Léčba draslíkem, aneb co může vyvolat draslíkový deficit
Napíšu tady jednu nedávnou zkušenost. Jeden můj kamarád začínal mít zdravotní problém, kdy stačilo několik schodů a pociťoval tupou bolest na levé straně hrudníku a následovala jako by schvácenost. Dle doktorů EKG srdce naprosto v pořádku, ale přesto problém přetrvával. Pak při krevních vyšetřeních, kde mimo jiné byla i hodnota draslíku v krvi, která byla spíše někde mezi spodní hranicí a středem, ale nic pod hranicí, tak ji doktoři vůbec nevěnovali pozornost. Jak mi ten výsledek ukázal a viděl jsem tam ten draslík, vzpomněl jsem si na jeden článek o významu draslíku ve spojitosti s problémy se srdcem a žilním systémem a znova jsem si jej vyhledal a přečetl a doporučil mu vyzkoušet kúru s chloridem draselným. Sice se tvářil trochu nedůvěřivě, ale když jsem vypil první dávku a viděl, že se nekroutím ve smrtelné křeči, šel do toho. A k mému údivu mi již po týdnu volal, že je vše naprosto ok a problém zmiznul, jako by ani nebyl. A to nebral dávkování nic moc vysoké, oproti člověku, který v uvedeném článku si tím vyléčil velké problémy srdce, ale zřejmě u něj byl již daleko větší draslíkový deficit, než u mého kamaráda.
Bral následující dávkování: První den 2g za den v jedné dávce, (tady údajně pocítil chvíli silnější pobolívání na levé straně hlavy hned po vypití, ale další dny již nic), druhý den už pouze 1 až 1,5g na den (nebylo to tak slané), vždy důkladně rozpuštěný a promíchaný v čisté vodě cca. 250ml a pomalu popíjel. Sehnal jsem mu jej v prodejně s chemikáliemi, konkrétně jsem volil chlorid draselný p.a., který má vysokou čistotu (99,5%) a velmi málo nějakých jiných látek, takže aby dosáhl dávky 2g stačilo přesně odsypat množství prášku a odvážit na dietní váze s přesností 1g. Jen pro lepší představu, jedna plastová, řádně zarovnaná čajová lžička vychází na cca. 3g.
Připomínám jen vzhledem k chemické látce, která pokud se dobře nejdříve nerozpustí v nějaké tekutině (voda, džus), nebo se užije ve větším množství, může vyvolat zdravotní komplikace, takže tohle dělá každý pouze na svoji odpovědnost.
Článek, který byl inspirací:
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1221Je to ale mnohdy až k nevíře, jak stačí málo, aby se člověk uzdravil. Opravdu veterinární medicína je tady mnohem dále než ta klasická, pokud si někdo něco z této oblasti přečte. Spíše to vypadá, že farmacie na jednu stranu nechce, aby se člověk úplně a levně uzdravil a na stranu druhou se jistí, aby se něco náhodou nestalo z předávkování. Proto mnohdy až směšné povolené dávky vitamínů a jiných doplňků.
To vše mě inspirovalo k dalšímu kroku a sehnal jsem si rybí tuk a začnu si jej dopřávat. Jak jsem se bavil s jednou starší lékárnicí, která zná spoustu zajímavých věcí, které se už dnes ani neprodávají, tak dle ní, dnešní různé kapsle zdaleka neobsahují tolik vitamínů A a D3, kolik je obsaženo v klasickém rybím tuku v tekutém stavu.
Je to paradox, ale vypadá to, že člověk aby se uzdravil musí než do lékárny, chodit do obchodu s drahými kovy a chemikáliemi
Bylinkářství pokládám za samozřejmost.
Craft