Shrnutí:
autor petrlk:
Řada lidí se mě dotazovala na doporučené dávkování KS. Tak jsem sepsal vše, co o tom vím, a tady Vám to předkládám:
Dávkování KS:
===========
Dávkování koloidního stříbra je kontroverzním tématem, na nějž existuje mnoho různých, často i diametrálně odlišných názorů. Poměrně stručný text, který má však přesto dostatečně široký záběr, je možné nalézt na:
http://www.silvermedicine.org/silveruse2.htmlZákladní esencí výše uvedeného článku je že:
-------------------------------------------------- ---------------
* Chcete-li používat KS preventivně jako minerální doplňek, doporučuje se jedna polévkové lžíce koloidu o koncentraci 5 ppm denně ( = 75 ug Ag)
* Za jednu terapeutickou dávku je považováno 30 ml KS (o koncetraci se nezmiňují, takže budu předpokládat nejobvyklejší koncentraci 10 ppm. Nicméně není vyloučeno, že je míněno opět 5 ppm. To tedy odpovídá 300, resp 150 miligramům stříbra, dál budu všude počítat s 10 ppm ). Kolik dávek denně člověk přijme se výrazně liší v závislosti na přesvědčení konkrétního uživatele, nicméně většina uživatelů bere 3 - 4 dávky denně ( = 0.9 - 1.2 mg Ag). Koloid by měl být před polknutím držen v ústech po dobu 0.5 - 3 minut, aby došlo ke vstřebání Ag+ iontů ustní sliznicí (pozn: kyselina chlorovodíková v žaludku praděpodobně převede vetšinu Ag+ iontů, které se tam dostanou, do formy nevstřebatelného/neůčinného choridu stříbrného)
* Při léčení chronických, smrtelných a \"neléčitelných\" nemocí jsou používány mnohem vyšší dávky, a to až do množství 1 litru KS denně ( = 10 mg Ag). Tyto vysoké dávky jsou aplikovány po dobu 3 týdnů až 4 měsíců, někdy i déle. Například v případě chronických virových infekcí dochází k pozorovatelnému zlepšení až po podávání 475 ml KS ( = 4.75 mg Ag) denně po dobu 1 měsíce. V těchto případech je nezbytné používat koloid co nejvyšší kvality ( = koloid s co nejmenší průměrnou velikostí částic).
* Někteří uživatelé snaží dosáhnout co nejvyšší bio-dostupnosti Ag iontů/částic tím, že obchází zažívací systém (kde jsou Ag+ ionty likvidovány chlorovými ionty Cl-). Proto buďto vdechují aerosol vytvořený z koloidu pomocí nebulizéru, nebo dokonce užívají koloid intravenózně (to já bych se bál ...).
Dále se můžete dočíst:
"Zanícení proponenti užívání koloidního stříbra z řad výzkumníků i lékařů pili po 10 až 20 dní extrémní dávky (až 250 ml stříbra v koncentraci 250 ppm) jen proto, aby dokázali jeho bezpečnost. Po této kůře u žádného z nich nebyla zjištěna patogeneze zažívání, ani jiné subjektivní potíže."
250 ml stříbra v koncentraci 250 ppm odpovídá 62 mg Ag. K přijetí takovéhoto množství stříbra v koloidu o koncetraci 20 ppm by ho člověk musel vypít denně 3 litry, což je téměř nemožné.
Moje vlastní zkušenosti:
-----------------------------------
Já osobně jsem se při aplikaci KS na sobě nechal inspirovat následujícím příběhem, jenž mi byl dodán jistým nejmenovaným výrobcem generátorů KS ze Spojených Států (zvěřejnění takovéhoto příběhu na internetu je totiž v USA - světe div se - trestné, tuším že podle paragrafu o \"klamavé reklamě\")
Žena s metastázovanou rakovinou prsu. Měla několik tumorů o velikosti tenisáku ve střevech/vnitřnostech. Brala denně 2 litry 20+ PPM koloidního stříbra ( = 40 mg Ag/den). Během třech týdnů došlo ke zmenšení tumorů na velikost vatového kosmetického tampónu. Po šesti týdnech nádory úplně zmizely. Výsledky byly potvrzeny RTG vyšetřením. Nepodstoupila ani radioterapii ani chemoterapii, spoléhala se výhradně na terapii koloidním stříbrem.
Já jsem bral po dobu 7mi týdnů denně 1 litr KS v koncentraci 40 ppm (= 40 mg Ag/den) a nyní používám už po několik měsíců trvale 200 ml v koncentraci 20 ppm za den (= 4 mg Ag/den). (Moje tělesná hmotnost je - v důsledku mého onemocnění - 45kg). Nikdy jsem nezaznamenal žádné negativní vedlejší účinky. Úspěšně přežívám bez operace/chemoterapie/radioterapie všem infaustním ( =smrtelným) lékařským prognózám navzdory, ale zatím jsem se bohužel nevyléčil.
Nicméně jsou i uživatelé, kteří potvrzují pozitivní účinky KS už při mnohem nižších dávkách. Např. uživatel Craft popsal na fóru
http://diskuse.doktorka.cz/koloidni-stribro/archiv/530/ svoje zkušenosti s léčením chlamydiové infekce (
http://image.craftcom.net//05_ostatni/CHP.zip takto:
"Právě úžasných výsledků jsem zažil při nasazení KS hned první měsíc jak jsem začal s Ag100 2x 5ml denně, tolik energie jsem dlouho nezažil a jakoukoliv fyzickou námahu jsem zvládal jako bych bral nějaký dopink. Každopádně teď už to není takové markantní a jsem na dávce 4x 5ml denně, ale stále poznám, když KS vysadím.\"
Firma Aurum Health, která dodávala produkt Ag100 (vysoce trvanlivé KS v koncetraci 10 ppm),
dává pro jeho užívání následující doporučení:
-------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------
Způsoby užívání:
Roztoky koloidního stříbra se podávají orálně, místně, vaginálně, análně, nitrožilně, do svalů, k výplachu hrdla i jako oční a ušní kapky. Může být podáváno s použitím rozprašovače. Lze jej bezpečně používat v odpařovačích nebo zvlhčovačích vzduchu při infekci dýchacích cest.
* Vnitřní:
Koloidní stříbro se podává orálně při léčbě téměř všech obtíží. Roztok je vstřebáván z úst do krevního oběhu a následně do buněk. Někdy je potřeba roztok používat současně orálně a zevně, jako v případě akné. Stříbro je vylučováno ledvinami, lymfatickou soustavou a ve střevech.
* Dávkování:
- Maximální dávka, kterou je možno bezpečně přijímat:
Agentura Ochrany životního prostředí USA (EPA) zjistila, že denní dávka 325 mikrogramů koloidního stříbra je pro lidský organismus při hmotnosti 72 kg netoxická. Pokud je v jedné lžičce (5 ml) koloidního stříbra (koncentrace 10 PPM) obsaženo 50 mikrogramů stříbra, můžeme bezpečně používat 6 lžiček denně, jestliže je naše hmotnost alespoň 72 kg. Jestliže dítě váží o polovinu méně, přiměřená dávka bude asi 3 lžičky denně. Časem by si měl každý stanovit svoji individuální dávku s ohledem na svůj aktuální zdravotní stav, používání jiných minerálních preparátů, např. koloidních minerálů, induviduální snášenlivost a ostatních faktorů.
- Kritická dávka:
Denní dávka stříbra, která by neměla být překročena v případě užívání dospělé osoby s tělesnou hmotností 72 kg je 1, 09 mg, tj. asi 100 ml koloidního stříbra označeného jako 10 PPM.
* Doporučený způsob užívání:
Dospělí:
- profylakticky: až 1 lžička denně (kolem 5 ml)
- při nachlazení, infekci, chřipce: 4x denně 1 lžičku (4x5ml)
- u dlouhodobých onemocnění: 2x denně 1 lžičku (2x5ml)
- pro zvýšení vitality: 6 lžiček denně (až 30 ml)
- jako prostředek podporující trávení: před jídlem cca 1 lžičky (1,5 ml)
- těhotné ženy a kojící matky po konzultaci s lékařem
Děti: Polovina dávky pro dospělé.
* Pročišťování organismu:
K pročištění organismu je doporučeno projít 21ti denní kúru koloidním stříbrem. Pro zvýšení a urychlení efektivity se po dobu trvání kúry nedoporučuje konzumace masa, ryb a vajec, výrobků chemicky konzervovaných a pochutin (cigarety, alkoholâŚ). V průběhu trvání celé kúry se doporučuje pít nejméně 1 litr minerální vody denně, důkladně rozžvýkat přijímanou stravu a v rámci možností pamatovat i na trochu pohybu na čerstvém vzduchu. Doporučuje se též pít podmáslí pro obnovu střevní mikroflóry nebo užívat Acidophilus.
- Dávkování:
# prvních 5 dnů je doporučeno pít 5 ml denně (1 lžička denně)
# dalších 5 dnů 10 ml denně (2 lžičky)
# následujících 5 dnů 15 ml (3 lžičky)
# Kúru zakončíme užíváním 20 ml po 6 dnú.
* Vedlejší účinky:
Sporadicky se může objevit Herxheimerova reakce, která je vyvolána pročištěním organismu od nashromážděných toxinů, které v průběhu uvolňování se do krevního oběhu mohou způsobovat krátkodobé potíže jako: únavu, pocity slabosti, lehký průjem (v tomto případě je vhodné doplnění prospěšných střevních bakterií konzumací jogurtu nebo acidofilního mléka, doporučuje se také pít větší množství vody, aby se zabránilo odvodnění) a zdánlivé zhoršení zdravotního stavu. V takovém případě je vhodné snížit dávku na polovinu. U osob přecitlivělých na stříbro se mohou mimo jiné objevit otoky, vyrážky, hnisání v očích a silná rýma.