Zdraví
Pátek, 29.03.2024, 00:05 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Léčba draslíkem, aneb co může vyvolat draslíkový deficit  (Přečteno 34080 krát)
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« kdy: Pátek, 11.12.2009, 13:43 »

Léčba draslíkem, aneb co může vyvolat draslíkový deficit

Napíšu tady jednu nedávnou zkušenost. Jeden můj kamarád začínal mít zdravotní problém, kdy stačilo několik schodů a pociťoval tupou bolest na levé straně hrudníku a následovala jako by schvácenost. Dle doktorů EKG srdce naprosto v pořádku, ale přesto problém přetrvával. Pak při krevních vyšetřeních, kde mimo jiné byla i hodnota draslíku v krvi, která byla spíše někde mezi spodní hranicí a středem, ale nic pod hranicí, tak ji doktoři vůbec nevěnovali pozornost. Jak mi ten výsledek ukázal a viděl jsem tam ten draslík, vzpomněl jsem si na jeden článek o významu draslíku ve spojitosti s problémy se srdcem a žilním systémem a znova jsem si jej vyhledal a přečetl a doporučil mu vyzkoušet kúru s chloridem draselným. Sice se tvářil trochu nedůvěřivě, ale když jsem vypil první dávku a viděl, že se nekroutím ve smrtelné křeči, šel do toho. A k mému údivu mi již po týdnu volal, že je vše naprosto ok a problém zmiznul, jako by ani nebyl. A to nebral dávkování nic moc vysoké, oproti člověku, který v uvedeném článku si tím vyléčil velké problémy srdce, ale zřejmě u něj byl již daleko větší draslíkový deficit, než u mého kamaráda.
Bral následující dávkování: První den 2g za den v jedné dávce, (tady údajně pocítil chvíli silnější pobolívání na levé straně hlavy hned po vypití, ale další dny již nic), druhý den už pouze 1 až 1,5g na den (nebylo to tak slané), vždy důkladně rozpuštěný a promíchaný v čisté vodě cca. 250ml a pomalu popíjel. Sehnal jsem mu jej v prodejně s chemikáliemi, konkrétně jsem volil chlorid draselný p.a., který má vysokou čistotu (99,5%) a velmi málo nějakých jiných látek, takže aby dosáhl dávky 2g stačilo přesně odsypat množství prášku a odvážit na dietní váze s přesností 1g. Jen pro lepší představu, jedna plastová, řádně zarovnaná čajová lžička vychází na cca. 3g.

Připomínám jen vzhledem k chemické látce, která pokud se dobře nejdříve nerozpustí v nějaké tekutině (voda, džus), nebo se užije ve větším množství, může vyvolat zdravotní komplikace, takže tohle dělá každý pouze na svoji odpovědnost.

Článek, který byl inspirací:
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1221

Je to ale mnohdy až k nevíře, jak stačí málo, aby se člověk uzdravil. Opravdu veterinární medicína je tady mnohem dále než ta klasická, pokud si někdo něco z této oblasti přečte. Spíše to vypadá, že farmacie na jednu stranu nechce, aby se člověk úplně a levně uzdravil a na stranu druhou se jistí, aby se něco náhodou nestalo z předávkování. Proto mnohdy až směšné povolené dávky vitamínů a jiných doplňků.

To vše mě inspirovalo k dalšímu kroku a sehnal jsem si rybí tuk a začnu si jej dopřávat. Jak jsem se bavil s jednou starší lékárnicí, která zná spoustu zajímavých věcí, které se už dnes ani neprodávají, tak dle ní, dnešní různé kapsle zdaleka neobsahují tolik vitamínů A a D3, kolik je obsaženo v klasickém rybím tuku v tekutém stavu.

Je to paradox, ale vypadá to, že člověk aby se uzdravil musí než do lékárny, chodit do obchodu s drahými kovy a chemikáliemi Úsměv Bylinkářství pokládám za samozřejmost.

Craft

« Poslední změna: Pátek, 11.12.2009, 14:59 od Craft » Zaznamenáno

Drta.tom
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 16.04.2010, 00:13 »

Jo ten článek jsem četl už před léty. Otázka zní, kde se dá ten chlorid draselný v patřičné kvalitě sehnat? Poradí někdo?
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 20.04.2010, 08:53 »

Vždyť je to již v příspěvku uvedeno, tj. obchod s chemikáliemi nebo pro vybavení laboratoří, stačí se porozhlédnout po internetu a dodržet i uvedenou čistotu, tj. bez příměsí.
Zaznamenáno

jafi
kolemjdoucí

Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pátek, 06.05.2011, 11:42 »

Já ju sehnal za dobrou cenu, myslím cca 100 Kč/kg na http://www.fichema.cz/index.php?keyword=chlorid+draselny+potravinarsky&main_page=advanced_search_result&search_in_description=1 .
Zaznamenáno
zlamatka
kolemjdoucí

Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 24.05.2012, 17:28 »

Chtěla jsem poděkovat za skvělý tip.
Vzhledem k tomu,že mé zdravotní potíže se velmi podobaly těm výše popisovaným,rozhodla jsem se chlorid draselný vyzkoušet.Už první den,po požití první dávky mi bylo podstatně lépe.Dnes jsem vzala druhou dávku a připadám si,jako zamlada.Zmizela dlouhodobá únava,tlak na prsou a jiné další potíže.Připadám si jako napůl chcíplá kytka,kterou zalili.Naprosto neuvěřitelné...Ještě bych ráda požádala,nemáte někdo výše zmiňovaný článek o této léčbě uložený?Bohužel odkaz mi nefunguje a ráda bych si přečetla více.Takže ještě jednou díky... Úsměv
Zaznamenáno
Rad
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 14.10.2014, 08:55 »

Chlorid draselný užívám dlouhodobě každý den v množství 2,5 gramu v jedné denní dávce. Je trochu agresivní na ledviny, proto je nutné ho rozpustit ve větším množství tekutiny. Cítím se lépe, protože mám vysoký krevní tlak, který KCL snižuje. Ale pozor, dát z dosahu zejména malých dětí, protože vysoká dávka KCL pozřena zejména omylem může zabít.
Zaznamenáno
Jane99
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 06.08.2021, 10:06 »

Zdravím, tato možnost léčby mě moc zaujala. Můj přítel má také problém s tím, že ho bolí na levé straně hrudi a také podstoupil všechna možná vyšetření a srdce i plíce má v pořádku. Takže tohle by asi uvítal. Bohužel má k tomu ještě další zřejmě poddružený problém, a to erektilní disfunkci. Zatím si netroufá řešit to podobnými přípravky, protože i když byl na EKG a bylo v pořádku, tak se stejně bojí o své srdce, na které jsou tyto přípravky právě dost náročné.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!