rokem 2000 z mnoha výrobků na trhu. Tento filtr kdysi vyhrál jakýsi nezávislý test. Mě o jeho nákupu tehdy přesvědčila patentovaná technologie KDF a samozřejmě cena na litr.
Problém filtru s aktivním uhlím byl tehdy ten, že se časem sám stane zdrojem mikrobiálního znečištění vody. Proto se ty vložky musí pravidelně měnit. U mého filtru existuje možnost, jak si ho snadno regenerovat a tedy prodloužit jeho životnost. KDF, který je zařazen před filtrem z aktivního uhlí, vytváří prostředí, které v aktivním uhlí nedovolí pomnožení mikrobů.
Po čtvrt roce jsem si odebral vzorek vody před filtrem (z kohoutku) a vzorek vody z filtru. Výsledek mikrobiálního testu potvrdil to co technologie slibuje. Filtr jsem si koupil opakovaně a mnoha lidem jsem ho doporučil (cca 10 uživatelů). Problém vysoké koncentrace dusičnanů se řeší předfiltrem ale koncentrace dusičnanů v konkrétním případě mého známého byla tak vysoká, že takové řešení bylo neekonomické (výměna vložky v předfiltru) a vyplatilo se mu vodu vozit.

Marcoo
« Poslední změna: Pondělí, 26.01.2009, 10:08 od Marcoo » Zaznamenáno
Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Pondělí, 26.01.2009, 10:11 »

Informace ze stránek Bevony:

KDF je patentově chráněno v USA a dalších 27 zemích, s vysokou účinností odstraňuje olovo, těžké kovy, chlor, chloramin, železo, některé bakterie, sirovodík a další problémové kontaminanty. KDF má nejvyšší účinnost při pH vody nižší než 8. Během uvolňování kontaminantů z vody dochází zároveň k úpravě pH.

Čisticích vlastností KDF může být využíváno v kombinaci s dalšími látkami nebo principy odstraňujícími škodliviny z vody. Velmi výhodná je kombinace KDF s aktivním uhlím. Díky tomu se životnost karbonu prodlouží 10 až 20 krát, což se pozitivně odrazí i na celkové životnosti filtru.

KDF pracuje katalyticky a je založeno na Redox principu dvou kovů. Voda vstupuje do filtrační vrstvy KDF, které je vyrobeno ze zinku a mědi. V každé granuli KDF tvoří měd' katodu a zinek anodu. Jedná se vlastně o elektrolytický článek, v němž elektrolyt zastupuje protékající voda s příměsemi. Voda s rozpuštěným kyslíkem a příměsemi prochází vrstvou KDF a zde dochází k reakcím za vzniku sloučenin zinku a sloučenin mědi. Těmito reakcemi jsou do filtrované vody vnášeny produkty, které vytvářejí prostředí nepříznivé pro růst bakterií, plísní a řas. Ve vodě bývají obsaženy sloučeniny vápníku a hořčíku, které se mohou usazovat ve formě kamene. Elektrochemický potenciál KDF způsobuje modifikaci těchto sloučenin. V konečné fázi je výsledkem dobře rozpustný karbonát, který se lehce vyplavuje a nevytváří usazeniny.

Další látka, která může být zastoupena ve zdrojích vody je sirovodík. Jedná se o jedovatý plyn s typickým zápachem po shnilých vejcích, který může být ve větším množství smrtelně jedovatý. Jeho další nepříjemnou vlastností je vysoká korozivost. Jakmile tento plyn prochází přes KDF, dochází ke spontánní oxidaci za vzniku oxidu zinku a sulfátu zinku, které jsou zdraví neškodné.

V nepatrných množstvích jsou do vody vypouštěny měď a zinek, které jsou zdraví prospěšné. Podle nové studie U.S.Dept. od Agriculture Laboratories je nedostatek mědi v organismu příčinou zvýšeného nebezpečí vzniku ischemické choroby. Nedostatek zinku může způsobit např. deprese, revmatické potíže, nepravidelnou menstruaci, vypadávání vlasů. Dostatek zinku podporuje detoxikační funkci jater, posiluje imunitní systém, vyplavuje těžké kovy, podporuje léčení ran, využití cukru a produkci inzulínu, sexuální zralost. Laboratorní testy ukazují, že i při nejnepříznivějších podmínkách nepřekročí zbytková množství normu zinku a mědi.

Velmi efektivně je ze zpracovávané vody odstraňováno železo. Reakce probíhá velmi efektivně a bez vedlejších produktů. Při normálním provozu elektrolýzy reaguje olovo s mědí a kadmium se zinkem. Je zaručena víc než 90 % účinnost zachycování těžkých kovů.

Je známo, že chlór je aktivní oxidační činitel, čehož je využíváno k jeho odstraňování. Aplikace pouze uhlíkových systémů nejsou tak efektivní, protože karbon je velmi rychle vyčerpán právě vytěsňováním chloru. Předřazením KDF pro odstraňování chloru, při dlouhodobé stálosti jeho výkonu, výrazným způsobem prodlouží životnost aktivního uhlí a uvolní je především pro vylučování organických látek a jejich sloučenin z vody.

Vcelku je možno konstatovat, že použití filtračního média KDF, které využívá rozdílných vlastností kovů pro elektrochemické snižování oxidačních činidel, v kombinaci s klasickou technologií, je tak efektivní, že pomáhá řešit většinu problémů s úpravou vody.


* rez filtrem.jpg (15.57 KB, 200x281 - prohlédnuto 1695 krát.)
« Poslední změna: Pondělí, 24.10.2011, 19:16 od admincraft » Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: Středa, 28.01.2009, 20:01 »

Díky lidi za zajímavé příspěvky  Mrknutí

Kdyby se ti Villi někdy chtělo, zkus zjistit tu cenu toho kompletního filtru u nás (ne jenom vložky), pro vyrábění pi-vody, ať máme nějakou představu, za kolik se to dá pořídit.  Mrknutí
Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: Pátek, 06.02.2009, 23:28 »

Tak už více jak týden zkouším filtr Dionela 2 a jsem s ním opravdu max. spokojený. Ze začátku, tam byla sice taková pachuť, jakoby od aktivního uhlí, i když už ním proteklo celkem dost vody a to mi vadilo, ale teď po několika dnech to zmizlo a nemá to chybu a voda z něj chutná opravdu výborně. Kde se hrabe balená voda, natož ten chlorovaný sajrajt z vodovodu Mrknutí

Ovšem, co mě na tom filtru vadí je to, že má dosti atypický vstup a výstup (tuším 1/8 závit) a ceny příslušenství nabízené výrobcem filtru, to jsou celkem pálky. Mám variantu, kdy mám filtr pod kuchyňskou linkou a vyvedený na druhou pípu s ventilem a samozřejmě další mezikusy. Každopádně, kdyby můj dobrej kamarád nebyl schopný instalatér, tak bych ty součásti pro jeho připojení nesplašil ani omylem, natož sám zapojil, protože je to všechno atypický instalační materiál. Sháněl na to propojovací součásti půl dne, ale výsledek nemá chybu a vyšlo to mnohem levněji, tj. na necelých 1400kč.

Craft
« Poslední změna: Pátek, 06.02.2009, 23:30 od Craft » Zaznamenáno

Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Úterý, 27.04.2010, 12:57 »

Tak jsem si pořídil filtr na bázi reverzní osmozy. Krom jiného plánuji její využití na výrobu KS pro aplikaci na rostliny (plísně). Teoreticky lze prý s deionizátorem (který namám) dosáhnout méně jak 0,1uS vodivosti, takže by snad šla použít pro běžné aplikace místo balené.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: Úterý, 17.08.2010, 21:03 »

Tak jsem včera definitivně vyřešil problém s filtrací vody. Po vytestování vody z filtru Dionela 2 se ukázalo, že nezvládá zachytávat chemii a těžké kovy, které dále propouští. Pokud se k němu pořídí antibakteriální vložka, tak žádné bakterie ale neprojdou.

Nicméně jsem pomocí dobrého známého nakoupil potřebné komponenty a sestavil filtr dokonce i s UV trubicí do cca. 7000kč, který přesně odbourává to, co má a výsledkem je čistá voda bez jakýkoliv mikroorganismů, chemie a těžkých kovů a navíc zachovává veškeré minerály ve vodě a chuťově je opravdu vynikající.

Foto moji malé čističky vody. V pravém rohu je ještě zapojená samostatně Dionela 2.


* sestava_filtr.jpg (77.06 KB, 800x600 - prohlédnuto 1903 krát.)
« Poslední změna: Pondělí, 31.03.2014, 09:37 od Craft » Zaznamenáno

Marcoo
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 36



Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Středa, 18.08.2010, 07:34 »

Tak jsem včera definitivně vyřešil problém s filtrací vody. ...

Tak to gratuluji. Vypadá to seriozně. Jaké budou roční náklady na provoz? Myslím výměny vložek, energii a pod...

Ty horní tři filtry se mi nedaří identifikovat. Jeden z nich je UV (ten nejvrchnější) ale nejde do něho žádný vodič...
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 kdy: Středa, 18.08.2010, 19:14 »

Zatím jsem nic nekalkuloval, ale vzhledem k tomu, že v ceně tohoto filtru jsem měl veškeré hadičky, součásti pro připojení na vodovod, UV lampu, dokonce pípu s ventilem a k tomu si ještě přiobjednal celkem 9ks náhradních filtrů (vložek) v různém počtu (dle délky výměny), která se pohybuje od 6 do 12 měsíců, náhradní koncovky, 10m tlakové hadičky a náhradní UV lampu (výdrž 10 000hod.) je cena více než výborná  Mrknutí Kdybych tuto filtrační sestavu na míru si kupoval v ČR, tak je cena více než dvounásobná. Navíc jde sestava různě upravovat (rozšiřovat), takže pokud bych změnil bydliště, kde by byla jiná voda, prostě jenom přizpůsobím vložky a jede se dále.

Ty vrhní filtry jsou (bráno z vrchu):
UV filtr - je napájen přes tlumivku umístěnou hned vedle (vypá to jako napájecí adaptér) a mám to upraveno tak, že ji zapínám pouze když čepuji vodu pohodlně přes prosvětlený vypínač, abych na to nezapomněl, čímž lze velmi výrazně prodloužit výdrž lampy.
Další v pořadí je tzv. Aifir neboli biokeramický filtr - výrobce k tomu píše následující:
"Rozbija molekuły wody na drobne cząstki. Proces ten uaktywnia komórki somatyczne, stymuluje krążenie krwi oraz poprawia metabolizm. Jak wynika z testów potwierdzonych raportami klinicznymi namagnetyzowana woda zapobiega tworzeniu sie kamieni żółciowych i nerkowych, nadciśnieniu, oraz obniża poziom tłuszczu we krwi. Ponadto przeciwdziała miażdżycy tętnic oraz wspomaga mały obieg krwi. Wzmacnia układ odpornościowy organizmu i wykazuje większą zdolność zmiękczania i rozpuszczania składników krwi."
Třetí je antibakteriální.

Zbylé tři jsou kombinací polypropylenových, uhlíkových a keramických vložek.

Filtr se celkem důkladně navrhoval pro potřeby vody v mém bydlišti, aby odstranil vše, co tam nemá co dělat a nechal to, co tam má zůstat. Návrh filtru probíhal samozřejmě až po otestování vody pomocí přístroje Salvie. Mám to štěstí, že znám člověka, kterého považuji za velmi znalého odborníka nejen z  pohledu zjišťování zátěží, ale i velmi technicky zdatného a smýšlejícího člověka, se kterým je radost spolupracovat a nezasekávat se tak mnohdy na banalitách technického charakteru.
« Poslední změna: Středa, 18.08.2010, 19:18 od Craft » Zaznamenáno

Jane99
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Středa, 23.06.2021, 08:02 »

Informace ze stránek Bevony:

KDF je patentově chráněno v USA a dalších 27 zemích, s vysokou účinností odstraňuje olovo, těžké kovy, chlor, chloramin, železo, některé bakterie, sirovodík a další problémové kontaminanty. KDF má nejvyšší účinnost při pH vody nižší než 8. Během uvolňování kontaminantů z vody dochází zároveň k úpravě pH.

Čisticích vlastností KDF může být využíváno v kombinaci s dalšími látkami nebo principy odstraňujícími škodliviny z vody. Velmi výhodná je kombinace KDF s aktivním uhlím. Díky tomu se životnost karbonu prodlouží 10 až 20 krát, což se pozitivně odrazí i na celkové životnosti filtru.

KDF pracuje katalyticky a je založeno na Redox principu dvou kovů. Voda vstupuje do filtrační vrstvy KDF, které je vyrobeno ze zinku a mědi. V každé granuli KDF tvoří měd' katodu a zinek anodu. Jedná se vlastně o elektrolytický článek, v němž elektrolyt zastupuje protékající voda s příměsemi. Voda s rozpuštěným kyslíkem a příměsemi prochází vrstvou KDF a zde dochází k reakcím za vzniku sloučenin zinku a sloučenin mědi. Těmito reakcemi jsou do filtrované vody vnášeny produkty, které vytvářejí prostředí nepříznivé pro růst bakterií, plísní a řas. Ve vodě bývají obsaženy sloučeniny vápníku a hořčíku, které se mohou usazovat ve formě kamene. Elektrochemický potenciál KDF způsobuje modifikaci těchto sloučenin. V konečné fázi je výsledkem dobře rozpustný karbonát, který se lehce vyplavuje a nevytváří usazeniny.

Další látka, která může být zastoupena ve zdrojích vody je sirovodík. Jedná se o jedovatý plyn s typickým zápachem po shnilých vejcích, který může být ve větším množství smrtelně jedovatý. Jeho další nepříjemnou vlastností je vysoká korozivost. Jakmile tento plyn prochází přes KDF, dochází ke spontánní oxidaci za vzniku oxidu zinku a sulfátu zinku, které jsou zdraví neškodné.

V nepatrných množstvích jsou do vody vypouštěny měď a zinek, které jsou zdraví prospěšné. Podle nové studie U.S.Dept. od Agriculture Laboratories je nedostatek mědi v organismu příčinou zvýšeného nebezpečí vzniku ischemické choroby. Nedostatek zinku může způsobit např. deprese, revmatické potíže, nepravidelnou menstruaci, vypadávání vlasů. Dostatek zinku podporuje detoxikační funkci jater, posiluje imunitní systém, vyplavuje těžké kovy, podporuje léčení ran, využití cukru a produkci inzulínu, sexuální zralost. Laboratorní testy ukazují, že i při nejnepříznivějších podmínkách nepřekročí zbytková množství normu zinku a mědi.

Velmi efektivně je ze zpracovávané vody odstraňováno železo. Reakce probíhá velmi efektivně a bez vedlejších produktů. Při normálním provozu elektrolýzy reaguje olovo s mědí a kadmium se zinkem. Je zaručena víc než 90 % účinnost zachycování těžkých kovů.

Je známo, že chlór je aktivní oxidační činitel, čehož je využíváno k jeho odstraňování. Aplikace pouze uhlíkových systémů nejsou tak efektivní, protože karbon je velmi rychle vyčerpán právě vytěsňováním chloru. Předřazením KDF pro odstraňování chloru, při dlouhodobé stálosti jeho výkonu, výrazným způsobem prodlouží životnost aktivního uhlí a uvolní je především pro vylučování organických látek a jejich sloučenin z vody.

Vcelku je možno konstatovat, že použití filtračního média KDF, které využívá rozdílných vlastností kovů pro elektrochemické snižování oxidačních činidel, v kombinaci s klasickou technologií, je tak efektivní, že pomáhá řešit většinu problémů s úpravou vody.

No jako, ono tady nejde jen o zinek, ale o spousty dalších látek které vyvolávají různé symptomy jako deprese, stres, a třeba to vypadávání vlasů o tom vím své už jsem uvažovala i o  takovém zákroku protože jsem byla unavená a psychicky na dně. Tělo musí mít vyvážený poměr látek jako je hořčík, vápník, železo atd.. A vše nejlíp ve správném poměru. Jinak pak nastávají různé problémy ať už fyzické, nebo psychické.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!