Zdraví
Úterý, 19.03.2024, 06:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Prodej (Eshop) generátorů Craftgen http://craftgen.eu/eshop/index.php
Web prezentace generátorů Craftgen http://zdravi.craftcom.net/koloidni-stribro-generator.html nebo www.craftgen.cz / www.craftgen.eu
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Quantum Resonance Magnetic Analyzer  (Přečteno 162317 krát)
QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« kdy: Úterý, 09.07.2013, 19:25 »


"Ten China zázrak Quantum magnetic resonance analyzér" ... analyzuje magnetickou složku elektromagnetického obalu těla (aury) a je dosti stabilní při pozitivním testování - i u vitamínů....

"Preto ma napadlo, či by sa nedalo pristupovať aj k zappingu individuálne a merať konkrétne frekvencie ktoré zaťažujú, konkrétny organizmus. No otázka je, ale čím? Takový přístroj existuje a jmenuje se F-scan. Jeho cena je ovšem poněkud vyšší. V ČR se cena pohybuje něco přes 30 000kč za nejnižší model Compact."   
Fscan Compact stojí 33000, Fscan Mobile 66000, Fscan 3 90000, Fscan Touch 200000 (už se nedodává). Fscany Compact z druhé ruky - ještě v garanci  - jsou o pár tisíc levnější.
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 09.07.2013, 23:55 »

Lidi mějte rozum  Šok Do teď jsem si myslel, že pisatel pod nickem QAD zatím stojí pevně nohama na zemi, ale tímhle příspěvkem mě bohužel přesvědčil o opaku.
Citace
"Ten China zázrak Quantum magnetic resonance analyzér" ... analyzuje magnetickou složku elektromagnetického obalu těla (aury) a je dosti stabilní při pozitivním testování - i u vitamínů....
To jsou mi tedy věci...a ještě tu o červené Karkulce...  Kroutím očima Kdybych ten čínský zázrak neměl doma, neznal jeho konstrukci a samozřejmě i jak funguje a hlavně si jej důkladně neotestoval, asi bych na tyto řeči od pisatele QAD nereagoval, ale takto nemohu jinak. To, že již v ČR existuje povedená firmička, která si na tento zázrak dá svoji nálepku a cenu navýší o více jak 500% nebudu ani komentovat. Ale kdo chce tomuto zázraku věřit, ať tomu věří. Ne nadarmo se totiž říká, věř a víra tvá tě uzdraví... a mnohdy to také funguje. Mám dojem, že nastala doba, že už ani není důležité jestli to funguje nebo ne, důležité je to nějak okecat a nejlépe do toho namontovat auru a jiné záležitosti. Tím samozřejmě nepopírám existenci aury, ale mám dojem, že kdyby někdo prázdnou krabičku opatřil nálepkou, dal na ní třeba nějaký mechanický ovládací prvek a začal tvrdit, že napravuje auru, spousta lidí tomu prostě bude věřit. Pak se opravdu nedivím, že klasická medicína spolu se Sysifáky jde alternativě tvrdě po krku. Přitom mnou uvedený test je tak jednoduchý a dokáže snadno toto odhalit, pokud se přesně dodrží postup http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,55.msg757.html#msg757
Jsou biorezonanční přístroje, které opravdu fungují jak mají a pak ty, které sice nefungují, ale pokud se k nim dodá patřičná blamáž, tak budou fungovat zaručeně taky Úsměv Lidi už se proberte a začněte také používat i vlastní hlavu, nebo na to opravdu doplatíte, buď vlastní kapsou v lepším případě, nebo v horším zdravím.
Věnuji se biorezonačním přístrojům poměrně dlouhou dobu, takže myslím, že za ten čas o tom něco vím a dokáži oddělit zrno od plev, neboť stále používám vlastní mozek a řídím se heslem, důvěřuj, ale prověřuj. Používám pro testování a vlastní vývoj nejen fyzikálních metod, ale i těch alternativních, které moderní věda neuznává, takže tady nestojím na jedné straně barikády, ale spíše uprostřed onoho bojiště a mnohdy jsem nucen být tady dosti nekompromisní, protože nemám rád výmysly.

Když už je tady ona Aura uváděna, bylo by dobré si říci, co to vlastně je a jak se dá snímat. V podstatě se jedná o energetické pole, které vyzařuje tělo, čili nejen člověka, ale i zvířat a rostlin. V technické praxi se ke zkoumání elektrické části aury dají použít citlivé měřiče elektrického náboje (elektroskopy) a magnetické složky se dají měřit magnetometry (fluxmetry), nebo lépe za použití citlivého spektrálního analyzátoru napojeného na sadu antén pro všechny vlnové rozsahy a měření pak provádět v perfektně elektromagneticky odstíněné místnosti.
V alternativě se pro vyhodnocování aury používá jedinců se schopností vnímat a vidět toto energetické pole prostřednictvím tzv. třetího oka, neboli šesté čakry. Pak se tady dále převážně používá metoda EAV, čili měření hodnot elektrického odporu v jednotlivých bodech s napojením na počítač s vyhodnocovacím programem. Nicméně tady určitě nelze použít pouze jednu ruční oválnou elektrodu, ale muselo by se jednat již o obsáhlejší způsob snímání hodnot z bodů na více částech těla. Zajímavé téma v této oblasti může být třeba tzv. Kirlianova fotografie, kde se používá zdroje vysokého napětí a záznamového média (filmu).
No a pak tady přijde China zázrak a hodí to na jednu ruční elektrodu, čili bez žádného okruhu v těle, což je podmínka pro měření elektrického odporu těla a je vymalováno. Výrobce to ještě pojistí odporovou pojistkou, aby v případě, že se elektroda nedrží v ruce a nejsou tak její dvě poloviny odporově propojeny, přístroj odmítá spustit sken a dále to pojistí hardware USB klíčem a iluze měření se zpětnou vazbou je naprosto dokonalá. A pak zazvonil zvonec a pohádky o snímání aury je konec  Smích
« Poslední změna: Středa, 10.07.2013, 11:07 od Craft » Zaznamenáno

QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 11.07.2013, 18:13 »

Díky za poučení, možná něco z toho zařadím do svých přednášek o biorezonanci. Dobré by bylo si vyjasnit, o jakém čínském zázraku se tady mluví - připadá mi to, že jeden o voze a druhý o koze. Svůj přístroj jsem nerozebíral a jeho "konstrukci" uvnitř neznám - mohl bych se něco dozvědět?
Základní otázka pro mne tedy nadále zní: jaký signál vlastně je schopna sejmout z dlaně půlená elektroda, když jí měřený subjekt drží v ruce? Vůbec nic? Nebo přece něco?
A pak: jaký signál pak zpracovává vlastní přístroj?
Třeba to stojí za nové téma - magnetodiagnostika?!
Magnetoterapie už tady je...
Zaznamenáno
QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 11.07.2013, 18:58 »

A je tedy něco pravdy na tomhle tvrzení?

The weak magnetic frequency and energy of the human body are collected by holding the sensor, and after amplification by the instrument and
treatment by the built-in micro-processor, the data is compared with the standard quantum resonant spectrum
of diseases, nutrition and other indicators incorporated within the instrument to judge whether the sample
waveforms are irregular using the Fourier principle approach.

Je tam uvnitř alespoň mikroprocesor?
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Pátek, 12.07.2013, 00:06 »

Jedná se o přístroj pod jednoznačným názvem čínského výrobce Quantum Resonance Magnetic Analyzer, který je umístěn na první pohled v sympatickém malém stříbrném hliníkovém kufříku o velikosti 180 x 48 x 115 mm.
Již po otevření a připojení přístroje je zde nepřehlédnutelný dvou segmentový číslicový displej, který svítí červeně a hned pod ním je další segmentový displej, coby indikátor úrovně svítící zeleně. K přístroji je standardně dodávaná půlená oválná ruční elektroda bílé barvy s bílým krouceným kabelem. Elektroda se propojuje s kufříkem (přístrojem) pomocí konektoru DIN, lidově řečeno pětikolíkem. Elektroda při spuštění testu bliká červeně (existuje i v modrém provedení), neboť je pod plastovou koncovkou umístěná LED dioda.
To, že jej u nás prodává jedna CZ firma pod jiným názvem a s pouze přelepenou nálepkou původního názvu ještě neznamená, že je to jiný výrobce  Úsměv Tohle je totiž poslední dobou dosti častý nešvar různých vykutálených podnikavců, na což jsem již před časem upozorňoval v tomto vlákně http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/index.php/topic,55.0.html
A také zde uvedl rady, jak si lze snadno původ přístroje ověřit i svépomocí.

Čínský výrobce jej vyrábí standardně hned v několika verzích, které se od sebe rozlišují především příslušenstvím. Standardní a nejlevnější verze v cenové relaci začínající kolem 85 USD (1 700kč) obsahuje pouze jednu uprostřed půlenou oválnou ruční elektrodu s LED diodou většinou červené barvy. Nejdražší verze s více nesmysli se pohybuje kolem cca. 250 USD (5 000kč). Pokud se u ruční elektrody bílé plastové konce odšroubují (mají klasický závit), dají se snadno sundat obě kovové trubky, pod kterýma jsou dva odizolované vodiče. Pokud se elektroda uchopí, tyto dva vodiče se spojí a sken se pak rozběhne. Pokud se elektroda položí třeba na stůl, sken se zastaví. Jak snadné, že? Čínský výrobce, ale není hloupý, protože toto navíc pojistil odporovou pojistkou, aby v případě přímého propojení, třeba v případě jejího položení na vodivou podložku nešel sken spustit, což silně umocňuje věrohodnost. Nicméně stačí to propojit odporem cca. 1M a sken se bez problémů spustí, nebo po předešlém přerušení dále pokračuje. Pokud se kdokoliv aspoň trochu elektrotechnicky zdatný podívá na způsob samotného zapojení, asi mu to bude naprosto jasné. Nicméně není potřeba nic rozebírat, neboť zde hrozí poškození vrchní plexisklového štítku (prasknutí) a stačí si udělat mnou uváděný test a ten je naprosto dostatečný a výmluvný.
Mikroprocesor uvnitř určitě je, konkrétně programovatelný 8 bit microcontroller, ovšem má především na starosti komunikaci s USB klíčem, aby bez jeho připojení nešel sken spustit. Pokud si někdo ale myslí, že tady něco snímá a tím vyhodnocuje, tak je na omylu. Tento přístroj nesplňuje ani jednu podmínku pro smysluplné snímání čehokoliv. Pokud někdo zná princip EAV, určitě ví, že musí zde být okruh, minimálně mezi oběma rukama. Některé přístroje dokonce zapojují vysílač a snímače hned na několika částech těla.

Přečetl jsem si ten EN popis, bohužel nic z toho není pravda, viz. co jsem psal. Už jenom ten pojem magnetická frekvence, co je tohle za pojem? Znám pouze magnetickou rezonanci, která využívá velké magnetické pole a elektromagnetické vlnění s vysokou frekvencí, používající se jako oficiální vyšetřovací metoda v klasické medicíně, ale ten china zázrak s tím nemá nic společného.
Vždy se totiž musí jednat ale minimálně o dvě samostatné elektrody, (některé přístroje mají až 5 elektrod), tedy nikoliv pouze o jednu, i když půlenou, jak to předvedl čínský výrobce. Natož aby se zde snímalo nějaké magnetické pole, nebo co tím pojmem vlastně výrobce chtěl říci. Ten čínský zázrak je prostě podvod ve stylu elektronické hrací kostky, to je celé a osobně bych si nedovolil toto někomu nabízet jako solidní biorezonanční přístroj. Už jenom ta pořizovací cena u čínského výrobce je dosti výmluvná, když pominu za kolik jej tady někteří podnikavci pod jiným názvem nabízejí  Šok

Foto china zázrak (Quantum Resonance Magnetic Analyzer) ve standardním provedení:



* china_zazrak_.jpg (121.95 KB, 749x835 - prohlédnuto 2574 krát.)
« Poslední změna: Pátek, 12.07.2013, 12:58 od Craft » Zaznamenáno

Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 12.07.2013, 00:22 »

Magnetoterapie jako taková určitě není nic nového a léčebné vlastnosti kamene magnetitu znali již Číňané. Dokonce se můžeme dočíst, že i Hippokrates využíval metody přikládání magnetitu pro léčbu bolestivých stavů, hojení ran a otocích kloubů. Dnes se používají buď pevné magnety v podobě různých náramků nebo pití zmagnetizované vody. Nejsilnějším pevným magnetem je neodymový magnet, což je směs neodymu, železa a boru. Nicméně dnes se používá hlavně principu magnetické indukce (jednotka Tesla) v podobě nízkofrekvenční pulsní magetoterapie. Již na první pohled je zde patrný prstenec (induktor), který se navlékne na ošetřované místo a je připojen na nízkofrekvenční pulsní generátor, který vyvolává v induktoru pulsující magnetické pole o nízké frekvenci. Takže tohle není nic nového. Již za dávných časů jsme si podomácku vyráběli takové přístroje. Na co všechno je to dobré je toho dost napsáno na netu, ale zase je to potřeba brát s rezervou. Jisté je také to, že pokud je magnetická indukce příliš silná, může i škodit. Za nějakou toleranci se považuje hodnota v rozmezí 2 - 70 mT. Používá se převážně obdelníkový signál o specifických parametrech jako je doba trvání, doba náběhu, doba doběhu,  dále maximální hodnota magnetické indukce, opakovací doba impulzů. Doporučené frekvence jsou: analgetický efekt 2 – 11Hz,  myorelaxační efekt 5 – 12Hz,  protiotokový efekt 9 – 22 Hz, vasodilatační efekt 12– 44Hz,  detoxikační efekt 13– 80Hz,  Regenerační a hojivý efekt 19– 80Hz.
Magnetické pole totiž ovlivňuje ionty, které jsou obsaženy v buňkách a v koloidních systémech, což způsobuje aktivizaci buněk. Při onemocněních dochází ke změnám povrchových potenciálů buněk oproti normálním hodnotám. Uvádí se, že elektrický potenciál buněčné membrány normální buňky je 90 mV, postižené buňky 30 mV a stimulované buňky až 120 mV. Toliko ve zkratce ona puslní magnetoterapie.
Každopádně se jedná o starou metodu, čili nic nového pod sluncem.

Citace
Třeba to stojí za nové téma - magnetodiagnostika?!
Rádoby magnetické snímače v podobě klasických audio sluchátek třeba značky Panasonic napojených na externí zvukovou kartu značky Creative s hezkou nálepkou, používají některé rádoby Oberony a tady v ČR na ně lze taky poměrně snadno narazit. Takže jsme zaspali dobu  Smích
« Poslední změna: Pátek, 12.07.2013, 12:48 od Craft » Zaznamenáno

QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 12.07.2013, 16:03 »

Prosím o vysvětlení nejméně dvou věcí, abych Vaše tvrzení dobře pochopil.
Napřed píšete, že nevíte, co to je magnetická frekvence v magnetodiagnostice a pak píšete o pulzních frekvencích v magnetoterapii. Má lidské tělo elektrický a magnetický obal? A je statický nebo dynamický?
Napřed píšete, že znáte konstrukci čínského přístrojového zázraku a pak píšete, že tam asi je 8-bitový procesor na ovládání USB zámku, ale že jste rozebral pouze půlenou elektrodu a ne přístroj. Jak tedy víte, co je v něm?
Ale to jsou jen drobnosti, že?

Zajímavé video je o rezonanci elektrické a magnetické na Youtube zde:

https://www.youtube.com/watch?v=icP-fHkGN28&feature=c4-overview&list=UUkkxrMaX0q0y35tpql_TtiQ
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: Pátek, 12.07.2013, 18:31 »

Citace
Napřed píšete, že nevíte, co to je magnetická frekvence v magnetodiagnostice a pak píšete o pulzních frekvencích v magnetoterapii.
Mám dojem, že si navzájem asi nerozumíme. Pojem magnetická frekvence prostě neexistuje, ale třeba budete první, kdo tento termín zavede do praxe a nezůstane pouze u teorie. Existuje magnetická rezonance, magnetická indukce, ale magnetická frekvence je poněkud nesmyslný termín, to je celé. Mnoho lidí si totiž plete i pojmy jako je frekvence a rezonance.

Frekvence neboli kmitočet, což je veličina, která udává počet opakování periodického děje za daný časový úsek. Například v obvodu střídavého proudu takto označujeme počet kmitů napětí či proudu za jednotku času.

Rezonance je ve fyzice snaha systému kmitat na větší amplitudě více při určitých frekvencích než u ostatních. Tyto frekvence jsou známy jako rezonanční frekvence. Při těchto frekvencích mohou i malé pravidelné síly způsobovat velké amplitudy kmitů, protože systém uchovává energii kmitání.

Pokud se tady bavíme o pulsní magnetické indukci v podobě nějakého přístroje, tak aby vznikala můsíte ji nejdříve nějak vytvořit. K tomuto potřebujete zdroj frekvence, čili pulsy napětí a proudu a měnič v podobě cívky ve tvaru prstence, neboli induktoru, kde se průchodem cívkou začne vytvářet magnetické pole o určité frekvenci a zřejmě tomuto jevu říkáte magnetická frekvence.

Citace
Napřed píšete, že znáte konstrukci čínského přístrojového zázraku a pak píšete, že tam asi je 8-bitový procesor na ovládání USB zámku, ale že jste rozebral pouze půlenou elektrodu a ne přístroj. Jak tedy víte, co je v něm?
Myslíte si, že bych byl tak naivní, abych psal o něčem a neměl to proklepnuté ze všech možných stran? Samozřejmě, že jsem jej měl rozebraný, neboť jeho pořizovací cena nebyla závratná a nějaká představa uplatňování záruky u prodejce z Číny je poněkud naivní. Samozřejmě kdybych ten zázrak koupil za předražený peníz tady v ČR, asi bych si to rozmyslel, neboť bych se o záruku takto dobrovolně připravil.
Ale tu ruční elektrodu si může rozdělat každý, aniž by se musel bát, že přijde o záruku, nicméně nic moc zde nezjistí. Nicméně jsem také psal, že tohle si může každý ověřit, aniž by cokoliv musel rozebírat, dle onoho testovací postupu.

Citace
Má lidské tělo elektrický a magnetický obal? A je statický nebo dynamický?
Pokud bych se na to podíval očima technika, tak tím elektromagnetickým obalem by byla naše aura a je určitě ovlivnitelná EM polem, které je všude kolem nás. Nízkoteplotní plasma ji dokáže ovlivňovat také. To je ale pouze můj názor, který nikomu nevnucuji. Aura je určitě dynamická, protože se dokáže měnit podle stavu těla, čili není za každých okolností stejná. Ale dále tady nebudu spekulovat, protože různých teorií na toto téma je plný internet a ne se všemi souhlasím. Jisté je ale to, že lidé, kteří se živí již dlouhá léta tzv. pránou, což je také část této energie existují.

Ale jak říká můj dlouholetý kamarád, myslet, znamená h....o vědět. Jsem spíše technik, proto už jsem z mnohých zázračných přístrojů v alternativě silně znechucen a nebaví mě někomu vyvracet jeho mnohdy pouze teoretické přesvědčení o funkčnosti nebo nefunkčnosti zařízení, které používá, protože si o tom u výrobce nebo prodejce různých zázraků něco přečetl, ale nic neudělal proto, aby si to vyzkoušel a otestoval a tím sám ověřil. Je mnohem snadnější tomu všemu uvěřit. A tak je internet plný různých blábolů a lidi tomu věří. Proto je podobných zázraků mraky.

Jinak všechno kolem nás je o frekvencích, to jsem tvrdil vždy a vždy budu, to mohu s naprostou jistotou říci.  Díky za odkaz mrknu na něj, ale jak budu mít více času, protože trvá skoro 1,5 hod.

BTW: U několika známých jsem třeba viděl různé padělky přístrojů, jako je oberon, imitace plasmy (skládačky) nebo jiné skvosty, ale řekněte jim, že naletěli, když za to dali velkou část svých úspor. Stejně by tomu nevěřili a ani to nechtějí slyšet, neboť bych jim šmahem vzal tu naději, kterou do toho vkládali, proto jsem se rozhodl tady dát do fóra nějaké vodítka. Zbytek je již na tom, kdo si takový přístroj kupuje a zda jeho volba bude správná či nikoliv je již vůli osudu, na který osobně věřím.
Zaznamenáno

QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: Sobota, 13.07.2013, 08:07 »

Ano - začíná to zapadat.
S aurou si zřejmě rozumíme. Jak se ale díváte na terapeuty, používající Salvii, kteří drží ruku klienta ve své a ještě svým palcem promnou měřící bod v dlani klienta? Nemyslíte, že jejich aury se prolnou a to co měří, není už vůbec identifikovatelné - komu to vlastně patří? Takhle měří i dr. Jonáš!

O magnetické frekvenci mluví ten anglický text - nikoliv já, ale myslím, že už si rozumíme.

Zbývá přístroj QMRA, který máte a který jste dokázal rozebrat. Nevím kde jste jej koupil a za kolik, na tom to hodně záleží. Připouštím, že to může být nějaká napodobenina, fungující s původním sw. Vámi uváděná nízká cena by tomu nasvědčovala. To nakonec připouštíte i u oberonů různého typu. Ale i tak mne zajímá "vnitřek" rozebraného přístroje. Máte alespoň fotku - když už ne schéma?

Půlenou elektrodu jste tedy rozebral. Připouštíte alespoň, že na jedné polovině může být jiná intenzita elektrické i magnetické složky signálu než na druhé polovině? I když jsou tak blízko sebe? Upozorňuji na to, že podobné elektrody používá i Fscan Compact!
Zaznamenáno
icosom
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 15


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Sobota, 13.07.2013, 10:33 »

A v akých jednotkách vlastne udáva analyzér výsledok, je tam napísané len "aktuálna meraná hodnota" ale v čom je to merané?

Inak robila som dve paralelné porovnania, pri ktorých som vymazala kartu. 40 % výsledkov sa nezhodovalo, ostatných 60 % boli podobné hodnoty. No ale ja mám kúpený taký čínsky šmejd, napodobeninu. 

Napriek tomu mám aj pozitívnu skúsenosť, odhalilo to cysty na prsníku, napr. aj zapálené hrdlo to tiež ukáže.  Fakt teraz neviem, či to bola náhoda.......
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Neděle, 14.07.2013, 01:42 »

Ok, tak jinak, tedy obsáhleji, pomaleji a naposledy  Smích

Začínám mít pocit, že kdo nechce pochopit, prostě nepochopí. Vzhledem k tomu, že považujete magnetickou frekvenci za veličinu, předpokládám, že nebudete asi elektrotechnicky vzdělán, ale pouze je to vaše hobby, coby teoretik a doslova hltáte různé teorie na internetu a pak o nich někde někomu přednášíte a jste fanda do těchto přístrojů. To je ale váš problém, že máte hlavu v oblacích, já se držím více při zemi. Obávám se ale, že vám bude fungovat právě i ta prázdná krabička s nálepkou a nějakým knoflíkem uvnitř nezapojeným, protože tomu prostě věříte. Taky se držíte nesmyslných veličin a to je pak zdlouhavé něco vysvětlovat. Obávám se, že vzhledem k povaze vašich dotazů, vás stejně nikdo nepřesvědčí, i kdybych vám tady nakreslil schéma a dal podrobné foto. Nicméně toho se ode mě nedočkáte. Ale aby jste neřekl, dám vám tady nějaké vodítka a pokud vám elektronické pojmy něco říkají a máte nějaké elektro vzdělání, zajisté z toho pochopíte, zda to možné je, nebo nikoliv.

zázračný přístroj obsahuje:
8-bitový procesor
krystal (oscilátor)
napěťovou referenci
operační zesilovač
bižuterie jako jsou odpory, keramika, elyty.

USB klíč obsahuje s velkou pravděpodobností nějakou pamět typu EPROM, odkud si ovládací program na počítači tahá při spouštění nějaké data.  A to je celé.

A teď pozor velká nápověda. Přes elektrodu jde přímo z konektoru USB GND, čili zem na spodní část elektrody a vrchní část jde na operační zesilovač a z něj pak do jednočipu. Ostatní bižuterie slouží pro segmentové displeje. Myslím, že tímto jsem vám dostatečně napověděl na váš dotaz "Připouštíte alespoň, že na jedné polovině může být jiná intenzita elektrické i magnetické složky signálu než na druhé polovině?" a dokážete si na svůj dotaz již odpovědět sám Úsměv Malá nápověda, pokud přivedeme GND na nějaký plášť, v tomto případě elektrodu, způsobíme tímto co? Doufám, že pojem stínění, neboli zemnění, vám něco říká. Takže již, když uchopíte elektrodu do jedné ruky zjistíte, že jen naprostý diletant by si mohl myslet, že v jedné polovině elektrody bude něco jiného než ve druhé. Zkuste si elektrodu, bez nutnosti přístroj rozebírat zapojit na osciloskop a pochopíte o čem mluvím. Přístroje se vám samozřejmě automaticky rozběhne, aniž by jste elektrodu držel v ruce, neboť osciloskopy mají poměrně vysoký vnitřní odpor. Mimochodem, tento přístroj je i z hlediska bezpečnosti na hraně, neboť přesto, že je zde použito pro průchod elektrodou GND, není obvod od síťového napětí galvanicky oddělen, i když je napájen pouze z 5V (USB) a dle české legislativy by neměl na našem trhu vůbec co dělat, neboť zde není dostatečná ochrana uživatele. Takže ona česká firma, co jej tady prodává očividně spoléhá na to, že soudruzi z Číny to mají zmáknuté i po této stránce, ale oni se takovýma věcma nezabývají, protože výrobní cena by byla vyšší.

Stále také nechcete pochopit jednu věc. Tak ještě jednou a pomalu. Originál přístroj, o kterém je tady řeč vyrábí ČÍNSKÝ VÝROBCE. Záměrně nenapíšu název čínského výrobce, ale vyrábí celkem velkou škálu přístrojů pro alternativní medicínu, čili to není žádný noname výrobce, dle vás mylně padělatel. Pak je tady v ČR jedna česká firma, která přístroj tohoto čínského výrobce pouze opatří svoji nálepkou a pod svojim smyšleným názvem jej za přemrštěnou cenu nabízí dále a vydává jej za svůj přístroj. To přece není tak těžké pochopit. Pokud tomu stále nechcete věřit, klidně si tu povrchovou nálepku aspoň z části sloupněte a pak ten originální název uvidíte na vlastní oči. Další věc je ta, že pokud už nějaký dle vás čínský výrobce (padělatel) něco okopíruje, tak je to buď věc, která se prodává v obrovských kvantech a nebo její cena je o hodně vyšší, než je cca. kolem 100 USD. Stále jste přesvědčen totiž o tom, že originál přístroj vyrábí někdo jiný a že ta cena tomu i odpovídá. Proto vám nebudu brát nadále iluze, jak jsem psal již v úvodu a nechám vás si to myslet i nadále a budete spokojen Úsměv Snad jen, opravdu si myslíte, že originální přístroj původního čínského výrobce, který je už tak levný v základním modelu (kolem cca. 100 USD), bude kopírovat jiný noname čínský výrobce a ještě tak přesně? Tím jste mě vážně pobavil Úsměv Doporučuji si původního čínského výrobce dohledat a podívat se na jeho nabídku modelů tohoto přístroje a ostatních výrobků, stejně tak na obslužný software. Taky po jeho otevření, tam máte toho čínského soudruha v bílém plášti a v brýlích držícího zamyšleně složku a snažícího si něco psát ? Smích

Fscan mi přijde ale jako solidnější přístroj. Už od pohledu je tady patrné, že používá dvě samostatné elektrody a používá signál v podobě frekvence (napětí a proudu). Z toho je jedna elektroda půlená, kde by měl být v horní menší části umístěn snímač, který výrobce nazval DIRP. Jedná se spíše o zapper, čili generátor frekvencí se zpětnou vazbou, který umožňuje číselně a graficky znázorňovat onu zpětnou vazbu, tedy nějakou odezvu původního signálu, který se skládá z napětí a proudu. Neznám, ale zapojení ani přesný způsob snímání, ani jsem jej nějak netestoval, takže těžko mohu jeho spolehlivost zatím nějak posuzovat. Takže u přístroje Fscan mám zatím názor neutrální.

Myslím, že tímto již ale nadále tato diskuze postrádá smysl a je to pouze již vaše vnitřní přesvědčení, ale jak jsem psal, myslet neznamená vědět vs. mé tvrzení, kde jsem přístroj podrobil nejen testu, ale i kontrole funkčnosti zapojení po hardware stránce. Takže vám tímto děkuji za debatu, nicméně nic konkrétního jsem se na oplátku od vás nedozvěděl. Tak snad někdy jindy.

icosom:
Zkuste se tady zaměřit při tom testu pouze na několik položek, jako jsou ony zmiňované vitamíny. Tady je ten rozdíl při každém měření natolik markantní, až je to úsměvné. Jen tak mimochodem, ta cysta byla potvrzena i nějak jinak, nebo pouze na tom china zázraku? Dalším problémem, na který často narážím je totiž fakt, že mnoho lidí se nechá o něčem přesvědčit a již si to nijak dále neověří. Pak třeba při dalším měření už to tam není, tak si řekne, aha už to něco z toho co jsem mezitím užíval, zlikvidovalo. Kde ale má člověk tu jistotu, že tam předtím ten problém v podobě toho a toho vůbec byl, pokud si to neověří i jinde? I velmi zkušený měřič se může splést, jsme jenom lidi. Ale čím má lepší reference, tím je to riziko menší. Je to stejné jako u Salvie. Někdo vám naměří třeba tohle, jiný zase tohle a vy si řeknete, je to tam asi obojí. Nebo to, co tam bylo předtím již tam nyní není a je tam něco jiného, proto to asi nenaměřil. Pokud ovšem neznáte kvality obsluhy Salvie, pak je těžké to brát jako bernou minci a zvláště u závažného zdrav. problému je dobré si toto ověřit i jinou metodou. Pak třeba také slýchávám, mě přístroj xy našel toto, pustil jsem metapatii a už to tam nemám. Zní to hezky, ale bylo to tam předtím vůbec, pokud jsem o tomto problému již předtím nevěděl? Jak je všeobecné známo, psychika je mocný nástroj nejen směrem k nemocem, ale i k uzdravení. Netvrdím, že je tohle zrovna váš případ, ale mnohdy k tomuto dochází. Ačkoliv klasickou medicínu nemám moc v oblibě, tak přesto u závažnějších zjištění si doporučuji výsledky diagnostiky ověřit, protože 100% není nic a chybovat je lidské.
Měl jsem třeba možnost si otestovat Oberon nejmenovaného výrobce, který měl právě ony sluchátka Philips a ona krabička byla externí zvuková karta s pouhou nálepkou na jejím povrchu a žádné známky nějakých úprav, nebo cokoliv jiného. Původně jsem tomuto nevěnoval pozornost a ani mě nenapadlo se na to zaměřit. Ale naprosto odlišné výsledky mě přiměli si jej prohlédnout více z blízka a pak mi už bylo jasné, proč tomu tak je. Ovládací software byl klasika Titanium hojně používaný u Oberonu-Biolaz v nějaké historické verzi v CZ lokalizaci, který navíc s oblibou sem tam padal, ale to nebyla u něj žádná zvláštnost. Ve vyší verzi to již výrobce odstranil. Majitelka mi také svorně tvrdila, že ji pomohl něco nalézt, i když se vše zcela neshodovalo. Prostě z technického hlediska to vůbec s ničím nemělo jak komunikovat, prostě jenom běžel fiktivní sken na obrazovce počítače a pak vyplivnul nějaké výsledky. Někdy se nemohu zbavit dojmu, že zde bude zřejmě do programu zakomponována i pravděpodobnost některých zdravotních problémů u různých znamení zvěrokruhu, čili ve spojení s datem narození, což některé medicíny používají a není problém si tyto informace vyhledat a zjistit, že třeba Lev je náchylnější k problémům xy. Tohle dle mě může způsobovat větší pravděpodobnost občas shodujícího se nějakého všeobecného výsledku. V opačném případě bych musel začít věřit na kouzla a čáry a k tomu přece podobné přístroje založené na fyzikálních jevech, protože používají elektronické součástky, není potřeba a stačila by nám čarovná hůlka a křišťálová koule Úsměv
Zaznamenáno

icosom
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 15


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Neděle, 14.07.2013, 05:29 »

 Úsměv čínsky "zázrak" naozaj meria hore-dole hlavne ukazovatele, ktoré súvisia priamo so stravovaním, tam je to naozaj paseka. Prv som si myslela, že ukazuje aktuálne, čím sa človek stravuje. Ryby  - ťažké kovy, klasický obed, bravčové a zemiaky - pesticídy, takúto skúsenosť som mala..... neviem, možno fiktívnu Úsměv.  Cystu mi potvrdili ultrazvuk. Mandle som videla v zrkadle. Úsměv Ale beriem to, mohla, to byť náhoda......kúpila som ten prístroj lacnejšie, aby ma to a tak nebolelo, lebo som stým chcela trocha experimentovať. Prijímam všetky pre, aj proti Úsměv.
Ak sa tento prístroj podielal na tom, aby som sa zamyslela nad svojim zdravím, v niektorých oblastiach, tak to som urobila, a vlastne splnil svoj účel.  Inak fakt tie výsledky kolíšu na hrane náhody. Ten kto si kúpi takýto prístroj musí dokázať triezvo rozmýšľať, lebo niekedy sa na ňom ukazujú malé "horory" Úsměv
Inak podľa zverokruhu, by sa tento prístroj zameral na nohy a cievnu sústavu, čo nespravil a tak usudzujem, že je možno v ňom iný program, než zameraný na zverokruh  Mrknutí.

V čom mám ešte pozitívnu skúsenosť, je že prístroje Oberon, Salvia dokázali namerať chronickú boreliózu, nezávisle od seba, a dvaja rôzni lekári,  čínsky "zázrak" to síce nedokáže, ale ukazuje, že s pečeňou nie je až tak všetko v poriadku.......(no ale pečeň nemá v poriadku asi veľa ľudí, myslím vzhľadom k očkovaniam a k životnému štýlu), ok môže to byť náhoda...už sa nad tým nezamýšľam.    Ale, čo ma teda absolútne "dorazilo" Úsměv bolo, keď  mi dedo zo susednej dediny  pichol do ruky jednu elektródu, chytil kyvadlo a nameral to isté Úsměv Úsměv Úsměv ...že? to sú absurdnosti? Úsměv
...a potom som išla k lekárovi, odobral mi krv, a naozaj som mala nízky titer boreliózy ( kto vie odkedy )........


Zaznamenáno
QAD
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 42


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: Neděle, 14.07.2013, 09:45 »

Vaše předpoklady jsou sice zajímavé, ale chybné. Jsem absolvent ČVUT, obor technická kybernetika, a elektronikou a počítači se zabývám celý život. Co je to uzemnění a jaká je jeho funkce jsem se dozvěděl na elektrotechnické průmyslovce, která ČVUT předcházela.

Díky proto za popis zapojení, snad bych mu mohl porozumět. Pak se ozvu.

Pokud mluvíme o magnetické rezonanci, tak můžeme mluvit i o frekvencích magnetického pole, i když to není zcela obvyklé - to uznávám.

K tomu dalšímu jen říkám, že Vy asi mluvíte o jiném přístroji než já. V ČR se v současné době objevují nejméně 3 typy kvantových analyzátorů magnetické rezonance od několika dodavatelů. Liší se názvem, softwerovým vybavením a počtem reportů. Používané názvy jsou MAGNETSPACE, KONDIČNÍ ORGÁNOVÝ SKENER a QUANTUM (YK3/YK4). Mluvím o přístroji, který má verzi sw 3.5.0 ve slovenštině a 35 reportů. Žádnou nálepku nemá...
Zaznamenáno
Craft
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 322



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Neděle, 14.07.2013, 11:59 »

QAD:
Tak to beru zpět, ale podle toho, jak jste trval na té magnetické frekvenci a povaze některých dotazů, bych to do vás tedy neřekl, ale nic ve zlém. Tak sem hoďte nějaké foto toho přístroje, který máte konkrétně na mysli, ať se vidí, jak aspoň vypadá. Pokud nemá část štítku pouze přelepenou nálepkou, jako ten od CZ firmy, tak pak připouštím, že by se mohlo jednat o konstrukčně jiný přístroj.

Icosom:
S tím zvěrokruhem je to pouze možnost, která mě napadla, jak některé věci je možné předvídat, netvrdím, že to tak určitě je, protože to nevím, ale jistá možnost by tady také byla. Vše je ale o výkonnosti IS, což je podmíněno stravou, prostředím ve kterém žijeme a způsobem života a samozřejmě i psychikou.
Těch funkčních biorezonančních přístrojů na trhu opravdu není moc a většinou je jejich cena dosti vysoká. Salvie je tady cenově trochu výjimka, ale zase je to vykoupeno nutností praxe v měření a znalostmi, protože ne každý s ní umí měřit. Rozhodně skvost pod názvem Quantum Resonance Magnetic Analyzer, o kterém je toto vlákno to neumí, i když má ten dojem vyvolat. Jsem především technicky uvažující člověk a proto stále zvládnu rozlišovat, co je s elektronikou možné vyhodnocovat a co je již spíše "za hranou". Za kvalitní přístroje považuji Bicom, Sensitive, Life, Oberon Hunter a Salvia. Oberon-Biolazy celkem taky fungovali, ale pak se zaplavil trh různými podvodnými kousky pod názvem Oberon a je v tom dnes takový chaos, že člověk bez nějakých zkušeností velmi snadno sedne na lep různým smyšleným povídačkám. Jistě, něco to vždy ukáže. Ale můj názor je tady v tom stále stejný, důvěřuj, ale prověřuj. Někdo mi dříve řekl, pokud tomu věříš, bude to fungovat, pokud ne, nebude. Ale tady je to opět o víře v něco věřit. Ale v tom případě, jak jsem psal, nemá smysl cokoliv vyvíjet a stačí si poskládat cokoliv a dle této teorie to bude fungovat taky Úsměv  Každý z nás si může věřit čemu chce, pokud tímto svým přesvědčením o funkčnosti někomu zdravotně neublížíme. To, že tím někomu vezmeme víru v jeho oblíbenou hračku, je věc druhá, ale není tak závažná, jako ta první.
Zaznamenáno

icosom
člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 15


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Neděle, 14.07.2013, 13:24 »

 Tieto technické poznámky môžu byť pravdivé, a pravdepodobne aj sú. Ale dá sa takýmto spôsobom vysvetliť aj "liečiteľ" ? Úsměv Pokúsim sa opísať "zariadenie", ale pojem zariadenie je pre toto čudo príliš honosný.  Bola to jedna medená elektróda, spojená so stolom, na stole predpokladám, že na nejakom vodivom podklade  obrázok človeka s orgánmi. Zdroj som nikde nevidela. No poviem vám, keby mi niekto dal chytiť niekde v ambulancii takéto čudo do ruky, tak ho pošlem niekam....... No ale v ten deň, som vyskúšala aj takúto diagnostiku. Dedko sadol za stôl a rozkmital kyvadlo ponad obrázok človeka a spustil.......nestačila som sa diviť Šok , potvrdil všetko, čo odmeral oberon, aj bežná diagnostika,  nepomýlil sa ani raz, trvalo mu to  sotva desať minút......pri oberone som sedela vyše hodiny.Úsměv Navyše mnohé jeho tvrdenia potvrdili klasické medicínske vyšetrenia.

...tak toto by ma zaujímalo, čo toto môže byť za prístroj, a čo, alebo aký snímač nahrádza ten "chudák" dedo, ktorý iste o týchto vašich zapojeniach nemá ani poňatia ?


Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!