Zdraví
Pátek, 29.03.2024, 01:53 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Problémy s nabíjecím olověným akumulátorem v zapperu  (Přečteno 12462 krát)
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« kdy: Středa, 25.04.2012, 20:08 »

Vzhledem k tomu, že se mi několik lidí již také postěžovalo na malou výdrž aku baterie v jednom poměrně již známém přístroji pro zapping jednoho výrobce a sám jsem kdysi dávno tento problém u stejného přístroje řešil, uvádím zde několik souvislostí.
Některé přístroje i dnes používají ještě staré typy akumulátorů na bázi olova, které kromě svoji značné váhy bohužel často trpí paměťovým efektem a tím je u nich kladena daleko větší náročnost na správný proces nabíjení, což má obrovský vliv na jejich životnost. Pokud takový akumulátor již absolutně nedrží kapacitu a velmi rychle se při provozu přístroje vybíjí, je někdy možné jej napojit na inteligentní nabíječku a takto  částečně obnovit jeho kapacitu a prodloužit životnost. Toto je ovšem velmi závislé na stavu akumulátoru. Ale toto není jediný problém, který tímto může vyvstat. Přístroje, které mají akumulátor zabudován tak nešťastně, že pro jeho výměnu je nutný servisní zásah, staví výrobce do nelehké situace. Mnoho uživatelů totiž netuší, jak to vlastně se zárukou nabíjecích baterií (aku) vlastně je. Pokud se jedná o součást přístroje, která vyžaduje servisní zásah do přístroje, v tomto případě i vestavěný akumulátor, je na všechny tyto součástí záruka 24 měsíců. Mnoho výrobců a prodejců akumulátorů, stejně tak typu akumulátoru (12V/0,8Ah), který je použit i v onom přístroji dává záruku běžně 2 roky. Toto ovšem při permanentním provozu u olověného akumulátoru může být problém dodržet. Nicméně pokud má nabíjecí obvod řešen dobře nabíjení a předchází tak vzniku paměťovému efektu, není naprosto problém aby akumulátor minimálně 1 rok nebo déle bez problémů vydržel. Čili správně řešené nabíjení přístroje by mělo tomuto neduhu poměrně snadno zabránit. Pokud se jedná o přístroj, kde je volný přístup k baterii (aku), např. u mobilního telefonu a tudíž lze provést její výměnu ze strany uživatele bez servisního zásahu, může být záruka výrobce přístroje minimálně na baterii 6 měsíců. Zajímejte se proto, jakou minimální dobu záruky výrobce u akumulátoru, který je v přístroji zabudován garantuje a tento údaj by měl být buď v návodu k přístroji nebo záručním listě jednoznačně uveden. Může vám to pak ušetřit nezanedbatelné prostředky a dohadování při reklamaci akumulátoru. Pokud narazíte na vykutáleného výrobce, který poskytuje záruku na akumulátor dokonce méně než 6 měsíců, je toto již naprosto v rozporu s právní legislativou a proto v případě oprávněné reklamace doporučuji trvat na svém.

Pro lepší představu zde uvádím, jak tento olověný akumulátor vypadá :


Záruku 24 měsíců na tento typ akumulátoru poskytuje třeba běžně prodejce GM electronic http://www.gme.cz/pb-akumulatory/oloveny-akumulator-wp0-8-12-12v-0-8ah-kung-long-p540-077/, kde je vidět i jeho cena s DPH.
« Poslední změna: Neděle, 20.05.2012, 22:10 od Craft » Zaznamenáno

Rad
návštěvník
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 09.08.2012, 09:43 »

Mám podobný problém u přístroje Super Ravo zapper. Vyřešil jsem to tak, že kašlu na dobíjení, ale jedu přes zdroj ze sítě. A jestli mě to má zabít, tak ať, stejně to tady stojí za h.... Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!