Zdraví
Čtvrtek, 28.03.2024, 14:42 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Biorezonanční přístroje - porovnání  (Přečteno 168799 krát)
Jemná
kolemjdoucí

Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 29.03.2011, 06:50 »

Dobrý den, fyzika není moje silná stránka. Mnoho let se zajímám o alternativní léčbu a chtěla bych si pořídit biorezonanční přístroj - min.pro rodinu, ale mám touhu jej používat i pro "veřejnost". Ale v té záplave přístrojů se absolutně nedokážu orientovat - neumim ani posoudit poměr cena/výkon. Nyní jsem objevila např. přístroj Sensitiv Imago (o kterém na vašem webu zatím není zmínka) a zaujal mě, ale je drahý...:-( . Proto prosím, kdybyste mi byl ochoten dát radu, byla bych velmi vděčná...Případně zda má někdo už i nějaké zkušenosti s více přístroji a dokáže doporučit. Děkuju.
Zaznamenáno
KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 27.05.2011, 16:15 »

Sensitiv Imago je znám především svou přesností a kvalitou diagnostiky, tak i léčby ( díky tomu koneckonců v roce 2009 obdržel zlatou medaili za první místo mezi ostatními biorezonančními přístroji ). Je vybaven velice kvalitními senzory, které přispívají k přesnosti vyhodnocování informací. Myslm si, že nejvíce informací byste sehnala, pokud byste kontaktovala přímo člověka, který s tímto přístrojem pracuje - například www.biosensetiv.cz / www.bioar.eu - v tomto případě dokonce na přístroji pracuje člověk s medicínským vzděláním. Pořádají i prezentace na předvedení přístroje v praxi a vysvětlení principů, rozdílů mezi přístroji a podobně Úsměv
Pan doktor je velice příjemný člověk a rád vše vysvětlí.
Co se týče ceny - Sensitiv Imago existuje ve třech variantách - model 60, model 100 a model 500 - což je také dobré se pak zeptat na podrobnosti o nich Úsměv
Zaznamenáno
QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 19.01.2012, 10:00 »

Kromě SENSITIVE IMAGO různých modelů (a cen!) jsou na českém trhu nejméně 2 výrobci a dodavatelé podobných přístrojů TITANIUM. Chcete-li mít kvalitní přístroj s přijatelnou (českou Úsměv) cenou, tak jej můžu jen doporučit. Samozřejmě to záleží na tom, kolik chcete investovat.
Zaznamenáno
detoxikacni
přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Sobota, 05.05.2012, 12:29 »

Chtěl bych zde zdůraznit,jak je důležitá diagnostika před použitím jakýchkoliv frekvenčních generátorů,sloužících k DEVITALIZACI mikroorganizmů v organizmu.
Zde musí být zkušený diagnostik a dobrý SW. Tyto diagnostické "strojové metody" na základě fungování softvéru mají svá omezení.
Programy nemají shodné databáze mikroorganizmů, i když se doplňují(update),mnohdy nenaleznou to samé jako jiný přístroj s jiným SW.
Nezavrhuji tyto programy,ale přece jen je potřeba mít možnost si nějak ověřit diagnostiku. Používali jsme při detoxikaci v Česku vyráběné Zappery, Plazmové generátory, máme nějakou zkušenost.  Přístroje účinné byly, když se správně zdiagnostikoval patogen a když se pustila účinná frekvence.
Nejlepších výsledků se dosahovalo,když se aplikace ihned kontrolovala, jestli byl úhyn patogenů.
Hráli jsme si s tím DENNĚ po tři roky.Prošlo nám rukami několik tisíc klientů.Bohužel všechno není tak růžové jak by se zdálo.Úspšch záleží na postupu.
Je potřeba spojit několik metod současně,nelze se spoléhat jen na jednu metodu. Čili zázraky typu "koupím Zapper, zvládnu vše". nefunguje.
Diagnostické postupy tyou Oberon-Life-Sensitiv imago-atd.,Vám zjistí patogen a kde je.Dokonc oklasifikuje číselně, jak je to vážné na kterém orgánu.
Co nám neřekne, je jak se k tomu staví Imunitní systém(IS), kde IS nedořešil patogena a "zazdil"jej, začal tolerovat, nebo vyrobil Infekční ložisko(IL),nebo jaké jsou vztahy mezi patogeny. Neřekne odkud začít řešit problém a jaký kmitočet pro daného patogena je účinný k jeho DEVITALIZACI.
Aplikací frekvenčních generátorů se sice patogen sice podle diagnostiky ať EAV, nebo SW-skenery zlikviduje, ale neznamená, že je důkladně zlikvidován.
MUSÍ spolupracovat imunita.Také jsme uvěřili reportážím novinářů z 30.let z období prvních pokusů Rifeho generátorů,že zázraky jsou možné pomocí MOR (likvidačních frekvencí).Ono to tak podle EAV sice vypadalo, ale během několika dnů se virus zase objevuje.
Diagnostické postupy  přes SW nezjistí jak jsou někdy patogeni zakukleni v sobě. Říkáme jim Matrjošky. SW vidí jen vnější vrstvu patgena, ale ne infekce uvnitř. Zde má výhodu ruční měřicí EAV metoda a mozek měřiče diagnostika.
Zapojením imunity přes informační preparáty (kapky) - IS zpracuje během několika dnů svoji odpověď na patogena a vymyslí, vyrobí protilátky a poznatek uloží do své imunitní paměti. Pak nastává vlastní boj IS s patogenem. To se děje mnohdy i podprahově pro diagnostické SW nebo EAV metody.
Pro aplikace frekvencí k devitalizaci volně se pohybujícího patogenu (tzv.infekce volná),platí jednoduchá poučka:Patogen není přítomen až tehdy, jestli nevzniká jeho toxin,není přítomen imunokomplex proti patogenu a EAV a SW diagnostické automaty nezobrazují patogen.
Bohužel chování IS se nedá předvídat a mohou vzniknout Inf.ložiska.Ty žádná plazma, léčivo, zapper nerozbije.Zde nastupují bylinné tablety, které jsou schopny ložiska rozbít, čili je otevřít a IS je má zase na talíři k řešení. Zde pomáhá frekvenční devitalizace jako berlička imunitnímu systému pro infekce, které lze likvidovat.
Proto bych chtěl varovat potencionální kupce různých zařízení k likvidaci, nebo devitalizaci mikroorganizmů, pokud nemají spolehlivou diagnostiku a dobré informační preparáty, pro správný a účinný postup. Vyhnete se velkým zklamáním a velkým otazníkům "JAK TO. ŽE TO NEFUNGUJE?"
Zaznamenáno
KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 22.11.2012, 13:16 »

Kromě SENSITIVE IMAGO různých modelů (a cen!) jsou na českém trhu nejméně 2 výrobci a dodavatelé podobných přístrojů TITANIUM. Chcete-li mít kvalitní přístroj s přijatelnou (českou Úsměv) cenou, tak jej můžu jen doporučit. Samozřejmě to záleží na tom, kolik chcete investovat.

Již několik krát jsem Vás žádal o dodání materiálů potvrzujících kvalitu tohoto zařízení - ani jste neodpověděl, natož že byste poslal kontakt na jakéhokoliv spolehlivého dodavatele, odkaz na nějaké dokumenty, či na popis senzorů. Takže znovu - Vámi vychvalovaný TITANIUM je pouze jedna z KOPIÍ přístroje Oberon a nemá v sobě nic převratného kromě jiného vzhledu - jinak je na úrovni velice staré technologie, což se absolutně nemůže rovnat se zařízením, které jsem zmínil já Mrknutí
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Sobota, 30.03.2013, 14:17 »

Situace na CZ a SK trhu je již opravdu co se přístrojů pro alternativní medicínu týče velmi nepřehledná, díky jejich již nemalému počtu. Bohužel ne všechny dělají dobré jméno těmto přístrojům a už i tady jsou různé šamanské kousky, neboli černé ovce. Tohle se ale nedá pro nezkušeného uživatele jen tak snadno odhalit. Jelikož jsou takové kousky již i na českém trhu a pokud takový přístroj někdo používá pro diagnostiku již u vážně nemocných lidí, může to být opravdu velký problém, jak pro terapeuta, tak především pro nemocného. Nebudu tady uvádět, které přístroje jsou ony černé ovce, tohle mi nepřísluší, neboť již nejsem zcela nezaujatá osoba. Nicméně jsem si před časem pro svou potřebu vypracoval tento jednoduchý postup, jak lze spolehlivě otestovat funkčnost diagnostických přístrojů, které používají principu biorezonce a automaticky graficky zobrazují na monitoru výsledky, nebo-li tzv. diagnostické automaty. Jelikož se mi často stává, že se na mě obracejí lidé o radu, rozhodl jsem se tento jednoduchý postup tady uvěřejnit a poskytnout tak aspoň nějaký prostředek pro vlastní posouzení. Dalším vodítkem může být vyběr dle referencí. Ne v podobě dojemných přípěhů na stránkách prodejce, nebo rádoby oslňujícíh odborných nesmyslů a parametrů, kterým mnohdy laik ani nerozumí, ale nejlépe podle zkušeností přímo uživatelů, např. z různých internetových diskuzí, kteří konkrétní přístroj vlastní. A už vůbec ne cokoliv kupovat od podomních prodejců, nebo něco na tzv. "předváděčkách", což je také dnes velký hit a nemalé zlo.

Postup:  
1. Vytvořte si vlastní kartu se jménem a spusťte prvotní sken, který stopněte. Tím se vám zpřístupní možnost výběru jednotlivých skenů a zatrhněte pouze nějaké dva skeny (nejlépe tlusté střevo a játra) a projeďte to, čili spustěte sken.
2. Poznačte si výsledky, nebo lépe udělejte si screenshot (ofocení obrazovky do počítače) nejen obrázků s barevnými body, ale i výsledků (seznam mikroorganismů - stačí těch 10 prvních). Nepouštějte metapatii (regenerační program), aby vás to pak falešně nemátlo.
3. Pak smažte svoji kartu.
4. Zavřete program.
5. Spusťte program znova a vytvořte si novou kartu se stejnými údaji, jako předtím.
6. Opakujte bod č.1 až 5.
7. Celý postup zopakujte minimálně třikrát, ideálně tak pětkrát. Zabere to sice skoro hodinu, ale myslím, že se to určitě vyplatí.

Pokud výsledky budou vzájemně z větší části souhlasit, pak si můžete blahopřát. Nikdy to nebude na chlup stejné, neboť jsou zde možné procentuální odchylky ve výsledcích. Pokud budou pokaždé diametrálně odlišné, pak se jedná o velmi drahou hračku založenou pouze na náhodném výběru, která absolutně s údajným "převodníkem" nekomunikuje, tudíž nemá ani co vyhodnocovat. Předem ale upozorňuji, že tohle si každý musí vyzkoušet sám a jak na to, jsem již tady taky podrobně uvedl. Zbystřete také pokud prodejce začne s povídačkou typu "měření na jednom člověku je možné provádět pouze 1x za den", nebo "přístroj se musí nejdříve nakaliborvat na konkrétní počítač", apod. výmluvy.


Perlička závěrem:
Asi nejvrcholnějším počinem a největší drzostí byl přístroj nejmenovaného českého výrobce, který měl simulovat jednu specifickou věc na principu hologramu, což už samo o sobě zavání dosti silným šamanismem. Jelikož to mého kamaráda zajímalo a požádal mě o test přístroje, provedlo se několik měření, a když pak ani velmi citlivé osoby a dokonce ani proutkař nic nezaznamenal, došlo na odkrytování přístroje a uvnitř nebylo nic jiného, než 2 vypínače, které nebyly nijak zapojené a nesmysl (kousek plastové destičky) v podobě rádoby čipu, který měl onen hologram simulovat. Opravdu vrcholné číslo drzosti takového výrobce - podvodníka. Takže dnes již věřím, že je možné narazit na opravdu cokoliv a takový nepoctivý výrobci a prodejci budou v tomto čím dál vynalézavější. Poslední dobou jsou také v kurzu různé až těžko uvěřitelné skládačky již hotových výrobku jiných firem původně určených k jinému účelu. Z těchto částí se vytvoří jakýsi set (komplet), některá jeho část se opatří hezkou nálepkou, přidá se k tomu směs různých plků, které se snaží vypadat velmi odborně a často se i doplní o nějaké odborně vyhlížející grafy, kterým absolutně laik nemůže rozumět, což je samozřejmě záměrem. Bohužel tito nepoctiví výrobci a prodejci myslí pouze na vlastní kapsu a co tímto můžou za škody způsobit, již je nezajímá, taková je realita, která silně poškozuje a nabourává důvěru v prostředky alternativní medicíny. Takže se na druhou stranu ani nedivím, že již dochází k tak absurdním zákonům, kdy i prodejci u léčivých bylin a přípravků u nich nesmějí uvádět, na jaké nemoci se vlastně používají a spolek Sysifos se pak tetelí blahem při udělování bludných balvanů a plivou již dopředu na vše, co se alternativní medicíně jenom přibližuje.


Doplnění:
Některé obslužné programy těchto přístrojů, mají znemožněnou možnost provedení screenshotu, nebo-li PrintScreen. Význam této klávesy naleznete zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Print_Screen
Mnohdy nelze ani bez uzavření obslužného programu spustit jiný textový editor. S tímto nedostatkem si snadno poradí jednoduchý free prográmek HoverSnap, který již řadu let ke své spokojenosti používám a obchází nectnost takových aplikací. Je natolik intuitivní, že by neměl být problém s jeho velmi jednoduchým ovládáním.
Odkaz ke stažení: http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/zachycovani_obrazovky/hoversnap/
« Poslední změna: Pondělí, 01.04.2013, 19:29 od Craft » Zaznamenáno

KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Středa, 03.04.2013, 01:50 »

Ohledně Vašeho postupu, který začíná tím, že máte porušit pravidla správného provedení kvalitní diagnostiky s co nejnižší odchylkou, se asi nemá moc smysl vyjadřovat... je dobré si zkontrolovat přesnost provedením třeba té samé diagnostiky několik krát, ale stopování uprostřed je blbost.

A co se týče spolehlivosti, pokud chci investovat takové peníze a chci mít skutečně zaručenou kvalitu, tak se obrátím na zařízení, které svou kvalitu má ideálně potvrzenou ( třeba Evropskou certifikací, která také navíc může být různých stupňů ) -> pokud ze všech zařízení naleznu třeba takové, které bude hrazeno pojišťovnou v některých státech ( případně časem i u nás ), i to je vodítko ke kvalitě Mrknutí
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: Středa, 03.04.2013, 11:16 »

Citace
Ohledně Vašeho postupu, který začíná tím, že máte porušit pravidla správného provedení kvalitní diagnostiky s co nejnižší odchylkou, se asi nemá moc smysl vyjadřovat... je dobré si zkontrolovat přesnost provedením třeba té samé diagnostiky několik krát, ale stopování uprostřed je blbost.

Opravdu? Klidně se tady rozepište, rád se dozvím něco zajímavého, pokud to nepatří mezi lidový folklór, na který tady také velmi často narážím  Mrknutí

Citace
A co se týče spolehlivosti, pokud chci investovat takové peníze a chci mít skutečně zaručenou kvalitu, tak se obrátím na zařízení, které svou kvalitu má ideálně potvrzenou ( třeba Evropskou certifikací, která také navíc může být různých stupňů ) -> pokud ze všech zařízení naleznu třeba takové, které bude hrazeno pojišťovnou v některých státech ( případně časem i u nás ), i to je vodítko ke kvalitě

Myslím, že by jste neměl být tak slepě důvěřivý. Je potřeba umět také rozlišovat certifikaci pro diagnostické přístroje určené pro medicínu, dále certifikaci pro zdravotní pomůcky, pak elektrotechnickou certifikaci, kterou si velmi často mnoho lidí a hlavně prodejců rádoby zaměňuje, ať již z neznalosti, nebo záměrně za účelem mystifikace a pak ty všechny ostatní rádoby certifikáty, což jsou vlastně pouze cáry papíru. A věřit slepě nějakým rádoby certifikátům se rozhodně nevyplácí, ale pokud to někomu stačí ke štěstí, je to jeho věc a nebudu mu tímto brát jeho iluze  Mrknutí
Vím, že jeden zahraniční výrobce se tím údajným "hrazením pojišťovnou" rád ohání a opět se odvolává na svou certifikaci, ale zatím jsem na tento jeho certifikát nenarazil. Pokud znáte na něj odkaz, rád si jej přečtu. Takže zatím jste mě tímto vaším vodítkem kvality nepřesvědčil.

Aby jste lépe rozuměl, nejsem odpůrce biorezonančních diagnostických přístrojů, nakonec i jeden takový poměrně často využíváme k testování, o kterém vím, že pokud se to s ním umí, opravdu velmi dobře funguje a hlavně má v dnešní době zatím nepřekonanou databázi vzorků.
« Poslední změna: Středa, 03.04.2013, 11:37 od Craft » Zaznamenáno

KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 03.04.2013, 13:37 »

O čem se tu mám podle Vás rozepsat? O tom, že nevíte, že byste neměl přerušovat diagnostický kurz? A o tom, že jsou přístroje, kde nepotřebujete nic přerušovat na to, abyste vybral ke scanování jen to co chcete?

Co se týče certifikace - opravdu se mi nejedná o podivné certifikace, které vlastně nic moc neznamenají v globálním měřítku. Nicméně pokud byste můj příspěvek četl trochu pozorněji, možná byste pochopil, že pointou není to, že zařízení má nějaký papír s razítkem, pointou je aby ten papír mohlo předložit a já ( nebo kdokoliv jiný ) si tam hezky přečte o čem ta certifikace pojednává. Tedy z toho můžete zjistit za co to zařízení dostalo atd. atd.
Nicméně samozřejmě není to jediné možné kritérium, ale v podobném duchu můžeme pokračovat i dále, abychom ze seznamu vyškrtli ty špatné a aby nám ideálně na konci zůstal jeden nebo dva dobré přístroje...

Takže... pak jsou tu různé prováděné soutěže, kdy se sejdou zařízení z různých koutů světa a posuzuje se jejich kvalita - taky asi spíš nebudu volit toho, co to absolutně prohrál nebo se vůbec neumístil.

Dále pak co se týče kvality bych se zaměřil na použití zařízení. Zařízení která používají vesměs jen lidi bez lékařské praxe z mého hlediska nebude nic moc. Naopak zařízení, které mohu najít v klinikách, u doktorů na tom bude výrazně lépe -> důvod je prostý -> doktoři ( téměř v jakémkoliv státě ) jsou často velmi konzervativní a neradi přistupují na něco, co se ve škole neučili. Pokud se takový člověk rozhodne pro přístroj A nikoliv pro přístroj B, pak to něco znamená.

Dále pak informace k přístroji. Vím, že jsem se snažil tady jednomu uživateli dost marně vysvětlit, že vlastní přístroj, který je jen Německou předělávkou a oficiálně je to podvodný přístroj vytvořený za marketingovým účelem. Nevěřil mi. Obhajoval se garancí a nevím čím vším - doposud mi ten pán nedal kontakt na člověka, který mi k přístroji dá na papíře ( ve smlouvě ) napsáno a podepsáno ( a skutečně to dodrží ) dvouletou záruku, stejně tak doposud neuvedl jediný kontakt ( nebo webovou stránku ), kde by se o jeho TITANIu někdo zmiňoval konkrétněji ( a pozitivně a jinak než slovy vyjadřujícími, že je to jen Německá předělávka ), nebyl schopen poskytnout ani technické parametry ( uvedené v technické kartě od výrobce přístroje, pokud jí vůbec dostal ), ani jakékoliv certifikace ( byť v jednodušší formě - třeba elektrotechnickou certifikaci -> vzhledem k tomu, že certifikace medicínského zařízení je dost složitě dosažitelná a jestli jí někdo bude mít, tak dost čerstvě a TITANIum či Oberony jí určitě nemají Mrknutí ). Z toho vyplývá jediné - pokud tvrdím, že vlastním kvalitní přístroj ( který podle informací je na trhu dlouho ), tak bych ho nesměl používat jen já, tzn. musí existovat spousta dalších lidí a ty lidi se musí vyjadřovat pozitivně. Pán nebyl schopen poskytnout jedinou podstatnou informaci o svém přístroji, ani z technického hlediska ( předpokládám, že ani neví jaký typ snímačů vlastní atd.  ) ani že by poskytnul kontakt třeba na toho kvalitního výrobce. Nic.

Jako nestranný člověk v tu chvíli jdu pryč, protože je to typické chování podivných nekalých praktik. Místo toho radši půjdu někam, kde se bez problémů dostanu k informacím. Jsou výrobci, kteří sami nabízejí bezplatné prezentace, aby ukázali přístroj, povídali o něm. Mohou poskytnout technické parametry na vyžádání či dodatečné informace. A když si od nich člověk koupí přístroj, tak dostane manuály, veškeré potřebné dokumentace a dostane prokazatelnou záruku, která je většinou pečlivě uvedena ve smlouvě. Takový člověk pak má po dobu 2 roků zajištěný servis a ví, že pokud se s tou krabicí něco stane, tak má nějakou jistotu. Tenhle pán tuto jistotu evidentně nemá... A hodně vypovídá i styl komunikace. Pokud se zajímám o přístroj a chci informace a ten dotyčný jen tvrdí, že jeho přístroj je skvělý, ale argumentuje buď lživýma informacema ( ten výmysl o cenách třeba, ke kterému pán neměl ani dost slušnosti se vyjádřit ) nebo uživatele ignoruje ( ostatně v tu chvíli se chová stejně jako "výrobce toho supr přístroje" ), pak je to pro mě jasné znamení jít o dům dál. Už několik krát jsem úspěšně naletěl v životě ( ve spoustě jiných oblastí ) lidem, kteří se takto chovali a já je naivně obhajoval, že si třeba nevšimli otázky nebo nemají čas a pak jsem zjistil, že měli dost dobrej důvod k tomu mi neodpovídat nebo mi napovídat něco, co se pak ukázalo býti nepravdou. Od té doby jsem prostě opatrnější...

Výběr kvalitního biorezonančního přístroje je často běh na dlouhou trať. Určitě bych doporučil toto:
- zkusit si to jako pacient
- zajímat se u prodejce na možnost záruky, trochu podrobnější info o přístroji, a ideálně si třeba s prodejcem domluvit osobní schůzku nebo pokud provádí prezentace, tím líp
- zajímat se o reference: tedy použití doktory, klinikami, rozšíření po světě, ... když prodejce nebude schopen poskytnout nikoho, taky to o něčem vypovídá, pokud už je na trhu několik let ( samozřejmě to neplatí pokud se objevil na trhu před týdnem... )
- kromě prodejce zkontaktovat případně i jiné lidi, kteří s tímto přístrojem pracují -> pokud je to kvalitní přístroj, tak lidi, kteří s tím pracují a pracují úspěšně naleznete ( takoví lidé Váš případně mohou odkázat i na některé své pacienty, kteří k tomu dají souhlas )
- vyžádejte si případné certifikace, zajímejte se o legislativu a celkově o tuto právní stránku věci ( někteří prodejci Vám dají i nějaké rady do začátku, abyste věděl, že pokud na Vás příjde kontrola s tím, že provozujete něco nelegálního například, tak abyste věděli, co máte předložit, protože skutečně to není tak, že by bylo zcela legální si vzít cokoliv, vydat to za přístroj a pak na tom suverénně léčit lidi a vybírat na tom poplatky -> to mimo jiné může být další důvod proč klinika nebo doktor nebo nějaká důležitá osoba ( ředitel ozdravného centra například ) zvolí raději přístroj A než přístroj B a znovu to něco vypovídá o kvalitě a připravenosti přístroje )
- můžete se také zeptat případně na srovnání přístrojů, jsou prodejci kteří Vám jsou schopni poskytnout vcelku ucelené stručné informace v čem se hlavně liší přístroje ( a znovu -> pokud to třeba bude srovnání typu "náš je lepší jejich horší", tak je to méně kvalitní srovnání než když vám řekne "náš je lepší protože má tohle a tohle, protože umí tohle a tohle, zatímco ten druhý má jeno tohle a tohle, tohle, tohle neumí" a podobně... )

... základem jsou vždy INFORMACE. A pokud dostanete nějaké informace, pátrejte chvilku i sami, pátrejte na zahraničních serverech, dnešní svět emailů Vám dává téměř neomezené možnosti, kdy během jediného večera můžete zkontaktovat množství různých lidí klidně s tím samým dotazem a pak se podívat, odkud Vám přišly nějaké informace, odkud přišly dobré kvalitní informace a podobně... Mrknutí

Osobně si myslím, že pokud to člověk pojme takto komplexně, má větší šanci se dostat ke kvalitnímu zařízení, protože všechny tyto věci jsou provázané. Podvodník a člověk, který ví, že neprodává nic moc kvalitního se nebude hrnout do toho Vám poskytnout servis, záruku, kvalitní smlouvu, třeba i technickou podporu kdykoliv to bude potřeba. Stejně tak člověk, který ví, že neprodává nic moc dlouhého nebude moc výřečný často ( nebo naopak bude říkat spoustu blbostí a nic podstatného ), informace z něj budete dolovat, kontakty z něj nedostanete ( protože žádné nemá většinou ) a celková komunikace nebude probíhat na úplně dobré úrovni...
Zaznamenáno
KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Středa, 03.04.2013, 13:53 »

Co se týče Vašeho postupu - on samozřejmě má zajímavou podstatu a skutečně je dobré si to na několik krát vyzkoušet. Ale velice se mi nelíbí přístup přerušování práce přístroje ( není to proboha dopis, který můžete v půlce přestat psát a za hodinu dodělat... Úsměv ).

Ještě bych měl jeden dotaz ohledně Vašeho článku o biorezonančních zařízeních - zda to někdy budete aktualizovat Úsměv
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Středa, 03.04.2013, 14:56 »

Aktualizaci by článek rozhodně chtěl. Nicméně jsou tady dva důvody, proč se tak ještě nestalo. Prvním je fakt, že co jsem se začal problematikou podrobněji zabývat a díky neutěšené situaci na CZ a SK trhu jsem se stal i vývojářem a proto mi již na jiné aktivity moc času nezbývá. Za druhé, kdybych nyní ze své pozice výrobce hodil své znalosti a zjištěné skutečnosti do aktualizace článku, již bych nebyl nezaujatá osoba a někdo by to mohl chápat jako skrytou reklamu, proto je článek stále v původní podobě již několil let bez aktualizace.

Pokud jej má v praxi doktor, bohužel to není automaticky zárukou kvality. Je to jako u každé jiné profese. Pokud fušer bude používat pofiderní přístroj, ještě to z něj nedělá fachmana a z přístroje záruku kvality. Mohl jsem se minimálně ve dvou případech přesvědčit, že tohle zárukou kvality opravdu není a někteří to berou pouze jako módní vlnu a nabízejí lidem pouze to, po čem je hlad. Samozřejmě existují i výjimky a tihle opravdu již nepoužívají hračky, ale diagnostické přístroje začínající na cenách od cca. 400 000kč výše. Existují sice i jejich levnější varianty stejného výrobce, ovšem tady jsou již větší odchylky (menší přesnost), nebo menší databáze vzorků, případně jsou ochuzeny o některé vyspělejší funkce.

Pokud si chci udělat objektivní obrázek něčeho a chci do toho vložit již své nemalé úspory, musím tady vynaložit i své úsilí, proto ten postup, který jsem zde uvedl je dostatečně ověřený a na ony hračky funguje spolehlivě. Ale pokud chce mít někdo vnitřní pocit jistoty, může si samozřejmě pokaždé udělat kompletní sken organismu a zaměřit se opět pouze na určité a vždy stejné orgány a pouze u nich provést screenshoty a provést pak srovnání. Opravdu nemá smysl pokaždé projíždět vše, kromě dobrého pocitu, takové jsou mé zkušenosti. Ale mám spíše za to, že toto nedorozumění spíše vyvolala tato věta, tak ji pouze upřesním.
1. Vytvořte si vlastní kartu se jménem a spusťte prvotní sken, který stopněte. Tím se vám zpřístupní možnost výběru jednotlivých skenů a zatrhněte pouze nějaké dva skeny (nejlépe tlusté střevo a játra) a projeďte to, čili spustěte sken.

Jedná se o to, že některé obslužné programy neumožňují si vybrat potřebné orgány ihned, ale až po projetí automatického skenu přístrojem. Pak se teprve další volby zviditelní. Takže koho můj postup dráždí, může si klidně provést vždy sken kompletní. Sice to zabere o půl dne více a výsledek bude stejný, ale udělá pro test maximum.

Dovolil bych si drobná upřesnění připsat k vašim bodům.

- zkusit si to jako pacient
Bohužel tohle není pro laika směrodatné. Pokud z vás obsluhující vytáhne dopředu nějaké konkrétní informace, postaví výsledky na nich, tohle je taky běžná praxe.

- zajímat se u prodejce na možnost záruky, trochu podrobnější info o přístroji, a ideálně si třeba s prodejcem domluvit osobní schůzku nebo pokud provádí prezentace, tím líp
Tohle je sice fajn, ale nezaručí to samotnou věrohodnost diagnostiky. Dnes je záruka 2 roky dána zákonem, takže tohle si nikdo snad ani nedovolí obcházet.

- zajímat se o reference: tedy použití doktory, klinikami, rozšíření po světě, ... když prodejce nebude schopen poskytnout nikoho, taky to o něčem vypovídá, pokud už je na trhu několik let ( samozřejmě to neplatí pokud se objevil na trhu před týdnem... )
Jak jsem již psal výše. Souhlasím pouze částečně, protože může se jednat i o opravdu dobrý přístroj, za kterým bohužel nestojí masivní kampaň, nicméně má dobré reference mezi uživateli.

- kromě prodejce zkontaktovat případně i jiné lidi, kteří s tímto přístrojem pracují -> pokud je to kvalitní přístroj, tak lidi, kteří s tím pracují a pracují úspěšně naleznete ( takoví lidé Váš případně mohou odkázat i na některé své pacienty, kteří k tomu dají souhlas )
Ano, velmi rozumný krok.

- vyžádejte si případné certifikace, zajímejte se o legislativu a celkově o tuto právní stránku věci ( někteří prodejci Vám dají i nějaké rady do začátku, abyste věděl, že pokud na Vás příjde kontrola s tím, že provozujete něco nelegálního například, tak abyste věděli, co máte předložit, protože skutečně to není tak, že by bylo zcela legální si vzít cokoliv, vydat to za přístroj a pak na tom suverénně léčit lidi a vybírat na tom poplatky -> to mimo jiné může být další důvod proč klinika nebo doktor nebo nějaká důležitá osoba ( ředitel ozdravného centra například ) zvolí raději přístroj A než přístroj B a znovu to něco vypovídá o kvalitě a připravenosti přístroje )
A zase ty nešťastné certifikáty. Každou chvíli na ně někde narazím a v drtivé většině se jedná pouze o elektrotechnické certifikáty. Navíc laik tomuto nebude rozumět a stačí na něj vytáhnout slovo Certifikates a uvést některá čísla norem a mu to stačí, taková je realita.

- můžete se také zeptat případně na srovnání přístrojů, jsou prodejci kteří Vám jsou schopni poskytnout vcelku ucelené stručné informace v čem se hlavně liší přístroje ( a znovu -> pokud to třeba bude srovnání typu "náš je lepší jejich horší", tak je to méně kvalitní srovnání než když vám řekne "náš je lepší protože má tohle a tohle, protože umí tohle a tohle, zatímco ten druhý má jeno tohle a tohle, tohle, tohle neumí" a podobně... )
Upřímně řečeno, solidní prodejce aby dnes člověk hledal, o tom sám něco vím. Pokud jsou to lidé, co jedou za procenta z prodeje, jejich fantazie jde opravdu tady velmi daleko Úsměv
Každou chvíli mě nějací takový zlatokopové oslovují Úsměv


Tohle vše je sice nošení dříví do lesa, ale pro prvotní výběr s tímto mohu určitě souhlasit.
Zaznamenáno

KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Středa, 03.04.2013, 17:57 »

Citace
Aktualizaci by článek rozhodně chtěl. Nicméně jsou tady dva důvody, proč se tak ještě nestalo. Prvním je fakt, že co jsem se začal problematikou podrobněji zabývat a díky neutěšené situaci na CZ a SK trhu jsem se stal i vývojářem a proto mi již na jiné aktivity moc času nezbývá.
Chápu Úsměv

Citace
Pokud jej má v praxi doktor, bohužel to není automaticky zárukou kvality.
Netvrdím, že automaticky, je to ale podobné jako se spokojenou klientelou. Pokud mám přístroj A a přístroj B. Přístroj A je používaný několika málo lidma, naopak přístroj B je používaný víc lidma, používají jej doktoři, používají jej kliniky a tedy mají i o to větší množství pacientů, pak to něco znamená Mrknutí Mnohem raději se tedy přikloním k zařízení, které má nějaký testovací vzorek. Když naopak u zařízení najdu jednotky lidí, z nichž mi většina není ani schopna poskytnout vhodné informace, pak to není kvalitní přístroj. Není to o marketingu, ale o tom, zda má prodejce co skrývat či ne Mrknutí

Citace
Samozřejmě existují i výjimky a tihle opravdu již nepoužívají hračky, ale diagnostické přístroje začínající na cenách od cca. 400 000kč výše. Existují sice i jejich levnější varianty stejného výrobce, ovšem tady jsou již větší odchylky (menší přesnost), nebo menší databáze vzorků, případně jsou ochuzeny o některé vyspělejší funkce.
To samozřejmě máte pravdu, na druhou stranu z mé osobní zkušenosti jsou přístroje s cenou nad 400 tis. už skutečně profesionální a jsou daleko před konkurencí, kterou tu často řešíme ( Oberony, Metatrony, TITANIa, Aurum, ... ). Naopak jejich levnější verze +- konkurují těmto zařízením.

Citace
Jedná se o to, že některé obslužné programy neumožňují si vybrat potřebné orgány ihned, ale až po projetí automatického skenu přístrojem. Pak se teprve další volby zviditelní. Takže koho můj postup dráždí, může si klidně provést vždy sken kompletní. Sice to zabere o půl dne více a výsledek bude stejný, ale udělá pro test maximum.
To samozřejmě chápu, nicméně co do kvality přístroje, musím uznat, že ze zařízení, které patří k těm lepším neznám jediné, které by Vám neumožňovalo hned si vybrat to co chcete. Vlastně od takového přístroje bych dal hned ruce pryč z jednoduchého důvodu - často pacienti chodí s tím, že mají konkrétní potíže nebo vědí o problému a chtějí jej jen upřesnit, případně mají problém a chtějí na něj aplikovat Mora či BRT ( před kterými má být provedena diagnostika ). Být nucen vždy dělat kompletní diagnostiku případně jí přerušovat abych si vybral to co chci je ztráta času jak mého tak i pacienta, navíc je to velmi neprofesionální přístup. Nicméně je to asi každého věc, já osobně bych takový přístroj nezvolil.

Citace
Bohužel tohle není pro laika směrodatné. Pokud z vás obsluhující vytáhne dopředu nějaké konkrétní informace, postaví výsledky na nich, tohle je taky běžná praxe.
Samozřejmě, ale znám hodně lidí ( a já mezi ně patřím Úsměv ), které jdou na diagnostiku se záměrem neříct vše a taky vše neřeknou. Samozřejmě jako i u klasické medicíny, stejně tak i biorezonanční přístroj má nižší odchylku pokud mu poskytnete nějaké již zaručené informace  ( i když vím, že někteří terapeuti se sice osobně seznámí s hotovou diagnozou pacienta, ale přístroji ji necpou a počkají si, co jim řekne sám, aby vyloučili pochybení jiné diagnostické metody - doktor, atd - to samozřejmě neplatí pro amputované orgány a podobné věci, které by měl pacient uvést stejně jako to dělá u klasického doktora ). Nicméně často takoví lidé příjdou na diagnostiku s tím, že je třeba nic netrápí, případně popravdě řeknou, že je včera bolela hlava, že před týdnem doléčili angínu a že je občas trápí křeče v břiše. Projdou si s tímto několik přístrojů, ideálně mají třeba i nějaký papír z běžného vyšetření a pak porovnávají výsledky.

Citace
Tohle je sice fajn, ale nezaručí to samotnou věrohodnost diagnostiky. Dnes je záruka 2 roky dána zákonem, takže tohle si nikdo snad ani nedovolí obcházet.
Samozřejmě, ale vy jste mě asi nepochopil úplně správně. Nejde mi jen o záruku, jde mi o celkový přístup. Při komunikaci s jistými prodejci například Metatronu jsem se ve většině případů setkal s tím, že mi nechtěli odpovídat ani na základní otázky, odpovědi se vyhýbali a vlastně přístroj ani moc nechtěli ukázat ani o něm nic moc říct. Naopak jsem se setkal s prodejci jiných zařízení, kteří mi byli ochotni věnovat čas, ukázat zařízení, vysvětlit k němu něco atd. atd. -> jde o to, že výrobce který nemá co skrývat se za své zařízení plně zaručí a není problém s ničím, jsou prodejci kteří uživatelům poskytují plnou technickou podporu, po nějakou dobu od prodeje jim případně poskytují i konzultace. Kvalitní přístroj není vše. Kvalitní přístroj, na kterém se i přesto může něco pokazit a laik může udělat spoustu chyb je k ničemu když se prodejce bude u servisu vymlouvat, podporu neposkytne, na otázky uživatele nebude odpovídat a tak dále a tak dále...
A co se týče obcházení záruky, natrefil jsem na pár lidí, kteří se snažili se záruky za přístroj maximálně zbavit.

Citace
Jak jsem již psal výše. Souhlasím pouze částečně, protože může se jednat i o opravdu dobrý přístroj, za kterým bohužel nestojí masivní kampaň, nicméně má dobré reference mezi uživateli.
Samozřejmě, masivní kampaň udělá hodně, ale kvalitní přístroj za který nestojí masivní kampaň, který je na trhu třeba víc jak 2 roky nemůže zůstat ve vlastnictví jediného člověka, protože pokud jej někdo koupí, zjistí, že je kvalitní, tak tím naláká jiné lidi. Tzn. spíš než o to "kdo má víc" jde o to, "kdo má míň" - přístroj který po celé Evropě po x letech vlastní pár lidí, kteří navíc třeba ani nemají medicínské vzdělání a nejsou schopni poskytnout žádnou zajímavou informaci o přístroji, chápete sám že to je trochu podivné. A pokud máte zkušenosti například s podmínkami v ČR i SK, tak víte, že zvlášť větší centra a kliniky si nemohou dovolit zvolit nekvalitní přístroj z jediného důvodu - protože jich pak koupí třeba i několik a za jediný měsíc jim projde pod rukama takové množství pacientů, že by se to obrátilo proti nim, kdyby přístroj byl nekvalitní. Protože je velká spousta byť i jen zvědavců, kteří na vyšetření chodí jen tak si vyzkoušet, jestli vůbec funguje biorezonance.

Citace
A zase ty nešťastné certifikáty. Každou chvíli na ně někde narazím a v drtivé většině se jedná pouze o elektrotechnické certifikáty. Navíc laik tomuto nebude rozumět a stačí na něj vytáhnout slovo Certifikates a uvést některá čísla norem a mu to stačí, taková je realita.
Smích Smích nešťastnými bych je nenazval Mrknutí laik pokud není blbec, tak si přečte co na tom certifikátu stojí a neskočí hned na spojení "certifikát" a čísla nějakých norem. Nicméně pokud víte, tak například ve Velké Británii je VELIKÝ problém s legislativou ohledně podobných zařízení. Člověk tam potřebuje hromadu povolení a mezi nimi i certifikace dokazující, že nejde o podvodné zařízení, že jde o originál, který splňuje v podstatě to, co slibuje. A tedy znovu jste o krok blíž ke kvalitnímu zařízení když víte, že to má například certifikaci povolující bezproblémové působení v GB ( případně ještě líp - víte, že tam skutečně lidé působí a pracují ).
Navíc certifikát často uvádí nějaké doplňující informace o přístroji, i kdyby to měl být jen elektrotechnický certifikát, nastíní Vám něco o přístroji. Stejně tak zařízení bez jakékoliv certifikace je podivné už protože provozovat činnost na takových zařízeních, zvláště v Evropě může být problematické - už jsem se mnohokrát setkal s tím, že lidé pak měli veliké problémy, protože zjistili, že to zařízení vlastně nemá povolení se vydávat vůbec za diagnostické zařízení - to se u kvalitního přístroje, za kterým stojí klinické testy, nemůže stát. Mimochodem, ke spoustě klinickým testům se běžný člověk nedostane, nicméně někteří prodejci poskytují aspoň nějakou jejich část, kterou vydají veřejnosti.

Citace
Pokud jsou to lidé, co jedou za procenta z prodeje, jejich fantazie jde opravdu tady velmi daleko.
To máte samozřejmě pravdu, nicméně proto jsem důrazně zmínil to, že je dobré si zjistit informace z více zdrojů. A nemůžete osočovat prodejce z fantazírování, když Vám předloží pas ( nebo technickou dokumentaci nebo cokoliv podobného ), kde bude napsáno, že skutečně zařízení má to, to a to. Pak nejde o fantazírování, ale o prostý fakt, proto je důležité vnímat, co dotyčný říká a samozřejmě se neopírat o jediný zdroj. Navíc znovu - pokud mi dotyčný není schopný o tom nic říct, není schopen poskytnout nějaké základní technické informace a podobně, pak to taky není seriózní prodejce.

Mimochodem, k těm informacím ještě... pomineme-li laiky, kteří si pořídí přístroj a pak jej prezentují, a vezmeme-li pouze kvalifikované osoby zodpovídající za prezentaci přístroje ( tedy prodejci, distributoři, společnosti, ... ), tak pokud u nich na webu nebo v jejich odpovědi nalezá člověk nesrovnalosti se skutečností ( často se setkávám třeba s tvrzením, kdy prodejci popisují, že například Mora terapie je synonymum pro biorezonanci, nebo že přístroj BICOM je čistě biorezonanční zařízení, popřípadě jiné nesrovnalosti, které si lze ověřit, pak od takového prodejce bych také dal ruce pryč, protože mate zákazníka už před prodejem - tedy nemohu mu věřit ani v této prvotní informaci, tak jak mu mohu věřit ohledně kvality přístrojů ). Nicméně tohle bych aplikoval skutečně jen přímo na prodejce, laik často něco splete a pak prezentuje přístroj ne úplně kvalitním způsobem. Ale oficiální web prodejce/výrobce nebo společnosti která figuruje jako výhradní distributor se tohle stát nesmí.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: Středa, 03.04.2013, 23:38 »

Myslím, že se v zásadních věcech nakonec i shodneme Úsměv
Nicméně prodejci (zastoupení) jsou někdy kapitola sama pro sebe Úsměv Znám i případ, kdy se jeden výrobce snažil za každou cenu expandovat a jím určený prodejce (zastoupení) dokonce ani nevěděl, jak se s tím přístrojem zachází přesto, že onen výrobce tvrdil, jak je to zastoupení profesionální  Kroutím očima
Standardní obchodní prodej, který uvádíte má ale jednu dosti podstatnou stinnou stránku a tím je mnohdy zbytečně astronomická finální cena, právě povýšena o různé marže. Scénář je tady také většinou stejný. Přístroj si od takového prodejce (zastoupení) zakoupíte a dáte za něj i veškeré rodinné úspory. Pak si ale uvědomíte, že je potřeba s tím přístrojem umět pracovat, jenomže mnohdy jsou i tyto základní školení zpoplatněny. Tohle mnoho lidí zavrhne a snaží se být samouky. Někteří se tím úspěšně na rodinných figurantech prokoušou, jiní začnou okamžitě na ostro na lidech, protože částka za přístroj se musí co nejdříve vrátit do rodinného rozpočtu. Druhá varianta je bohužel stále nejčastější scénář a pak tady onen lidový folklór jenom kvete, byť se i jedná o kvalitní přístroje. Pak se nedivím, že je možné stále narazit na centra, kde je několik byť kvalitních mašin a obsluhuje je doslova trouba, který umí spustit tak automatický sken a přečíst něco z obrazovky, více se od něj nedozvíte Úsměv Takže na druhou stranu ani plně funkční přístroj nemusí být zárukou spokojenosti, protože se primární příčinu problému stejně nedozvíte.
Sice zatím nepatřím mezi výrobce diagnostických přístrojů, ale pouze terapeutických, nicméně mé priority jsou tady zcela odlišné. Nikomu nic nevnucuji, neslibuji zázraky na počkání, ani nemám potřebu ničím ohromovat a prohlašovat za nejlepší na světě, ani špinit konkurenci a hlavně stojím pevně nohama na zemi. Taky vím, že co jiní prohlašují za nemožné udělat levněji, mnohdy to jde, ale stojí to samozřejmě moře času a nemálo finančních prostředků vložené do vývoje, bez jistoty návratnosti. Reklamní masáž nikdo z nás také neprovádí, vše se snažíme řešit ve vlastní režii a díky tomu nejsme na nikom a ničem závislí. Prodej se provádí pouze na doporučení spokojených uživatelů a právě díky tomu je o naše výrobky stále nemalí zájem, protože dělají to co mají a ceny jsou stále na rozumné úrovni. Stejně tak, pokud chce někdo přístroj na určitý specifický problém, třeba na rozhozené uložení obratlů v páteři, které jsou častým zdrojem problémů s páteří, určitě mu nebudu schvalovat plasmu a raději mu doporučím třeba Dornovu metodu. Nejsme ovšem alternativní poradna, ale nemáme potřebu prodávat za každou cenu, oproti jiným firmám.
Také návody se snažíme vytvářet tak, aby krok za krokem se s přístrojem naučil pracovat uživatel samostatně. Mé zkušenosti jsou tady takové, že tímto samostudiem se uživatel mnohdy naučí daleko více a zdarma, než na placeném výplachu mozku v podobě x hodinového školení a navíc v pohodlí domova, kde na něj nikdo netlačí a nemusí se stydět, že něco hned napoprvé nepochopil. Prostě si v klidu návod přečte znova. Díky tomu všemu pak ceny nemusí být přehnaně vysoké a uživatel ví mnohdy daleko více, než ten, který podstoupil různá školení. Pokud mu něco není jasné, je mnohem snadnější mu informaci doplnit, nebo upřesnit.
Další stinnou stránkou mnoha prodejců v alternativě je fakt, že jsou ochotni prodávat cokoliv, důležitá je pro ně pouze výše provize a ne to, zda to někomu opravdu pomůže a je to schopno vyřešit jeho problém. Takže od doby, kdy jsem začal v této oblasti podnikat si žádné iluze již nedělám a raději všechny naše výrobky prodáváme až na výjimky výhradně sami. Pokud bych ovšem zjistil jakékoliv přibarvování nebo nepravdy, okamžitě bych takovou spolupráci ukončil. Takže nezáleží na velikosti firmy nebo množství prodejců, ale na znalostech problematiky, dobrém jménu výrobků a hlavně spokojenosti uživatelů. Kdo se snaží s klienty jakkoliv vydrbávat, tomu se to dříve nebo později vrátí.
Takže dle mojich zkušeností se dá prodej kvalitních výrobků provádět i mnohem skromněji  Mrknutí Ale je také pravdou, že čím je zařízení na obsluhu složitější, tím je individuální přístup (školení) nutnější.
Zaznamenáno

KCNJ_K
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 19


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 04.04.2013, 00:00 »

Taky si myslím, že se vesměs shodneme, jen jsem to chtěl trochu více rozvést pro "laiky" a uživatele, kteří opravdu nevědí co s výběrem...
o tom školení máte pravdu, je to jedna z věcí, které je důležité zohlednit, protože základní školení je prostě potřeba, neexistuje zařízení ( a pokud to někdo tvrdí, tak zase ruce pryč ), které by fungovalo tak, že příjde terapeut, zmáčkne jedno tlačítko a přístroj udělá vše sám. Člověk se s tím musí naučit pracovat a bez školení to většinou nejde i kdyby měl dostat hromadu manuálů k tomu. Nicméně to je také věc, kterou si lze zjistit od prodejce, zda to poskytuje. Proto se mi mimochodem líbí i ta možnost případných konzultací po prodeji, byť je to třeba na kratší dobu, ale uživatel ví, že třeba prvních několik měsíců pro prodeji a absolvování školení se může na prodejce obrátit s dodatečnými otázkami, co nepochopil. To je věc, která věřím, že uživatelům hodně usnadní život.
Koneckonců... operátor je velkou součástí přístroje a šikovný operátor na horším přístroji může mít stejně dobré výsledky jako neumělý operátor na lepším přístroji, protože je to stále jen a jen stroj a je potřeba to umět používat. Netvrdím, že hned k tomu mít lékařské vzdělání, je to výhodou, ale mluvím především o nějaké základní ovladatelnosti zařízení.

Nicméně ano, uvedu konkrétní případ... s Vámi se lze bavit, máte rozhled, chováte se jako zodpovědný člověk, který zodpovídá za svá slova a s uživatelem ( tedy se mnou například ) komunikujete. Na obrácené straně například stojí uživatel QAD, který se jen urazil a demonstrativně ukazuje svou neschopnost. Už na příkladu vás dvou je krásně vidět rozdíl mezi zodpovědným člověkem, který ví co prodává a nemá potřebu něco tajit a mezi člověkem, který to úplně nezvládá, možná protože si také sám dost dobře uvědomuje, že to všechno není úplně tak jak tvrdí... za to vám patří veliké plus Mrknutí
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: Pátek, 05.04.2013, 11:28 »

Také děkuji za doplnění informací a jsem rád, že se našel někdo, kdo má v této problematice také přehled a zdraví pohled na věc a pouze nekalí vodu Úsměv

Spousta dotazů, co nám chodí na email se také často opakuje a tohle je jeden z nich. Proto si myslím, že je dobré, že se tady nějaké základy prvopočátečního výběru uvedli. Jak jsem psal nejsme alternativní poradna ani neprovádíme testy těchto zařízení. Pouze mě tato problematika zajímá, tak se postupem času nasbírali zkušenosti, které jsou z praxe. Je pravdou, že mnohdy jsou dotazy tak specifické, že na ně ani kolega nedokáže korektně odpovědět, takže stejně čekají na mě a občas se stává, že ne vždy a tak rychle se tazatel dočká odpovědi, neboť je toho opravdu spousta a není v mojich silách na vše odpovědět. Proto je tady i toto fórum, kde může svou odpovědí přispět i někdo jiný znalí problematiky. Občas se stává, že se sám tak dozvím nějakou zajímavost Úsměv Nikdo nemůže vědět všechno a kdo trvdí, že ano, tak si nevidí na špičku nosu Úsměv Nicméně často se také stává, že lidé pokládají dotazy, na které již je odpověď buď přímo v návodu, nebo tady ve fóru, pokud se to týká našich přístrojů.

Závěrem tady prozradím ještě jeden velmi jednoduchý fígl:
Pozorně si přístroj a jeho příslušenství prohlédněte a hlavně jeho štítek, který je umístěn nejčastěji zespodu nebo z boku přístroje. Na tomto štítku je uveden nejen výrobce (značka), ale především modelové označení a také výrobní číslo. Aspoň tohle u dražších přístrojů bývá dobrým zvykem. Toto modelové označení se skládá buď pouze z písmen, nebo může být kombinací písmen a čísel. Toto modelové označení si přesně poznačte, protože si jej určitě nezapamatujete správně, což je velmi důležité. Pokud toto modelové označení zadáte přesně pak do vyhledávače google.cz uvidíte, co se pod tímto označením může skrývat. Pak třeba zjistíte, že pod pojmem impulzátor je vlastně obyčejný mp3 přehrávač, nebo speciální induktory zase obyčejná sluchátka a jiné výmysly prodejců Úsměv Modelové označení je jedinečné, občas se ale může stát, že jiný přístroj má velmi podobné značení, ale nikdy nebudou mít dva rozdílné přístroje naprosto shodné modelové značení. Proto je nutno znát modelové označení přesně. Mnohdy již napomůže pouze samotná značka (logo) výrobce přístroje, aniž by bylo nutné znát modelové označení, protože to se pak dá snadno již dohledat.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!